Europe, Australia and Oceania, Asia · 231 Days · 217 Moments · August 2017

Het avontuur van jantine in Australia and NZ


23 March 2018

Okรฉ.... nu zit het er echt op..... op 11 dagen na ben ik een half jaar weggeweest en eerlijk is eerlijk als ik nog geld had, was ik nog verder gegaan. Wat een fantastische tijd heb ik gehad, natuurlijk ook met ups en downs maar als ik terugkijk ben ik zo dankbaar wat ik allemaal mee heb mogen maken en al die fantastische mensen die ik heb ontmoet echt geweldig! Zit nu op het vliegveld van Singapore en ga straks weer terug naar het 'normale' leven wat best wel even wennen zal zijn en natuurlijk de kou ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ง. Heel veel mooie herinneringen en momenten neem ik mee in mn hoofd en hart om nooit meer te vergeten!
Jammer dat ik nu weg moet, het leuke straatje waar ik zit word in het weekend nog sfeervoller, deed een beetje Europees aan.
Botanical garden
Vandaag nog even naar little India geweest.

22 March 2018

Bay of garden savonds, later nog een lichtshow gezien die ze elke avond hier geven, zo gaaf! Singapore is echt boven verwachting, er is hier zo veel te zien en te doen en alles is zo schoon en netjes en geordend, echt top!
Zonsondergang vanaf het beroemde hotel Marina bay. Ongelooflijk gaaf om daar nu zelf een keer bovenop te staan. Dit gebouw was de reden waarom ik graag Singapore in wilde, een 84 verdieping tellend hotel bestaande uit 3 gebouwen naast elkaar met daarop een schip waar een zwembad en een bar en een restaurant enz op zit. Zwembad mag je alleen in als je er overnacht maar dat kost een paar honderd euro per nacht ๐Ÿ˜…, maar drankje doen was ook al fantastisch!
Tussen deze straatjes zat mijn hostel op de rand van het cbd an China town, super mooie architectuur en sfeervol.
Dagje sentosa island

21 March 2018

Bay of garden bij daglicht

19 March 2018

De allerlaatste avond en foto's van dit prachtige gebied!
Ons laatste wijntje samen met een super uitzicht. Ik heb het hier super naar mn zin gehad, kan nog niet helemaal bevatten dat ik morgen het land ga verlaten... Vind het wel leuk om weer wat helemaal nieuws te ontdekken maar het is dan ook het laatste van mijn avontuur.
Onderweg terug naar Robyns huis nog een paar hele mooie stranden gezien, deze staat bekend om het witste strand van Australiรซ.
Zondag nog een dagje en een nachtje bij Glenda (haar zus) en man en vader geweest, was heel gezellig. Het was die dag 40 graden overdag ๐Ÿ˜…

17 March 2018

Nog even een wandeling in het regenwoud gemaakt, geen echte slangen in Australiรซ gezien dus moet het met deze neppe doen ๐Ÿ˜

16 March 2018

Deel 2 van de coastal walk, 12 kilometer was die dag niet zo heet dus heerlijk gewandeld langst de prachtige kustlijn.

15 March 2018

En ja hoor.... hier is ie weer stampot boerenkool alleen dan nu met zoete aardappel ๐Ÿ˜‹
Killalea beach, ook weer een prachtige plek, komt geen eind aan mooie plekken langs deze kustlijn ๐Ÿ˜
Zonsopkomst kiama

14 March 2018

13 March 2018

Vrijdag weer bij Robyn aangekomen, haar zus heeft me hier heen gebracht en heb al een paar heerlijke dagen achter de rug! Super mooie omgeving ook weer! Ze woont op loop afstand van het strand en vlakbij een leuke plaats. Zondag heeft ze me meegenomen naar de kerk van een vriendin terwijl ze zelf normaal niet gaat en daarna mooie plekken onderweg laten zien. Vandaag een stuk van de coastal walk gedaan en waarschijnlijk morgen ook weer een stuk. Ben nu echt aan mijn laatste week van Australiรซ aangekomen... Volgende week rond deze tijd zit ik in het vliegtuig naar Singapore en is het echt bijna over ๐Ÿ˜ฎ
Elke dag deze prachtige schepsels in de tuin van Robyn ๐Ÿ˜
Lekker zwemmen met Billy haar hond.

12 March 2018

11 March 2018

Uitzicht vanaf sadleback mountain op haar woonplaats en de prachtige kust.
Wolongong

8 March 2018

Zondag aangekomen bij die vrouw (super leuke vrouw) in kiama maar die had een ongelukje met water gehad dus ik moest gelijk door naar haar zus en man in batemans bay maar wat een lieve mensen!! Heel relaxed en vriendelijk, hoef bijna niks te doen en mooi en net huis met een top slaapkamer en heerlijk eten en drinken! Vandaag hebben ze me de hele dag meegenomen langst de kust en fantastische mooie dingen gezien, ontelbare mooie stranden en leuke dorpjes, een grote stingray (Pijlstaartrog), zeehonden, pelikanen. Echt zo'n mooi stukje van Australiรซ gezien en het weer is ook echt top! Ik heb echt heel erg mazzel dat ik die vrouw in nz ben tegen gekomen, heel relaxed om zo mijn Australiรซ avontuur af te sluiten ๐Ÿ˜Ž
Lekker wijntje hor ๐Ÿ˜‰
Congo beach

3 March 2018

Er waren wel allemaal bluebottels, dat zijn kwallen die je pijnlijk kunnen steken dus niet gezwommen ๐Ÿ˜….
Hele boulevard van Manly beach vol met gave volkswagenbusjes... zoek er maar รฉรฉn uit pa ๐Ÿ˜‰

1 March 2018

Woensdag weer warm ontvangen door Tony en Margie, super leuk om ze weer even terug te zien! Ze hebben me donderdag mee genomen naar het blue mountains national park, prachtige natuur weer met oa de drie gezusters, we hebben een heerlijke dag gehad! Allebei 80 jaar en ze draaien hun hand niet om voor zo'n dagje uit, 2 uur heen en 2 uur terug, met hun auto crossen ze er zo heen ๐Ÿ˜€. Vandaag heerlijk naar het strand van Manly geweest, wat mij betreft het mooiste en lekkerste strand van Sydney, heerlijk met de ferry vanuit Sydney steek je de haven over met uitzicht op de harbour bridge, fantastisch! Morgenvroeg met hun mee naar de kerk, en dan om half 12 de trein pakken naar het kiama waar ik ruim 3 uur over zal doen. Ik ga dan bij die vrouw in die ik met een wijn tour in nz heb ontmoet, ben benieuwd hoe dat zal zijn ๐Ÿ˜ƒ.

