Europe · 382 Days · 208 Moments · August 2017

De eerste maanden van 2018


22 August 2018

16 July 2018

Deze journi eindigt met de.verjaardag van julleke! Hoera 11 jaar. Met alle felicitaties, kadootjes en knuffels. Zelfs buiten ontbeten.en nog een feestmomentje: de beugel van pleun mocht eruit. Yehhh na 2 jaar. Hoogste tijd. Verder stond de dag in het teken van inpakken.

15 July 2018

Wat een lekkere zondag. Eerst 8 km hardgelopen op jet strand met martijn pleun leo en pieter. Daar ontbeten. Smiddags bbq b Met deel van de kookclub van martijn bijCarlijn. Wauw wat hebben we lekker gegeten. Grootste deel stond in de nieuwe delicious.

13 July 2018

Vandaag op.schiphol de kids uitgezwaaid die voor drie weken vanuit de YA drie weken lang een lach op het gezicht van een kind gaan toveren. Mijn India groep verzamelde vanochtend om 7 uur. Ook cambodja groep nog uitgezwaaid. Leuke foto van de YA commissie, disndag bij het uotzwaaimoment met alle kids.

12 July 2018

De vakantie is begonnen. Door het mooie weer genieten we van het strand. Nu er hoge golven zijn, zijn de bodyboards extra leuk. En b8j het strand horen ook frietjes...mmmmmm Ook op school dag gezegd! Juul op naar groep 7. Pleun naar 3 vwo en lies naar de 2e vwo.

7 July 2018

Verjaardag van julleke gevierd. Eerst thuis taart met kadootjes, daarna op de fiets naar scheveningen om te bowlen. Daarna 5 meiden gourmetten en slaapfeestje. Pfff zo eerst de voetjes van de vloer. Was mooi feestje. Leuke vriendjes en vriendinnetjes.

6 July 2018

Lies een feestje van Bo en Madeleine met als thema ^fout^. Nou mooi outfitje toch. Pleun den juul daarentegen lekker aan het schilderen....

5 July 2018

Zomerborrel op het strand met de bestuursstaf. Prachtige avond. Lekker gekletst met een lemker zomers biertje erbij 🍻

29 June 2018

Annie goes camping. Zomerfeest school julleke.heerlijke 0.0 lletjes. Zelf ook maar ff een tatoeage laten zetten samen met leontien. En natuurlijk.meegedaan met de silent disco...mooie herinneringen vastgelegd. En Pieter wint de prijs voor de beste campingoutfit 2018.

28 June 2018

SUPERBLIJ!! De caravanity is er weer!!!! Echt superblij mee. Meiden ook lies en juul hebben direct tenten opgezet om buiten te slapen....

24 June 2018

Urban trail 2018! met Martijn, Pieter en Leontien Was weer een toprondje.

23 June 2018

Deel 2 van het MD5 weekend. Van een speurtocht naar het zwembad en van het bouwen van een toren van mashmallows naar een hockeywedstrijd tegen Avanti/winterswijk en van vuurtje stoken maar de bonte avond! En de teammanagers en de cq ches brfabken voor dit mooie jaaar. De fotos zeggen genoeg...

22 June 2018

Robinson weekend op de camping in de twee bruggen met meisjes MD5. Supergezellig. Ben mee als begeleider samen met olga, jessie en lex. Met groep een vlag maken, spelen, zwemmen en mashmallows roosteren. Gezellig team.
Vandaag met collega martine naar de Krammersluizen/philipsdam geweest voor een werkbezoek. Sluizen gaan in groot onderhoud en er komt een bellenscherm om het schutten te versnellen. Wat een groot complex: 280 meter lang. Zoet en zout water moet gescheiden worden. In de ruimtes van de kolken geweest en bij de bediencentrale. Gaaf om zo dichtbij een complex te komen. Mooi is nederland.

17 June 2018

Yehhh papadag. Lekker ontbijtje op bed. Smiddags samen koffietje gedaan in green in the park in het westbroekpark. Daarna julleke met team huldigen op HDM. Veldkampioen MD5.

16 June 2018

Lekker zaterdagje. Eerst naar de stad voor paar boodschaopen. Onder andere langs de decathlon. Nieuwe matjes voor lies en juul. Smiddags had liesje een oefenwedstrijd met nieuwe team C1. Eerder op weg naar noordwijk. Eten met Barbara en Marike bij de Branding aan zee. Lekker gegeten en gekletst.mooie avond.

14 June 2018

Gelukkig belde de buuv aan om me mee te nemen naar de voorstelling van Brigit Kaandorp. Was het helemaal vergeten. En ik had het voor geen goud willen missen. Hilarische show met heel veel mooie liedjes (zeewind, afscheid, lente). Na de pauze verzoeknummers. Ook ^ik heb het zo ontzettend zwaaaar^. Toffe avond met leontien, margit en iris.

13 June 2018

Een dag met RWS Midden Nederland op pad met de RWS 1 Boot uit 1914. Op naar de nieuw aam gelegde Markerwadden. Een nieuw natuureiland ter herstel van het Markermeer: natuur en recreatie. Veel over gehoord van collegas. Nu ook zelf gezien. Terug via de Houtribdijk ( dijk tussen Enkhuizen en Lelystad) die versterkt wordt in het kader van waterveiligheid. Voor we vertrokken een drukte van jewelste in de haven: boten en helikopters: morgen voor de viering van 100 jaar Zuiderzeewet.

12 June 2018

Wauw, de zandsculpturen op het lange voorhout worden echt heel erg mooi...

11 June 2018

Wat een lekkere maandagmiddag. Buiten in het zonnetje beetje werken, meiden aan het spelen. Parcours op het hockeyveld ligt klaar. πŸ‘.

9 June 2018

Julleke met haar team MD5 veldkampioen geworden. Was nog spannend. Gelukkig was gelijkspel voldoende. Smiddags hard in de ruin gewerkt. Alle stenene die we aan de kant hadden gelegd om het hockeyveldje aan te leggen , hebben we naar de kelder gesjouwd.wat een klus. Het waren honderden stenen. Maar tuin ziet er nu weer spik en span uit. Savonds lekker buiten de bbq aan gehad.

6 June 2018

Wat een lekkere woesndag: koffietje met koffieclub, kappertje en zoete flammkuche met appel en braam. Verder lekker van de zon genoten in de tuin.....

4 June 2018

Grappige fotos van de looptraining van pleun en lies met hun hockeyteam.

3 June 2018

Lekker paar uurtjes uitwaaien op het strand. Pokken, zwemmen, spelletje doen en slapen. Tot plots de mist komt opzetten....de zeevlam. De temperatuur daalde direct een paar graden. Thuis was het weer lekker. Savonds ging wens pleun in vervulling. Speciaal voor haar sushi gehaald. Smikkelen!

2 June 2018

Laatste wedstrijd MC2 en van Pleun en Lies samen in 1 team. Seizoen winnend afgesloten. Daarna bbq bij marcel en karin. Afscheid van het team en van de coach en trainers: Tessa en Laura. Op naar een nieuw seizoen. Maandag wordt bekend in welk team lies en pleun zitten. Juul moet nog paar weekjes wachten.

1 June 2018

Ik dacht 1 juni eens goed te beginnen. Woensdag op vrije dag veel gewerkt dus op tijd naar huis. Paar boodschappen gedaan en op de valreep bij dille en kamille twee plantjes gekocht, waaronder de pannenkoekenplant....en die zocht ik al een tijdje 🌱. Savonds jc eten bij barbara. Was gezellig want Helene was over uit vietnam. Bij de koffie lekkere domtorentjes uit Utrecht.

