Asia, Europe · 59 Days · 32 Moments · September 2017

Het avontuur van Jordy in Zuid-Oost Azië


16 November 2017

En we zijn weer terug in NL!

14 November 2017

Een aantal 'gekke' dingen die ik hier heb gegeten: - de binnenkant van een eendenkop, wsl was het de tong (erg lekker) - gegrilde krokodil (is net kip) - broodje haaienvinnen (niet mijn ding) - kippenhartjes (wow!) - varkenstong (ok) - kippenvoet (taai en smaakloos) - schorpioen (dat lukt pas na 8 bier) Daarnaast was ook het Westers eten prima en uiteraard heb ik de lokale Vietnamese en Thaise gerechten zoveel mogelijk uitgeprobeerd 😊

13 November 2017

De Co van Kessel fietstocht - een 9 uur durende trip per fiets, boot en trein door de buitenwijken van Bangkok! Niet de mooiste omgeving maar wel erg leuk om te doen en om 'de andere kant' van de stad te zien.

11 November 2017

10 November 2017

Koh Phi Phi - een superleuk eilandje in het westen van Thailand. Het weer is hier een stuk beter dan het vorige eiland waar ik verbleef (dat was aan de oostkant). Er zijn geen wegen op Phi Phi, dus geen auto's en scooters, dat geeft een echt eilandgevoel. Alles is op loopafstand en de zee is heerlijk rustig. We hebben een kayak gehuurd en zijn naar Monkey Beach gevaren... Verder goed gegeten en gedronken! Dit zijn m'n laatste dagen in Thailand en deze breng ik door in een bungalow met uitzicht over het eiland en de bekende infinity pool!

6 November 2017

Koh Tao - één van de beste duikspots in Azië maar helaas voor mij geen succes. Ik heb een discovery dive geprobeerd. Dan wordt je met materiaal en al in de oceaan geduwd en kun je met de instructeur duiken. Door gebrek aan training en zeeziekte vond ik het doodeng. Het is dus niets voor mij.. Weet ik dat ook weer :)

5 November 2017

4 November 2017

De Full Moon Party! Alhoewel ik niet van plan was om te gaan toch erg blij dat ik erbij was. Het is een groot strandfeest dat doorgaat tot een uur of 8 in de ochtend. Het leuke is ook dat je mensen tegenkomt die je eerder tijdens de reis hebt ontmoet. Veel verschillende muziekstijlen en een goede sfeer, het was top! 😁

3 November 2017

1 November 2017

25 October 2017

Het leven op het Thaise eiland Koh Samui is goed! Het is wat prijziger dan Vietnam maar het is dan ook wel modern en ontwikkeld. Veel toeristen en dat zorgt voor veel feesten, veel restaurants en prima stranden! Ik ben 4 nachten langer gebleven dan gepland dus dat zegt genoeg.. Morgen ga ik verder naar het volgende eiland waar veel mensen van hier ook naartoe gaan dus daar vermaak ik me wsl ook wel :)

23 October 2017

Dit was Hanoi!! Superleuke stad zonder echt bekende bezienswaardigheden maar perfect om rond te dwalen en het heerlijke (street)food te proberen. Ik ben hier ook wat langer gebleven (6 dagen) dan in de andere steden en heb daarom wat plekken buiten het centrum/toeristische gebied kunnen zien. Daarnaast ook bijgekomen van de afgelopen weken waarin ik hooguit 2 nachten in dezelfde plaats verbleef (oh wat heb ik het zwaar) 😁.

19 October 2017

Cruise door de Ha Long Bay 😎

17 October 2017

Emmertjes Mojito en beerpong in het hostel. En als afsluiter van het feest een duik in het zwembad 😊

16 October 2017

Hoe bij je hostel op het eiland Cat Ba te komen wanneer je er net achter bent gekomen dat de veerpont niet gaat vandaag ivm het 'slechte weer'?.. Juist, met de speedboat! 😁

14 October 2017

De overstromingen: het gebied waar ik nu ben is aardig volgelopen. Het regent inmiddels al 3 dagen niet meer maar het water komt soms nog tot de knieën.. Het leuke is dat we nu door de bevolking met bootjes naar allerlei tempels, door andermans voortuin en dus ook over straten worden gevaren 😁 Ook grappig: ze roeien met hun voeten! En al het water op de laatste foto... dat 'hoort dus niet'.