27 February 2018

je reisschema van de hop on hof of bus te veranderen, dat geeft je minder vrijheid en tijd ergens dan je eigenlijk zou willen maarrrr toen kwamen de Friese meiden weer op mn pad bij abel tasman en die boden aan om met hun gehuurde auto en tent een stukje mee te reizen, dat stukje werd de rest van het zuidereiland en wat was dat een geweldige tijd! Heerlijk de vrijheid van een auto en de prachtige natuur en natuurlijk het vele lachen dat we gedaan hebben! Jammer genoeg moesten hun weer terug en ik moest naar mijn host hier in christchurch maar het huis en de mensen waren prima, wel pittig om te zien hoe ze hier met eten omgaan... zoveel eten op voorraad en zoveel dat weggegooid word... dat vind ik altijd al wel lastig om te zien maar hier is het extreem maarja ik kan er jammer genoeg niks aan veranderen. Morgen op naar mn laatste 3 weken Australiรซ, kreeg al mee dat het bij jullie erg koud is dus ik ga er extra van genieten! ๐Ÿ˜Ž
Dit keer geen foto's al had ik wel een paar willen doen als highlight van nz maar deze app gaat die foto's dan in tijdsvolgorde tussen mn andere meldingen zetten dus dat schiet niet echt op maar dan maar ff op deze manier. Dit was mn laatste dagje in nz, zo slapen en vannacht om 3 uur op om naar het vliegveld te gaan. Wat was het een fantastisch avontuur hier! Als ik terug denk aan hoe het begon, bij die vreemde host in Auckland en dat ik toen nog niet wist hoe ik het land zou rondreizen en dat ik zelf al wel een auto had gehuurd voor het puntje van het noordereiland, vanaf daar werd het al leuk want toen met 2 Nederlanders daarheen gereden en lekker genoten van het mooie weer en paihia en het boottripje. Daarna op de stray bus gestapt en dat was ook superleuk, veel leuke mensen ontmoet en mooie plekken gezien van de rest van het noordereiland. Daarna de overtocht naar het zuidereiland en 2 dagen alleen in Picton omdat het toch wel een beetje gedoe is om in het hoogseizoen

25 February 2018

Lekker hard op de boot! Max 80 km, heerlijk lekker blazen over het water ๐Ÿ˜Ž
Zo gaaf was het vandaag! Ik ben gister met de auto van mijn host naar Kaikoura gereden (3 uur vanaf Christchurch) en ben daar een nachtje in een hostel blijven slapen, vanmorgen vroeg op gestaan en achter mijn hostel de zonsopkomst zitten te bewonderen aan de oceaan, daarna een wandeling en zeehonden vlakbij gezien en daarna gaan walvissen spotten. 3 walvissen gezien en echt super dichtbij! De kapitein luistert in het water met een soort microfoon naar de echo die de walvissen maken en dan horen ze hoelang het nog duurt voordat ze even boven komen, daarna duiken ze weer in de diepte en zie je ie mooie staart ๐Ÿ˜. Ook nog een groep spelende dusky dolfijnen onderweg gezien, echt fantastisch!

23 February 2018

Coastal walk bij Taylors mistake beach, mag de auto van de mensen hier lenen en ben hier heengereden op advies van hun, klein uurtje rijden van waar hun wonen.
Zo lekker dat de zon weer schijnt! We hadden hier vanaf maandagavond regen omdat er een cycloon over het zuidereiland trok. Wij hadden mazzel maar sommige plekken zijn best heftig getroffen.

22 February 2018

Buurtkoeien
Buurt paard ๐Ÿ˜Š
Botanical garden Christchurch

21 February 2018

Beetje trainen om weer een beetje in vorm te komen ๐Ÿ˜…

18 February 2018

Ik zit nu alweer bijna een week bij mijn host in christchurch, de mensen zijn prima, groot huis, 3 honden een kat, paar kippen en schaapjes en 3 koetjes. Heb een mooie slaapkamer met groot en lekker bed en eigen badkamer en wc dus dat is erg luxe na al dat kamperen en hostels van de afgelopen 6 weken maar ik mis de gezelligheid wel maar dat was wel te verwachten..๐Ÿ™„. Verveel me af en toe ook wel maar het is een prima plek om geen geld uit te geven en mn tijd uit te zitten. Ik blijf hier nu nog tot volgende week, vlieg 28 februari terug naar Sydney en ga dan een paar dagen naar mijn oude host Tony en Margie en dan ga ik 2 uur ten zuiden van Sydney bij iemand in die ik ontmoet heb met de wijntour die ik hier in nz gedaan heb. Zo vriendelijk zijn ze dan gewoon dat ze zeggen, kom maar bij mij.. Heel anders dan wij gewend zijn als we iemand nog niet echt kennen maar neem het aanbod graag aan ๐Ÿ˜€.

11 February 2018

Eergister aangekomen in christchurch, de stad is nog volop aan het herstellen van de heftige aardbevingen van 2010/2011. Ze zijn overal aan het bouwen en herstellen, kan me niet vorstellen hoe de stad er vlak na de aardbevingen uit moet hebben gezien. Het is niet de leukste stad waar ik geweest ben maar met mooi weer en goed gezelschap maakt het niet zoveel uit waar je bent. Gister naar een noodle market geweest en gezellig met nog een paar meiden van de stray bus afgesproken en vanmorgen afscheid genomen van Nynke en Anna, dat was wel ff lastig want wat hebben we een top tijd gehad! Maar gelukkig liggen de plannen al klaar om elkaar in Nederland snel weer op te zoeken. De datum van mijn terugvlucht ligt nu ook vast aangezien ik door mn geld heen ben ๐Ÿ˜ฐ. 24 maart sta ik weer met mijn voetjes op Nederlandse bodem.

10 February 2018

Gister aangekomen in Akaroa, een heel leuk plaatsje aan een baai, we stapten uit de auto en vielen met onze neus in de boter want er zwommen 3 orka's!!!! in de baai ๐Ÿ˜ƒ. Echt heel speciaal om ze te zien zwemmen recht voor je neus in de vrije natuur, helemaal omdat het hier helemaal niet gebruikelijk is, mensen die hier wonen en werken hadden dit nog nooit mee gemaakt, dus dit was echt een cadeautje. ๐Ÿ˜
Orka
Nogmaals jammer dat ik hier geen filmpjes kan plaatsen want het was echt waanzinnig, foto alleen de vin zichtbaar.

9 February 2018

Vroeg opgestaan om de mooie zonsopgang te bekijken daarna lekker ontbijten met het mooie uitzicht.

8 February 2018

Lake pukaki
Hier waren we bij mount cook en dachten we een wandeling van 3 uur te maken, we hadden gehoord dat de wandeling goed te doen was omdat hij redelijk vlak was, dus wij vol goede moed op stap maar na een half uurtje kwamen we deze trede tegen en zeiden we tegen elkaar dat het vast een grapje moest zijn en liepen verder... maar het was geen grapje we hebben bijna 2000 treden beklommen om op het uitkijkpunt te komen!!! Het was mijn zwaarste hike ooit maar het uitzicht was echt fantastisch!!! Lekker even van genoten en daarna weer de 2000 treden naar beneden. Heen hebben we er bijna 3 uur over gedaan, met heel veel stoppen tussendoor en terug iets meer dan een uur. 2 dagen flink spierpijn in mn kuiten gehad maar was echt wel een ervaring ๐Ÿ˜†
Mount cook national park
Er zaten een paar koude nachten tussen, ben blij dat ik een fleece dekentje onderweg gekocht had en mn unox muts van de nieuwjaarsduik bewaard had. Wij wisten dus niet dat de foto gemaakt werd, zo lagen we echt te slapen ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

7 February 2018

Mouraki boulders
Mouraki boulders
Treinstation van Dunedin

6 February 2018

Een van de mooie stops onderweg, hier zijn we in het zuiden van het zuider eiland. We hadden weer mazzel want er lagen 2 zeeleeuwen te zonnen.