24 May 2018

Vandaag met de trein naar maastricht. De nieuwe keersluis in limmel werd geopend. Het is het eerste zogenaamde natte contract dat door de aannemer wordt gebouwd, gefinancierd en 30 jaar wordt onderhouden. Vanaf begin meegewerkt aan dit prohect. Na een boottochtje van 2 uur weer naar huis met treintje. Terugweg wel met lekkere vlaaien van bakkerij Royal.

21 May 2018

Wat een heerlijk pinksterweekend. Echt van alles wat: hardlopen in de duinen, genieten van de tuin, kijken naar royal wedding, fietsen in meijendael, heerlijk BBQ bij Leontien en Pieter, bisbuitrol gemaakt, martijn pleun halen in Joure om mee te kunnen trainen met de B1, lies en pleun teamuitje, julleke 8-1 winnen van HGC, lunchen op het strand, buiten eten, savonds lang buiten gezeten....kortom HEERLIJK. m'n

18 May 2018

...jahhh en het veldje ligt er. Nog even uitlopen, vastleggen en klaar. Mooi geworden. Meiden zijn er blij mee.

16 May 2018

Spannende tijden....Pleun en Lies zijn allebei gevraagd mee te trainen. Pleun met de B1 en Llies met de C1.

14 May 2018

Martijn met meiden naar oma. Mooi weer dus lekker zwemmen. Zelf eerrst lekker hardgelopen en daarna geslenterd in de stad. Toen ik lekker in het zonnetje zat werd er aangebeld en werd ik verrast door een mooi bloomon boeket. Wat een lief moederdag kado! Dat wordt weer genieten elke twee weken...❀. Zondagochtend ook nog lief zelfgemaakt portemonneetje van juul gekregen en een hele mooie handdoek. Verwennerij. ❀.

10 May 2018

In plaats van een losse mat om op te hockeyen gaan we een klein hockeyveldje maken voor de meiden. Daarom moet het grootste deel van de stenen eruit. Met zijn allen ging het best snel... Straks wel een mooi plekje vinden voor de geschilderde stoeltjes die eerder nog op het balkon stonden.

8 May 2018

Twee zonovergoten dagen. Lekker op het strand geluierd. Meiden met pakken de zee in.

6 May 2018

Wat een een heerlijke zonnige dag. Eerst met martijn naar Noordwijk gefietst, koffietje gedaan en weer terug. Om half 2 moest pleun hardlopen; de 5 km sponsorloop voor het julianakinderziekenhuis. Lekker warm 🌞.Pleun liep samen met Anne, een meisje dat de kinderraad begeleid. Juul was met lies naar de decatlon voor parasol en wetsuits. Bikkel en spikkel vinden de parasol ook lekker koel. Omdat de winkel pas om 11 uur openging ff langs de Starbucks....smiddags heerlijke smoothies gemaakt mmmmmm

3 May 2018

Dagje Gouda, ff een kaasje tillen en klompen passen. Wat een lekker weer. Rond geslenterd en op tijd weer terug. Vandaag voor het eerst de buitenkeuken gebruikt om een pittige garnalen met couscous te maken. Lekker.

2 May 2018

Tot het bootje niet meer wilde...... nog minder dan de 6 km per uur. Pruttelend ging het bootje verder maar toen wilde het niet meer. De wind stak op en aan een kant was de zon niet meer te zien. We werden naar de rand van het meer gedreven. De eigenaar gebeld die ons met jawel een zelfde fluisterboot kwam halen. Dat duurde wel even dus ee waren flink afgekoeld. Even binnen opwarmen voor we op het fietsje naar huis gaan waar we weer een heerlijk maal voorgeschoteld kijken. Daarna met de voetjes van de vloer kijken we met zijn allen naar wie is de mol Belgie
De reeuwijkse plas vanaf een fluisterbootje gezien. Lekker rustig aan kabbelen. Omstebeurt sturen. Lekker zonnetje, onder bruggetjes door, lekker niets en naar de mooie huizen aan de plas kijken. De eerste vier uur waren zo.

1 May 2018

Hoe lang geleden heb jij eigenlijk gestept....? Tijd voor wat oefening. Steps gehuurd en ronde Goudse Hout gestept. Prachtige route, met een tussenstop bij het Vaantje. En het werd ook nog lekker weer. 🌞

30 April 2018

Glow in the dark midget golf in woerden werd een bijna dagvullend programma. Echt een hele grappige baan. Mooie activiteit voor een regendagje. Afgesloten met een wijnproeverij in de locale wijnbar en een heerlijke salade a la Loetje: biefstuksalade. Heerlijk.

29 April 2018

Verschilt een Corona nou echt van een Amigo (aldi) en een Dors ( jumbo) of alleen in prijs. Het testpanel oordeelde van niet. Na het eten nog even zwemmen in een zwembad voor jezelf. Piet vond het ligbedje ook heel lekker. 🏊
Er is vandaag heel wat regen naar beneden gekomen! Maar feestje lorijn waar juul ging paintballen was tussen de buien door, net als ons rondje om de plas van 8km en het tochtje naar de jumbo waar we bijna vaste klanten zijm. De fazant wilde niet op de foto.....

28 April 2018

Wat is leuker dan in een bootje varen! Met de wetsuits iets minder koud...brrr. wel heel leuk..zeker als je er met zijn drieën in zit. 🚣
Wat een heerlijk maal hebben we met zijn 4-en bereid. Heerlijk! Asperges, aardappels, op de bbq gegrilde kip, carameltaartje met aardbeien. MmmmmπŸ“
Smorgens fietsend met lLies, Bo en Juil naar Reeuwijk en s-middags alleen met Leontien naar Bodegraven; mooi polderlandschap. Pieter van met spijker naar de voetbal ( wedstrijd) en Martijn was met Pleun naar jaar eerste wedstrijd met de B1 tegen Push. Lekker dagje

27 April 2018

Aan het einde van koningsdag is het traditie om bij tonnie en huib te eten. Pieter verzorgde een heerlijk voorafje van asperges. Daarna een spaanse paella van huib en een engelse apple crumble . Mmmm Daarna op naar landal greenpark! Lekker weekje
Koningsdag 2018: Om 7 uur vertrok pleun met tasje van mijn boeken naar het koningsplein. Ik erachteraan. Wilde zelf niet gaan verkopen maar na een bezoeken aan de tompsonlaan en de fred was het duidelijk dat verkopen wel heel leuk is! De hele middag daar gezeten. En pleun heeft er een vette opbrengst aan over gehouden πŸ’°. En het was weer erg gezellig.

25 April 2018

He wat lekker. Woensdag rondje lopen met leontien zonder hartslagmeter. Wel met een nootgevalletje en een lekker koffietje als beloning. Daarna bij de Action leuke buitenkleden gekocht. Gelijk twee voor Leo meegenomen. En tot.slot, na de gewonnen inhaalwedstrijd tegen leiden even langs de Mac.mmmmm soms best lekmer. Zeker een bananen milkshake.

23 April 2018

Werkbezoek met collega Lotje aan de Twentekanalen: eerst naar de sluis Hengelo waar de sluisdeuren worden vervangen: gewoon in een sluiskolk gelopen waar normaal grote schepen doorvaren! Het scheppvaartverkeer is 30 dagen gestremd. Was best spannend, daarna naar Eefde waar een nieuwe sluiskolk gebouwd wordt. En dat is al goed te zien. Mooi om de projecten te zien waar je de hele voorbereiding op papier van hebt gezien,

22 April 2018

Tja....dan moet je toch even op de foto: op hdm vanwege een hockeybijeenkomst ikv 110 jaar lustrum HDM en de Kraijcek foundation. Streethockey. Om meer kinderen kennis te laten naken met hockey. Mooi sporttornooi. Youth Academy regelde de trainingen. Dan ook even blijven voor wedstrijd tegen rotterdam. Met jeroen hertzberger. Jammer dat hij de 4-4 scoorde in de laatste.minuut......