13 October 2017

Met een bootje naar de Phong Nha grotten!

12 October 2017

We zijn weer een paar dagen verder. Motor verkocht. Nieuwe motor gehuurd (voor een dagje). Veel nieuwe dingen gezien en gedaan zoals naar het strand, stappen, maatkleding laten maken en bovenop een waterval van 300(!) meter gestaan... supervet! Nu zit/lig in de slaapbus onderweg naar de volgende bestemming: de Phong Nha grotten.

7 October 2017

Central Highlands: zo wordt het gebied genoemd waar ik nu een paar dagen ben. Ik heb kleine dorpjes en wat grotere plaatsen gezien maar het is wel duidelijk dat in beiden vrijwel nooit westerlingen komen. Vrijwel iedereen kijkt op en sommigen proberen 'hello, where are you from' uit. Ik heb dan ook geen andere backpackers gezien. Voordeel is weer dat het eten superlekker (en spotgoedkoop) is! Morgen probeer ik in 1 keer naar Hoi An te rijden, wat de leukste plaats van Vietnam moet zijn. Ik ben benieuwd!

6 October 2017

De eerste 500km van de rit door Vietnam zitten erop. Vandaag 3,5 uur moeten wachten op reparatie van de versnellingsbak. Tof dat de monteur me uitnodigde om mee te lunchen in zijn huis!

4 October 2017

De toertocht door Vietnam is begonnen! Gisteren ben ik vertrokken vanuit de regenachtige bergen naar een zonnige kustplaats (die overigens erg populair bij de Russen is). De motor laten repareren (ja hij was kapot en lang leve Google Translate), lekker een dagje op het strand gelegen en wat rond gereden.

2 October 2017

Dit is 'm dan! - een originele Honda Win - handgeschakeld - 100cc - gekocht voor 350 euro Hier ga ik de komende 21 dagen mee touren richting het noorden van Vietnam, waar ik 'm weer voor een mooi bedrag hoop te verkopen. Navigeren doen we obv offline Google Maps icm oortjes. De route is inmiddels uitgestippeld.. morgen vertrek ik richting de zonnige kust 😁

1 October 2017

Canyoning in DaLat, even lekker afkoelen!

29 September 2017

Het idee was om deze week te gaan kitesurfen maar helaas was er geen wind. Gelukkig was er in het hostel (backpacker village Mui Ne) en de omgeving genoeg gezelligheid!

25 September 2017

Broodje bapao met haaienvinnen. Prima ontbijt 😂

24 September 2017

Weer een paar fantastische dagen achter de rug. Deze keer in Hong Kong, wat een supergave en mooie stad! Heel veel te doen, mooie skyline, veel groen, schoon en veilig.. Een goede mix tussen de oosterse en westerse cultuur. Ik ga zeker nog eens terug!

21 September 2017

M'n laatste dag in Peking: de Verboden stad; Hutongs (smalle straatjes met winkeltjes + woningen); parken; chique winkelcentra (incl. ijsbaan); en een iets te pittige noodle soup met veel te grote stukken rode peper.

20 September 2017

Vandaag ben ik met een georganiseerde tour van het hostel naar Mutianyu gereden om de muur te bezoeken. Kwam al vrij snel een Franse jongen tegen waar ik de hele dag mee heb opgetrokken. Het lopen op de muur was zwaarder dan ik dacht! Ik denk dat we het ongeveer 3 uur hebben volgehouden en bij een bepaald stuk (te zien op de laatste foto) hield het voor ons min of meer op (al was verder lopen nog wel toegestaan). Het was een mooie ervaring om bovenop de muur te lopen!

19 September 2017

Aankomstdag in Beijing.. Beetje rondgekeken in de buurt en wat bijgeslapen. Bijzonder om zo ineens in een totaal andere wereld rond te lopen. Morgen vertrekken we vroeg in de ochtend naar Mutianyu; The Great Wall!
Alhoewel we er al een tijdje boven vlogen, nu het eerste uitzicht op China bij daglicht. 9 uur 's ochtends en al 25 graden.