France · 5 Days · 7 Moments · July 2017

Het avontuur van r in Frankrijk


24 July 2017

Vandaag naar de puy de dome. Het hoogste punt in deze omgeving. Vanmorgen eerst nog regen en koud maar het klaarde daarna redelijk op. Het was en bleef wel fris. Afijn met de trein naar boven en daar genieten van het uitzicht. Af en toe nog lage bewolking en een hoop wind en tussen door hele mooie vergezichten. Wel koud 9gr.

23 July 2017

De dag begon met een bezoek a.s. en broccantemarkt. Oude rommel bij elkaar maar goed was toch wel even leuk. Daarna 2 dorpen bezocht st saturnin en montperoux. 2 middeleeuwse dorpen en inderdaad de moeite waard. Daarna op een bergplateau naar ridder spelen geweest waar een oude veldslag werd nagespeeld.

22 July 2017

Vandaag naar Clermont Ferrand. Mooie stad maar niet bijzonder. Veel gebouwen en de kathedraal van zwarte lavasteen. P zich wel bijzonder. Het was bewolkt maar wel warm. S' middags nog een bezoek aan de decathlon. Nog een tentje erbij gehaald omdat ze zo super zijn.

21 July 2017

Vandaag naar de markt in le mont dore. En mooie autorit van 3 kwartier over de flanken van de vulkanen. We gingenover de 1400 meter heen en kwamen in een soort wintersportplaats uit.Heel gek al die ski verhuur bedrijven en het was koud 16 gr. Daarna de reis naar beneden.via een middeleeuws plaatsje aan het meer chambon sur lac naar een geweldige burcht op een rots in Murol.

20 July 2017

Aangekomen in het land van de vulkanen. Camping in Orcelet. Mooi plekje uit kunnen zoeken en nu maar kijken wat we kunnen doen. Het zwembad ziet er veelbelovend uit ons ieder geval. Het weer is warm maar niet te heet.

19 July 2017

Vandaag weer op pad met ons eigen huisje. Na vele overpijnzingen hebben we besloten om zeker het midden van Frankrijk voorbij te rijden. De weersvoorspellingen zijn niet best om naar de Vogezen te gaan. Op naar Clermont Ferrand. 1ste stop zou zijn Parijs naar het ging zo lekker dat we zijn doorgereden tot aan Olivet. We hadden weer eens geluk. Op het bordje van de camping stond complet maar de bazin kwam zwaaiend naar ons toe dat er nog 1 plekje was. Er stonden nog wat campers en caravans achter kind en die hadden dus pech. Lekker weer en warm maar wel bewolkt.