4 February 2018

Milford sound

3 February 2018

Camperen vlakbij Milford sound, het was een low buget camping zonder douche en warm water en gat in de grond wc, het was ook hรฉรฉl erg koud die nacht (paar graden boven nul, dus lag met al mn kleren aan in de tent๐Ÿคฃ) maar het was het wel waard, wat een fantastische mooie natuur weer gezien. Vanaf die camping was nog 50 min rijden van waar we op de boot stapten om door de milford sound te varen.
Burger eten bij de wereld beroemde fergburger ๐Ÿ™„

2 February 2018

Gezellig avondje met de meiden en Anne, ook van de stray bus. Ik zou tot aan hier meegaan met de auto maar ik mag nog langer mee en we hebben het nog steeds erg gezellig (buikspieroefeningen niet nodig als je zoveel lacht ๐Ÿ˜‚) dus ga nu mee tot christchurch en daar heb ik een host waar ik dan 2 weken blijf omdat mijn vlucht terug naar Australiรซ vanuit daar op de 28ste is.
Queenstown, heb ook mn nieuwe baan gevonden voor in Nederland, begin gewoon een cookiebar ๐Ÿ˜†
Onderweg van wanaka naar queenstown

31 January 2018

De fox glacier van een afstandje, hier heb je dus binnen een paar tientallen kilometers een gletsjer, regenwoud en de oceaan bij elkaar, wat een fantastische mooie natuur echt onbeschrijflijk ๐Ÿ˜

30 January 2018

Met de meiden in een helikopter naar de gletsjer om daar te landen en rond te klauteren en je te verbazen over zoveel moois, was echt super gaaf om te doen!!
In de heli met fox glacier op de achtergrond ๐Ÿ˜Ž

29 January 2018

We stonden een klein half uurtje bij de gletsjer vandaan op een low budget camping, geen douche en warm water maar wel toilet en aan zee met een super mooi uitzicht op de gletsjer en een fantastische zonsondergang.
Wakker worden met uitzicht op lake kariere

28 January 2018

Genieten!
Dit is echt abnormaal zo blauw... dat is dus de rivier waar we van de brug gesprongen zijn.
Mijn eerste kampeer avontuur, wat hebben we een lol met elkaar, echt zo gezellig en vertrouwd, we kennen elkaar nog helemaal niet lang maar het gaat allemaal zo vanzelf echt top!

27 January 2018

Hier sprongen Anna en ik van een hele hoge swingbrug in de blauwste rivier van Nieuw Zeeland, was best wel eng maar heel tof om te doen ๐Ÿ˜€.

26 January 2018

25 January 2018

Na Picton weer op de stray bus gestapt naar abel tasman national park, was een oude bus zonder airco en weinig beenruimte dus dat was best afzien zo'n hele dag maar de route was prachtig dus dat maakte veel goed. Daar aangekomen op een soort camping, daar heb ik de frieze meiden Anna en Nienke weer ontmoet en na een paar gezellige avondjes besloten dat ik met hun mee mag reizen tot queenstown. Ik rij nu dus mee met hun auto en tent. Voor het eerst camperen in mn leven ๐Ÿ˜. We hebben het zo gezellig met elkaar en het reizen met een auto is zo veel relaxter en leuker dan met een bus en ook nog mooi weer, echt genieten!!!

23 January 2018

Kwamen ook een hele mooie oude ford mustang tegen, love old American cars ๐Ÿ˜€
Gister een wijn tour gedaan door de beroemde marlborough streek, was super leuk en lekker ๐Ÿ˜
Fantastische mooie wijn huizen, echt plaatjes ๐Ÿ˜

22 January 2018

Haventje van Picton
Op de ferry van Wellington naar Picton, prachtige tocht, alleen wel wat regen en bewolking maar evengoed genoten van de uitzichten!
Gezellig avondje met de Nederlandse boys en de Franse Latitea. Jammer dat de boys naar het noorden reizen en ik naar het zuiden maar wie weet zien we elkaar ergens anders nog es, toppertjes zijn het!

21 January 2018

Gister heel veel rond gelopen en genoten van Wellington, wat een super leuke stad! Niet te groot, aan het water, van alles te beleven en te zien, gratis museums, live muziek, lekker eten, echt super leuk! Wel iets te veel gelopen denk ik, ik had al een beetje een zere voet maar door het lopen is het niet beter geworden ๐Ÿค”
Zonnewijzer waar je de tijd kan zien doormiddel van je schaduw maar het was bewolkt dus dat konden we niet uit testen ๐Ÿ˜†
Met latitea in de cable car naar mount Victoria geweest en genoten van het uitzicht en de botanical garden (ik ben zelf niet zo ver in de tuin naar beneden gelopen om mijn voet te ontlasten)

19 January 2018

Hi thuisblijvers, hier weer een berichtje uit Nieuw Zeeland. Ik ben gister aangekomen in Wellington, de hoofdstad van NZ, super leuke stad en na een paar dagen regen ook weer lekker zon dus heerlijk! De afgelopen dagen waren niet zo heel bijzonder qua dingen zien of doen maar heb het heel gezellig gehad met de mensen van de bus en dat is echt top! Dat is wat ik miste als ik alleen op pad was of bij een host was. Gister met de groep uit geweest en dat was ook erg gezellig ๐Ÿ˜€, jammer genoeg zijn er vanmorgen een hoop mensen door gegaan naar het zuidereiland maar ik heb vandaag afgesproken met leuke Nederlanders die ik in Sydney ontmoet had. Ik blijf hier tot maandagmorgen en neem dan de ferry naar het zuidereiland. Ze zeggen dat het zuidereiland nog veel mooier is dus we gaan het ontdekken ๐Ÿ˜Š. Hoorde dat er bij jullie weer zon heftige storm was geweest, hoop dat niemand schade heeft. Ik ben echt elke dag dankbaar dat ik de winter in Nederland over kan slaan, geniet echt met volle teugen!

15 January 2018

Gister ergens onderweg op een lodge geslapen met een super leuk team waar we een traditionele bereide maaltijd (hangi) kregen en ook de traditionele dans van de maoiri gingen oefenen, was weer een top dag! Vandaag uit de bus gestapt en een nachtje in taupo, hier kan je ook weer van alles doen maar het weer is niet zo heel erg top dus ik geniet ff lekker van mn eenpersoonskamer en gratis wifi in mijn hostel ๐Ÿ˜.
Na Raglan zijn we naar roturura gegaan, dit plaatsje staat bekend om zijn natural hot springs, ligt in een oude krater. Onderweg kon je kiezen voor een aantal activiteiten maar ik heb ze overgeslagen. Je kon oa naar de filmset van de lord of the things maar ik heb zelf de film nog nooit gezien dus ik heb me dat geld bespaart, wel een foto van de achterkant van het landschap gemaakt ๐Ÿ˜Š. Je kon ook wildwater raften van een hoge waterval (daar heeft iemand wel een blauw oog en wond aan overgehouden dus blij dat ik er niet bij was) en in grotten zwemmen en klimmen. Super leuke activiteiten maar het zijn er erg veel en het tempo ligt er hoog dus als je alles wil doen ben je bekaf en blut ๐Ÿ˜‚. Soms gewoon iets overslaan, het zuidereiland heeft ook nog heel veel te bieden.

14 January 2018

Het bezoekje aan Raglan was kort maar super! Het een leuk relaxed dorpje maar vooral het surfen was super gaaf om weer te doen! (Geen foto's in mn wetsuit ๐Ÿ™„) Ik heb het vorig jaar in Bali voor het eerst gedaan maar daar is de zee erg wild en de stroming heel sterk dus het was hier iets 'makkelijker' voor zover je surfen makkelijk kan noemen ๐Ÿ˜‚. Ik vind deze sport echt super leuk en ik wil het zeker vaker op mn trip gaan doen, nu al zin in! We zijn vanmorgen alweer vertrokken naar de volgende bestemming rotorua onderweg stoppen we op een paar plekken om dingen te doen maar ik sla ze allemaal ff over, lekker rustig aan ๐Ÿ˜Š.

