Indonesia · 12 Days · 29 Moments · August 2017

Preben & Michelle in Bali, Indonesië


6 September 2017

Op de laatste dag zijn we in de namiddag nog eens in Ubud gaan wandelen. Nog even genieten van de laatste Bintang en paar ijsjes vooraleer we gingen eten. Als kers op de taart hebben we ons beide nog laten masseren voor €10 om uitgerust de laatste nacht in te gaan.

5 September 2017

Vandaag waren we vastberaden om een scooter te huren maar hebben ons op het laatste nog bedacht. Er is enorm veel verkeer en een andere rijrichting. We hebben besloten om een fiets te huren en het zicht op de rijstterrassen te bewonderen. Na een lange en intensieve fietstocht (hellend) was het zicht de moeite waard. Erna op rustigere wegen gefietst doorheen rijstvelden naar ons hotel waar we een plonsje in het zwembad deden. In de avond zijn we dan nog gezellig iets gaan eten en drinken in het centrum van Ubud.

4 September 2017

Volledige dag rond Ubud Main Street doorgebracht. Eerst een terrasje gedaan met de rijstvelden op een meter van ons. Daarna het Monkey Forest bezocht, hier leven honderden apen. Je kan ze lokken met eten waardoor ze graag op je schouder klimmen. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

3 September 2017

Als allerlaatste stop met onze gids, namelijk het proces van 'Wood Carving'. Dit is een kunst waarbij ze lokaal hout snijden en kerven tot mooie beeldjes. Als souvenir hebben we dan ook een klein olifantje gekocht uit crocodile wood.
Goa Gajah, oftewel de Olifantengrot. De ingang is gemaakt van een demonenhoofd. Er hoort ook een prachtig stukje natuur bij de tempel.
Next stop, Kintamani. Een prachtig uitzicht over de Mount Batur en Lake Batur. Het ideale moment om eens met de gids op de foto te gaan.
Bukit Jambul, een uitkijkpunt op het hoogste punt van het dorpje. Hier heb je een mooi zicht op de rijstterrassen.
Op de 9e dag hebben we een bezoek gebracht aan de Kertha Gosa, het vroegere justitiepaleis. Het staat gekend om zijn typische Balinese architectuur en zijn unieke fresco's op het plafond.

2 September 2017

In het drukke programma werd er ook een rustdag voorzien in Candi Dasa. Een dagje chillen aan het mooie zwembad in ons hotel deed ons deugd.

1 September 2017

De laatste stop was Tenganan, het meest traditionele dorp van Bali. Hier leven de mensen nog zoals vroeger. Een interessante plaats om eens te bezoeken!
Tirta Gangga staat voor 'Waterpaleis'. Dit is een grote tuin met verschillende vijvers en zelfs zwembaden. Hier kun je over de bekende tegels lopen die op het water liggen en tussen de kois wandelen.
Op weg naar Tirta Gangga zijn we onderweg even gestopt bij enkele dorpelingen die Babi Guling aan het bereiden waren. Na een woordje van onze gids kon ik zelf even aan het spit draaien.
Een stop die oorspronkelijk niet op de planning stond maar voorgesteld werd door onze gids. De tempel Pura Panataran Agung is een heilige plaatsen voor de Balinezen, ze geloven in de reïncarnatie waarbij de goeie mensen naar het paradijs gaan en de kwaadaardige mens naar het bos.
Voor ons druk programma van start ging hebben de mogelijkheid genomen om te snorkelen voor de kust van Tulamben. Hier ligt namelijk het gezonken wrak van de Liberty, een oorlogsschip. Daarna een korte stop waar je een mooi zicht hebt op de Mount Agung.

31 August 2017

Een ongeplande trip naar de watervallen van Sekumpul. Adembenemende natuur! We hebben de waterval van dichtbij kunnen bewonderen door aan de voet van de waterval te zwemmen.
In de namiddag was er een bezoek gepland aan een Chinese tempel en de haven in Singaraja.
In de voormiddag stond West Bali National Park op het programma. Mooie natuur met veel lianen en zwarte aapjes die enkel in dit gebied leven.

30 August 2017

Vandaag hebben we een andere wereld ontdekt, namelijk de onderwaterwereld. Een prachtig koraalrif en verscheidene kleurrijke vissen bezorgden ons een onvergetelijke ervaring.

29 August 2017

Na een lange rit van 2 uur en kleine stops bij landschappen van rijstvelden, plantages en bergen komen we aan in ons resort voor de komende 2 dagen. Adembenemend uitzicht vanuit de hot springs en het zwembad.
De laatste bezienswaardigheid van de dag waren de twin lakes, namelijk Buyan en Tamblingan meer.
Onderweg zijn we spontaan gestopt aan een plaats waar de aapjes vrij leven in de natuur. Na het kopen van banaantjes en pindanoten kwamen ze gulzig uit onze hand eten.
Met voorsprong de mooiste bezienswaardigheid van de dag. De tempel van Beratan, gelegen aan het meer.
Korte stop bij een prachtig uitzicht in Pacung over verschillende plantages en rijstvelden. Daarna zijn we ook nog gestopt bij een traditionele fruitmarkt in Candikuning.
Vervolgens zijn we gestopt in volksdorpjes. Hier hebben we mogen kennis maken met de schilder- en weefkunst en het proces van koffie produceren. We konden ter plaatse proeven van een tiental verschillende soorten koffie en thee.
Dag 4 zijn we gestart met onze rondreis. Een eerste bezoek aan het dorpje Batubulan bracht ons bij de traditionele Barong dans. Dit is een soort van theaterstuk die men elke morgen dansend opvoert voor hun geloof (90% hindoeïsme, 10% boeddhisme/moslim).

28 August 2017

Dag 3: Jetski & Kuta Beach Op dag 3 hebben we een jetski gehuurd (schamele prijs van €18) voor 2 personen. Een onvergetelijke ervaring! Hierbij zijn we ook een gezin uit Harelbeke tegengekomen. In de namiddag trokken we richting Kuta, het zuid-westelijke strand van Bali. Dit staat gekend om zijn zonsondergang en de surfers.

27 August 2017

Dag 1: Sanur Beach Na een lekker ontbijt zijn we gaan ontspannen aan het zwembad in ons hotel. In de namiddag trokken we naar het strand waarbij we onder andere kort zijn gaan snorkelen. Na de wandeling, tot op het einde van ons strandje, kwamen we uit op een plaatselijke vliegerwedstrijd tussen echte Balinezen, een van hun favoriete bezigheden.

26 August 2017

Onze eerste avond in Sanur. Vooral verkennen van de straatjes rondom ons hotel. Allereerst zijn we euro's gaan inwisselen voor rupiahs en hebben we aan de lijve ondervonden dat hierbij moet opgelet worden. Ze tellen voor je neus het geld en laten dan vliegensvlug een stapeltje verdwijnen zonder dat je iets merkt. Uiteindelijk zijn we teruggegaan en hebben we onze 1.600.000 rupiah ontvangen (€100). Onze avond hebben we afgesloten in een lokale bar met live muziek.

25 August 2017

Na lang verlangen konden we uiteindelijk vertrekken naar Bali! De vlucht met Qatar Airways op zich was al een hele ervaring. Uiteindelijk komen we na 24 uur reizen en een helse taxirit (enorm veel verkeer) aan in ons eerste charmant hotel Ari Putri.