21 April 2018

Julleke mocht om 18 uur op veld 1 spelen. Een heerlijk zonnetje scheen nog over het veld. Savonds het surprise feestje voor verjaardag marcel. Thema::landen. Wij met se haagsche blaf als fransoos. Lekker makkelijk: streepjes rode sjaal en alpinopet. En een snor niet te vergeten. Heerlijk feestje. Ook wat ouders van de hockey. Juul was uit logeren bij teamgenootje. En sabijn sliep bij ons.

19 April 2018

Je coaches ( op.de foto alleen Tessa) aanmoedigen bij de wedstrijd tegen Hurley voor de Gold cup en juul mee in de line up: een zinderende wedstrijd: met shoot outs gewonnen. Op naar Bloemendaal donderdag. Spannend.

18 April 2018

17 April 2018

Lot kwam gezellig langs! Ze was voor gaar werk in Voorschoten. Ze bleef lekker mee-eten, mee-tennissen en moest spreekbeurt juul aanhoren! Jammer dat je niet om de hoek woont Lot,

14 April 2018

Vrijdag en zaterdag in het teken van hockey; vrijdag de inhaalwedstrijd tegen HGC. Eerst samen eten in de opkamer. Daarna 5-1 winnen. zaterdag eerst met Pleun en lies naar Alphen. 4-1 gewonnen. Lies 3x gescoord! Fijn dat meiden weer eens een potje winnen. Daarna mocht Pleun met B2 meedoen en tot slot juul nog een wedstrijd tegen Leiden. Gelukkig gelijkstand. Staan ze nog lekker bovenaan!. Om 17 uur thuis.....lekker buiten in het zonnerje.

13 April 2018

Yehhh, Leo heeft haar vaarbewijs gehaald! Supergoed. πŸ‘β›΅

8 April 2018

Zo dat hebben we weer gehad! De Marathon Rotterdam 2018. Het zonnetje scheen. Zowel de lopers als de supporters waren er al roeg klaar voor. En de supporters hebben ons er weer doorgetrokken. Leontien was op pad met Bo, Spijker, pleun, liesje en juul. Onderweg ook Lot gezien. En marcel met de kids. Wij vetrokken met Pieter, gusta, kaat, Julian en marrijn. Ieder op eigen tempo. Het was weer zwaar want het was prachtig weer. Geen pijn gehad van mijn pees. Dat was superfijn. Wel hele blauwe tenen! Nu voetjes van de vloer.

6 April 2018

Jahhh! Startnummers in Rotterdam gehaald. Nog 2 nachtjes slapen.....hoop dat pees het houdt. Vast!

2 April 2018

Paasbrunch met de hogeweggetjes. Was weer erg gezellig. Lekker kletsen, eten, eireren verstoppen eieren eten. Verwend met mooie kaars en letter^scherm^. Met de partyprops natuurlijk een gezellige foto gemaakt. En huisje geboekt voor de meivakantie. Nu al veel zin in.

1 April 2018

Wat een dikke pech. Alles leek zo goed te gaan. Pijn bij mijn hiel boven mijn enkel! ECHT NOOIT EEN PIJNTJE EN NU EEN WEEK VOOR DE MARATHON DIT:😠😠. ben aan het smeren, koelen, rusten....en afspraak bij de fysio diandag. Cross te fingers. Ik wil zo graag lopen. 🀞🀞

30 March 2018

Na 6 dagen griep donderdag seer san de slag gegaan, maar vandaag eigenlijk pas weer helemaal fit! Lekker na het eten pasteis de nata gemaakt, en lekker dat ze zijn.mmmmmm

22 March 2018

Vanmiddag met de staf naar de Centrale Informatiedienst CIV) van RWS geweest. Mooie club. Toelichting op de informatie-strategie, info over toepassing data, aanpak cyber, gebruik data voor planning beheer en onderhoud en gekeken in het testcentrum waar alle software wordt getest bijvoorbeeld voor de weg: van lus tot de verkeerscentrale: de kastjes die langs de weg staan, de te testen matrixborden met de pijlen en het rode kruis, hoe ziet dat er van binnen uit de desktop van de verkeerscentrale. Inspirerende middag. .

18 March 2018

Bezoek aan de Kunsthal met liesje en julleke. Pleun is helaas ziek. De expositie met hyperrealistischesculpturen. Bizar, groots, heel echt, bijna eng maar tegelijk heel erg mooi. Bijzonder wat deze beelden oproepen. Mooi uitje met de metro E lijn.

17 March 2018

Een perfecte dag voor het bezoek aan de voorstelling Antarctica van vis-a-vis samen met marike en barbara. Ijskoud, hockeywedstrijden afgelast, snoeikoude wind. Wat een hilarische voorstelling tijdens een 3 gangendiner. Tussendoor lekler bijgekletst. Mooie traditie.

11 March 2018

Wat loopfotos, incl tinus met snelle tijd!! kaat leontien en sabien.
Lekker sportief dagje: de CPC....in de stromende regen gingen we richting malieveld. Gelukkig werd het droog toen juul aan de 2,5 km begon. Pleun deed mee aan de 5 km. Mooie tijd hoor. Maar ff een foto van gemaakt. Gelukkig was de knie van leo hersteld en kon zij ook een lekkere loop lopen. Geen selfie met Piet dit jar ; die stond ergens anders in de rij. Maar wel ff samen. Na afloop met leo en pieter een welverdiend biertje gedronken Martijn had bardienst op HDM. Bij thuiskomst mooie roos, bloemen en kaarsjes aan door de meisen. Dat is.mooier dan een medaille 😊. Ben blij met gelopen tijd. Binnen de twee uur. 6 minuten beter dan vorig jaar πŸƒJuul had prijsuitreiking zaalkampioen met haar team op HDM. Goed gedaan mwiden.

10 March 2018

Wat begon als een lekker lentedagje, eindigde aan Het eind van de dag bij de hockeywedstrijd van pleun en lies in een dikke vette regenbui. Smorgens door het mooie weer en na lange tijd maar weer eens de ramen gelapt. Goed bezig ☺.

8 March 2018

De nieuwe appartementen naar het strand hebben allemaal namen gekregen die iets met de zee te maken hebben. Vast een kiekje van het zuiderstrand theater: vanavond weer NDT. Ook even langs de ringen van Scheveningen gerend. Minder spectaculair dan ik verwachtte. Symbool voor 200 jaar Scheveningen.Je ziet net de ringen erin.

7 March 2018

Het is zover.....de zonnenpanelen zijn er en worden naar het dak getild...β˜‰β˜€. Het eerste deel zit. De rest volgt vrijdag. Spannend. Donderdag wordt de slimme meter geplaatst. Dan kunnen we zien wat we terugleveren.

4 March 2018

FEEST! THEA EN RIA 60 JAAR. Op een bijzondere locatie een gezellige verjaardag met veel bekenden heerlijke lunch en lekker in een serre in jet zonnetje. Zeker geen straf. Zusjes zagen er echt jarig uit 🎈🎈🎈

3 March 2018

Heerlijk om weer thuis te zijn. - 1 graad lijkt toch een stuk warmer. Toch werd er op veel plekken nog geschaatst zag ik tijdens mijn loopje! Poezen waren ook weer blij dat we er waren. Er werden heeel veel kopjes gegeven.
Op weg naar huis. Witte wereld. Sneeuwruimers en strooiwagens op de weg. Linkerbaan niet overal berijdbaar. We doen rustughh aan.Thuis een wasje aangezet, rondje hardgelopen via park Ockenburg waar geschaatst werd, open haardje aan, lekker pasta met een salade caprese. Bik en spik waren ook weer blij met alle aandacht.

