Italy · 8 Days · 14 Moments · July 2017

Interrail Italië 2017


17 July 2017

DAG 8 Rome - de wekker gaat weer veel te snel. We staan op, pakken onze spullen en checken uit. Onze bagage laten we nog even achter in het hostel. We pakken de bus om naar ons uitgekozen ontbijtplekje te gaan. Hierna gaan we op weg naar het Forum Romanum en het Colosseum. Ook hier is het druk en samen met de warmte en vermoeidheid is dat geen goede combinatie. We besluiten na een poosje terug te gaan naar het hostel. Hier pakken we onze spullen. Op het station kopen we een ticket voor het vliegveld. Daar gaan we, terug naar Nederland!

16 July 2017

DAG 7 - vervolg In de trein zitten we naast 2 nonnen. De rit gaat snel en voor we het weten zijn we er. Ons hostel is vlakbij het station. Als we in onze kamer binnenkomen, ligt er een meisje te slapen. We proberen zacht ons bed op te schudden, maar ze wordt toch wakker. Oeps. Het plan is om lopend naar de Spaanse Trappen te gaan, maar dat blijkt een hele opgave. Uiteindelijk besluiten we een dagkaart voor het ov te kopen. Met de metro zijn we er zo, al is het errrg druk. We eten wat en bij zonsondergang lopen we de trappen op, mooi uitzicht! Hierna lopen we door de winkelstraat op weg naar de Trevifontein. Ook hier is het heel druk. Vervolgens lopen we langs het Pantheon en Piazza Navona. We sluiten de avond af met een cocktail. Met de bus gaan we weer naar het hostel. Slapen doen we als een roos!
DAG 7 Florence - na de nodige nachtrust gaan we op zoek naar ontbijt. We komen terecht in een leuk tentje waar we pancakes en crêpes eten. Hierna gaan we naar een kerk om de zondagse mis bij te wonen, bijzondere ervaring! Rond 12.00 uur gaan we op weg naar Ponte Vecchio, een beroemde brug waar allerlei juweliers zitten. We lopen terug naar het hotel om onze backpacks op te halen. Via de markt lopen we terug naar het station. Ik had al eerder een mooie tas gezien en ben niet opgewassen tegwn de verkoper, dus na even afbieden koop ik 'm. Op naar Rome!

15 July 2017

DAG 6 Cinque Terre - na een heerlijk ontbijt in een restaurantje onder onze B&B besluiten we Vernazza te verkennen. Het is niet heel groot, dus na een paar winkeltjes ploffen we neer op een rots aan zee. We genieten van het uitzicht en alle bezigheid. Rond 12.00 uur nemen we de trein naar Pisa. Dit is een tussenstop, dus we hebben niet veel tijd. We lopen langs de Toren van Pisa, eten een ijsje en gaan weer naar het station. Op weg naar Florence! Rond 18.00 uur komen we aan in het hotel. We dumpen onze backpack, nemen een douche en gaan weer op pad! We eten, winkelen wat en genieten van de verlichte kathedralen en van de muzikanten. Eenmaal terug in het hotel gaan we lekker slapen.

14 July 2017

DAG 5 - vervolg Omdat we pas om 14.30 uur in kunnen checken, besluiten we eerst naar Manarola te gaan. Dit dorpje staat bekend om haar gekleurde huisjes. We maken veel foto's en besluiten te lunchen. Hierna nemen we de trein naar Vernazza. We checken in en settlen ons. Op het programma staat een wandeling van door de rotsen langs de kust. Na 2 uur klimmen en dalen in de brandende zon komen we aan in het dorpje Monterosso. Bezweet installeren we ons op het strand. We koelen af en dineren aan de kust. Om 22.20 uur nemen we de trein terug naar Vernazza. We douchen, zetten thee en gaan naar bed.
DAG 5 Bologna - Ik slaap door m'n wekker heen, maar gelukkig is Anne-Jet er om me uit bed te trekken. We hebben hierdoor niet veel tijd om (op het terras) te ontbijten. Jammer, want het ziet er superlekker uit! Om 9.25 uur nemen we de trein, op naar Cinque Terre!

13 July 2017

DAG 4 - vervolg In Bologna kopen we een 24-uurs ticket voor de bus. Om 18.30 uur checken we in bij het hotel. We hebben een mooie kamer, er zit zelfs een keuken in! Na een snelle douche gaan we de stad in, tijd voor pasta Bolognese! Hierna lopen we langs de highlights. We komen zelfs terecht bij een openluchtbioscoop! We blijven even kijken, maar volgen er niet echt iets van. Dus nemen we de bus terug naar het hotel. Tijd voor nachtrust.
DAG 4 Venetië - 's ochtends is het een logistieke klus om een badkamer te delen met 10 meiden, maar het lukt. Na een simpel ontbijt in het hostel gaan we weer op pad. We bezoeken een kerk waar een tentoonstelling is. Eigenlijk willen we de toren beklimmen, maar die is wegens werkzaamheden gesloten. Hierna gaan we op weg naar de Rialto brug. Het is erg druk met toeristen in Venetië, maar het is prachtig om te zien dat elk steegje, straatje en elk kanaal weer anders is. Wanneer het tijd is om te lunchen besluiten we bij Coop brood en salade te kopen. Dit eten we op in het stadspark. Helaas komen we er dan achter dat we de trein niet meer halen, omdat we onze backpacks nog op moeten halen. Maar dit is niet erg, we nemen de trein gewoon een uur later. Nog meet pech: ik raak mn, Vaporetto ticket kwijt.. Gelukkig is alles te koop 😉 Eenmaal terug in het hostel pakken we onze spullen en gaan weer terug naar het station. Op naar Bologna!

