Nicaragua · 3 Days · 9 Moments · April 2017

Asha en Mykal terug in Nicaragua


15 April 2017

Het uploaden van foto's is momenteel verschrikkelijk tijdens semana santa maar het. Komt er allemaal aan

14 April 2017

Aan het eind van de dag kwam Carlos langs! Leuk, even mannen onder elkaar ( lees weer uitsloven) , de volwassenen een toña (bier) en Mykal zijn eigen ( water) fles. Daarna samen minions kijken en was de dag ook weer ten einde
Spaanse les van Juanita en daarna slapen want moe!
Voorbereidingen voor het piñata verjaardagsfeestje van Mykal. En mykal heeft zelf de snoepjes in de piñata gedaan
Vandaag kwamen de buurmeisjes en jongen langs. Ik was even zenuwachtig, hoe reageert Mykal dat ze zijn spullen pakken om te spelen ? O hij vond het prachtig! Lekker in het badje en hij uitsloven. Ze hebben hem opgemaakt, prachtig! En daarna lekker geschilderd. Na 3 uur spelen was hij helemaal op!

14 April 2017

Ja het mooiste zijn toch wel de kippenvriendjes. Regelmatig maakt mykal even een praatje en hij helpt maar wat graag mee met het verzorgen van de kippen en de planten. Hij heeft al 6 eieren mogen rapen! En zijn grote taak is natuurlijk het rapen van de mango's die met grote regelmaat naar beneden vallen.
Dinsdag was dan ook even een rustdag, Mykal was supervrolijk. Het mooiste vond hij nog de kippen. Hij kwam dan ook regelmatig langs om even een praatje te maken. Verder het zwembad is natuurlijk prachtig, maar nog leuker is het om onder de wasbak te zitten en water op te vangen. O die vermaakt zich wel. Aan het eind even langs bij tia Minerva in Pollo Negro. EN kreeg hij daar een lekkere muffin. Hij had natuurlijk snel door dat zij de sleutel had van de muffin kast, dus nam hij haar met de allerliefste glimlach mee naar de kast. Het is hem gelukt hoor, de flirt.
10 april, 2 mijlpalen. Mykal werd 3 jaar oud en we gingen na lange tijd weer samen terug naar Nicaragua. Mykal was een ideaal kind. Al voor we weggingen had hij zijn stoelriem vastgemaakt. Gezellig zo in het midden, filmpje erbij, kleine globetrotter. Samen met mama en oma terug naar Nicaragua. De lange reis werd goedgemaakt door Carlos, die ons trouw op stond te wachten en in anderhalf uur naar ons huis in Poneloya reed, met airconditioning, heerlijk. Daar aangekomen om half 1 's nachts, stonden Juanita en Mario al op ons te wachten.
Vandaag kregen we bezoek van Mykal zijn grote broer Engel en zijn moeder Darling en nichtje Helen. Eventjes was hij bang dat Engel zijn zwembad kwam inpikken, maar na wat wennen vond hij het toch wel gezellig en hebben ze de muur van de nieuwe kamer wat opgevrolijkt.