Germany · 52 Days · 8 Moments · August 2017

My journey in Berlin from sep - dec 2017


19 October 2017

Wanneer je vier weken lang een vroege dienst heb gedraaid is het nu tijd voor een tussendienst , oftewel spätdienst. Ik heb de afgelopen dagen van 12:00 - 20:00 een dienst gedraaid en man wat was dat hectisch. Mijn collega's staan namelijk onder tijdsdruk waardoor alles snel gedaan moet worden. Met andere woorden weinig tijd voor de patiënten. Sommige patiënten hebben behoefte dat er met ze gepraat wordt, helaas gaat dat niet. Ik kan enorm lachen, om de verhalen van die de patiënten aan mij vertellen.

18 September 2017

Vandaag ben ik dan eindelijk begonnen met mijn stage in het ziekenhuis. Ik moest om 9:00 me melden bij de begaande grond, met alle andere stagiaires, zodat de administratie papieren in orde gemaakt konden worden. Na dit ging ieder naar zijn eigen afdeling toe. Ik zat op de vierde, dit is de cardiologie afdeling. Of in het Duits " Kardiologe Abteilung ". De anderen zaten op de traumatologie, chirurgie en dermatologie. Gelukkig is het fijne dat we met z'n alle in het zelfde ziekenhuis werken. Helaas is geen van ons op hetzelfde tijdstip klaar met zijn dienst. Samen met een collega van de afdeling ging ik mijn kleding uitzoeken. Wat het rare hier in Duitsland is dat ze niet hun kleding eind van de dag wegdoen, om de volgende ochtend weer nieuwe te pakken nee je kan de kleding om de paar dagen wisselen. Dus met andere woorden kleding kan ik dus meenemen naar huis. Moet wel zeggen dat ik voor het eerst vandaag in de ochtend bloedsuiker meten heb kunnen doen. Verder normale controles gedaan!

12 September 2017

Vandaag begon ik in de ochtend met Duits. Deze week zullen de Duitse lessen voor het laatst zijn, want daarna begint mijn stage per maandag 18 september. Lekker jarig zijn in het buitenland is toch anders dan thuis zijn. Ik ben 23 jaar oud geworden vandaag. Ik heb een leuke dag gehad oftewel een heel avontuur. Vandaag op stap geweest en een aantal mooie foto's kunnen nemen van de beroemde Berlijnse muur. Natuurlijk ook een aantal foto's genomen van de Berliner dom. Dit is een kerk gelegen in Berlijn, bij het Museumsinsel aan de Karl-Liebknecht-Straße. In de tijd dat ik nog in Berlijn ben, wil ik zeker een paar museums bezoeken.

11 September 2017

Vandaag gingen we met z'n alle naar de Vietnamese markt. Een aantal spullen kunnen kopen bij een Toko, voor ons huisHet was voor mij anders dan de gewone markt in Nederland, maar ook leuk om te zien.

4 September 2017

Vanochtend vroeg om 9:30 moesten we aanwezig zijn voor onze eerste Duitse les. Ik had niet gedacht dat Duits zo moeilijk zou zijn. Het klimt bijna als Nederlands, maar een tikkeltje anders. Vroeger heb ik Duits op de middelbare school gehad. Dit is alweer 10 jaar geleden en ik had verwacht dat het niet lastig zou zijn, maar ik had het mis. Gelukkig veel gelachen tijdens de les. De groep was in tweeën verdeeld. Een groep die gevorderd waren in het Duits en de andere groep niet. Wij zaten samen bij de groep dat een beginner was voor de taal. Ein neuling :) Morgen weer Duitse les t/m 15 september. Op 18 september zal ik en de meiden starten met onze stage. Super spannend allemaal!

2 September 2017

Gisteren een bezoekje aan de holocaust gebracht. Vandaag gingen naar de markt om wat groente en fruit te halen. Ook heb ik de reistag in Berlijn opgezocht. Dit is het Duitse parlementsgebouw in de stad. Zelf konden de meiden en ik niet maar binnen, omdat je een reservering moest maken. Dit was erg jammer! Aan de andere kant vond ik het niet erg, want we zijn tenslotte er toch nog de komende 3 maanden in Berlijn. Niet getreurd dus :) Verder moet ik zeggen dat Berlijn echt wennen was voor mezelf toen ik hier aankwam, maar wauw het is echt een leuke stad. Vol met winkels, cafés en mooie straten. Berlijn is zeker een bezoekje waard.

31 August 2017

Vandaag besloten we met zijn alle naar de Brandenburg tor te gaan. Het model werd in de 17e gebouwd. Het is een erg toeristisch plek, omdat het namelijk een groot bezienswaardigheid is in Duitsland. De Brandenburger Tor is de enige oude stadspoort (1788) in Berlijn die nog overeind staat en kwam vlak na de Tweede Wereldoorlog in de Russische sector te liggen. Verder heb ik samen met de meiden een stukje van de Berlijnse muur kunnen zien, wat natuurlijk gaaf is! En natuurlijk weer boodschappen gedaan. Ik kwam tijdens het boodschappen een Milka Philadelphia tegen. Deze niet gekocht :)

29 August 2017

Een vervelende dag om te reizen was het geweest. Het verliep allemaal slecht bij het halen van onze bagage. Een vriendin van mij was haar bagage kwijt. Samen met een andere vriendin hadden wij onze bagage al, alleen misten we nog een. Dit was enorm vervelend.Aangekomen bij het huisje waren we moe en hongerig. We maakten snel kennis met de huisbazin waarvan het huisje was. En aan haar vroegen we waar de dichtstbijzijnde winkels waren om snel een paar boodschappen te halen. Een Aldi gaf ze aan die tot 21:00 open is. We waren rond 20:40 uit de deur om snel een paar boodschappen te halen. Even nog langs een Turkse winkel voor wat eten, want niemand ging van ons midden in de nacht koken. Eenmaal thuis, boodschappen uitgepakt en gegeten. Daarna ging ieder van ons douchen. Rond 01:30 gingen we slapen. Ik moet zeggen dat het alles normaal verloopt, maar ik vergeet soms dat mensen hier geen Nederlands spreken. Dus overal om me heen wordt er Duits gesproken, wat heel logisch is.