Czech Republic · 11 Days · 12 Moments · August 2017

Pip, Rick, Rosa & Marcel in Czechia


24 August 2017

Deze dag hebben wij doorgebracht in het prachtige natuurpark boheems zwisterland. Hier zijn vele kliffen en kloven. Hier en daar zijn er wat bronnen en rotsbogen. Hier hebben we een flink stuk gewandeld, aardig wat hoogte beklommen. Na de flinke wandeling hebben we gegourmet, de dag ervoor hebben we vrij onsuccesvol gebbqt, dus over een andere boeg gegooid. Afgesloten met een heerlijk drankje! Het mooiste groene goddelijkheidje op aarde! Absint.

22 August 2017

Vertrek uit Praag, laatste bezoekje in Praag was aan de burcht. Holy shit een hoop toeristen! De fantastische kathedraal gezien en nog wat rondgelopen. Vrij kort bezoek aan de burcht gedaan omdat het er en veel te druk was en we nog een stuk moesten rijden. Pip heeft ons naar het volgende huis genavigeerd, bleek lastiger dan normaal omdat we geen adres hadden, alleen een puntje op de kaart en een foto. Hier werden we hartelijk ontvangen door een gezin dat hun huis voor ons verliet. Het is hier heel rustig, af en toe een koe en wat hertjes.
Pubcrawl was heftig, eindelijk wakker. We zijn naar de joodse buurt geweest Rick en ik zijn auto's gaan tellen waarvan de prijs ongeveer boven de 200.000€ ligt. Uitgekomen op 11 auto's. Rosa heeft een nieuwe oude viool gekocht. Gemaakt in 1920 in Brno. Spreek dat maar eens goed uit. Pip heeft ons geprobeerd naar een uitzichtpunt te leiden, we hebben geweigerd. Logisch de dag daarvoor hebben we ongeveer 8,6 miljard treden beklommen voor een ander uitzichtpunt waar Pip de laatste 300 treden van de uitzichttoren weigerde te beklimmen.

19 August 2017

Woepsie, in een pub crawl terecht gekomen. Tot morgen!

18 August 2017

Na tussen de bergen toeristen en andere gekkies de klok rond het hele uur bekeken te hebben zijn we gaan eten. Na het eten hebben we onze eigen kroegentocht gedaan en Rosa's verjaardag nog even goed geviert! Morgen musea kijken. (2/2)

17 August 2017

Vertrekdag uit Pilsen, aankomstdag in Praag. Om een uurtje of 10 vertrokken. Dit is ongelofelijk vroeg voor ons gemiddelde. We konden pas vanaf 2 uur terecht, dus tussendoor wilden we nog even wat omgeving zien. Rosa spotte op de kaart een meertje tussen Pilsen en Praag wat haar interessant leek. Hier zijn we heen gereden, eenmaal aangekomen bleek het een kweekvijver met een goede hoeveelheid steekvliegen, jammer. In de buurt was wel een kasteel, dan maar daarheen. Hier aangekomen bleek dit een ontzettend mooi kasteel te zijn wat ook een hotel was. Hier hebben we door de tuinen en rond het kasteel gelopen en vervolgens geluncht. Daarna zijn we doorgereden naar Praag, even gerelaxt in ons nieuwe appartement en zijn we in het oude centrum gaan eten. Voor het eten liepen we toevallig langs het Astronomisch Uurwerk en het was bijna tijd voor de beeldenanimatie. Rick en Pip hadden dit nog nooit gezien. Ze hebben hun ogen uit gekeken. (1/2)

16 August 2017

Lange tijd geen moraal gehad om een verhaal te schrijven maar bij deze. Laatste dag in Pilsen. We besloten eerst rustig te ontbijten en daarna richting het ondergrondse te gaan. In de catacomben van Pilsen hebben we een duitstalige rondleiding gehad. Hier waren een aantal vondsten uit de middeleeuwen te zien. Vervolgens zijn we bovengronds naar het brouwerijmuseum geweest. Het topstuk: een stuk middeleeuws hout! Zeker een aanrader! Fantastisch! Geweldig! Mocht je ooit een middeleeuws stuk hout willen zien ga daarheen! Hierna zijn Rosa en ik nog een stel kerkjes en synagogen gaan bezoeken en zijn Rick en Pip nog even langs de Pilsner Urquell brouwerij gegaan voor een verjaardagscadeau. Daarna zijn we samen in een steakrestaurant gaan eten. Duurste maaltijd in Tsjechië tot nu toe! Wel 90€ met z'n vieren.. Goed Pip nam een salade. Vervolgens tot 12 uur gewacht, de felicitaties gedaan en vroeg naar bed gegaan. De volgende dag vroeg vertrekken.
Na lastig gevallen te zijn door een vleermuis in het appartement is de dag nu voorbij. Morgen de laatste dingen in Pilsen bekijken en overmogen naar Praag! (2/2)

15 August 2017

Vandaag was de heetste dag van ons avontuur in Tsjechië. Dit betekend de stad uit en de omgeving verkennen. Het plan, Hrad krivoklat, ofwel een kasteel zo'n 40 km verderop, bekijken. Onderweg kwamen wij een ander kasteel tegen, Hrad Tocnik. Aangezien dit er best ok uitzag en we toch al naar een kasteel onderweg waren, zijn wij hier gestopt om dit ook even mee te pakken. Dit kasteel bleek iets ouder dan degene waar wij naar toe onderweg waren. Het was hier en daar wat in verval geraakt, maar er was nog behoorlijk goed te hoe het kasteel ooit was ontstaan. Na een paar mooie uitzichten en een nederlandse vertaalde tour zijn we doorgereden naar Hrad krivoklat. Dit kasteel was in betere staat, dit maakte het eigenlijk wat minder interessant. Na dit kasteel in recordtijd bekeken te hebben zijn we gaan avondeten in ons apartement. We zijn hier vervolgens gebleven aangezien we onderweg een aantal Tsjechische lokale biertjes gekocht hadden en die nog moesten proeven. (1/2)

14 August 2017

Vandaag hebben wij Pilzen verder ontdekt. We hebben tot eind van de middag gewandeld door het historisch centrum. Hier hebben we de Karedrála svatého Bartoloměje bekeken, helaas kon je wel naar binnen maar niet verder dan direct na de deur komen want er stond een hek. Vervolgens hebben we, sportief als we zijn, de toren beklommen. Aan de hand van dit uitzicht hebben we nog een paar gebouwen bekeken die ons van bovenaf interessant leken. Daarna zijn we naar de Pilsner Urquell brouwerij gegaan, hier zijn we met een tour meegegaan. Aan het eind van de tour hebben we de pils geproefd voor de laatste filtering en pasteurisatie. Smaakte goed! Nu een prettige voortzetting!

13 August 2017

Ha bier
Zo gearriveerd