Netherlands · 7 Days · 12 Moments · September 2017

Het avontuur van Anton en Meindert op Texel


24 September 2017

De laatste foto's.

23 September 2017

22 September 2017

Door het weer zijn we dicht bij het huisje gebleven. Het is een dag van wassen en opruimen geworden. Anton is even op de fiets weg geweest terwijl Ron Brandsteder mij gezelschap hield. Tijdens de werkzaamheden las hij mij voor uit deel 4 van de Milleniumreeks. Het weer klaarde op en hebben we het centrum van De Koog onveilig gemaakt.

21 September 2017

Een dag gevuld met een autorit naar het huis van Wolkers (waar we dus 2 keer aan voorbij gereden zijn). Verder nog even De Waal en Den Hoorn aangedaan. In de eerste dorp is het cultureel historisch museum gevestigd en in de 2de is de Boerderij "vrij en blij"(boer zoekt vrouw) maar ook "De Toegift". Een heerlijke plek om bij te komen en je buikje rond te eten. Met voldaan gevoel terug gegaan naar het huisje want Hedy gaat vandaag weer terug naar huis. Na haar vertrek hebben we de fiets genomen en zijn naar paal 21 gereden via het centrum van de Koog. In mijn beleving is er bij elke duinovergang naar het strand wel een paviljoen en dat was nu ook het geval. Genoten van het strand en een patatje. De fietstocht ging door de polder weer terug naar Bosch en Zee.

20 September 2017

Vandaag op de fiets naar Ecomare en daarna naar het strand bij paal 17. Daar waren de World Cup Kitesurfen.

19 September 2017

Droog weer. Vandaag kregen we bezoek van een goede vriendin Hedy van Terschelling. Met haar naar de vuurtoren gereden en nu zitten we bij Veronica in Oudeschild. De autorit ging verder naar Den Burg en eindigde bij De Koog. Hedy en ik gingen boodschappen in de hoop om nog mooie mannen te zien. We hebben de dag feestelijk afgesloten met eigengemaakte pannenkoeken. De fles wijn is opgegaan en moe en voldaan gaan we allen te bed.

18 September 2017

We hebben het eindpunt gehaald. Een mooie route met verschillende landschappen. Anton is bezig met de boodschappen. Daarna gaan we op zoek naar het huisje wat op op ongeveer één km van het centrum is. Bij elkaar vandaag 30000 stappen gezet. We begonnen de tocht met regen en we eindigde er mee. Anton zag een stoet aan vogels en insecten aan zich voorbij gaan. De schrijver van deze woorden probeerde de weg niet al te lang te maken.
1, 6, 8, 9, 10, 11, 5, 15, 16, 17. Dit is niet een wiskundige reeks maar de knooppunten van het fietsnetwerk op Texel.
Foto's tijdens wandeling 't horntje en Den Hoorn