Netherlands, Belgium, France · 6 Days · 11 Moments · April 2017

de Spiesjes met fam. Rozema naar Normandie


4 May 2017

Vandaag weer een dagje in het teken van de 2e wereld oorlog. Eerst naar Omahabeach waar de geallieerden aan land zijn gekomen, daarna de Amerikaanse militaire begraafplaats. Op de begraafplaats liggen 9.387 Amerikaanse soldaten begraven waarvan één soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Op dit kerkhof ligt tevens Generaal Roosevelt begraven, met naast hem zijn broer (gesneuveld in de 1e wereldoorlog) . Ten slotte zijn we naar pointe du hoc. In de Tweede Wereldoorlog werd dit punt bestreken door Duitse bunkers en kanonnen. je ziet op deze vlakte veel inslagen van de bommen en bunkers.

3 May 2017

Vandaag weer naar het klimbos geweest. Nu gelukkig wel open! Ruud is met Anouk, Jan, Bente en Lieke gaan klimmen en Bart, Marije en ik zijn op zoek gegaan naar pokemons in het enorme park om het klimbos heen. Zoals altijd komt Ruud een bekende tegen. Dit keer iemand die bij hem op de middelbare school in de klas had gezeten. ' s avonds heerlijk gegeten bij een pizzeria in Bayeux.

2 May 2017

De bedoeling was om naar een klimpark te gaan, maar deze was helaas dicht. Doorgereden naar Honfleur. Honfleur is bekend om zijn schilderachtige haven, gekenmerkt door huizen met voorgevels bedekt met leien. helaas veel regen. Dus binnen in een café een heerlijke warme cappuccino en een potje ezelen

1 May 2017

Dagje Bayeux. Gezellig stadje, maar natuurlijk alles dicht op de dag van de arbeid. Museum De la Bataille de Normadie. Was een beetje saai... De kinderen hebben nu al genoeg oorlogsdingen gezien 🤣. Maar als afsluiting bij de bakker heerlijke broodjes gegeten.

30 April 2017

Biljart en tafeltennis in een schuur naast het huis
360 graden cinema in arromanches. Erg indrukwekkende film. Werden we wel even stil van...
Arromanches, paraplu van Bart is niet voor de regen.... Arromanches werd in de middag op 6 juni 1944 bevrijd. Door een tekort aan havens rond de invasiestranden zijn er 2 kunstmatige havens aangelegd. Doordat Bart nergens op een foto wil staan heeft Bente nu een foto zo bewerkt dat Bart er toch bij staat

29 April 2017

Sfeervolle huiskamer met kaarsjes, wijn en chocola met nootjes
We zijn er!
1e bakkie onderweg is een feit
We zijn onderweg!