11 January 2018

De trip met de stray bus is nog maar een paar dagen aan de gang maar tot nu toe echt top! Gezellige mensen en super leuk eerste plaatsje (Hahei) en dingen om te doen. De groep veranderd straks wel elke keer omdat je zelf kan kiezen hoelang je ergens kan blijven. Nu gaan we met een clubje surfen in Raglan waar we net aangekomen zijn dus zin in! Gister en vanmorgen vroeg opgestaan voor de zonsopkomst en was echt prachtig ๐Ÿ˜

10 January 2018

Net terug van 2 dagen bay of islands en het was echt top! Met Nicky en Iris erheen gereden en een paar leuke dagen gehad. Ik heb mezelf gister een boottochtje cadeau gedaan op een catamaran met een licensie om dichtbij wilde dolfijnen te komen en eventueel met ze te zwemmen. We hadden het geluk dat we na een klein uurtje varen al een hele groep dolfijnen tegenkwamen maar er was een baby dolfijn bij en dan mag je niet met ze zwemmen omdat dan het voeden verstoord word en de overlevingskans van zo'n kleine minder word. Maar dit was ook al fantastisch, ze kwamen naast en onder de boot en sprongen voor ons, echt te gek! Daarna naar รฉรฉn van de vele kleine eilandjes gevaren en daar gesnorkeld en naar uitkijkpunt geklommen en daarna bbq op de boot. Die andere zijn naar het noordelijkste puntje van nz gereden maar ik was heel blij met deze dag, weer helemaal opgeladen en klaar voor de rest van mn nz avontuur! Morgenvroeg stap ik in de stray bus en ga ik de rest ontdekken ๐Ÿ˜€.

9 January 2018

8 January 2018

6 January 2018

Gisterochtend waren kaly (die ik donderdag bij de town tower ontmoet had) en haar vriendin Amber zo lief om me op te halen en mee te nemen naar het strand, waar we smorgens eerst een korte dienst hielden met hun kleine gemeente en daarna lekker de hele dag gerelaxed en gebarbequed. Was een heerlijk dagje, super lieve mensen allemaal en het weer was ook weer lekker, er was hier een cycloon langsgetrokken dus was 2 dagen super slecht! Bij jullie was het ook bar en boos, zag ik... Straks huurauto en 2 nederlanders ophalen en dan gaan we naar bay of islands voor 2 dagen. Heb eindelijk de knoop doorgehakt hoe ik nz rond ga reizen en het is de stray bus geworden! Woensdag mijn huurauto weer inleveren en dan stap ik donderdag in Auckland op die bus, het is begeleide tour bus, die al een plekje voor je gereserveerd in een hostel maar waar je ook langer in รฉรฉn plaats kan blijven en later weer op de bus kan stappen, ben hรฉรฉl benieuwd hoe ik dat ga vinden....๐Ÿ˜€

4 January 2018

Gister in de eerste supermarkt waar ik kwam ook gelijk Nederlandse producten gespot maar ik heb me goed gehouden en ze niet gekocht, wil graag mijn reiskilo's eraf krijgen ๐Ÿ˜…. Na het bezoekje aan de toren met Jasmine een heerlijke massage laten doen want wat doe je anders met de hele dag regen ๐Ÿ˜‚. Dat was toppie! Eergister ook heel slecht nieuws gehoord uit Australiรซ, John, de man van Amanda, die lieve schatten waar ik in het begin van mijn reis 2x ben geweest, is op 2 januari overleden, ik wist wel dat hij ernstig ziek was maar daar word je toch wel ff stil van....
Even een update vanuit Nieuw Zeeland, ik ben eergister hier aangekomen (vliegveld is al bijzonder met die beelden) en opgehaald door mijn host in Auckland, hij woont vlakbij het vliegveld en daarom had ik het ook uitgekozen maar het blijkt niet de beste keuze te zijn geweest, is niet erg, ik ga wat eerder weg dan gepland, ga zaterdag naar een hostel vlakbij het centrum van Auckland. Vandaag met de Amerikaanse Jasmine afgesproken die hier ook voor een maandje is, helaas kunnen we niet samen reizen door onze verschillende plannen maar wel leuk om af te spreken, zij had weer via via iemand geregeld om in de town tower te kijken en dat was erg leuk! Alleen er was geen uitzicht omdat het de hele dag goot van de regen ๐Ÿ˜‚. Die meid woont in Auckland en komt origineel uit รฉรฉn van de cookeilanden, ze was super aardig en zondag ga ik als het goed is mee naar haar kerk, lijkt me erg leuk dus hoop dat dat doorgaat!

3 January 2018

2 January 2018

Ik hoop dat jullie ook allemaal een goede jaarwisseling hebben gehad en ik wens jullie allemaal een mooi 2018 toe. ๐Ÿ˜˜
Vandaag de nieuwjaarsduik in Bondi beach gedaan, wat een beleving was dat, het was de eerste keer dat ze het hier in Australiรซ deden. 1 januari 20:00 uur Nederlandse tijd op het nos journaal als het goed is. Gister het vuurwerk gezien in Sydney, dat was echt zo gaaf! Je moet er wel wat voor over hebben, want ik ben om smorgens kwart over 7 weggegaan om vervolgens de hele dag in een park te wachten maar het was wel de moeite waard! Dit gaat qua vuurwerk nooit meer overtroffen worden ๐Ÿ˜€. Morgen naar Nieuw Zeeland, weer een nieuw land, nieuwe dingen uitzoeken en uitvinden maar elke Nederlander en Australiรซr zegt dat nz mooier is dan Australiรซ, Duitsers vinden dat over het algemeen niet, maar ik ga het zelf ervaren. Ik vond Australiรซ tot nu toe super gaaf maar ook wel hรฉรฉl erg uitgestrekt en veel tegenstrijdigheden, van hรฉรฉl druk naar heel rustig waar niks te doen is en dan ben ik nog niet eens in de outback geweest maar daar ga ik ook lekker niet heen, niks voor mij ๐Ÿ˜‰ .

26 December 2017

Ik hoop dat jullie ook allemaal fijne dagen hebben in Nederland! ๐Ÿ˜

25 December 2017

Net aangekomen in mijn hostel in Port Macquarie, ga voor het eerst in een stapelbed in een kamer met zes mensen slapen ๐Ÿ˜ถ. Heb een hele leuke kerst gehad in Byron Bay, doormiddel van Facebook met andere Nederlanders afgesproken op kerstavond en leuke mensen ontmoet, kerstdag zelf (hier vieren ze geen tweede kerstdag maar heet boxing day) met een aantal naar het strand geweest en heerlijk gerelaxed, er was wel 3x een haaien alarm ๐Ÿ˜ฒ, dan moet iedereen het water uit omdat ze te dichtbij komen.... daarna met een groepje maar de vuurtoren gelopen en net op tijd terug voor het noodweer, keiharde regen en onweer! Savonds gezellig met het clubje spelletjes gedaan in een hostel omdat buiten bbqen niet ging door het weer maar we hebben het super gezellig gehad! Vandaag een stukje met een aantal opgereden hierheen en we zien elkaar hopelijk weer met oud en nieuw in Sydney. Dus met 'onbekenden' in een ver land een top kerst gehad, was een goeie beslissing om weg te gaan bij mn host ๐Ÿ˜€.
Woensdag weer aangekomen bij de host waar ik vorige keer ook was in Hornsby height, Sydney. Overnachting in het hostel onderweg voor het eerst in een slaapzaal viel op zich mee maar het hostel zelf was waardeloos, vieze douches en veel herrie omdat ze aan het feesten waren naast mijn raam maar was maar voor 1 nachtje en nu weet ik dat ik ook op een slaapzaal kan slapen dus kan ik geld besparen voortaan en nu lekker in mijn eigen kamer bij Margie en Tony! Ik heb mijn auto verkocht aan hun zoon dus hoef Ik me daar ook niet meer druk om te maken en heb ik geld voor Nieuw Zeeland, daar vlieg ik dinsdag heen, weer een nieuw avontuur! Gister heb ik boerenkool stampot gemaakt met rookworst dankzij de Aldi hier, want rookworst kennen ze normaal niet. Was echt heerlijk met zelfgemaakte appelmoes ๐Ÿ˜ondanks de 30 graden, stampot gaat er altijd in bij mij! Morgenmiddag een borrel met wat dutchies bij de harbour bridge en ff kijken wat we afspreken voor oud en nieuw.