2 March 2018

Laatste dagje met de Haagsche Blaf skien. Zo zonnig als de dag begon zo hard sneeuwde het de laatste afdaling. De temperatuur was 23 graden hoger dan begin van de week, heerlijk dus. De kleintjes vandaag in hun onesie! Je.moet ineens naar andere outfits kijken als je de groep de piste afglijdt..... dadelijk slapen om morgenochtend vroeg weer lekker naar huis te rijden

1 March 2018

Hieperdepiep HOERA. Reinoid is jarig.....slingers en taart. Goed begin van de dag waarin wij hem met speech van dammie een massage cadeau hebben gegeven voor dezelfde dag. Was lekker dagje. Kids mochten skiroute uitkiezen. Jammer dat de zon wegbleeg. Lastig skien. En de dekentjes waren echt nodig in de open stoeltjesliften. Lunch was goed. Eind van de middag 2 uurtjes zwemmen. De dames een sauna gepakt. Lekker 2x7 minuten de.finse sauna in. Leek wel een meditatie: stoom van sinasappel en citroen en insmeren met honing. Zou het dubbel goed geweest zijn nu er ook het ook volle maan was?we eindigden met een spelletje kippenspektakel, echt heel grappig. Hints met behulp van een kip.

28 February 2018

Kleine impressie van de skishow....
Weer een mooie dag: heerlijk zonnetje, wel weer heel koud. Eerst kreeg de slijuf van de kleine meiden en Peer een tekening: gisteren speciaal voor haar gemaakt omdat ze zo'n aardige lerares is.....kids voor 2e dag les. Ons plan was naar Lech te skien maar de verbindingsliften waren te druk. Heerlijk in gebied rond Zurs geskied. Daar ook buiten in zonnerje gelunched. Na afloop nog een gluhwein bij de Basecamp. Laatste lift gepakt en met Lies, Pleun en Ties nog twee afdalingen gedaan. Vanavond op naar de skishow....

27 February 2018

Wauw: koud koud koud (-23) maar met een heel lekker zonnetje. Kids vandaag priveles: pleun lies en merel met een leraar. Julleke Peer Zoe Milou en Lotte een lerares en Ivo Ties en Lars met een lerares om te snowboarden. Wij zelf op pad met zijn 6-en. Reinoud bleef bij suus. Heerlijk geskied lekker koffietje met apfelstruddel, buiten lunchen en daarna lekker spelletjes gedaan. TOP dag.

26 February 2018

Wat een bijzonder mooie maar koude dag: -20 ( en op sommige plekken zelfs kouder). Wat een lekkere pistes en wat fijn om met alle kids tochten te skien. Tussen door warme chocomelk drinken enooi lekker lunchen. Och aan het einde nog maar een paar warme handschoenen gekocht voor pleun. Aan het eind ban de dag met mijke nog een gluhwein gedronken in het dorpje.

24 February 2018

Na een lange rit bijna allemaal tegelijk aangekomen in st. Anton. Nu al eer erg gezellig. Kids vermaken zich vanaf het eerste moment. Alle spullen zijn gehuurd. Morgen kijken hoe het in de echte sneeuw is. Jammer dat suus met griep in bed ligt.

23 February 2018

En we zijn vertrokken: van de haagsche blaf hebben alleen de van de Van dommeltjes nog een ander uitzicht! De rest is op weg naar de bestemming : st.Anton in Oostenrijk. Als.stop natuurlijk de gele M opgezocht. Altijd feest...😭🍟. We overnachten vlakbij Heidelberg. Morgen de andere helft rijden.

22 February 2018

Pleun mocht weer meedoen met een oefenwedstrijd van de C1. Helemaal blij. Was blijkbaar ook goed gegaan volgens instagram...πŸ‘

20 February 2018

De bakjes verzamelwoede van liesje.

18 February 2018

Vandaag weer een sportief dagje. julleke kon met haar team MD5 zaalkampioen worden. En dat lukte. Alle ouders waren aanwezig. Volle bak. Echt verdiend. Savonds laatste skiles! Volge8nde week in de echte sneeuw. Zo wat hebben we daar zin in. Het was vandaag zo lekker weer. Bij goed kijken zag je alweer alles in knop staan. De lente is in aantocht. Heerlijk dagje.

17 February 2018

Een echt byitendauitendagje en het leek wel lente 🌷🌼. Eerst lekker loopje en daarna naar 't Stichtsche waR pleun en lies met de C1 mochten meespelen. Reinoud en suzan kwamen ook nog even kijken. De terugweg was prachtig.....wat een mooie zonsondergang πŸŒ…

15 February 2018

Eindelijk weer een avondje NDT: deze keer een bijzondere voorstelling. We zaten rondom het podium: ee konden de dansers bijna aanraken en hoorden ze ademen. Het was prachtig: de lovende recensies klopten: zelfs met knalerwten en schommels.... Gezellig dat Leontien op kaartje suus meeging. Wel jammer voor suus die met griepje op bed lag! Vergeet te zeggen dat de avond begin met een HEMA-dineetje!

14 February 2018

Schaatsen β›Έ op Valentijnsdag....drie uurtjes schaatsen in de Uithof. Dikke pret. Zelf 10 km voluit gelopen. Koud maar wat een lemker weer. Op 15 seconden weer zelfde tijd als de vorige keer. 50 minuten 13 seconden. Gisteren nog snel na de skiles hartjeskoekjes gebakken voor mijn ❀-diefjes.

9 February 2018

Koop zonnenpanelen bevestigd! Over 4 weken worden ze geinstallleerd. Spannend. Laat de β˜€ maar schijnen!

8 February 2018

7 February 2018

Rondje vrieskou. 11 km op het programma.temperatuur om 8.45 was -5.... Lastige start maar oh wat lekker! Zeker toen de zon opkwam. Zo begint de dag weer goed.

3 February 2018

Feestje van Suus. Met de trein naar tivoli utrecht samen met dammie mijk en ruo: een popquiz en een dansje! Kaat was skien en martijn bleef bij zieke juul.

30 January 2018

Yehhhh, een niveautje omhoog. Van ^i^ naar ^j^. Mag deze keer ook met stokken! Was weer een fijn lesje. Weer wat geleerd.! Nog drie te gaan voor we in de echte sneeuw mogen! β›·

28 January 2018

Lekker weekendje achter de rug. Puinduinloop volle bak: 3 rondjes met in totaal 1000 traptreden. Samen met piet gestart en samen over de finish! Pleun kreeg 10 vriendinnen over de vloer. Wat een gekakel en gezelligheid. Zondag weer hockey en skien. Sportief weekendje.

26 January 2018

Martijn heedt een flinke hockeyblessure.....Niet eens door een stick of een bal....gewoon tiijdens een aanval in de cirkel...πŸ˜“πŸ€•πŸŒ‘

25 January 2018

Extra.tandartsbezoekje met Juul: stukje kies afgebroken....balen. maar gelukkig weer opgevuld, πŸ› πŸ˜·

24 January 2018

Vanochtend eerst weer lekker hardgelopen met Leo. Spulletjes bij Bagel&Beans gedropt. Op het programma stond 10 km voluit: ging heel.goed. zelfs een PR gelopen πŸ’ͺ. Vanavond was het mijn beurt om te koken voor meisjes C2. Tortillas: het tosti ijzer diende aks kook en bakplaat! Ging helemaal goed. Had de keuken van HDM niet nodig πŸ”ͺ🍽🌯!

