Spain · 5 Days · 3 Moments · January 2019

Het avontuur van Kimberly in Madrid, Spain


3 February 2019

In die eerste week ben ik uiteindelijk dan toch 2 dagen naar school geweest. Ik was zo trots op mezelf, maar ik besefte dat het nog een lange weg ging worden. In het eerste weekend moest ik een vervoersbewijs in orde brengen voor het openbaar vervoer en ik moest me aanmelden bij de lokale politie. Dit laatste was een verplichting omdat ik langer dan 3 maanden als een buitenlandse studente zou verblijven in Madrid. Ik kreeg die dag een soort van cultuurshock. Voor een hoofdstad te zijn, ligt de kennis van het Engels enorm laag. In mijn ogen is Engels een universele taal waarmee iedereen met iedereen kan communiceren. Maar dat had ik dan toch buiten Madrid gerekend. Bij de politie dan maar Google Translate geraadpleegd om duidelijk te maken wat ik eigenlijk nodig had. Na wat Spaans en Engels te "communiceren", bleek dat de registratiedienst niet open was in het weekend en in de week maar van 10u tot 14u. Daar moest ik ook even aan wennen. In België zou het niet waar geweest zijn.

1 February 2019

Zoals gezegd ging ik het in het volgende moment hebben over de dagen na mijn aankomst. Deze waren mentaal enorm zwaar. Mijn 2e dag in Madrid begon met het afhalen van mijn nieuwe studentenkaart. Ik was zo fier toen ik deze in ontvangst mocht nemen. Ik was nu officieel een Spaanse studente. Hierna besloot ik om extra informatie te gaan vragen binnen de school zelf. Had ik boeken nodig? Was er een soort van schoolplatform (blackboard, toledo) zoals in België? Al snel bleek dat er nog heel wat papierwerk op me te wachten stond en ik moest ook zo snel mogelijk de lessen volgen, omdat deze al op 29 januari waren begonnen. Ik had dus al wat achterstand opgebouwd. Toen ik na een lange zoektocht de aula had gevonden, kreeg ik het moeilijk. De studenten waren enorm druk tijdens de pauze, ik kon niemand verstaan en ik had geen idee wat ik kon doen. Die dag lukte het me niet om tranen te bedwingen. Mijn kamergenote stelde me gerust en ging de dag nadien mee zodat ze wist dat ik oké was.

30 January 2019

¡Hola chicos! Met dit eerste moment begin ik aan mijn terugblik naar een jaar geleden. Op 30 januari 2018 begon het grootste avontuur van mijn leven: studeren in het buitenland. Ik vertrok met een bang hartje vanuit Brussel naar Madrid. Veel tijd om na te denken had ik niet echt, want ik had tot de dag voordien nog een examen af te leggen. Maar eens je dan op het vliegtuig zit naar je bestemming, zit je hoofd vol met gedachten en scenario's. Ik verbleef 5 maanden in een residentie aangesloten aan de universiteit, Universidad Autónoma de Madrid. De residentie was zeer gekend onder Erasmusstudenten en vond dit dus de uitgesproken kans om zo in contact te komen met de hele wereld als het ware. Ik voelde me hier meteen welkom dankzij mijn eerste kamergenote vanuit Italië. Ze maakt me die eerste dagen wegwijs en daar ben ik haar nog altijd ontzettend dankbaar voor. De 2e dag en de volgende dagen gingen dan heel wat moeizamer...Maar daar meer over in een volgend moment!