22 December 2017

Eergister weer mount tamborine op geweest en liep ik tegen een Nederlands eettentje op, was niet helemaal Nederlands maar ze hadden wel van alles en nog wat te koop uit nl. Ik had vierkante bitterballen ๐Ÿ˜‚. Gister voor het laatst mee naar de races geweest en mocht ook mee in zo'n start auto, dat was een hele belevenis!
Nou, hij deed niet raar toen ik hem vertelde dat ik voor kerst wegging, meer verrast denk ik. Gelukkig werd de sfeer er niet slechter op, hij werd zelfs aardiger later en ik had zn broer daarna ook ontmoet en die was gelijk heel aardig, bij zijn dochter word de kerst gevierd met de hele familie maar ik vind het prima om te gaan, lekker een paar dagen niet zo vroeg op en dicht bij het strand ๐Ÿ™ƒ. We beginnen nu om half 6 met voeren smorgens maar ik word zelf al om 5 uur wakker omdat ik zo vroeg naar bed ga, ik heb volgende week een jetlag denk ik ๐Ÿ˜‚. Daarna ontbijt voor zn vader maken en dan hรฉรฉl veel vrije tijd tot 4 uur smiddags als het voeren en water vullen weer begint, daarna koken, eten met opa en naar bed. Vandaag had ik een enorme tegenvaller met mn auto, want ik had een sterretje in mn ruit een paar dagen geleden en wilde dat vandaag zelf proberen te fixen met zo'n zelf hulp setje maar er zit nu een barst in dus ik krijg morgen een nieuwe vooruit ๐Ÿ˜.

19 December 2017

Gister naar weer naar mount tamborine geweest en heerlijk gerelaxed bij รฉรฉn van de watervallen, libelle erbij, thanks ma! Was een leuke dag, die Franse meid kwam met haar vrienden gedag zeggen en de host hield ter ere daarvan een barbecue, dus dat was wel gezellig met hun, normaal eet hij in zn eigen huis en ben je alleen met zn vader. Ik heb zelf niet zo'n klik met hem of hij niet met mij denk Ik, ik weet niet waar het hem in zit, hij was nogal gek van de hulp van dat franse meisje dus misschien val ik wel tegen ๐Ÿ˜‰. Het is dus niet zo heel gezellig met hem dus ik heb besloten om kerst niet met hem te vieren, hij kraakte Hillsong ook helemaal af toen ik er zondag heenging. Zn vrouw is ook een geval appart dus ik vind het prima om eind van de week weg te gaan. Gister een airb&b in byron bay geboekt, was een rip uit mn lijf maar dan maar wat meer helpx adresjes in nieuw Zeeland zoeken. Liever daar kerst vieren dan hier, nu nog ff tegen hen zeggen ๐Ÿ™ˆ, word vervolgd...

17 December 2017

Vandaag ook naar Hillsong in Brisbane geweest, 3 kwartier hier vandaan, was echt weer de moeite waard, zou eigenlijk naar een andere gaan maar mn TomTom kon die straat niet vinden bij het instellen dus toen naar die andere maar die begint een half uur eerder omdat ze meerdere diensten smorgens hebben, zodoende was ik een half uur te laat (hier kijkt niemand er van op als je er later inloopt) en besloot na afloop van die dienst om de eerste helft van de volgende dienst mee te pakken omdat ik de mooie liedjes gemist had maar ben er uiteindelijk de hele dag gebleven omdat er een vrouw naar me toe kwam en we gezellig aan het kletsen waren en ik bij haar en wat vriendinnen ging zitten en ze me uitnodigde om ook te blijven voor het kerst spektakel, ze had zelf een kaartje voor me. Het was echt heel mooi, leek al wel kerstavond! Super mooie muziek, zangers en dansers voor jong en oud, kindje op de foto was er ook de hele tijd bij, zo'n schatje ๐Ÿ˜

16 December 2017

Gekke bekken tijd op mount tamborine ๐Ÿ˜‚, daar ben ik gister middag heen geweest, dat is hier vlakbij, moet het nog verder ontdekken want daar zijn meerdere mooie plekken met watervallen enzo. Ben blij dat ik een auto heb zodat ik ergens heen kan tussen het helpen door. Smorgens om 6 uur helpen met paarden voeren en wegzetten na de training, daarna ontbijt voor zn 95 jarige vader klaarzetten, daarna veel vrije tijd als er geen andere dingen moeten gebeuren, zoals paarden wegbrengen of racen, savonds weer helpen met voeren en eten met zijn vader. Van de week voor het eerst met een paard gezwommen, rij al ruim 25 jaar paard maar dat had ik nog nooit gedaan en het was echt super gaaf! Heel bijzonder om dat een keer mee te maken, toen we uit het water kwamen, kwam er ook een hele familie kangaroe's uit het bosje daarnaast, jammer genoeg geen foto's van dat alles.. Ben na een paar dagen hier een beetje gewend aan de hitte en de luchtvochtigheid.

14 December 2017

Foto's van byron bay, brisbane en van de paardenrace waar ik gister gelijk mee geweest ben, toen ik hier aankwam in Tamborine bij mijn nieuwe host. Deze mensen zijn niet zo warm als de vorige maar prima slaapkamer en eigen badkamer en wc (als het Franse meisje zaterdag weggaat) en veel paarden dus dat is wel leuk. Ben hier ook met kerst en dan zijn we met een hele grote familie bij elkaar bij een nichtje in Brisbane dus ben hรฉรฉl benieuwd. Heb van mn vorige host een cadeautje mee gehad voor op kerst ochtend, zo lief ๐Ÿ˜

12 December 2017

Gisteravond aangekomen in Byron bay, het was een hele lange dag in de auto, was om 7 uur vertrokken naar het station om een Nederlands meisje op te halen die ik zondag middag ontmoet had op coogee om om kwart voor 8 samen te vertrekken, we kwamen om hier om uur half 9 savonds aan, we hadden een uur vertraging omdat het verkeer ergens helemaal dichtstond en we na een half uur hoorde dat het 5 uur ging duren ๐Ÿ˜ฅ. Dus omgedraaid en een nieuwe route gezocht en Tom Tom een beetje voor de gek houden want die wil je natuurlijk weer terug op die weg hebben. Ik was heel blij dat we samen waren, terug moet ik waarschijnlijk alleen dus overnacht ik wel ergens. Mijn hostel hier is echt top, goeie locatie, schoon en lekker bed in een ruime kamer, het is jammer dat ik hier nu maar 1 dag ben maar ik wil hier zeker terug komen, sfeertje hier is heel relaxed en gezellig, heel anders dan Sydney. Straks lekker naar het strand en eind van de middag richtig Brisbane, dat is gelukkig maar 2 uurtjes rijden.

