Netherlands, Germany · 6 Days · 10 Moments · August 2017

Het avontuur van Habbo in Harz, Germany


1 September 2017

Vandaag helaas weer naar huis na 5 heerlijke dagen in de Harz. De HSB had een verrassing in petto in de vorm van een Talbot railbus uit 1955 die in 2014 is gerestaureerd. In deze railbus heb je goed uitzicht rondom en met het fraaie traject naar Wernigerode helemaal top. De reis verliep voorspoedig, in Bad Bentheim afscheid van DB tractie en verder met NS een ouderwetse locomotiefwissel. Daarna met Arriva naar Emmen. Fijne dagen gehad maar ook met vaak een dubbel gevoel.

31 August 2017

Vandaag bewolkt met kans op regen, dus een binnen activiteit gezocht en gevonden in de druipsteengrotten van Ruebeland. Nu is daar ook een interessante goederen spoorlijn met 25 kV bovenleiding uit de DDR tijd. Uitgezocht hoe ik daar met de bus kon komen. Bijkomend voordeel bus is gratis zit nl in de Kurtaxe. Stap ik uit de bus begint het hozen, eerst schuilen dan hapje eten. De grot was heel interessant en mooi, maar 600 mtr lopen met 300 traptreden en de nodige hellingen. Goed voor de conditie. Kwam maar 1 goederen treintje tegen jammer Daarom even in Wernigerode het oudste stadsdeel bekeken en veel foto's gemaakt ook van het kleinste huis. Wernigerode stamt uit de 10e en 11e eeuw. Er is ook een heel scheef huis Daarna met HSB stoom terug.

30 August 2017

Ik kwam tijdens mijn avond wandeling een gedenkteken tegen voor ene Oberst Petri. De man is op 12-04-1945 standrechtelijk geëxecuteerd omdat bij weigerde Wernigerode te verdedigen. Daarmee zou de stad verwoest worden. Heb mijn planning voor morgen gewijzigd: het wordt Ruebeland met HSB en bus. Bus is gratis hi hi.
Het slot boven Wernigerode stamt uit de 11e eeuw, maar is nu in de staat van de 2e helft van de 19e eeuw. Het interieur is fraai gerestaureerd. In het interieur is veel donker hout verwerkt, dat maakt het wel somber. Je mocht er niet fotograferen maar in 1 geval heb ik het toch gedaan, de gedekte tafel waaraan Kaiser Wilhelm II in 1890 heeft gezeten met aangegeven de tafelschikking. Italianen na mij probeerden dat ook en toen ging het alarm af en vloog een suppoost langs me. Maar ook koning Faroek van Egypte heeft daar in 1929 gelogeerd, zag ook zijn bedje. Ook nog genoten van het uitzicht over Wernigerode en daarna met de stoomtrein naar Drei Annenhohne. Het was weer een mooie dag.
Vandaag een bezoek aan Wernigerode en het slot daar. Het was weer fraai weer zonnig met sluier bewolking. Ik vindt Wernigerode mooier als Quedlinburg ondanks dat het laatste werelderfgoed is. Vanaf het station kwam ik een verbazend mooi pleintje met een "waterput" en fraaie huisjes een plaatje! De hoofdstraat is ook mooi maar teveel winkelstraat. Hierna naar het slot met zo'n toeristen treintje, truttig misschien maar het sc heelde een hoop geklauter. Mijn belevenissen op het slot: wordt vervolgd.

29 August 2017

Vandaag schitterend blauwe lucht en 20 graden op de Brocken ideaal om naar boven te gaan. Zo dachten er meer, dus een volle trein. Boven uitgebreid rond gekeken en gefotografeerd o.a. met de telelens. Helaas was het wat heiig. Door de zon heb ik nu wel een rode kop. Zat ik lekker te genieten van mijn wildgerecht komt er plots een Harz kameel langs. Had alleen mijn mobiel bij de hand jammer. Ging verder met een werktrein. Na het eten nog door het bos gelopen kwam ik vreemde wegwijzers tegen. Het was weer een heerlijke dag.

28 August 2017

Kwam in de buurt van het overigens prima hotel dit spookhuis tegen,
Vandaag een dieseldag met cultureel accent. Eerst naar Wernigerode vandaar met de Hex naar Quedlinburg om daar de oude stad te bekijken want dat is werelderfgoed. Is zeer de moeite waard. Op een terrasje lekker gegeten een zg. H0 schnitte dat was brood met snitzel en daarop gebakken ei. Daarbij salade rare combi maar wel lekker. Het station van Quedlinburg is nog helemaal Deutsche Reichsbahn echt niet meer van deze tijd. Daarna terug met de HSB via de fraaie Selketalbahn gaat niet snel is uitermate geschikt om te onthaasten. Op het plein in Quedlinburg speelde een pianist, zo jammer dat Thea dit niet kan meemaken ze had het prachtig gevonden.

27 August 2017

De treinreis is soepel verlopen, alle treinen waren op tijd. Niet overal wifi in de trein zoals bij de DB IC. Foei DB ! Had in die IC een ongunstige raamplaats. In Hannover werd het frontraam van ICE gewassen omdat ie daar gesplitst werd. Het weer is prima nog voor Goslar kon je de Brocken zien liggen. De HSB trein was stil maar het is geweldige rit door een geweldige natuur. Nu nagenieten met een hefe Weizen De loc wissel in Bentheim is heerlijk ouderwets en in Hannover stonden ook nog 2 oude diesels leuk.
Koffer gepakt voor korte vakantie in de Harz om daar de Harzer Schmalspur Bahnen (HSB) te bekijken en te fotograferen. Vanaf Emmen geheel met de trein ik laat me rijden! Boemelen tot Hengelo daar DB IC naar Hannover en van daar boemelen naar Wernigerode. Daar met de HSB naar Drei Annenhohne waar het hotel tegenover het station ligt. Het weer wordt mooi. Ik heb er zin in.