18 January 2018

Storm voorspeld. Maar vond dat ik toch naar rotterdam kon met de metro voor een afspraak. Na een paar keer stoppen en overstaps was ik er na 1,5 uur. Onderweg liet pleun al weten dat de schutting uot zijn voegen was geblazen. Om 14 uur terug. Dat was rampzalig. Kon nog net op centraal rotterdam komen. Daarna met pendelbussen metro en een andere pendelbus in pijnacker gekomen. Gelukkig kwam martijn me halen. Koud tot op het bod snel in bad gegaan. Daarna met juul taart gebakken voor de juf die morgen haar verjaardag viert. Een taart die gevuld is met smarties. Mmmmm

16 January 2018

15 January 2018

Het slechte weer was voorspeld..... regen en veel wind. Moest toch mijn rondje lopen: pet op, regenjas erover heen en gaan. ⛆⛆⛆. Daarna koud tot op het bod. Lief dat liesje en julleke een boodschap wilde doen bij de appie. Daar gingen ze....met wat lekkers in de tas bij terugkomst! Lief meiden.

14 January 2018

Even een tussenstand van het washok. Het begint ergens op te lijken. Nog een derde laagje lak op de vloer, plankjes ophangen en klaar is kees.....🎨

13 January 2018

Vrijdagavond en zaterdag stonden in het teken vN HDM. Vrijdagavond de pub quiz voor de YA. Grote opkomst, 16 tafels verkocht en heel veel loten 🀹 Een prima resultaat voor de kas πŸ’°. Zaterdag thuis hockeyen in de hdm zaal. Tegen Rotterdam verloren, 3-2; tegen victoria 1-1 gelijk.

10 January 2018

Wat een gezond dagje! Eerst spullen bij bagel & beans neergelegd en toen rondje volgens schema gelopen. Daarna een heerlijk koffietje met een noodgevalletje 'yoghurt, walnoten, banaan, ahornsiroop en vleugje kaneel! ....dat kunndn we zelf ook. Bij de appie gelijk spullen gekocht. Savonds lekker maaltje gezond.

8 January 2018

Ook wij sportief in de benen: samen 6 km intensief. Lekker hoor πŸƒ

7 January 2018

Sportief dagje....Julleke morgens lekker twee potjes hockey gespeeld in de HDM zaal. Eind van de dag skiles met Bo en Spijker. Dat was dikke pret. Veel geleerd deze week van meester Joost.

5 January 2018

Vandaag mag eun weer naar het ziekenhuis voor haar medicijn. Van half 10 tot half 2 onder de pannen. En net als altijd: iedereen is weer superlief. We mogen alles vragen, alles wordt verteld en uitgelegd en we krijgen steeds wat de drinken aangeboden. Je zou bijna vergeten dat het elke keer weer een heftig gebeuren is voor pleun. Positieve berichten: aangekomen en gegroeid en heeft geen antistoffen tegen het medicijn, maar jammergenoeg moet ze voorlopig iedere 4 weken komen om spiegel medicijn weer goed op peil te krijgen. πŸ˜“

4 January 2018

Op naar Kortenhoef, naar Ria en Jaap. Dat was alweer te lang geleden. Spelletjes gedaan en heerlijk uitgebreid geluncht. Smiddags kamers van juul en lies verder afgemaakt (die zijn van kamer gewisseld) en om 17 uur nog mijn rondje 'vogels kijken' hardgelopen.

1 January 2018

Frisse nieuwjaarsduik....brrrr wat koud.
❀ mis je pap ❀

31 December 2017

Oud en nieuw 2017. Op naar een mooi 2018. Met vrienden bij elkaar. Fijn moment.....

29 December 2017

Kids lekker plonzen in het zwembad. Annemarie en ik lekker aan de koffie ....met een oliebol. Lekker......β˜•πŸ˜

28 December 2017

Vanavond naar de voorstelling scrooge geweest in het Zuiderparktheater. Op aanraden van Janie. Zij speelde samen met Ezra mee. Wauw dat was echt bijzonder. Na een proloog in het openluchttheater kon je wandelend naar allerlei voorstellingen die zich in het verleden, heden of toekomst afspeelde. De ene scène was in de paardenstal van de manege, de andere bij een brug over het water, in het klimrek van de speeltuin of langs de rails van de stoomtrein. De afsluiting was weer in het theater. Onderweg was warme chocomelk te koop. Voor we gingen verwend met heerlijke maaltijd bij pieter en leo. Zij waren ook mee.Supergezellig 😐

27 December 2017

Vandaag lekker lang in pyama. Zelf even rondje hardgelopen. Zag de vrachtwagens met pallets al richting strand rijden voor het eindejaarsvuur. Smiddags voor de eerste keer les op een rolpiste. Dar was leuk. Ze hebben alweer zin in volgende les morgen
Vandaag naar oma om daar samen met Perry, Elsbeth, Thomas en Annabel 2e kerstdag te vieren. Kids lekker geschaatst, spelletjes gedaan en lekker uit eten geweest, πŸŽ„πŸŽ„β›Έ

25 December 2017

1ste kerstdag. Sjoelen, boerenbridge en familie poen. Helaas voelde lies zich niet lekker genoeg om even mee te gaan schaatsen: Met Pleun en Juul naar Scheveningen gefietst om voor het kurhaus een uurtje te schaatsen. Leuk! Was weer een jaar geleden. Terug fietsend door de fred met alle lichtjes aan. Was bijzonder zo rustig πŸŽ„. Fijne eerste kerstdag.

24 December 2017

Dag voor kerst: Liesje heeft lekker ontbijtje gemaakt met vers fruit, daarna lekker rondje Puinduin gelopen met Martijn Pieter en Leontien. Het kunstwerk van vorige week ook van de bovenkant bekeken. Heel apart. Einde van de dag lekker spelletje boerenbridge en daarna na de kerstmis. Alle kinderen mogen net als ieder jaar, weer naar voren komen: de meiden schuiven natuurlijk ook aan, samen met Bo en Spijker. πŸŽ„πŸŽ„β­β­zalig kerstfeest β­β­πŸŽ„πŸŽ„

22 December 2017

1e dag van de vakantie: verwend met mooie spreuk: niks moet, niksen mag. Dat gaat wel.goedkomen. liesje had verjaardagsfeestje van Pleun: op chic. Samen nog met Bo op de foto. Wat zien ze er mooi uit. Juul is uit logeren. Tja, om dan te koken? Dan is Franklin wel heel aantrekkelijk. Pieter kwam martijn iets afgeven, en dus schuiven hij en Hylke nog aan voor een kopje thee.
Kerstborrel met de bestuuurstaf; natuurlijk met speech van DG michele en jaap onze CFO. Was weer erg gezellig. Lol gehad met de fotos die lotje maakte πŸ˜†

20 December 2017

Van het ene feestje naar het andere feestje. Overdag op school de verjaardag van juf Bonnie. Ze werd 50! Alle kinderen uit de klas gingen verkleed als opaatjes en omaatjes. Te grappig. Wat zagen ze er mooi uitm daarna omkleden voor het kerstdiner: haar in de krul, make-up op, en mooie jurk aan. Als hapje een kerstboom met pesto. Leontien en ik zagen onze kans schoon om bijj GEM de kerstvakantie in te luiden ( oke oke, nog 1 dagje werken...).