10 December 2017

Zondag was hillsong ook weer top, eigenlijk nog veel mooier dan de vorige keren, ga daar ook zeker weer heen als ik terug ben. Kan jammer genoeg geen filmpjes plaatsen hier maar ik had kippenvel ๐Ÿ‘Œ

9 December 2017

Ennnn..ik heb afgesproken dat ik na mijn host hierna weer terug mag komen dus dat betekent dat ik het vuurwerk live in sydney kan gaan bekijken!!! Ga het nieuwe jaar een paar uurtjes eerder in dan jullie, toch wel een vreemde gewaarwording ๐Ÿค”. En ga waarschijnlijk de nieuwjaars duik doen compleet met unox muts maar zonder bevriezingsverschijnselen ๐Ÿ˜ƒ. Maandag rij ik naar byron bay, word een lange rit, ruim 800 km. Dinsdag naar brisbane en dan woensdag naar mijn nieuwe host in tamborine. Hou jullie op de hoogte ๐Ÿ˜Š

8 December 2017

Ik heb mijn eigen vervoer hier sinds gister en dat is echt top! Was dat openbaar vervoer nu wel een beetje zat.. ๐Ÿ˜†. Heerlijk om zelf overal heen te kunnen nu. Eerste vrije dag hier dus ben lekker naar manly beach gereden en daar een heerlijk dagje gehad, sorry jongens, weet dat jullie sneeuw hebben..๐Ÿ˜ฃ, daar zijn ook liefhebbers voor denk ik maar ik ben hรฉรฉl blij dat ik er niet bij ben ๐Ÿ˜Ž. Vandaag voor het eerst in de zee gezwommen, bewijst mijn natte haar ๐Ÿ˜‚, zee is wel koud hier maar daar was ik al voor gewaarschuwd. Morgen naar hillsong in Sydney hills, waar het oorspronkelijk allemaal begonnen is en met een groep Nederlanders afgesproken op coogee beach smiddags dus ben benieuwd..

6 December 2017

5 December 2017

Gister aangekomen bij mijn host in hornsby height een subburb van Sydney. Zoals ik al verwachte zijn dit hele lieve, warme mensen, het contact via de email was al heel fijn dus dat gevoel werd nu bevestigd. Heerlijk en SCHOON huis dus echt top ๐Ÿ˜ƒ. Toen ik gister aankwam mocht ik gelijk mee met een kerst etentje van de kerk van zijn broer en vanmiddag hadden ze een kerstlunch met รฉรฉn van hun dochters met haar gezin, kleinzoon en schoondochter waren over uit Amerika. Zo'n warm en gezellig onthaal alsof je ze al jaren kent, echt speciaal! Na het toetje, hadden we bij de koffie en thee dankzij mn ouders chocolade pepernoten en dat op 5 december, hoe toevallig ๐Ÿ˜. Die hadden een pakketje gestuurd met nederlandse tijdschriften, pepernoten en chocolade letter, bedankt pa en ma! Na de lunch de bus en trein gepakt naar het centrum maar dat duurde door het wachten op de trein toch nog anderhalf uur dus niet zoveel gezien omdat ik voor het donker terug wilde zijn, wordt vervolgd...

2 December 2017

Broodje pindakaas met hagelslag miste ik qua eten, dus gister pindakaas gekocht en chocolade eroverheen geraspt, niet hetzelfde maar wel lekker ๐Ÿ˜. Heb ook erg zin in een beschuitje met hagelslag, ga van de week in sydney ff kijken of ze beschuit en hagelslag verkopen, ze hebben een Nederlandse winkel daar las ik op Facebook. Dat is qua eten eigenlijk het enige waar ik zin in heb van thuis, dus dat is te doen ๐Ÿ˜€. Zat al te kijken of ik zelf beschuit kon maken maar dat gaat hem niet worden denk ik...
Gister een dagje naar Newcastle geweest, was wel leuk voor een dagje, stad zelf is lelijk maar de stranden en fiets/loop pad langs de haven en stranden zijn mooi. Memorial walk ook interessant. Had weer een fiets gehuurd, super handig om een stad te verkennen. Vanaf uur of half 5 gieten van de regen maar had mn fiets toch al ingeleverd en zat te wachten op de trein van 6 uur. Van het station naar huis gereden in hun auto samen met het Duitse stel dat hier ook aan het werk is, hun waren ook naar Sydney en hadden vanaf half 2 al volop regen dus ik had geluk!

29 November 2017

Gister rondje wezen lopen rond het terrein en liep een kangaroe tegen het lijf! Hij sprong eerst geschrokken weg en daarna bleef ie op een afstandje naar me kijken, zodat ik een foto kon maken ๐Ÿ˜€. Ondertussen al heel wat schoongemaakt hier, zaterdag een dagje naar New Castle, hun gaan naar Sydney en wij mogen hun andere auto lenen om naar het station te gaan. Wel leuk om daar een dagje te kijken, daar kom ik waarschijnlijk niet meer en is maar een klein uurtje met de trein.

28 November 2017

Gister aangekomen in Martinsville, ging goed met de verbinding met de trein, ben al een echte openbaar vervoer specialist, wie had dat gedacht ๐Ÿ˜‚. Er zijn hier meerdere mensen, vader, zoon en vriendin van zoon (die kwam hier 6 jaar geleden als eerste helpxer en is niet meer weggegaan) en een jong duits stelletje. Heel mooi huis hier, veel ruimte en vogels, aardige mensen en een top bed wel heel afgelegen (groter contrast dan waar ik Melbourne zat kan bijna niet) maar prima voor een weekje. Heb vandaag en gister schoongemaakt is ook hier wel nodig maar prima, lekker muziekje op en een mooi huis nog mooier maken ๐Ÿ˜„. Help ook met het beetje herinrichten van de kamers samen met die meid, dus super leuk!

24 November 2017

Heb het super naar mn zin in Melbourne, vrijdag naar de Queen Victoria markt geweest, heel veel eten en leuke sfeer, ook poffertjes kraam gespot ๐Ÿ˜€. Daarna een fiets gehuurd bij Freddy waar ik vorige keer de fietstour gedaan heb, dat was een hele goede zet want ik heb heerlijk gefietst van hier naar st kilda en van daaruit loopt langs de hele kust een fietspad langs de zee, echt top! Gister met Nederlandse meid uit geweest maar ik voelde me vooral oud in de laatste tent ๐Ÿ˜‚ maar was wel ff leuk. Straks weer naar hillsong en de leuke wijk fitzroy. Morgen vlieg ik naar Sydney om vanuit daar de trein te nemen naar Martinsville, hopen dat het leuke host zijn ๐Ÿ˜ƒ.

23 November 2017

Wat blijft het toch altijd mooi om de wereld vanuit het vliegtuig te zien, normaal zit ik altijd aan het gang pad om te kunnen plassen maar een uurtje zonder wc dat lukt me nog net ๐Ÿ˜‚. Mijn eerste airb&b ervaring bevalt me prima, mensen zijn aardig en heb een grote slaapkamer met een lekker bed en het complex staat midden in de stad met groot balkon, gister weer een nieuw stukje van de stad ontdekt doordat ik met die Nederlandse meid had afgesproken die ik de vorige keer met de fietstour had ontmoet. Heb ook de Australische Kruidvat bezocht, ze verkochten alleen geen Beeline sieraden ๐Ÿ˜‰.
Hallo lieve mensen thuis, hier weer een update over mijn avontuur, ik zit nu op het vliegveld van Launceston (eerste kerstboom gespot ๐Ÿ˜ƒ)te wachten op mijn vlucht naar Melbourne. Als ik denk aan wat ik allemaal gezien en gedaan heb en de mensen die ik ontmoet heb, leuke, minder leuke en super leuke ๐Ÿ˜€, dan was Tasmaniรซ wel een super ervaring. Gister heb ik de tocht naar cataract gorge nog een keer gedaan om daar lekker te zonnen en te zwemmen en te genieten van de mooie natuur. Ik was dit keer alleen gegaan. Toen ik echt ff uit de zon moest (sorry jongens weet dat het bij jullie bagger weer is ๐Ÿ˜) zat ik te lezen in een eettentje en kwam er een meid naar me toe, ze vroeg of ik ook alleen reisde dus gezellig zitten kletsen. Ze komt uit Amerika en is 35 jaar, ze doet house sitting. S'avonds ook afgesproken om naar een gezellige pub te gaan, op zulke ontmoeting had ik gehoopt en heel leuk dat dat nu zo gebeurde. Ik ontmoet haar ergens in december weer in Brisbane.