12 July 2017

DAG 3 - vervolg In Venetië kopen we een 24uurs ticket voor de Vaporetti, een soort waterbus. We willen naar ons hostel, maar nemen de Vaporetto in de verkeerde richting.. Hierdoor doen we er zo'n anderhalf uur over, maar gelukkig is het uitzicht op het water prachtig. Het hostel is ook heel fijn, lekker hip. We slapen op een 5-persoons meidenkamer. Nadat we ons hebben opgefrist, gaan we weer op pad. Om 19.00 uur hebben we een ticket geboekt voor Viva Vivaldi, een show over het leven van Vivaldi. Hierna lopen we door San Marco en eten we lasagne. We gaan terug naar het hostel waar live muziek is en nemen een Aperol Spritz (typisch Italiaans) terwijl we plannen voor morgen maken. We sluiten de avond af aan de kade, heel fijn (behalve m'n natte onderbroek 😉)! Die nacht slaap ik verrassend lekker.
DAG 3 Verona - De wekker staat op 07.00 uur, maar het ontbijt is pas open vanaf 08.30 uur.. We kunnen ons dus rustig klaarmaken voor de dag. Het ontbijt is simpel, maar goed. Het schijnt zo te zijn dat B&B's geen eigen klaargemaakt eten mogen serveren, dus alles was voorverpakt. Om 09.30 uur vertrekken we. We besluiten een fiets te huren. De fiets loskrijgen van het docking station is een dingetje, maar uiteindelijk is hij dan toch los. De eerste stop is het balkon van Romeo en Julia. Hierna fietsen we langs de rivier naar Kasteel Vechhio. Fietsen met een backpack op je rug is warm, maar het gewicht valt gelukkig mee. Eindstop is het station. Hier zetten we de fiets terug en pakken we om 13.21 uur de trein naar Venetië.

11 July 2017

DAG 2 - vervolg Als we aankomen in Verona regent het bakken uit de hemel. Als de bui over is, stappen we het station uit. Op naar onze B&B! Na heel vaak oversteken komen we om 18.30 uur aan. We worden hartelijk ontvangen door onze gastheer. We douchen het zweet van ons af en maken ons klaar voor de avond. We dineren, de eerste Italiaanse pizza🍕! Hierna wandelen we door de binnenstad en komen we al wat highlights tegen. We sluiten de avond af met ijs🍦. Terug in de B&B vallen we al snel in slaap.
DAG 2 Milaan - om 7.00 uur gaat de wekker. Tijd om ons klaar te maken voor het ontbijt. Nou, dat was een groot feest! We proppen ons helemaal vol 😊. Hierna checken we uit, maar onze backpacks halen we later op. We lopen naar het centrum waar we de highlights bekijken en vooral veel foto's maken. Af en toe worden we lastig gevallen door straatverkopers, maar die schudden we (soms onbeleefd) van ons af. We eten in een superleuk en hip bakkerijtje. Rond 15.00 uur vertrekken we met backpack en al met de tram naar het station. En om 16.15 uur stappen we in de trein, op naar Verona!

10 July 2017

DAG 1 - vervolg Gelukkig haalden we de trein! Deze eerste nacht overnachten we in het Windsor Hotel. Het oogt luxe, maar minpuntje: rare stekkers.. Gelukkig konden we een stekker lenen bij de receptie. De stekkerdoos kwam goed van pas! Nog even snacken (want geen avondeten) en tv kijken en naar bed!
DAG 1 Schiphol 🛫 - vanaf station Barendrecht vertrekken we vol goede moed naar Schiphol Airport. Met zo'n 10 minuten vertraging komen we om 13.25 uur aan. Omdat we pas vanaf 15.00 onze bagage kunnen inchecken gaan we de winkels langs en lunchen we. Stipt 15.00 checken we in, maar onze backpacks moeten afgegeven worden bij de 'afwijkende bagage'. Gelukkig is dit geen probleem, het betekent dat er extra goed wordt gelet op onze backpacks 😊 Bij de veiligheidscontrole kunnen we zo doorlopen en er is (opvallend genoeg) geen paspoortcontrole. We zijn vroeg, en daarom drinken we nog even wat en lopen we een rondje. 16.50 uur kunnen we boarden, maar de vlucht is bijna een uur vertraagd.. Om 19.50 uur landen we op Milaan Airport 🎉 We halen onze bacpacks van de bagageband, kopen een treinticket en stappen de trein in. Bij het overstappen ontstaat ons eerste paniekmomentje: we staan op het verkeerde perron. Wij rennen trap op, trap af, oh nee weer het verkeerde perron. (wordt vervolgd)