Malawi, Netherlands · 17 Days · 21 Moments · June 2017

4 July 2017

Vanmorgen het laatste vliegtuig ontbijt gehad en nu lekker thuis.

3 July 2017

Vanmorgen nog even wat boodschappen gedaan en naar de souveniersmarkt in Lilongwe geweest. Je moet hier wel echt onderhandelen voor een normale prijs aangezien ze 3x zoveel vragen. Daarna richting het vliegveld en toen ook de enige spoorweg van heel Malawi gezien. En nu onderweg naar huis.

2 July 2017

Vanochtend begon heel regenachtig. Eerst wat hout gekocht in Nkhatabay en toen begonnen aan de reis naar Lilongwe. Middag gegeten bij Fish eagle bay, een lodge die ongeveer 6 km van de weg af ligt. Het was er heel mooi het eten was minder, heel lang wachten en toen viel het nog tegen ook. Nu laatste nachtje slapen in Madidi lodge en morgen richting Nederland.

1 July 2017

Vannacht slecht geslapen door de harde regen, schijnbaar is het regenseizoen in dit deel tot eind Juli. Vanmorgen na het ontbijt even naar het dorpje gelopen en gekeken op de markt. Vanmiddag niks gedaan en vanavond viel de stroom weer uit en kregen we een kaarsje bij het eten.

30 June 2017

Vandaag naar Mayoka village gegaan in Nkhatabay. Eerst even langs Ed en Carmen geweest en daarna doorgereden naar Mzuzu en daar wat gegeten bij de supermarkt. Aangekomen bij Mayoka wat gedronken en gegeten en toen naar bed.

29 June 2017

Vanmorgen eerst kettingen gemaakt met de kinderen. Ze mochten of een Malawiaanse vlag of een Nederlandse vlag maken. In de middag rustig aan gedaan en toen rond 4 uur kwam het mannetje met de mais. Dit moest geteld worden en dit gaat per emmer. 1 persoon zit aan de zijkant en telt hardop mee en doet per emmer een korrel mais in een leeg bord.

28 June 2017

Vandaag geholpen met artclass en nog even gepraat met Samuel. In de middag op bezoek geweest bij een kindje wat was gevallen gisteren en een hechting in zijn hoofd had. Gelukkig ging alles goed en is hij er morgen weer als het goed is. Daarna de voorbereidingen gedaan voor het kralen morgen.

27 June 2017

Vandaag in het natuurpark Vwaza geweest. Gisterenmiddag hier aangekomen en in de avond zelf een gamedrive gemaakt en toen herten, nijlpaarden, olifanten en een warthog gezien. Vanmorgen een wandeling gemaakt met een ranger maar die kon ons niet heel veel vertellen/laten zien. En vervolgens een dag eerder terug gegaan naar het project omdat we eigenlijk alle dieren al hadden gezien.

25 June 2017

Om half zeven vanochtend vertrokken voor een rondje park. Veel dieren gezien zoals zebra's, antilope, herten, varkens, jakhals en verschillende vogels. In de middag rond vier uur vertrokken voor de nacht gamedrive. Minder dieren gezien in het donker maar wel was het heel mooi. We hebben een uil, jakhalzen en herten gezien.

24 June 2017

Vandaag een dagje gereisd naar het natuurpark Nyika. Aangekomen bij de poort moesten we nog 100 km rijden naar het huisje. Onderweg al wat zebra's, vogels en herten gezien. Het huisje is boven verwachting luxe, een haardvuur, badkamer met douche en bad en een normale wc.

23 June 2017

Vanmorgen dansles meegedaan met de kinderen. Daarna een stukje gewandeld op het strand en in de middag nog even bij les gezeten van de kinderen die volgend jaar naar de basisschool gaan en de kinderen die bijles krijgen. Daarna zijn we bij Eston wezen eten.
Eten bij Eston.

22 June 2017

Vanmorgen naar de markt in Karonga geweest. Daar doen andre en pien eens in de 2 weken ongeveer boodschappen. Daarna terug naar het project en in de middag lekker rustig gedaan.

21 June 2017

Vanmorgen eerst een wandeling gemaakt van ongeveer 3 uur. Even langs de visafslag, het dorpje Ngara en de primaryschool. We hadden de Bruno meegenomen en die moest aan de riem dat vonden de mensen raar en veel mensen en kinderen vonden hem eng. Uiteindelijk bij de school mocht hij los, de kinderen probeerden hem dan weg te schoppen dus toch maar vast gedaan. De kinderen van de school bleven ons volgen en wilde niet weggaan. Vanmiddag net will en joyce naar de maismolen geweest. Ik wilde helpen dragen en droeg een zak ik werd uitgelachen door alle mannen en ook het personeel op het project omdat ik hem niet op mijn hoofd droeg.

20 June 2017

Vanmorgen eerst even bij alle klassen wezen kijken. Ook wat cadeautjes gegeven en de kinderen waren hier heel blij mee. Het is grappig om te zien dat zodra ze doorhebben dat je een foto maakt ze er echt voor gaan staan. Toen de kinderen om half twaalf naar huis waren gingen de leraren eten en hebben we daar even mee gepraat. Na de lunch zijn we met andre naar een primary school in Matinkhula geweest om een storing met de tablets te verhelpen en even over de markt gelopen in Nyungwe.

19 June 2017

Na een dag reizen en wat apen te hebben gezien op het laatste stuk aangekomen bij FloJa in Ngara.
Even tanken.

18 June 2017

Geld gewisseld op het vliegveld. 180 dollar gewisseld voor 130.000 malawiaanse kwacha.
Laatste stukjes was erg hobbelig en was 2 uurtjes vliegen. Op het vliegveld aangekomen visum aangevraagd wat een uur leek te duren. Daarna de bagage gehaald en erachter gekomen dat er 1 koffer mist, hopelijk komt die morgen nog..... daarna door het broertje van Anthony naar Madidi lodge gebracht voor de eerste overnachting.
Weinig kunnen slapen het eerste stuk van de reis pas de laatste 3 uur een beetje door de turbulentie. Na een uurtje slapen kwam het ontbijt al. Kort nachtje dus.......
Na het langste gedeelte van de vlucht nu 5 uur wachten in nairobi