Europe, Asia · 42 Days · 32 Moments · May 2017

Finland-St.Petersburg-Baltische Landen 2017


6 July 2017

De rondreis is teneinde. Nu rustig naar huis, neem er wel de tijd voor.

5 July 2017

Vandaag een bezoek aan de middeleeuwse stad Touń. Vanavond hebben we het afscheids dinner.

2 July 2017

Aangekomen in Ruska Wieś, Polen. Even een daagje rust hoog in de bergen. De huis ooievaar en de eenzame visser Kees.

1 July 2017

Bus excursie naar Vilnius: een stadswandeling met een bezoek aan de kathedraal en de universiteit. Na onze lunch gaan we naar Trakai voor een bezoek aan de waterburcht.

27 June 2017

Vandaag een bus excursie met lunch naar Riga.

25 June 2017

Met zijn alle een gezamenlijk lunch in restaurant Fre Mare in Haapsalu Finland.

23 June 2017

Vandaag een bus excursie naar Tallin. We maken een sightseeing per bus en verkennen de middeleeuwse binnenstad te voet.

22 June 2017

Vandaag weer bootje varen. We gaan naar Estland.

20 June 2017

Bus excursie Helsinki: een sightseeing met bezoek aan de dom en Uspenski kathedraal, de markt aan de zuider haven, het Sibelius monument en de rotskerk.

17 June 2017

Vanmorgen nog een bezichtiging van het Peter en Paul fortress Daarna weer per bus naar Viborg waar we weer per boot terug gaan naar Lappeenranta, Finland.

16 June 2017

Vandaag een stadswandeling olv een gids. De oude gebouwen worden nog wel onderhouden maar de rest is aardig aan het verpauperen. 's Middags een bezoek aan het Petershof.

15 June 2017

Aangekomen in Saint Petersburg. 's Avonds een boottocht over de Neva rivier en de grachten van Saint Petersburg.
Vandaag naar St. Petersburg. De boottocht gaat over het Saimaa Canal tot Viborg Een kanaal met 8 sluizen met een verval van in totaal 76 meter. Van Viborg met de bus naar St. Petersburg

12 June 2017

's Middags naar Savonlinna voor de bezichtiging van van het Olavinlinna-kasteel en een boottocht over het merengebied rondom Savonlinna.
Vroeg uit de veren om per bus naar Kerimäki te gaan voor de bezichtiging van de grootste houten kerk van Finland. Daarna een bezoek aan het bosbouwmuseum.

10 June 2017

Vandaag een boottocht over de snelstromende rivier de Ruunaa met daarna een eilandje een Karelische wildernis lunch.

9 June 2017

Aangekomen in Kouvola, Finland. Midden in de ongerepte natuur van Noord-Karelië dicht tegen de Russische grens aan een snelstromende rivier. Vast een voorproefje met foto's van wat ons morgen te wachten staat.

7 June 2017

Met de bus en gids voor sightseeing in Kuopio met onder andere een bezichtiging van een orthodox kerkmuseum en de Puijo toren. Ook het meer gezien waar de alternatieve elfstedentocht wordt gereden. Tevens het voormalige douane kantoor van Kuopio.

6 June 2017

Aangekomen op Rauhalahti Holiday Centre. Vanavond een houthakkers show met een Fins buffet en Finse volksmuziek.

4 June 2017

Aangekomen in Keuruu, ligt in het merengebied in Finland. s'Avonds een gezamenlijke maaltijd. Voor de rest van het verblijf vrij te besteden.

3 June 2017

Vandaag een reisdag naar Pori, een bescheide 155 km. Blijven hier alleen overnachten.

2 June 2017

Het lijkt wel winter, 7 graden en windkracht 6. Vandaag met de bus naar Turku. Brengen een bezoek aan een kasteel en een kathedraal. Onze wandeling eindigd bij de Kauppahalli (markthal). In de namiddag naar het openlucht museum "Handicraft". Incl. koffie met gebak.

31 May 2017

Na een vermoeiende doch leuke reis van Zweden naar Finland zijn we aangekomen in Naantali, Finland.
Een tussenstop op eilandengroep Äland.
Wat is dit vroeg zeg, 4 uur je nest uit om 5 uur weg naar de ferry voor de overtocht naar Turku Finland. Een trip van 12 uur met een tussen stop in Mariehamn.

30 May 2017

Vandaag met de metro naar het centrum van Stockholm: we maken een stadswandeling onderleiding van een gids en gaan het wisselen van de wacht zien. Helaas een koude dag met veel regen.

29 May 2017

Aangekomen in Skärholmen/Stockholm. Helaas is een van de deelnemers gestrand met een opgeblazen motor. Hoop dat ze snel weer van de partij zijn.

28 May 2017

Aangekomen in Gränna, Zweden hier overnachten we.

26 May 2017

Aangekomen in Varberg, Zweden. Hier blijven we een dag over en reizen overmorgen door naar Gränna aan het Vattameer
Reisdag via Grenaa Denemarken naar Varberg in Zweden . De overtocht gaat met de Stena  Line. Inschepen om 13.45 uur, vertrek om 14.20 uur. De overtocht duurt ongeveer 4 uur.

25 May 2017

Aangekomen in Ebeltoft Denemarken. Vandaag is de start van de rondreis Finland-St.Petersburg-Baltische Landen onder leiding van Hans en Ellen Eijzenbach. We beginnen vanavond met een welkoms diner.