Finland · 33 Days · 6 Moments · January 2017

Het avontuur van Jolanda in Lapland, Finland


18 February 2017

Onze laatste dag in Levi genieten we nog even van het dorpje waar we nog even de piste op gaan om het uitzicht over Levi te zien. Ons heerlijke huisje met sauna en open haard. Laat ik mijn engeltjes boven zien dat ik geniet op de wereld door mijn eigen sneeuwengel te maken en we sluiten de vakantie af in het ijshotel waar we dineren. Koud!! Maar superleuk om dit ook meegemaakt te hebben.
Vandaag gingen we met de Huskey's op pad. Wat gaaf om te doen door de bossen. Ik ben helemaal verliefd geworden op de puppy' s maar helaas moest ik ze achter laten. In de middag hebben we samen nog door de bossen van Levi gewandeld en avonds het noorderlicht mogen zien. Jammer genoeg kon ik dit er niet op krijgen met de telefoon.
Dag 4 gingen we ijsvissen. Niet echt mijn idee maar je moet alles in het leven proberen zeggen ze toch? Met de sneeuwscooter gingen we richting het meer waar we zelf ons visgat moesten maken en geduldig wachten op de vis. Helaas geen vis maar een heerlijke lunch heeft veel goed gemaakt. Avonds zijn we naar een traditioneel restaurant geweest waar we rendier hebben gegeten.
Deze dag moesten we er vroeg uit om de kerstman te ontmoeten. Een droom waar iedereen me om uit lacht, maar waar ik altijd in ben blijven geloven. Ik zou ooit de kerstman in Lapland ontmoeten en dit was de dag! Deze dag zijn we ook de poolcirkel over gestoken. Alleen maar leuke dingen... Ook de lucht elke ochtend is adembenemend alsof het in brand stond.

16 January 2017

De 3e dag gingen we ijskarten. Dat viel nog flink tegen op het ijs! Maar het was geweldig om te doen helemaal met zo'n zonsopkomst. De chauffeur bracht ons nog naar de hoogste punt van Levi waar we hebben geluncht en daarna nog tijd hadden om rond te lopen in winter wonderland. Levi is een klein dorpje met weinig winkels maar aan souvenirs en rendieren geen gebrek!
Onze 2e dag in Lapland ging er meteen een droom in vervulling. Met de sneeuwscooter richting een rendierboerderij. Gevoelstemperatuur was -20 maar dat mocht de pret niet drukken. Voor op de sneeuwscooter was het heerlijk warm met de stuurverwarming.