Europe, North America · 20 Days · 24 Moments · September 2017

Hans en Katrien in United States of America


10 October 2017

Nog een laatste journi van de laatste dagen. In Vegas gingen we even ramptoerist spelen. Op de foto van Mandalay Bay zijn de afgeplakte vensters te zien. Daarna gingen we naar Los Angeles, waar eigenlijk niet heel veel te zien was buiten veel auto’s en veel smog! Als eerbetoon zijn we ook maar eens naar de Playboy Mansion gereden om dag te zeggen😊

8 October 2017

Vandaag keerden we terug naar Zion om Angels Landing te beklimmen. Een steile, zware wandeling die eindigt in een klimtocht met kettingen op een smal stuk met links en rechts een afgrond. Het uitzicht aan de top was magnifiek.
Vandaag gingen we naar de Grand Canyon, of de Great Canyon volgens mijn kapster. We bezochten de minder drukke noord kant. Deze kant zou iets minder spectaculair zijn maar niet zo overdruk als de overkant. De uitzichten waren mooi en overweldigend. Enkel is de grootsheid moeilijk vast te leggen met een camera. Onderweg zagen we nog mooie velden, bizons en de eerste herfstkleuren!

6 October 2017

Vandaag bleven we in Page. Hier bezochten we de Glen Canyon Dam, aten we aan Lake Powell en daalden we af in de Lower Antelope Canyon, een scheur in de grond, ontstaan door waterstromen. Deze smalle canyon levert prachtige kleuren afhankelijk van het invallende zonlicht. Katrien was in form hier!
Gisteren was het de beurt aan Monument Valley. De bekende rotsen in een enorme vlakte. We reden de hele Valley Drive, een zeer slechte weg vol zand, putten en stenen. Gelukkig beschikken we over een monstertruck. Daarna reden we door naar Page, waar we nog snel de Horseshoe Bend gingen bezichtigen.

4 October 2017

Vandaag trokken we naar Arches National Park. Een park met een groot aantal natuurlijke bogen, ontstaan door erosie. Vandaar veel foto’s van arches 😊
Vandaag was het de beurt aan Bryce Canyon. We bezochten verschillende uitkijkpunten en wandelden in het amfitheater van hoodoos, de oranje pieken. Daarna reden we door naar Capitol Reef. Een kleiner park met met rode gesteentes en kloven waar mormonen vroeger leefden. We gingen oa naar een oud mormonenschooltje kijken uit 1933.

2 October 2017

Vandaag bezochten we Zion. Toch nog steeds een zeer druk park voor oktober te zijn, maar we begrijpen waarom. Angels Landing, de meest beroemde wandeling was vanaf vandaag gesloten voor enkele dagen voor onderhoud. Jammer, maar we proberen op het einde van de week terug te komen om deze wandeling toch niet te missen. Ook de wandeling in de rivier, the narrows, hebben we slechts verkend. Ook deze plannen we eind deze week te doen. We hebben vandaag toch een mooie klim gemaakt naar een hidden canyon, een lekkende rots gezien en vele mooie uitzichten gehad. Morgen bezoeken we Bryce Canyon

1 October 2017

Na de madness van Las Vegas was het weer tijd voor nationale parken. Vandaag reden we door Lake Mead National Park naar Valley Of Fire State Park. Prachtige rode stenen, bogen en petrogliefen van vroeger.

29 September 2017

Na de nacht in de ranch trokken we verder naar Death Valley waar het bakken en braden was. Na dit gigantisch stuk woestijn en droogte, reden we door naar Las Vegas om onze auto te wisselen en een avondje langs te strip te wandelen!

28 September 2017

Volgende update: bezoek aan Bodie, een verlaten golddiggers en bandieten dorp. Daarna hebben we mono Lake bezocht en doorgereden naar June Lake, waar we konden eten samen met hertjes die kwamen drinken. We hebben geslapen op een verlaten ranch zonder elektriciteit. Wel met paarden en vele andere dieren. Ondertussen zijn we ook een stuk bodemplaat kwijt gespeeld. Vandaag bezoeken we death valley en zoeken we in Las Vegas een nieuwe auto.

27 September 2017

Dag 2: vandaag deden we Yosemite Valley. We klommen naar de Vernal Fall via de Mist Trail. Na de middag waren we getuige van een drama op El Capitan. Rotsblokken waren afgebroken en zijn naar beneden gevallen. Één klimmer zou gestorven zijn. We zijn de reddingsoperatie nog even blijven volgen maar zijn dan toch maar doorgereden. We gingen opnieuw over de Tioga pass, ditmaal terug naar Mono Lake. Onderweg nog wat uitzichtpunten gedaan en een wandeling naar de Soda Springs. In Lee Vining brengen we de nacht door.
Na 2 dagen van onbereikbaarheid een update van ons bezoek aan Yosemite. De eerste dag hebben we de hele Tioga pas overgestoken vanaf Mono Lake. Onderweg vaak gestopt en een wandeling gedaan tussen grote sequoia bomen. Slapen deden we in een tent cabin buiten het park! Het weer blijft schitterend

25 September 2017

Vandaag doorgereden naar South Lake Tahoe. Mooi meer op 2000m hoogte op de grens van Californië met Nevada. Vlak over de grens in Nevada zijn er uiteraard veel casino’s. Niets vergeleken met Las Vegas maar toch al even gaan testen!
Jackpot! Wij komen niet meer terug!

24 September 2017

Vandaag een dagje old downtown Sacramento gedaan met Johan en Annick. Daarna kwam de hele Amerikaanse familie van Julie & Walt af voor hamburgers. Nomnomnom

23 September 2017

Dag 3: fietstocht naar en op de Golden Gate Bridge. Daarna onze ferme huurwagen gaan ophalen. Ondertussen zijn we aangekomen bij Johan en Annick in Sacramento bij Julie & Walt

22 September 2017

Dag 2 SF: Cable Cars, Fisherman's Warf, Pier 39, Union Square

21 September 2017

Na een vlotte reis met veel beenruimte nog even wat gaan verkennen en iets klein eten voor we erin kropen
Genoeg beenruimte?
Klaar voor vertrek naar San Francisco uit Dublin

20 September 2017

Bijna klaar om te vertrekken!