Europe, Asia · 51 Days · 12 Moments · July 2017

Travelblog Indonesia


24 August 2017

Vandaag ben ik terug gekomen uit Jakarta, Indonesië. De laatste dagen heb ik weinig geupload simpelweg door te weinig tijd. Wou alles uit de dagen halen wat eruit te halen viel! Morgen zal ik nog wat dingen posten die ik gedaan heb. Mijn terugvlucht begon in Jakarta naar Kuala Lumpur. Daar moest ik 30 minuten wachten op de vlucht naar Amsterdam. Alles liep voorspoedig en snel. Nu ben ik thuis en blij om iedereen weer te zien. Mijn reis was geweldig echt een om nooit te vergeten. Natuurlijk gaan er altijd dingen anders dan geplant, maar dat hoort erbij :)

12 August 2017

Terug gekomen van Bali ben nog 2 dagen in Serang op Java geweest. Daar heb ik mn Indonesische moeder geleerd hoe je pannenkoeken moet bakken. Na die 2 dagen ben ik vertrokken naar Lombok naar het eiland Gili Trawangan. Echt een droom eiland die je in tijdschriften ziet. Dit is mijn 3de dag op het eiland en heb al veel gedaan, zoals gedoken, gesnorkelt, eiland verkent, uitgegaan, vrienden gemaakt en naar de nachtmarkt geweest natuurlijk ook niet te vergeten veel gezwommen en genoten van het weer. Vandaag ga ik naar het midden van het eiland waar je een berg moet beklimmen als je op het mooiste uitkijkpunt van het eiland wilt komen. Ook ben ik van plan om naar het sunset spot te gaan waar je in het water kan schommelen tijdens zonsondergang, ook kan je dan paardrijden op het strand en door het water. En niet te vergeten ik heb een reuze opblaasschildpad mee waar ik eens lekker mee ga klooien xD

5 August 2017

Vroeg in de morgen om half 6 zaten we al op een bootje in Lovina om met de dolfijnen mee te varen tijdens zonsopgang. Het was super mooi om te zien hoe de dolfijnen sierlijk de licht in sprongen en weer verder zwommen. Daarna wouden we een scooter huren, maar omdat ik geen local ben moest ik mijn paspoort inleveren. Nou mooi niet gedaan mn paspoort blijft bij mij. Dus dan maar terug naar het hotel bedenken wat we kunnen gaan doen. In de middag zijn we met de meest grappige tourguide ooit, met zn 3 op 1 scooter naar de watervallen gegaan. Waar je vanaf kon springen en glijden. Dat was super mooi! Echt een aanrader ook voor mensen die niet durven te springen ga er dan naartoe voor the view. Ik ben van de 12 meter en 8 meter slide afgeweest en zelfs gesprongen van de 5 en 10 meter. Daarna heeft de tourguide ons meegenomen naar een boedhistische tempel waar je in een soort traditionele rok naar binnen moest en wauw wat was dat mooi met al het goed, ondanks dat er delen in renovatie waren.

4 August 2017

Vroeg in de morgen waren we al vertrokken naar Purah Tanah Lot, omdat het een uur met de scooter is en met het verkeer in Indonesië weet je het maar nooit... daar aangekomen was het al aardig druk. We zijn niet erg lang gebleven, het was mooi om te zien en er geweest te zijn, maar je wordt de hele tijd voor de voeten gelopen door verkopers die vanalles in de handen proberen te drukken. Daarna zijn we doorgegaan met de scooter naar het monkey forest in Ubud, dat was een 2 uurs rit maar wel heel mooi door de rijstvelden en een stukje jungle. De apen zijn echt mega brutaal, wel leuk om te zien. Helaas zat mijn vinger in de weg toen een aap in de banaan wou bijten die ik vast had. Gelukkig ging het nirt hard en is er niets aan de hand. Weer een ervaring rijker denk ik maar hahaha

3 August 2017

In de morgen zijn we naar het TCEC (Turtle conservation and education centre) geweest. Daar mochten we een ochtend helpen bij de schildpadden, met het verzorgen maar ook met het uitzetten van de kleintjes. Daarna zijn we met de scooter naar Dreamland beach geweest. Het strand verdient zeker de naar Dreamland beach het is zo mooi! Je kunt er lekker weg dromen en voor iedereen is er wel wat leuks te doen. Daar zijn we eigenlijk de rest van de dag gebleven.

31 July 2017

De laatste 2 dagen heb ik eigenlijk niet veel anders gedaan dan Engels les geven aan een klasje van 3 kleine kinder leeftijd tot 10 jaar en 2 kleine klasjes van 16 jaar. Verder zelf naar campus geweest om te kijken hoe dat is. En typisch Indonesische dingen geprobeerd zoals Durian ook wel king of the fruits genoemd. Durian stink mega van ver kan je het al ruiken, ik ben niet iemand die het dan nog wil proberen, maar toch gedaan en het is het meest smerige wat ik ooit geproefd had! Gister ook les gegeven en zijn we naar de andere kant van het dorp gegaan om ijs uit kokosnoten te kunnen eten en langs een leraar van Afni te gaan, die heeft een klein nestje met pas geboren kittens dus we gingen even op kraamvisite :p gisteravond is er nog familie van Afni gekomen met hun dochters van 4 maanden en 3 jaar. Ook ben ik gister wezen sporten namelijk badminton. 17 augustus is het independence day in Indonesië en dan zijn er badminton wedstrijden en dan gaan we voor de lol mee doen.

30 July 2017

Vandaag ga ik naar Jakarta 2 uur rijden van Serang waar ik verblijf. Ik ga naar Jakarta om vrienden te ontmoeten die ik al 5 jaar ken maar nog nooit heb gezien namelijk Arrasy en Rifdah, natuurlijk is Afni er ook. Ze namen me mee naar het Keramiek museum in Kota Tua in het oude gedeelte van Jakarta. In het museum was veel Nederlandse kunst te zien in. Ook gaat er een stuk over de geschiedenis van Nederlands - Indië. Daarna zijn we naar Monas geweest, lekker op een terrasje gezeten en uit een kokosnoot gedronken, omdat het een bekende plek voor toeristen is kon ik natuurlijk niet weg zonder een souvenirtje. 'S avonds zijn we nog met z'n 4e uit eten geweest en op straat wezen lol maken.

27 July 2017

Gisteren heb ik op 2 scholen in Serang engels les gegeven samen met mr Adi en dat moest gevierd worden in science medical school met een traditionele lunch. Iedere student wou op de foto, ga niet iedereen plaatsen maar wel de meiden die mijn bloed hebben afgenomen om mij te laten zien hoe ze hier testen doen om te achterhalen wat je bloedtype is. Daarna hebben Afni en Rizky mij meegenomen naar Merak het strand, waar eigenlijk nooit een toerist gezien wordt.

26 July 2017

Ondertussen aangekomen op Kuala Lumpur airport. Maar we kunnen met 15 minuutjes al weer boarden voor Jakarta
Vandaag is dan de dag, ik vertrek naar Jakarta! Tussendoor tanken we nog even in Kuala lumpur. Vlak voor vertrek nog even wezen skypen met Afni een vriendin van mij die daar woont. Op schiphol viel de drukte nog wel mee, bij de douane ben ik altijd de pineut ook dit keer :p op dit moment zit ik in de gate en mag ik bijna boarden.

23 July 2017

Volgens mij ben ik welkom in Indonesië :) Nog 2 daagjes!

4 July 2017

Im excited for Indonesia! Got my last vaccin yesterday. Slowly searching my stuff together. Just 20 days left!