Netherlands, Sri Lanka · 39 Days · 7 Moments · October 2017

Het avontuur van Jody in Sri Lanka


10 November 2017

Op weg naar national park Minnariya het regent de hemel leeg en wij hebben net als groep besloten ondanks de regen toch te gaan er bestaat in dit geval geen plan B, en morgen zit onze dag al volgeboekt. Laten we hopen dat we veel moois mogen gaan zien de jungle kent gelukkig geen openingstijden.

9 November 2017

Wilpattu national park. Bij een kruispunt door de bus gedropt, er staan 4 jeeps klaar om ons te brengen naar de ingang. Spannend het voelt een beetje raar onbeschermd wilde dieren bekijken.. Iedereen zit inmiddels klaar met onze camera's in de hoop iets te spotten; herten, kippen, vogels arend, wilde zwijnen, pauwen etc. Als klap op de vuurpijl hebben we een luipaard gespot, het vereiste wat geduld en slilte prachtig en een uniek moment.
Ayubowan. Gisteren avond zijn we in dit hotel verrast met een aantal soorten curry, persoonlijk zelfs aangepast vind ik ze nog steeds heet. Pap en Cas hebben heerlijk gesmuld van de pittige specerijen na het eten zijn we naar bed gegaan ( 21:00 ) om vandaag vroeg wakker te worden gemaakt, om 5:15 zitten we al eventjes in de bus en hebben we ons ontbijt to go allemaal al een beetje geproefd. Wat wordt er goed gezorgd voor ons. Vandaag starten we in een national park, de eerste; spannend! Wat gaan we zien??? Daar kom ik later op terug. 60 km door de ongerepte natuur met 18 reisgenoten. Daarna zullen we terug gaan naar ons hotel een snelle stop, en gaan we naar de tempels die we helaas door de regen gisteren niet konden bezoeken. Daarna gaat onze reis verder. Vanmiddag in de stad gaan we de resten van ons ontbijt uitdelen aan bedelaars in de stad. Wat een mooi gebaar en tegelijkertijd besef ik me hoe goed wij het hebben. See you later :-)

8 November 2017

Gingerbeer en Old Arrack.. typische Sri dankjes. Voor mij is de arrack persoonlijk te sterk maar de ginger beer kan er zeker mee door
Vandaag zijn we onze reis vroeg begonnen om 6:00 uur ging onze wekker om naar een katholieke kerk te gaan in Negomba. Vanuit de kerk hebben we met de gehele groep een wandeling gemaakt door de straten van Negombo; school gaande kinderen, vele tuk tuks, boten, vissers die al terug zijn en nu met een aantal man hun vangst uit het net plukken niet alleen het land is kleurrijk maar hun boten ook. Verderop lopen we eerst lang de plaatselijke visbezorgers even dacht ik dat we al op de vismarkt gearriveerd waren niks is minder waar via een klein tussengelegen weggetje komen we op de vismarkt waar je begint met raden wat welke vis is, ongelooflijk hoeveel vis er hier ligt. Van garnaaltjes tot mega tonijn zelfs hebben we een live show gehad hoe deze vis hier door de slager wordt klein gemaakt. Zodra we het strand op lopen zie je alleen maar vis, grote zeilen met alleen maar vis. Katten hebben het hier geweldig ze pikken af en toe een klein visje

5 November 2017

3 October 2017

Nog 33 nachtjes slapen en dan is het zover! Sri Lanka. Samen met Casper, Mama en Paps