18 November 2017

Gister aangekomen in Launceston, voor het eerst in mn leven in een hostel ๐Ÿ˜†. Wel in een eenpersoonskamer dat dan weer wel ๐Ÿ˜‰. Het viel me reuze mee, gelijk wat mensen ontmoet en gezellig zitten kletsen. Vanmorgen ook voor het eerst een hike gedaan met een paar mensen van het hostel naar een heel mooi plekje, was pittig maar de moeite waard! Launceston is een mooie stad, niet zo groot, prima voor een paar dagen.

16 November 2017

Oh ja, en vorige week nog met Senna bij vrienden van haar geweest en die hebben een vergunning om kleine wombats op te vangen als de moeder doodgereden is. Ze hadden 2 baby wombats, een baby kangaroe(die sliep dus heb ik niet kunnen vasthouden) en 3 honden binnen ๐Ÿ™ƒ en 2 paarden buiten dus een echte beestenbende ๐Ÿ˜.

15 November 2017

Gister met Senna ook al gelijk een mooie rit gemaakt naar bay of fires en heel mooi weer al bijna een week dus hรฉรฉl blij mee ๐Ÿ˜ƒ. Nu 2 dagen wat minder met regen maar daarna als het goed is weer mooi ๐Ÿ˜Ž.

14 November 2017

Dinsdag heeft Julie me naar mijn volgende adres gebracht ben nu in st mary's. Het was een prachtige rit met ontelbare mooie stops. De mooiste was wel wineglass bay, het was een klim van ruim 3 kwartier maar het was het wel waard! Mijn nieuwe host zijn super aardige mensen, heerlijk gelachen met Senna, ook een normaal en netjes huis en heerlijke slaapkamer dus ik ben er erg blij mee!

11 November 2017

Gister heeft Julie me naar een paar mooie plekken gebracht oa de watervallen, was de klim wel waard!

8 November 2017

Owh ja en eergister en Wallaby vanuit het keukenraam gespot wat nogal ongebruikelijk is op die plek en helemaal overdag.

6 November 2017

Vanmorgen gedag gezegd tegen mijn host in Hobart, dat was niet zo lastig want ik had het daar niet naar mijn zin. Gister nog een boottripje gedaan in Hobart en nu ben ik in Triabunna aan de oostkust van Tasmaniรซ, deze host heeft me opgehaald en is erg lief, heel anders dan de vorige waar ik totaal geen klik mee had. Ze heeft me gelijk een paar mooie stranden laten zien en er lekker gewandeld. Huis is ook hier niet zo fris en erg rommelig beneden maar mijn slaapkamer is prima en heeft een eigen badkamertje, die wel schoon is ๐Ÿ˜. Er lag alleen een grote dode spin op mn kussen toen ik de sprei eraf trok ๐Ÿคค. Het is overal wel wat zal ik maar zeggen ๐Ÿ˜‚.

5 November 2017

Vanmorgen naar hillsong in Hobart geweest, zo fijn hoe de mensen je omtvangen je je thuis laten voelen! Vanmiddag rondgelopen in de stad en haven, het is echt een hele leuke en mooie stad. Was vandaag ook zonnig en droog dus dat was wel lekker, gister een paar uur op de markt gestaan en gelopen en het was zulk guur weer, was al verkouden dus dat hielp niet echt mee. Na het eten heeft de host me naar de top van mount Wellington (1270 meter hoog) gereden, was erg mooi! Op de top helaas geen uitzicht door de wolken maar nog wel restje sneeuw๐Ÿ˜…. Had niet verwacht het te zien op mn trip maar wel dus ๐Ÿ˜.

2 November 2017

Gister aangekomen in Hobart, Tasmaniรซ. Voor het eerst niet zo afgelegen dus dat is wel lekker, deze host zijn ook aardig maar wel anders dan de andere, war afstandelijker maar ik red me hier wel voor een week, vanmiddag al ff naar het centrum en museum geweest, Hobart is een leuke stad! Zaterdag en zondag ga ik hem nog verder ontdekken.

31 October 2017

Vandaag met een fiets tour meegeweest (helm verplicht anders 200 dollar boete ๐Ÿคค) door Melbourne centrum, was erg leuk om per fiets door de stad te gaan en nog meer dingen te zien dan ik al had gezien. Geluncht in een leuke tent in de wijk Fitzroy met elkaar. Ook een Nederlandse meid ontmoet die hier nu een paar dagen was heel leuk om met een Nederlander te kletsen en ideeรซn en ervaringen uit te wisselen, had ik wel ff nodig, door de manier waarop ik reis ontmoet je niet zoveel nederlandse reizigers. Zij gaat hier voorlopig werken maar we blijven in contact en misschien spreken we nog een keer af als ik terug uit Tasmaniรซ ben. Morgenvroeg vertrek ik daar heen, pak de skybus die hier vlakbij vandaan vertrekt naar het vliegveld. Ben heel benieuwd hoe het daar gaat zijn. Ze zeggen dat het een voorproefje op Nieuw Zeeland qua natuur dus ben benieuwd..

26 October 2017

Net aangekomen in mijn hotel in st kilda, Melbourne. Een andere dan de vorige keer, veel groter met een keukentje en wasmachine balkon en voor bijna dezelfde prijs, eergister net geboekt met wat korting dus dat is een leuke meevaller ๐Ÿ˜! Vanmorgen nog met Lindsay mee naar de kerk geweest voordat hij me naar het station bracht, was net zoiets als de zuiderkerk en ook weer heel leuk om mee te maken, mevrouw Dijkstra zat achter me, uit Nerderland en woonde hier al 50 jaar. Afscheid genomen van de paardjes, heb een paar hele mooie ritten gehad en wel jammer dat ik niet langer blijf maar wie weet ga ik nog es terug en de hond en Lindsay natuurlijk, die zei ik heb er een dochter bij en mag altijd terug komen ๐Ÿ™„. Gister ben ik overdag naar een paarden en beesten dag geweest in Warrnabool en daarna naar een grote (uitgewerkte) vulkaan waar nu een park en een meer in de krater zit, daar mijn eerste koala gezien! Ook een groepje kangaroes van heel dichtbij maar ze waren te snel voor een foto.
Gister een fantastische dag gehad! Lindsay heeft me voor zijn werk naar de great ocean road gebracht en daar oa de twelve apostles (zijn er nu geen 12 meer), loch ard gorge en de london brigde gezien, jammer dat ik hier geen filmpjes kan plaatsen want de wind en het geluid van de oceaan maakt het nog indrukwekkender, je voelt je zo nietig als mens en de natuur is zo mooi ๐Ÿ˜! Gister ook voor het eerst Nederlanders gesproken, was best apart na 3 weken. Er zijn er hier waarschijnlijk genoeg maar had ze nog niet gesproken, wel een keer gehoord ergens. Ik vroeg of ik mee kon rijden naar het volgende dorpje maar ze gingen de andere kant op, de meeste gingen de andere kant op maar een ouder Australisch koppel was zo lief om me evengoed daar even af te zetten ook al gingen ze de andere kant op, ook weer super aardige mensen!

25 October 2017

Vanmorgen is Janet naar haar moeder in Sydney vertrokken. Gister mocht ik mee met een etentje van het werk van haar man Lindsay, was heel leuk om mee te maken. Heb al heerlijk paard gereden op meerdere paarden. ร‰รฉn van hun paarden lijkt verbluffend veel op mijn oude paard die ik 15 jaar heb gehad ๐Ÿ˜. Vanmorgen ook al met Lindsay paard gereden voordat hij naar zijn werk ging. Vandaag bomen planten, onkruid wieden en na zijn werk gaan we paardrijden op zijn andere paarden die iets verderop staan.

