Netherlands, Ecuador · 23 Days · 13 Moments · January 2018

Het avontuur van Gladys in Ecuador


15 February 2018

De rest van m'n reis is te vinden in de gezamelijke Journi van Martine van der Meer, José Klompe en mij 😉😊!

11 February 2018

Vanochtend erg vroeg, om 4:30u, opgestaan om met de bus (ca 3u) van Olon naar Guayaquil te reizen. Klaar om te vliegen naar Quito, waar Martine & José me oppikken op t vliegveld in hun schattige kleine rode huurautootje. Samen verder Ecuador ontdekken, met als kers op de taart de laatste dagen op een luxe catamaran een cruise in de Galapagos. Hoop daar wat meer zon op mn huid te krijgen 😆?! Wouwie, niet slecht en wat n bofkont ben ik 🌞😎⛵😉😊!?!
Gisteravond erg leuke avond gehad in café/restaurant Momo in Olon. Een stel, waarmee ik ook yogales heb gehad, maakten prachtige muziek. Het was ook de 25e verjaardag van zangeres Gaya. Helaas konden Elba & Cynthia niet komen. Van Elba dus maar via what app afscheid genomen en aan Roey gezegd Cynthia een dikke knuffel te geven. M.a.w. goed mn verblijf en laatste avond hier afgesloten met een heerlijke mojito 🍹. Heb n mooie, actieve tijd gehad met lieve mensen 😘❤! Enige kanttekening was t weer met best veel bewolking en regen... 🏄🙏🌊☔⛅😊😘

10 February 2018

Laatste dag hier in Vikara retreats. V'ochtend in het Community centre yogales gehad van Elba's moeder. Retreat genoot Ben, heeft gisteravond/nacht een ayahuasca ceremonie gehad. Na mn yogales hem gezien en gesproken. 'A life changing experience', he calls it... Ik had ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de ceremonie. Heb goed naar mezelf geluisterd en besloten niet dit te doen. Vind t erg interessant, maar veel te heftig... Zo nog n laatste xtje surfen 🏄. Nu, na de lunch, zie foto's, nu luieren in de hangmat. Kapot en de rest vd dag maar rustig aan doen. Vanavond bijtijds naar bed en pakken. Wel uitgenodigd v'avond voor n feestje met muziek hier on t dorpje. Benieuwd dus of dat gaat lukken?! Morgenvroeg om 5:30u de bus naar Guayaquil en dan n vlucht naar Quito. Land in Quito om 11:45u waar Martine & José me oppikken. De rest vd reis gezellig met z'n 3-en avonturieren, yeah 😊😉😆!!

9 February 2018

Ben hier in Vikara retreats in Olon dus erg veel ah bewegen. Elke dag yoga en 's middags of surfen of boksen. Dit was vandaag... best veel power, haha 👊💪!?!

8 February 2018

Gisteravond gezellig n cocktail gedronken met Roey, Elba, Juan & Dilia. 🍹
Gisteren na yoga v 8:30-10:30u, na n uurtje rust, ca 2u m'n 3e surfles, v Roey, gehad. Alle keren gestaan, behalve n xtje niet omdat ik n golf te vroeg nam. Roey zegt dat ik geen les meer nodig heb, alleen nog veel 'practice'. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik op een zogenaamd 'longbord' sta. Na de lunch n naburig dorpje, Montanita, bezocht. Is n stuk toeristischer met veel barretje en restaurants. Helemaal fantastisch was 's middags de massage van Kimberly. Aan t eind gebruikte zij allemaal speciale kruiden waar ze me v top tot teen mee insmeerde. Wilde me daarna eigenlijk niet douchen, want mn huid rook zo heerlijk!! Vanochtend yoga ih gras ah strand in de buitenlucht. Wat n genot en de zon scheen eindelijk! Vanmiddag een super lange strandwandeling in mn uppie gemaakt. Zo heerlijk ruim en rustig, met alleen het geweldige geluid van de golven, t strand van Olon!

5 February 2018

De afgelopen 2 dagen veel regen. Wel warm en tussen de 25-29°C. Elke dag n vol programma, ondanks t slechte weer. Sta elke dag op om 8u, daarna n fantastisch ontbijt, gevolgt door 2u yoga. Ff relaxen tot de geweldige lunch. Cynthia & Roey bereiden samen t eten en we nuttigen dit met z'n 4-en, met 'retreatgenoot' Ben. Gisteren en eergisteren 's middags boksles gehad, gegeven door Fran(cisco). Gisteravond uit eten geweest en andere surfers uit Olon ontmoet. Sinds lang weer 'ns wijn gedronken 🍷!?
Afgelopen zaterdag had ik mn yogales in een Community centre in Olon. Gisteren, een trip naar een ander strand, Ayempe. We waren met een hele groep, soort van familie uitstapje op zondag. Weer nieuwe vrienden gemaakt. Helaas was er teveel wind en waren de golven niet goed om te surfen. Wel een Qi Gong les gehad op t strand, gegeven door Elba's moeder. Ik geniet intens van de yoga lessen, gegeven door Elba. Een weldaad en groot cadeau met veel liefde voor lichaam en geest... Namaste 🙏❤😘.

2 February 2018

Dag 2 in Olon, Ecuador begon met een heerlijk ontbijt met gezonde pannekoeken, vers fruit en yoghurt. Daarna een bijzondere yoga les. Bijzonder, omdat ik voor het eerst acra yoga heb ervaren. Ik balanseerde op de voeten van Elba, de yoga lerares, in de lucht. Totale overgave en vertrouwen is daarbij een vereiste. Geen foto's van gemaakt, helaas... Na weer een fantastische lunch, een uurtje relaxen. Vervolgens m'n 1e surfles gehad. Roey, m'n surf leraar voelt zich niet zo goed en daarom les gehad van Juan, Elba's man. Behalve Roey, is de rest vd staf van Vikara Retreats, Venezolaans. Elba en ook de kokkin, Cynthia en dus ook de man van Elba, Juan. Mijn 1e surfles ging fantastisch en ja ik heb gestaan op een surfbord!! Juan zei dat ik een 'natural' ben!?! Het is super gezond hier, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Voel mn lijf en delen van mn lijf/spieren waarvan ik vergeten was, dat ik ze heb 😉😊!! Tot slot een prachtige zonsondergang op t strand gezien.

1 February 2018

Aangekomen en heerlijk ca 7u geslapen. Een goede en lange reis gehad. Het zwaarste stukje zat ih staartje, met de stop in Quito & de autorit van ruim 2u naar Olon. Vikara retreats is eenvoudig, voelt warm en met n lieve staf/mensen. Ga n heerlijke tijd tegemoet 😊🌞😎!!

31 January 2018

We zijn d'r helemaal klaar voor 😉😎🌞!! Tussenstop in Quito. Niet geslapen tijdens de vlucht. Expres, zodat ik meteen ih goede ritme zit 😉⏰
Yes, here we go 👙😎🌞😘!!!!