Europe, Africa · 23 Days · 19 Moments · August 2017

Het avontuur van Annelot in South Africa


3 September 2017

Gisteren wijntjes proeven in Stellenbosch! Fantastische dag gehad. Zo alweer terug met onze blauwe crew

2 September 2017

Leuke dag gehad! Gestart in het apartheidsmuseum, geluncht bij de neighbourhood market en daarna de Tafelberg op. Wat een klim. We waren niet goed voorbereid, maar gelukkig natuurlijke watervallen waar we uit konden drinken. Wat een uitzicht! En dan weer een hoogtepuntje: Merel is gearriveerd! Vandaag wijnen in de wijnstreken!! Woehoe!!

1 September 2017

Gisteren een dag met twee gezichten gehad. We begonnen relaxt bij een toffe koffiebar in Kaapstad. Vervolgens hebben we een township tour gedaan en hebben we enkele sociale projecten bezocht. Bijzonder en heftig om te zien, en dan te bedenken dat wij in de redelijke goede townships (colored, not black) zijn geweest. De apartheid drukt nog steeds een grote stempel op de bevolking en de armoede is groot! De aankomende generaties gekleurde en zwarte mensen zullen nog last hebben van de historie van dit land. Hopelijk hebben wij een klein blij momentje kunnen creëren voor deze kids met speelgoed en eten! Blij eindelijk wat dichter in aanraking te zijn gekomen met de bevolking van dit land. De dag geëindigd bij The Pot Luck Club. Raar om vervolgens in een van de beste restaurants van Zuid-Afrika te eten, maar we hebben wel kunnen genieten. Want wat fantastisch smaken! Wat zijn wij bevoorrecht! Zelfs DE chef, Luke Dale-Roberts, ontmoet en gesproken! Super leuk!

31 August 2017

Niet kunnen slapen, dus wat doen we dan? Journi! Na een overnachting bij Marianne Wine Estate doorgereden naar de Kaapstreek. Onderweg gestopt bij de pinguïns at Boulders Beach. Vandaag de allermooiste route van deze reis (en tevens een van de mooiste ter wereld) gereden #Cheapmans Peak! Daarna lekker veel drankjes in Cape Town en fantastisch gegeten bij Aubergine Restaurant! #maargoeddatwehiernietwonen

30 August 2017

Proost op het leven!
Na het spotten van de sea big 5 (walvis, dolfijn, haai, zeeleeuw en de pinguïn) door naar de wijnstreken. Verliefd op the green restaurant at babylonstoren! #amazing

29 August 2017

Slaap lekker!

27 August 2017

Heerlijke relaxen, slapen in een luxe tent (plus een grote spin gratis cadeau) en door naar Gansbaai #gardenroute. Eerste walvissen al gespot. Hopelijk morgen van dichtbij

26 August 2017

Hiken door Robberg Nature Reserve. Pittige tocht van 5 uur #11km# maar het was het meer dan waard!
Fred's before, jump, after! #bloukransbrug. Ik stond lekker op de kant.

24 August 2017

Vandaag begonnen met een heerlijk ontbijtje in Jeffreysbay. Leuk en hip tentje. Daarna door naar Stormsriver #Tsitsikamma National Park. Mega hoge golven, wat een kracht! Heel gaaf om te zien!

23 August 2017

Heerlijk verblijf gehad in Woodall. Vanaf daar op safari geweest in Addo National Park en vandaag vetrokken naar Jeffreysbay. Fietsen gehuurd en langs de kust gefietst. Morgen naar Storms river.

19 August 2017

Ziplinen was super leuk! Onderweg weer veel gezien en speelgoed uitgedeeld. Kindjes zijn super dankbaar! #feelinggood. Vandaag 8 uur in de auto gezeten naar Morgan's Bay. Lekker uitwaaien op het strand!

17 August 2017

Vandaag van Swaziland naar Drakensberg gereden. Onderweg gestopt in Vrede om een kaarsje aan te steken voor opa, maar helaas was het kerkje dicht. Mega mooie uitzichten! Nu slapen in the middle of nowhere, omringt door bergen en landschappen. Zaterdag ziplinen in Drakensberg.

16 August 2017

Aangekomen in Swaziland! Hele andere cultuur en landschap. Mensen zijn veel aardiger en meer open. Helaas veel (zichtbare) armoede ten opzichte van ZA. Hopelijk brengt het speelgoed dat wij hebben meegebracht een klein beetje fun!

15 August 2017

Op safari in het Kruger Park! Geweldig al die dieren te zien en wat een prachtige zonsondergang en zonsopkomst! #spanning en genieten at Kruger. Wat een rijkdom!
Gisteren een waanzinnige dag gehad! Kan het nog mooier? #panoramaroute. Nu aan het zwembad in het Kruger. Straks op safari!

12 August 2017

Klaar voor de leeuwen!