22 October 2017

Gister heeft Amanda me naar Geelong gereden en hebben we daar geluncht en wat rond gekeken maar het weer was niet zo top maar wel leuk om weer wat anders te zien. Daarna afscheid genomen en ruim 2 uur met de trein en mijn nieuwe host ontmoet, Lindsay and Jannet ook weer super aardige mensen! Vandaag al met hun paarden aan de gang geweest nog niet gereden omdat ze de hele winter stil gestaan hebben, is nu voorjaar hier. Een heerlijke strandwandeling gehad met Jannet langs lady bay, heerlijke plek alleen wel een 20 min rijden dus kan er zelf niet heen en Janet gaat woensdag jammer genoeg een paar dagen naar haar moeder in Sydney.

20 October 2017

Vandaag had ik een vrije dag en ben ik met Amanda naar sovereign hill geweest een soort outdoor museum waar je je terug in de tijd waant, de tijd van de goldrush. Winkeltjes en demonstraties en zelf goudzoeken, ook echt wat gevonden met wat hulp ๐Ÿ˜. We hebben een super leuke dag gehad, John kon nog niet mee, die is gelukkig wel ietsje opgeknapt nadat hij gister erg beroerd was terwijl hij net thuis gekomen was. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Ging hij me net bedanken dat ik goed gezelschap en afleiding voor Amanda was, kreeg gelijk een brok in mn keel ๐Ÿ˜ฏ. En dat ik na nieuw Zeeland of wanneer dan ook altijd weer mag terugkomen. Voel me hier heel erg thuis maar wil ook graag meer van alles zien, dus ga ik zondag naar het volgende adres. Ben heel benieuwd hoe het daar gaat zijn.

18 October 2017

Het is hier net zo wisselvallig als in Nederland ๐Ÿ˜‚

17 October 2017

Dit zijn de eerste 2 locaties waar ik geweest ben en de derde waar ik hierna heenga, Ik heb een nieuw adres gevonden om een week te blijven, mocht ook hier blijven maar ik wil graag wat meer van deze staat zien voor ik naar Tasmaniรซ ga dus ga ik zondag verderop. Uur of 3 van hier. John ligt inmiddels weer in het ziekenhuis, hij had verhoging en als je leukemie hebt, betekent dat terug naar het ziekenhuis ๐Ÿ˜“, zo sneu om te zien.. We hopen dat hij morgen weer naar huis mag.

16 October 2017

Hele tafel met Aussies en de eerste spin die ik hier gezien had, deze is niet giftig maar wel heel eng. De reden waarom ik weggegaan was is omdat het vies was (Dit huis is ook niet zo schoon als wij in Nederland gewend zijn, maar er zijn grenzen..), het stonk binnen ( was een soort grote stacaravan met vloerbedekking en een hond en een kat en een possum die tussen de muren leeft ๐Ÿค”, klein benauwd vies slaapkamertje, dat was eigenlijk al genoeg om diezelfde dag al weg te gaan maar ik moest van mezelf een nacht blijven anders had ik ook geen goede reden om weg te gaan (wist al dat ik geen oog dicht zou doen) savonds en smorgens was het heel erg koud binnen (ik weet dat ik een kou kleum ben) maar als er wolkjes uit je mond komen en je chocoladepasta te hard is om op je brood te smeren dan is het รฉcht koud ๐Ÿ˜‚. En snachts liep de kat in en uit want de deur kon niet dicht en toen kotste die ook nog onder het bed...... Dus jullie begrijpen dat ik er wel klaar mee was ๐Ÿค—

15 October 2017

Ik ben weer terug bij John en Amanda, wat mijn langste verblijf ergens zou worden (2 weken) is maar 1 nachtje geworden, gillend naar huis zouden geer en goor zeggen ๐Ÿ˜…. Het was niet helemaal mijn ding, laat ik het daar maar bij houden, gelukkig hadden j&a al gezegd dat ik altijd terug mocht komen dus dat is gebeurt, werd weer warm ontvangen en mocht gelijk mee uit eten voor zijn 60 ste verjaardag (die foto volgt nog). Nu blijf ik ff hier en morgen komen er andere helpers bij, 2 Franse zusjes en ik ga ondertussen zoeken naar nog een andere plekje voor in naar Tasmaniรซ ga.

14 October 2017

Wat een toppers waren het, ondanks alle zorgen die ze zelf hebben, zo veel aandacht en hulp aan mij gegeven!

13 October 2017

Aussie meets holland, boerenkool stampot met kangoeroe ๐Ÿ˜ En fish and ships, de vis is haai, was allebei lekker ๐Ÿ˜Š Morgen ochtend naar de plaatselijke markt en dan naar mijn volgende adres met paarden, zin in ook al vind ik het wel jammer om deze lieve mensen achter te laten maar ik ben niet ver dus ga ze zeker nog opzoeken!

10 October 2017

Gister voor het eerst een wallaby (kleine zusje van de kangeroe) gespot, je moet wel goed kijken maar hij staat er โ˜บ. Gisteravond onderweg naar hun vrienden om te eten ook kangerous gezien maar die waren te ver weg voor de foto.
Wauw dit is nog es wakker worden ๐Ÿ˜

9 October 2017

Ik ben op mijn nieuwe adres aangekomen en de mensen zijn echt super lief! De alpaca's en een blinde hond zijn de huisdieren en er komen regelmatig kangeroes over hun grond, dus hoop ze snel te zien! Vannacht word het maar 4 graden dus dat word bibberen ๐Ÿ˜ฐ

8 October 2017

Vandaag laatste dag in mn hotel in st kilda, vanmorgen naar de dienst van Hillsong geweest die werd gehouden in een theater midden in de stad, was heel gaaf om mee te maken om de mooie bekende boodschap in een vreemde taal te horen en de liederen die je kent live met de band mee te zingen ๐Ÿ‘ Daarna lekker de hele middag genoten van het heerlijke weer aan het strand, hierna voorlopig ff geen mooi weer dus dubbel van genoten ๐Ÿ˜Ž

7 October 2017

Vanavond een baby pinguรฏn gezien bij de pier van st kilda ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Nu al voor de tweede dag in Australiรซ, voelt heel onwerkelijk om zo ver weg te zijn maar tegelijk heel thuis omdat iedereen zo vriendelijk en behulpzaam is. Vanmiddag met de tram naar centrum van Melbourne gegaan en de stad, was super gaaf!

6 October 2017

Gister na aankomst gelijk omgeving en stadstrand verkend. Deze vogels vliegen hier gewoon rond ๐Ÿ˜
Het heeft even geduurd, het was me het tripje wel.....maarrrrr ik ben dan eindelijk in Australiรซ, st kilda in Melbourne om precies te zijn. Klein hotelkamertje met Wi-Fi voor de eerste paar dagen ๐Ÿ˜Š

4 October 2017

Nu is het avontuur echt begonnen, van iedereen afscheid genomen en bijna boarden, op weg naar de eerste tussenstop: Singapore ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

30 September 2017

Dit was echt een onvergetelijke avond en zo'n verassing! Ik wist echt niet wat me overkwam, bedankt voor jullie tijd, lieve kaartjes, boekjes, fooitjes en nog vรฉรฉl meer! Love you ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹ En speciaal dank aan mn vriendinnen die dit allemaal georganiseerd hebben!!!! ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™

20 September 2017

Nu is het dan bijna zover, over precies 2 weken, 4 oktober 21:00, ga ik de lucht in om op 5 oktober in Singapore een tussenstop van 6 uur te hebben en om op 6 oktober te landen op Melbourne, dan kan het grote avontuur beginnen!

14 August 2017

5 August 2017

Beautiful Dutch sky. 2 maanden voor ik vertrek in die mooie luchten