Peru · 17 Days · 22 Moments · October 2017

Het avontuur van Frank in Peru


8 November 2017

Woe 7 Vandaag MACHUPICCHU 😁. Om 3u op om de bus van 5u30 te nemen (wegens zoveel volk).
Di 7 Eerst een paar uur dalen, daarna de lunch en 2 uur bus tot aan het begin van het MP domein. Dit betekent 9 uur wandelen vanaf de halte van de bus tot Aquas Calliente oftewel MP Pueblo. We doen dit in een rotvaart ☺.

7 November 2017

Ma 6 Vandaag een serieuzere klim op het programma: eerst een klim van een kleine 3 uur en nadien een lange afdaling met de lunch tussenin.

5 November 2017

Zo 5 Vandaag beginnen we aan een vierdaagse naar Matchu Pitchu. In de morgen was het een lichte wandeling naar de overnachtingsplaats en in de namiddag een klim naar een meer op 4200 meter. Een kleine duik genomen ☺.
Za 4 Vandaag bezoeken we 4 Inca sites in de heilige valei: Tambomachay, Puka Pukara, Q'enqo en Saqsayhuaman. De eerste 3 zijn niet echt de moeite maar de 4de (Sexy Woman in de volksmond 😉) is zeker wel de moeite. Het is groot en groots.
Vr 3 Om 10u30 krijgen we een rondleiding van een student die lid is van "Free tours". Net als in Arequipa is dit ook weer een enthousiaste en duidelijk Engels sprekende gids. Een aanrader dus. De gids krijgt nadien uiteraard een mooie fooi. De gids weet oa te vertellen dat Cusco van Cosco komt en dit Qetshua is voor "het ontstaan". In de namiddag zijn we vrij.
Do 2 Na het ontbijt helpen we het gastgezin met wat kleine werkjes. Na het middageten keren we terug naar Puno waar we nog een speciaal kerkhof bezoeken. Speciaal omdat er kleine gebouwtjes staan waarin alle overleden familieleden geëerd worden en omdat de doden er bovengronds begraven worden. Vermits het 1 nov is komen de mensen hun dierbaren eren. Daar doen ze dat met muziek, dans, eten en drinken. 'S avonds nemen we de nachtbus van 10u naar Cusco.
Woe 1 Na het eiland Taquile te hebben bezocht varen we terug naar het vaste land. Een eindje buiten Puno komen we terecht bij onze gastgezinnen. Eerst spelen we een partijtje voetbal tegen de lokale voetbalhelden. Om voor de eerste keer samen te spelen spelen we goed maar verliezen toch nipt ☹. Nadien dansen we samen met de lokale bevolking. Daarna gaan we eten bij ons gastgezin (3 tot 5 personen per gastgezin).
Woe 1 Op het eiland Taquile (maar ook op veel andere plaatsen binnen het Inca rijk) zijn veel terrassen terug te vinden. Getrouwde mannen dragen een wit hemd met zwarte vest en de getrouwde vrouwen een rode pull over en een zwart doek op de schouders.

1 November 2017

Wo 1 Vandaag vertrekken we voor een tweedaagse excursie op en rond het Titicacameer met overnachting bij een gastgezin. Eerst varen we naar het eiland Chucuito. Daar krijgen we uitleg hoe deze mensen leven op hun rieten eiland. Daarna varen we naar Taquile.

31 October 2017

Di 31 Om 3 uur opstaan voor de klim naar het beginpunt (Cabanaconde). Daarna trekken we verder naar Puno.
Ma 30 Trektocht naar "Klunzen Sangalle" Langzame overgang van woestijn naar groen.