18 December 2017

Zo de uitnodigingen voor oud&nieuw kunnen op de bus. Lekker ouderwets πŸ“­βœ‰ Ballon opblazen, leegprikken en alles wat je moet weten staat erin ! Hihi. Juul mocht vandaag zingen in de hal van school als iedereen binnenkomt πŸŽ„

17 December 2017

Zo vaak het rondje puinduin gelopen, maar altijd langs dit bijzondere plekje gelipen.Niet eerder zo naar de hemel gekeken. Liggend op een bankje liggend in een kom met een bijna strakblauwe lucht im je heen. Maar pret van korte duur. We moesten natuurlijk de teee rondjes wel uitlopen. Daarna juul in actie gezien in de zaal. Jaloers naar de fotos gekelen die martijn doorstuurde vanaf zijn kookclub....

16 December 2017

Wat een lekker zaterdagje: ontbijten met Kaiserschmarn....mnmmm vast een voorproefje voor de wintersport. Lekker luieten na een kerstgala. Het lijkt wel of de vakantie al begonnen is 😊. Lekker op de bank naar je luisterboek luisteren. Goed te zien dat het oliebollenmannetje er weer staat met zijn overheerlijke fredjes. Savonds gegeten met marike en barbara: het jaarlijkse kaasfondue convent! Altíjd gezellig.
Kerstgala van het maerlant: voor Lies haar eerste keer en Pleun voor tweede jaar. Wat een gezelligheid. Pleun met twee vriendinnen hier afgesproken en liesje ging na de hockeu naar Milou waar ze met 5 vriendinnen zich geteedmaskte voor het feest πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ‘£πŸ’„πŸ‘ πŸ‘š

11 December 2017

En ook vandaag veel sneeuw. Maandag dus kon gelukkig vroeg naar huis. En wat doe je dan ....skibroek aan en met lies en pleun een sneeuwpop maken β˜ƒβ˜ƒ en zij een sneeuwballengevecht met martijn. Gelukkig ook nog tijd om kerstboom op te tuigen πŸŽ„. Hij staat een beetje scheef maar het is wel weer gezellig in huis.

10 December 2017

SNEEUW 🌨🌨🌨 WAUW Wat was dit mooi. Wandelen in de kersverse sneeuw door de bossen ARDENNDEN. Besloten niet mee te doen aan de bruggenloop. Niet verstandig om op pad te gaan want ik zou van begin tot einde in de sneeuwstorm rijden. Te gevaarlojk. Geen spojt van gehad. Niet alleen omdat de wandeling prachtig was. Maar ook omdat de loop uiteindelijk werd afgelast.

9 December 2017

Met de YA groep 2017-2018 naar de Ardennen. Wat was het weer mooi. Traditiegetrouw een eerste stop.bij starbucks en dan naar het AZC in baexum, limburg. Daar boeken en kleren gegeven en geknutseld, gevoetbald en gedanst met de kinderen. Na de lunch door naar Tenneville in de Ardennen: koffers afgeven, hout halen voor het kampvuur, eten aan lange tafels; daarna mogen de kinderen iets over zichzelf vertellen aan de hand van iets wat ze meegenomen hebben van thuis. Bijzonder wat ze te vertellen hebben. Daarna tijd voor kampvuur en een dropping. Werd een altertje. Om 3 uur oogjes toe.

8 December 2017

Met dit weer in aantocht en dan thuiskomen met een bord met zelfgemaakte erwtensoep dat voor je klaarstaat....wat wil je nog meer.

3 December 2017

Wat een heerlijk dagje: puinduinloopje, afgesloten met een heerlijk koffietje bij Ock, sinterklaas kwam langs met mooie gedichten en sint heeft ons dit jar ook weer heel erg verwend met mooie kadoos. savonds gegourmet. Altijd gezellig.

1 December 2017

Net te kaat. Had mijn bammetjes al op toen andere collega's friet hadden gehaald. Eerste keer maar vanaf nu traditie 🍟. Savonds bowlen: ouders tegen de meiden MD5. Sinterklaasviering. Was erg gezellig Juul heeft als surprise een bak friet gekregen....sophie noemt Juul patatje. Zo begint en eindigt de dag lekker ^VET^.

29 November 2017

Surprise sint & kerst op de Fred Juul haar surprise voor Sophie van hockey is af: een badkamer met een tv met nerflix. Heerlijk om samen te papier-macheen. Op de Fred zijn grote Disney figuren met lichtjes neergezet. Misschien ook wel van papier machee! Heel.grappig. savonds vast nog veel mooier.

27 November 2017

Ook op.mijn werk laten weten dat Sarah is langs geweest: gevude speculaas, appelroosjes, peer amandeltaart en kleine amandelcakejes bij de koffietafel neergezet. 40+10 is goed gevallen. Alles was op πŸ°β˜•πŸ˜Š

26 November 2017

...en gewoon om 11 uur 2 rondjes puinduin lopen met Leo en Pieter #goedbezig. Zo die stappen zijn weer binnen. πŸƒ

25 November 2017

#40+10.....🎈🎈🎈jarig hoera. Wat een superverwennerij verjaardag was het. Ontbijt op.bed, lekker lunchen, gezichtsbehandeling, voetmassage en haar wassen en fohnen, uit eten en een verassingsfeestje. Iedereen was er: leo en Pieter, zusjes, nichtje vrienden van school Annie, Marike en Barbara, heleen, jaarclub, haagse blaf, tonnie en huib...wat een prachtkado!! Met zelfs een act van thea ria en wilma de velvet girls....prachtig. ❀#liefmannetjekus

23 November 2017

We eindigen de week al sjoelend....met en zonder hindernissen. Heerlijk om weer potjes te sjoelen! #lekkerouderwets

18 November 2017

Sinterklaas, rapport en YA allemaal naar de hockey en mama zat vast in de sinterklaasoptocht.......in ieder geval 1 piet op dr plaat kunnen zetten 😁. Dan ook schoen zetten zingen en er ook nog leuke sokken en chocolade in krijgen πŸ˜‚πŸ˜‚.....vrijdag kreeg Juul haar rapport mee. Echt supergoed πŸ‘ trost op haar.. Daar heb je sokken en chocola mee verdiend. Zondag met de YA met 6 koppels ieder 9 gesprekken van 20 minuten. Er kunnen maar 21 kids mee dus er moeten er 6 afvallen. Niet leuk en het is nog moeilijk ook. Ze willen allemaal heel graag. Maar het is gelukt. We kunnen weer van start met de nieuwe lichting.

16 November 2017

Wauw wat een opening van de laatste drie elementen van Daan roosegaarde op de afsluitdijk. Veel pers aanwezig. De heftorens die de schuiven omhoog en omlaag laten om het water in en uit te laten stromen worden door je eigen koplampen verlicht. Mooi. Zelfs met de flits van je telefoon. Daarna over algen lopen in een oude kazemat. Geen foto van te maken. Het is een beleving aldus Daan. Snel nog ff op de foto. Te erg maar toch 😜 nu in autootje naar huis πŸš—

15 November 2017

Voorproefje van opening ICOON Afsluitdijk bij DWDD. Morgen in het echt. Beloofd mooi te worden.

12 November 2017

Ondanks de waarschuwing van stormachtig weer toch op weg naar de puinduin. Effe het rondje weer in de benen krijgen. Bovenop de berg weggewaaid. De 6 x 100 treden voel ik nog in de benen. Maar wel moe en voldaan. Martijn heeft vandaag de laatste hand gelegd aan de ingebouwde spotjes in de voorkamer. Derde grote klus op rij #druktevaneenhuisman.

