Sweden · 3 Days · 26 Moments · July 2017

Het avontuur in Fredriksberg, Zweden


22 July 2017

in de avond met mama nog een spelletje gedaan. we hebben memory, 4 op een rij en switch gespeeld. in bed nog liggen lezen en daarna lekker gaan slapen
Wij eten op vakantie nog steeds aardappelen, groente en vlees eet.
Uiteindelijk hebben we besloten om naar falu grava te gaan om te kijken of het morgen open is. Dit bleek het geval te zijn dus gelijk de rondleiding besteld voor morgen.
We wilde toen uiteindelijk het centrum in. Blijkt het centrum dicht te zijn. Dus een ijsje gehaald.
Daarna zijn we naar het framtidsmuseet gegaan. Na een lange tijd zoeken, zagen we het liggen en ben ik naar binnen gelopen maar het zag er heel kinderachtig uit.
Even een tussenstop bij de lidl om een broodje te halen en wat te drinken.
Daarna zijn we naar borlange gegaan. Naar het grootste openlucht museum maar de huisjes waren gesloten.
We zijn eerst op zoek gegaan naar de grot van Jatturn . Helaas was dat niet te bereiken of de weg was afgesloten of we moesten absurde wegen op.
Vandaag eerst opgestaan. Broodjes en yoghurt gegeten.

21 July 2017

Als de zon ondergaat
Lekker nog tot 21.30 in het zonnetje buiten zitten op de veranda.
4 van de 25 bulten
In de avond ravaoilli gegeten. Daarna ben ik even naar boven gegaan om muziek op papa's laptop te zetten en mama's telefoon te maken maar helaas is het mislukt.
Eenmaal terug ben ik gaan geocoachen en daarbij moesten we hicken. Het heb wel geholpen dat we het al vaker hebben gedaan want nu waren we er een beetje bekend mee. Wel waren er veel prik beesten. Ik trok de beesten aan en bij mama bleven ze weg 😭 Dus heb nu heel veel geke grote bulten.
Toen iedereen aangekleed was over de camping gaan lopen. De bakker in het dorpje was opgeheven en de visrokker had siësta. Op geen 500 meter van ons huisje staat een mooie kerk met een begraafplaats. Is wel een gek idee. Dat je de berg oploopt en daar is een begraafplaats.
Dat heb je als je de taal niet begrijpt. Nu 4 pakken yoghurt.
Om 1000 werden we wakker gemaakt door papa. Hij was al super lief broodjes aan het bakken. Ik met de veronderstelling yoghurtdrank inschenken is het gewoon yoghurt. Dus maar melk en thee gedronken. Als extraatje yoghurt gegeten.

20 July 2017

Uiteindelijk terug in het huisje gaan lezen in mijn bed en toen werd ik toch wel moe.
Frederiksberg huisje van 20/9-24/9
Fredriksberg huisje van 20/9-24/9
Op naar de camping. Sleutel halen van het huisje. Krijg je in het Zweeds uitgelegd hoe je er naar toe moet. Uiteindelijk zijn we er gekomen met de kaart. Alles uitladen. Zegt papa:" eerst een kopje thee". Hij met zijn kopjes thee. Eenmaal alles uitgeladen. Kleding in de kasten gelegd. Even buiten gezeten gingen we op zoek naar eten. In het restaurant volgens Chantal vieze pizza's . Uiteindelijk het dorpje ingegaan en daar maar geten bij een restaurant met van alles. Ik en Chantal hadden kebab met patat, mama een steak met patat en knoflook saus en papa een schnitzel met patat.
Na lang gereden te hebben en papa en mama veel geschakeld te hebben tussen 70/90/110/70/50/30 . Uiteindelijk in het plaatsje aangekomen. Eerst even zoeken naar een supermarkt. Daar aangekomen is het zo ontzettend duur. Dus wel ravailli meegenomen en crusli en yoghurt en drink yoghurt.
Na nog een lange autorit en na vooral heel veel geslapen te hebben. Hadden Chantal en mama trek in een frappe van de Mac. Dit kwam doordat er heel veel burger kings zijn in Zweden. Dus wij onderweg naar de eerste Mac. Straatje links, straatje rechts, een tomtom die erg geïrriteerd overkomt en we zijn weer op de snelweg waar we net vanaf kwamen. Dus een hele teleurgestelde Chantal. Dus op naar de volgende mac. Gelukkig was die iets makkelijker te bereiken. Had ik het fantastische idee om in het Zweeds te bestellen. Dat ging niet helemaal goed dus maar gauw over naar het engels.
Weer heel lang rijden . Bij het eerste tankstation dat we tegen kwamen. Wat drinken. Blijkt er bijna helemaal geen drinken in Zweden te zijn zonder koolzuur behalve vitamine water. !!!!! We hebben gelijk maar het Zweedse boekje gepakt en zijn gaan opzoeken hoe je dat moet zeggen.
Eerst even 17 minuten rijden naar de Ikea. Daar is het weer heel anders. We moesten eerst betalen 😂 en daarna mocht je bij een lopend buffet van alles pakken. Er was is. Worstjes, balletjes (vieze) ei, broodjes, yoghurt, spek , broodjes enz.
Eerst om 700 opgestaan en gedouched. Toen naar het dek. Een kopje thee gedronken. We hebben op het dek gestaan totdat de boot aan meerde . Om 9.15 kwam het sein dat we naar beneden mochten naar de auto's. Het was echt super druk om naar beneden te gaan. Dus om 945 eindelijk in de auto. Eerst door de douane. Wat verschrikkelijk was dat. We hadden een gekke auto voor ons die dacht laat ik lekker iedereen voor gaan en dan ga ik wel. Wat kan de douane toch makkelijk zijn. Een man vraagt in het Zweeds aan ons waarschijnlijk :" heeft u nog iets aan te geven? Papa zegt :" no" zonder dat hij er iets van begrijpt en we kunnen zo de openbare weg oprijden.