30 October 2017

Zo 29 Eerste dag van de trektocht. Op weg naar de vertrekplaats (= Cabanaconde in Colca Canyon national park) stoppen we om de condors te zien stijgen met de thermiek. We zien er soms 7 tegelijkertijd en het is mooi om te zien. Daarna komen we toe in Cabanaconde en beginnen we te stappen. 's avonds komen we toe in "Llhuba".
Za 28 Transport naar Chivay (ligt in de Colca Canyon) voor onze eerste trektocht. Onderweg veel ??? ( quivaya's soort lama's) gezien. Gestopt bij een groep lama's en alpaca's en daarna op het hoogste punt van de Colca Canyon (= 4900 meter). Mensen laten daar een torentje van stenen achter om de goden te eren en geluk te ontvangen. Rond 18u30 (= net donker) toegekomen in Chivay.

28 October 2017

Vr 27 Ontbeten in de overdekte markt. Om 9u vertrokken voor een wandeling van een paar uur rond het stadje "???" met zicht op de 3 grote omliggende bergen: Misti (Quechua voor God) , PitchuPitchu (Piekpiek) en Tchatchani (witte berg). 'S namiddags het nonnenklooster bezocht.
Do 26/10 Rond 8u toegekomen in Arequipa. Het was een vrije dag maar toch een en ander gedaan. Na uitgebreid ontbijt stad ingetrokken. Eerst een verkennende rondwandeling en dan de overdekte markt bezocht. Om 15u een rondwandeling met een zeer enthousiaste student als gids.

27 October 2017

Woe 25/10 Na de middag hebben we een ceremonie site (in "???") bezocht die men aan het restaureren is. Op basis van sattelietfoto's heeft men kunnen vaststellen dat de site in totaal een oppervlakte van 24 m2 bedraagt. Als afsluiter van de dag hebben we nog een oude begraafplaats (in "???") bezocht van de pre-Inca volkeren. S'avonds met de nachtbus van 10u vertrokken naar Arequipa.
Woe 25/10 Deze morgen een vlucht boven de Nazca lijnen: tientallen figuren waarvan de grootste de pelikaan is met 300 meter. Er zijn ook kaarsrechte lijnen van 10-tallen kms. Toch ongelooflijk hoe ze dat gerealiseerd hebben ca 1500 jaar geleden.

24 October 2017

Di 24/10 Na het Inca museum even gestopt aan een echte oase in de woestijn (huacadishu) Een zandberg beklommen en even in de oase gedoken. Heerlijk 😊. Daarna de rit via de Panamericana verder naar Nazca.
Di 24/10 Vandaag via Huachina naar Nasca. Maar eerst een tussenstop in Ica voor een wijn en Pisco stokerij. Mooi en om te zien maar de Pisco en de wijn zijn toch niet zo bijzonder. Na de stokerij een bezoek aan het Inca museum in Ica. Zeer mooi overzicht en uitleg over de Inca's en de pre-Inca volkeren zoals de Aymara ea. Door de droogte zijn veel zaken heel goed bewaard: kleding, mummies, potten, ... Bij de pre-Inca volkeren was alles zeer fijn afgewerkt met zeer veel kleuren, was de textiel zeer verfijnd en soms zeer zeer klein. Voor de priester werden vb kleine veertjes op een doek genaaid.
Ma 23/10 Gisterenmorgen een boottocht naar Islas Balistas. Veel zeeleeuwen, pelikanen en andere vogels gezien. De benaming Balistas komt van de 8 holtes/overspanningen in de wand. Om 11u begonnen met een fietstocht in de woestijn. Speciale ervaring. Rond 14u toegekomen in een klein vissersdorpje en daar Seviche gegeten. Een mixto van 5 harde locale vissoorten. Daarna fietstocht terug naar Paracas.

22 October 2017

Za 21/10 Vluchten met Air Europa: Brussel - Madrid: 18u45 - 21u10 (22u10 LT) Madrid - Lima: 23u55 - 4u30 (LT) Zo 22/10 Busrit Lima - Paracas: 8u - 11u Paracas betekent zandstorm Eerst veel zand Met af en toe een "zicht" op de zee Even halt bij een leuk kraampje Daarna even groen En dan weer veel zand Rond de middag toegekomen in Hotel Mar Azul In de namiddag wat gewandeld