11 November 2017

Wat is de overeenkomst tussen de nieuwe schoonmaakserie van de Action en de schaal met snoepjes voor st maarten met elkaar gemeen: mooie gezellige kleurtjes. De snoepjes zijn voor st maarten. Julleke wacht op de eerste kindjes...🍫🍭🍑πŸ₯🍭

10 November 2017

Wat een happy day: er schijnt zelfs een regenboog 🌈op ons bureau! En wat denk je van de happy socks: nu voor 4 euro bij de Zeeman en de unicorn-sloffen 🦏van de flying tigers. Te happy toch? De avond afgesloten met een etentje voor de verjaardag van Margit, samen met Leo en Tonnie🎈

8 November 2017

Wat een gezellig dagje. Wilma kwam lekker koffietje drinken. Nee, ik kom niet winkelen.we gaan niet de stad in. OkΓ© alleeb even naar de fred. Wilma scoort mooi truitje. Heb ik nu ook nieuwe kleren nodig? Of moet ik toch een kappertje? Ik kies voor dat laatste. Blij mee! Via de jaarclubapp werden een paar foto's van lang geleden gedeeld #mooietijd #tijdvoornieuweherinneringen.

5 November 2017

Sportieve zondag. Laan van meerdervoortloop 10 km met Pieter, Leontien en Jolanda. Zag kaat ook nog met Julian lopen. Was weer mooie loop: met rondje over de atletiekbaan, duinen en strand. Laatste stuk over het strand blijft wel zwaar. Vandaag was Juul onze chef kok en schotelde ons een driegangenmenu voor: zelfgemaakte tomatensoep, paste met zelfgedraaide gehaktballetjes in rode saus en als toetje zelfgemaakte soesjes met slagroom. Hmmmm lekker hoor.de dag begon wel met dikke druppels hagel. Voorbode voor een koude week 🌨

2 November 2017

Grappig: wachtend in de gang van het Maerlant voor het 10 minutengesprek met meester Verhoeven (tim..) de mentor van Liesje. Kijk je de klas in en hangt daar een schoenenzak: voor de telefoons ☎.

1 November 2017

Samen op.weg naar hockeyπŸ‘ samen na afloop eten πŸ₯—.....leo en ik doen dat ook...πŸ˜›: samen hardlopen πŸƒen dan een lekker koffietje samen β˜•

31 October 2017

HALLOWEEN.....Julleke met haar vriendinnen klaar voor trick or treat..πŸ‘»πŸ‘ΏπŸŠ
Vandaag laten de nieuwe minister ( Cora van Nieuwenhuizen) en staatssecretaris ( Stientje van Veldhoven) zich aan ons zien. Vrouwen aan de top. Rechts van de.minister staat de hoogste topambtenaar van ons ministerie. Lidewijde Ongering. De twee nieuwe bewindspersonen volgen twee vrouwen op. Melanie Schultz en Sharon Dijksma. MooiπŸ’ͺπŸ‘§πŸ‘§πŸ‘©πŸ‘Έ

29 October 2017

Naar de Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling over katten. Superleuk. Mooie foto's, schilderijen en tekeningen. Morgens lekker appeltaartje gebakken terwijl lies aan het leren was en pleun met 4 vriendinnen die waren blijven slapen, aan het chillen was. Julleke had derde feestje van dit weekend: de verjaardag van robijn.

28 October 2017

De vakantie is weer voorbij: Juul om 12 uur hockey en pleun en liesje om 16 uur. Tussendoor julleke naar een feestje van Philipien gebracht bin 2sur5. En dat is gelukt. We waren gewaarschuwd: ze kunnen vies worden....hihi. nou de wasjes draaien weer hoor. Bij de zeeman een leuk klein lichtbakje gekocht voor pleun. Er komen vanavond 5 vriendinnen slapen. Ze zijn nu eerst bij iemand anders aan het Halloween-en 🍊

26 October 2017

Vanavond voorlichtingsbijeenkomst gehad op HDM voor belangstellenden voor de Youth Academy 2017-2018. Hoge opkomst. 39 kinderen met ouders! Nu zien hoeveel zich daadwerkelijk opgeven,

25 October 2017

Zomaar een lekkere woensdag.....koffieochtend, hardlopen en lekker taartje: amandelcake met blauwe bessen. Mmmmmm

22 October 2017

Met de museumkaart naar Naturalis: wegens verbouwing alleen een tentoonstelling over gif. Bijzonder zoveel dieren ( en planten ) zich beschermen met gif. En onderzoekers ontdekken hier weer kansen om daar medicijnen uit te maken. Dag afgesloten met een biertje aan zee β˜‚β›†samen met leontien en pieter 🍻.

21 October 2017

Toch nog een keer fietsen? En dat op een zaterdag. Normaal is die gevuld met hockeywedstrijden. Lekker samen rondje vlietlanden gefietst. Onderweg langs de vlindertuin waar buiten heel veel maar ook 1 hele grote pompoen lag πŸŽƒ.

20 October 2017

Een lekker slaapplekje? Of toch niet.....me vorige skivakantie voorgenomen in Nederland skiles te nemen. Op een rolbaan. Zo dat is weer eens andere koek dan in de echte sneeuw. Daarna op naar HEM. Meiden ophalen van kamp. Die hebben het weer erg leuk gehad. Bin de erwtensoep kwamen alle verhalen ....met schorre stem. Lekker op de bank chillen en dan " douchen naar bed, douchen naar bed 🎢🎡🎢"

19 October 2017

Appels plukken bij de Olmenhorst: Martijn met Juul en Robijn. De laatste elstars worden van de boom gehaald op een laatste supermooie lentedag. En wat doe je dan met alle zelfgeplukte appels......appelflappen maken. Lekker 🍎🍏. Wel verdiend na het kortwieken van de bomen en het snoeien van de rozen. Wat een hoeveelheid takken zeg , van twee boompjes..🌳🌳. Om 18 uur naar vivace. Wat een verwennerij. Anderhalf uur ontspanning. ☺

17 October 2017

HIEPERDEPIEP HOERAAAA! 🎈🎈. Gefeliciteerd pleun! Jammer dat je er niet bent maar je hebt wat anders leuks: je bent op hockeykamp samen met liesje. Er scheen een heel bijzonder zonnetje vandaag voor jou. Omdat ook Juul op.pad is zijn we het huis onderhanden aan het nemen. Kamer Juul gedaan, washok schilderen en Martijn schildert het raamkozijn. Avonds lekker vis gegeten...mmmm lekker hoor

16 October 2017

Blijdorp. Dat was lang gelden. Dagje met Juul op pad. Blijft leuk om de dieren van dichtbij te zien. En het was superlekker weer om de hele dag buiten te zijn 🐡🦁🐯🦏πŸͺ🐠🐬
Op naar het jaarlijkse HDM JEUGDKAMP in Vankenburg. Al het hele weekend zenuwachtig: gewoon te veel zin. Voor een hele week gaan er spullen mee en heel veel snoep natuurlijk. Veel plezier meiden β›Ί

15 October 2017

Taart eten op het strand. Het meeting point la cantina was afgebroken dus uitgeweken naar heart beach. Vast Pleun haar verjaardag gevierd met koffie en taart. En het was zeker ijsjesdag mmmmmm.

12 October 2017

Vandaag met de directie op uitje. We varen vanaf Westraven met de RWS1 naar het Beatrixcomplex.de twee bestaande sluizen krijgen er een derde kolk bij. Mooi om de bouwput te zien. Hele proces meegemaakt. Van de planologische procedure tot en met de gunning en dan nu het echte werk. Eerst met het team zelfreflectie en daarna rondleiding. Mooie dag. RWS blijft mooie dingen maken.

