Norway · 22 Days · 12 Moments · April 2017

Het avontuur van Peter in Noorwegen


15 May 2017

De visvakantie is ten einde . Jammer dat we de laatste twee dagen door teveel wind niet goed konden vissen omdat de vis op de buitengaatse stekken zit momenteel en niet in het fjord zelf . Wouter ,Eric Peter v R bedankt . Eergisterenavond het ritueel van het kaasplankje onder het genot van de zon. Laatste restjes drank opgedronken (met alle gevolgen van dien) om de geslaagde visvakantie te vieren . De eerste ervaring om door de lucht te reizen ipv een autorit van 30 uur is prima bevallen. De vis "voornamelijk kabeljauw" zit weer in de vrieser , Vera en Roxy weer blij dat ik weer thuis ben . Tot een volgende reis .
Bonte avond . Wandeling gemaakt .Kaasplankje met een heerlijke 10 jaar oude port. Daarna alle restjes drank opmaken. Het was een een top week .

13 May 2017

Verslapen vanmorgen, half acht wakker dus niet heel vroeg het water op . Eitje bakken , ontbijten ,boot aftanken en wegwezen. Half uur varen naar buiten en de eerste vis na 10 minuten In de boot . Het weer zit mee , dus alle mannen factor 30 op de kale koppen. Varen , zoeken en steeds kleine stekken vinden en uituitdelijk 20 kg Kabeljauwfilet ingevroren . Ook veel koolvisjes tussen door die weer terug de zee ingaan , waren het niet dat moeder Zeearend ze weer uit het water visten om aan haar jong te voeren in het nest iets verderop. Al met al weer een mooie dag .

12 May 2017

Visdag 3 is alweer voorbij. Mooie gullen ,lengen en een heilbotje van 82 cm gevangen (12 kg filet ). Peter van Rijendam had de grootste kabeljauw 95 cm en Eric de heilbot. Tot 21:00 uur op het water gezeten met prachtig weer . Fileren ,invriezen en daarna een biertje borreltje met een stukje gebakken vis . Nu lekker slapen. Tot morgen.
Heilbot gevangen door onze buren , 150 cm 52 kg.
Boodschappen gehaald bij de supermarkt net over de brug (15 min lopen) . Er staat wat wind dus tijd voor wat andere dingen zoals schoonmaken even brunchen met zelfgemaakte tonijnsalade en nu de boot even prepareren voor een trip buitengaats. Van een Noor in de supermarkt wat mooie visstekken gekregen op de Sandskallen ( zandplaten zie foto ) waar momenteel heilbot wordt gevangen. Onze buren hadden er gisteren èèn van 52 kg schoon aan de haak. Om 14:00 uur tot vannacht gaat de wind eruit dus eten en drinken mee voor een lange vistrip " het blijft immers licht hier hoog in Noorwegen. Wordt vervolgd..

11 May 2017

Vandaag mooie gullen gevangen twee x een Leng en een Zeewolf. De Bruintjes waren al vroeg (06:30) wakker gevolgd door Peter van R en ik als laatste. Ei- tomaat salade gemaakt voor het ontbijtje , Eric zorgt voor de koffie en Peter R te Z zorgt voor de brandstof voor de boot en Wouter ruimt de boel van het ontbijt op. 08:30 uur het water op , drinken en eten mee. Steeds verkassen omdat de vis moeilijk te vinden is , maar we vangen. 18:00 uur " we moeten terug want voetbal begint om 21:00 uur. Tijdens het terug varen zien we het fjord vol zwemmen met Grienden, voor achter en naast ons , geweldig gezicht. Snel fileren invriezen , shoarma maken en voetbal kijken . Maar nee hoor ,geen Ajax op TV hier.

10 May 2017

Vanochtend vroeg het water op . Eric en Wouter waren al vroeg op ondanks het uit de hand gelopen borreluurtje tot middernacht. Vandaag was Eric dag , de èèn na de andere mooie gul en grote schelvis trok hij naar boven . Het weer was prachtig en het zoeken naar de visstekken was hard werken ondank de fantastische bood met prima navigatie en 80 PK motor. Vanavond genoten van de gepocheerde Schelvis met mosterdsaus aardappelen en een salade erbij. Morgen weinig wind dus onze viskunsten buitengaats uitproberen en hopen op mooie vis.

9 May 2017

Prima reis gehad en we waren verbaasd dat er geen controle was op drank invoer . Opgehaald met de bus vanaf vliegveld Bodo naar Saltstraumen en onderweg even gestopt voor de boodschappen. Blikjes bier (€2,30 per stuk) eieren, brood ,beleg en groenten en dergelijke . Naar wat zoeken ons huisje gevonden ,uitpakken , borreluurtje en eten maken . Wouter gaat nog even van de kant af proberen een visje te vangen maar na èèn shad verspeeld te hebben kwam hij bibberend van de kou binnen. Nu bedjes opmaken en koffie drinken . Morgen met de bood de woelige baren op om een visje te vangen.
Van de bagage verlost " 160kg" nu lekker aan een biertje op schiphol.

6 May 2017

Alles klaarleggen, zoals shads ,Reels ,messen , en dergelijke . En niet te vergeten BOB ( zie foto) die al begon te kwispelen toen ik hem uit de box haalde om mee naar Noorwegen tegaan. Peter van Rijendam heeft gisteren de zeekaarten uitgeprint en de zeer uitgebreide documentatie van Saltstraumen Brygge doorgenomen. Wouter gaat de spulletjes halen voor de verse Shusi die we aldaar gaan bereiden met uiteraard spartel verse vis. Nog 3 nachtjes slapen.

24 April 2017

Gisteren bij Peter van Rijendam geweest om het èèn en ander door te nemen met de mede vissers vader en zoon Erik en Wouter. Welk materiaal, kleding ,drank en eventueel hapjes we mee moeten nemen voor ons vis avontuur in Noorwegen. Dit jaar voor het eerst met het vliegtuig dus alles aanpassen wat betreft de hoeveelheid mee te nemen spullen. Dinsdag 9 mei om 08:00 uur aanwezig zijn op schiphol en vliegen om 11:20 uur naar Oslo om twee uur later door te vliegen naar Bodo. Vanuit Bodo worden wij opgehaald met een busje naar het huisje in Saltstraumen .