Germany, Netherlands · 1 Days · 6 Moments · June 2015

Our wedding in Denekamp, the Netherlands


15 June 2015

Onze avondgasten komen zo rond 19:00-19:30 binnen gelopen en wij maken met iedereen nog een foto. Het feest begint om 20:00 uur en om 19:45 uur kleed ik me nog snel om naar een kortere jurk. Om 20:00 uur openen we het feest met onze dans (de standaard schuifeldans haha) met een Benjamin die halverwege ook begint mee te dansen. Vlak voor het einde van ons nummer rennen we naar ons mam en pap en om met hun nog een paar seconden te dansen als verrassing. Daarna begint de DJ dansmuziek te spelen en gaat iedereen los. We hadden een allinclusive avond geboekt, wat betekende onbeperkt drankjes, alle drankjes.
Bijna 16:00 uur en na de felicitaties is het tijd voor taart. De hadden hem nog niet gezien maar alleen onze wensen doorgegeven. Het resultaat: Een vanille taart met een aardbeien bavarois (met verse stukjes aardbei er door!) als vulling. 3 lagen op elkaar, wit, met roze eetbare lint onderaan elke laag, en roze en witte rozen van fondant als een waterval naar beneden. Prachtig! En lekker! Daarna was het nog even foto tijd met de familie. Om 17:00 gaan we naar binnen voor het diner. Een korte speech van mijn man als dankwoord voor het aanwezig zijn van de geweldig mooie gebeurtenis van zonet aan onze liefste gasten en wij mogen als eerste een rondje doen. Alles is zo mooi neergezet en er wordt duidelijk uitgelegd wat het allemaal is. We hebben gekozen voor een 'life cooking diner' wat betekend dat de koks je eten recht voor je neus klaarmaken en je tips geven voor thuis als je die wil. Natuurlijk zijn er ook al klare gerechten zoals balletjes, patatjes etc. Iedereen vond heerlijk!
Het is 15:00 en de ceremonie begint. Tenerife Sea van Ed Sheeran begint en na 20 seconden beginnen mijn bruidsmeisjes met voorop lopen. Daarna komen mijn vader en ik. ''Should this be the last thing I see, I want you to know that's enough for me. 'Cause all that you are is all that I'll ever need. I'm so in love.'' Pa wordt emotioneel bij het weggeven en begint te huilen. 'Zorg goed voor der.' We nemen plaats op onze stoelen en de babs begint de ceremonie. Ze vertelt hoe prachtig ze ons vind, en omdat de bruid altijd al in de belangstelling staat, laat ze Peter een rondje draaien voor de gasten want hij ziet er natuurlijk ook geweldig uit in zijn pak haha! Ze heeft van te voren ons geholpen met het schrijven van eigen brieven aan elkaar, een soort eigen geloften. We weten niet wat de ander heeft geschreven, en dit maakt het best spannend. Maar de brieven zijn super mooi en we krijgen ze mee als aandenken voor thuis. Ook heeft zij zelf nog een gedicht gemaakt voor ons. Heel lief.
Onderweg naar de foto locatie, landgoed Singraven, genieten mijn twee mannen van de auto en zijn vermogen. De auto, een gehuurd bij Guus Trouwauto's, word lekker losgetrokken en mijn man heeft nu al de dag van zijn leven. We maken een boel foto's bij de auto en het hek van het kasteel met het kasteel op de achtergond. Daarna gaan we door het park in, maken wat foto's bij de watermolen, het water, de brug en op het grasveld. Daarna gaan we door naar onze trouwlocatie, want we kwamen er nu dus achter dat onze gasten daar al zaten en wilden ze niet nog eens heen en weer laten rijden. Op onze locatie aangekomen maken we nog een paar foto's met de bruidsmeisjes en onze families aan het water.
Het is 11:00 en we wachten op Peter die mij komt ophalen. Hij staat onderaan de trap in het trappenhuis van onze meerfamilie woning in Duitsland en ik kan naar beneden lopen als een echt prinses in mijn prachtig jurk. Ik zie hem staan en in zijn gezicht ontstaat emotie. 'Wat ben je mooi.' Benjamin staat te springen en te lachen naast hem. Iedereen schiet in de lach van ons mooie kleine ventje in zijn kleine pakje dat zo bij is. Het is tijd om naar onze foto locatie te rijden en ons te scheiden van de familie. Die zou nog thuis even gezellig kletsen en koffie drinken om over een uurtje naar de foto locatie te komen voor familiefoto's, maar uit stress van mijn schoonmoeder zijn ze haar gevolgd naar de trouwlocatie haha. Die waren er dus vroeg bij maar zijn super opgevangen door de mensen daar met drinken en broodjes.
Vandaag is de dag. De dag waar elk klein meisje van droomt. Onze trouwdag. Na een paar middennachtelijke appjes met mijn aanstaande val ik eindelijk in slaap. Mijn dag begint om 6:30 uur. Ik wordt rustig wakker met een kop thee en om 07:00 uur is Clarinda hier om ook wakker te worden en daarna alvast aan mijn haar te beginnen. Mijn kapsel bestaat uit allemaal krullen, die in een losse, warrige knot aan de zijkant van mijn hoofd gedraaid worden met wat losse krullende plukjes naast mijn gezicht. Ook draait ze er nog en paar curlies in een krijg ik een diadeem op. Zo rond 7:30 uur is Hanneke hier, zij is vandaag niet alleen gast maar ook onze fotografe. Om 9:00 uur komt visagiste Judith van schoonheidssalon FF Nix voor mijn make-up. Ik krijg een paarse oogschaduw dat met bruin verwerkt wordt naar een smokey eye. Het is 10:00 uur en gasten komen ook zo binnengestroomd en het is tijd om mijn jurk aan te trekken. Met 4 vrouw sterk trekken we hem aan. Als finishing touch mijn sieraden.