Europe · 9 Days · 19 Moments · August 2017

Het avontuur van Marian en Kees in Kroatië


15 August 2017

Busreis Split-Dubrovnik
Zaterdag hadden we een vlotte reis. Eerst een lekker ontbijt vlak bij de taxistandplaats. Taxi was nog krap op tijd voor onze vier uur durende busreis. Onderweg gingen we door een minuscuul stukje Bosnië maar moesten wel 2 keer paspoort laten zien. Appartement op korte afstand van het busstation. Prachtig en ruim maar 2 Engelse lullo's hadden de boel behoorlijk verruineerd. De dame die ons ontving haalde snel een luchtverfrisser voor de penetrante rooklucht en toen viel alles nog reuze mee. Door de dikke muren is het appartement heel koel dus mama slaapt hier lekker. Er gaan heel veel (volle) bussen naar het centrum dus we hebben al een mooie indruk van Dubrovnik.

12 August 2017

Vrijdag maken we een boottocht naar Slatine (strand) en dan naar Trogir. Het strand is een paradijs. We kunnen bedjes huren onder een parasol. Het is zo heerlijk dat we tot 1900 blijven. Trogir is mooi. Klein Venetië. Met de bus terug. Snel pizza en dan koffers inpakken. Het was top in Split!!❤🌞
Donderdag 10 augustus hebben we een excursie gemaakt naar de prachtige watervallen van Krka. Bij de relaxte trip zat een ontbijt inbegrepen. Krka was heel druk. Er liepen 10000 mensen. We hadden een enthousiaste gids, Tina. 's Avonds de was gedaan in de laundrette vlakbij. Terwijl de was draaide zaten wij lekker bij de tapsbar tegenover frisse salade te eten en te kletsen met een jong stel uit Amsterdam. Was opgehangen en toen heerlijk kalfsschnitzel vlakbij ons appartement.
Busreis Split-Dubrovnik

11 August 2017

Trogir
Met de boottaxi naar Slatine voor dagje strand

10 August 2017

Wasje draaien
De Krka watervallen

9 August 2017

Vandaag naar het strand. We vonden aan het eind een mooi plekje onder een eucalyptus boom. Zonder schaduw was het niet te doen. Een kiezel strandje. Wel een lange tippel. Bij thuiskomst om 16.30 was het te laat om nog met een bootje naar Trogir te gaan. Doen we vrijdag. Morgen naar de watervallen van Krka. Wel vanavond buskaartjes voor Dubrovnik gescoord.
Gisteren hebben we een prachtige cruise gemaakt. Bij onze eerste stop kregen we een lekkere lunch. Toen gevaren naar de Blue Lagoon waar gezwommen kon worden (hebben we niet gedaan). Toen naar een eiland en om 18 uur weer terug. Mama ontdekte in de supermarkt zowaar gehakt. Ze heeft heerlijke macaroni gemaakt. Dat was lang geleden dat we zelf eten maakten. Volgens mij in 2007 in Alghero.
Op het strand

8 August 2017

Gisteren laat opgestaan en heerlijk ontbeten. Toen naar de stad. Boottocht voor vandaag besteld en toen naar het strand. Dat was zo vol dat we alleen op een leuk terrasje hebben gezeten. 's Avonds lekker chique vis gegeten. Bij thuiskomst had pa een buikprobleem maar dat was gelukkig vanmorgen over dus nu zitten we op de boot naar een lagune en 2 eilanden met lunch. Om 18 uur weer thuis.
Boottrip

7 August 2017

Mijn foto's ik vraag of mama er meer opzet
Ons eerste ontbijtje
Na een reis met een uur vetraging goed aangekomen in ons appartement. Prima en gezellig. Goede airco. Hard nodig. Vochtig en heel warm hier. Lekker gegeten en de stad verkend.

6 August 2017

De dag van aankomst