8 October 2017

Wat een fijne dag. Met de hele familie Besselsen met aanhang gewandeld bij het theehuis in de lage vuursche. Daarna lekker kippetje met friet gegeten. Gewoon lekker buiten. Met dekens ging het best 😊. Gezellig om iedereen weer te zien. En opa heeft vast op een afstandje meegekeken. Hij zou het prachtig gevonden hebben ❀.

7 October 2017

Wat een weer. Een plu hielp niet veel. Wat een hoeveelheid water is er vandaag weer naar beneden gekomen. Maar het was wel heel leuk om lot op HDS te zien. Ik heb lekker met mijke een koffietje gedaan. Bij kaatje aan de rein een leuke lamp gezien. Grappig met die vogels erin. Om 17 uur met Leontien door de duinen hardgelopen. Dar was heftig met die wind. Dus echt een oortje verdiend. Juul is.met verjaardagspartijtje gaan bowlen.

6 October 2017

xxx voor jou paps. Mis je. πŸ’› Vandaag overleg in Rijswijk. Om dat ik eerder een plu in de trein had laten liggen, snel naar de HEMA voor een nieuwe. Gelijk de lekkere capu gekocht. Wat doet de Hema dat toch goed. Je wordt toch helemaal vrolijk van die beker? Avonds met Kaat naar santifort en vrijdag. Had voorstelling al gezien. Maar je blijft lachen..

4 October 2017

4 oktober: dierendag. Bikkel en spikkel blij met cadeau....De caravan staat sinds vandaag op stal, we stoppen op de terugweg bij de ikea. Even een aantal praktische zaken regelen. Nieuwe rolgordijnen slaapkamer, schoenenzak binnenkant deur gangkast, plastic bak voor oud papier.....alles direct een plek gegeven. Daarna de hardgelopen. Het ruikt rond etenstijd echt naar de herfst: rode kool.met gehaktballen, zelfgemaakte appelmoes, en appeltaartje....mmmmm

30 September 2017

Teamuitje pleun en liesje. Na afloop eten met alle gezinnen in scheveningen. Was gezellig.

27 September 2017

Wat een goed begin van de dag: rondje Katwijk fietsen met Leontien. Nog in de mist, half de zon zien doorkomen; wel nog koud. Halverwege natuurlijk een koffietje met gebak. Een superlekker tochtje. Wat zijn de duinen toch mooi. Thuisgekomen begonnen met de vloer in de Caravanity. Wauw. Ben er trots op. Heel mooi geworden. Straks inruimen en op naar de stalling.

26 September 2017

En dan is het nog maar 26 september en dan kom je met een chocolade letter thuis! Maar vonden ze wel heel erg lekker...mmmm ff alle smaken proeven. En het is ook nog geen halloween. Maar ook daar moet je vast voor oefenen😱😱. En nog iets waar je maar vroeg bij kan zijn......de inschrijving voor de Marathon Rotterdam 2018....

25 September 2017

Even de resultaten showen....

24 September 2017

Omdat het zo lekker weer was, zijn pleun en ik nog even naar het vliegerfestival in Scheveningen gaan kijken. Maar we vonden dat we wel een milkshake hadden verdiend na de loop in de ochtend. Er waren niet veel vliegers te zien want er was nauwelijks wind. Er gingen toch nog 2 grote vliegers de lucht in. Julleke was na de loop terug gegaan naar louise. Die hebben zich ook vermaakt/opgemaakt hihi ......zie de foto.
Wat een heerlijke dag voor de vredesloop: julleke de 2 5, Pleun de 5 en wij de 10km. Pleun liep supersnel; 22 minuten 34 sec. Snelle tijd hoor. Het was weer gezellig met zijn allen starten en samen de loop af te sluiten: met Leontien Pieter Martijn, moeder van Isis ( Erg, kan niet op haar naam komen....ohho), en ik. De sfeer was weer gezellig en de zon scheen lekker. Het was zelfs warm.

23 September 2017

Wat een lekker weer vandaag. Veel buiten geweest. Met zijn allen naar wedstrijd Juul gekeken. Meiden gingen ook mee. Keten op de terugweg. Meiden hoefden pas om half 6 te spelen wij hadden bardienst. Rustige boel dus konden deels wedstrijd meekijken op veld 1. Verder druk met de vloer caravanity. Wordt mooi! Je ziet de lelijke ondervloer nog goed. Morgen afmaken en de tegels erin. Blij mee.

22 September 2017

Ria en jaap kwamen gezellig eten. Verwend met zelfgeplukte zwarte bessensap en zwarte bessenjam. Het weer was mooi genoeg om nog even buiten te zitten. Erg lekker gegeten. Vooral de soep viel erg in de smaak. Knolselderij met sinasappelgremolata. Van de delicious. En het toetje ook: bosbessen citroenmascarponetaart. Maar net iets te veel ingespannen......toch nog ff vroeg naar bed.

21 September 2017

Het uitzicht van de dag. Ziek thuis. Griepverschijnselen. Bah. Terwijl het zo mooi weer is.zelfs Pleun zit buiten haar huiswerk te maken in het zonnetje.

19 September 2017

Prinsjesdag 2017. Geen bezoekje aan het Noordeinde. Wel zwemmen meer julleke en suzan. Daarna gekeken of er in het mooie wassenaarse naruurlandachap Lentevreugd nog bramen waren. Helaas. Net te laat. Alles was eigenlijk al weg.....onthouden: volgend jaar voor prinsjesdag.. Het was er wel.erg mooi prachtige Schotse hooglanders πŸ‚ en hele mooie grote paddenstoelen πŸ„

18 September 2017

Voorlichtingsavond op het Maerlant voor Lies. Na een algemeen praatje van de rector meneer Vogel, de kennismaking met de mentor Tim Verhoef en de andere ouders van de klas. Mooi begin: geeft een gevoel van dat komt wel goed met Lies op school πŸ“šβœ

16 September 2017

Vandaag al weer 17 jaar getrouwd ❀❀❀. Lekker samen gegeten in de haven VAN scheveningen. Vandaag weer hockey op het programma. Helaas wel weer in de regen. Plein en lies moesten het afleggen tegen Westland. Tja als de scheidsrechters tegen zijn moet je zelf meer punten scoren, en dat deden we niet. Juul heeft de stand weer ingehaald: uiteindelijk 3-3! Goed hoor.

15 September 2017

Na dagen regen schijnt het zonnetje weer. Ben alleen thuis. Pleun en Juul zijn aan het trainen en Martijn heeft lies opgehaald die terug is van kamp. Zijn ook vast nog op hdm. Vraag me af of dit het laatste coronaatje van het seizoen is....🍻....maakt niet uit. Tis lekker buiten. Het weekend kan beginnen. Zo met leontien hapje eten en dan op naar het feest van de Annie πŸ’ƒπŸ•ΊπŸ‘£

14 September 2017

Vandaag maar met het trammetje naar huis. Ook vandaag kwam het met bakken uit de hemel. Foto zegt genoeg πŸš‡β›†

13 September 2017

Wat een gek.dagje. lies op weg naar Zeeland kamp: zoals lies is ook echt gepakt en gezakt met verschillende tasjes. En het is maar voor 3 dagen....wordt vast heel leuk. Vanwege de eerste stormram en verwachte gevaarlijke werd de hockey voor de breedte teams afgast. Geen hockey voor julleke. Kaat stuurde foto van een jaar geleden: deden we een drankje in het westbroekpark!: 33 graden. Hihi wat een contrast. Omdat er geen hockey was tijd voor een kalpertje. Heerlijk. Na 1/2 uur rennen lekker verwend worden en 2 uur niets doen. Pleun is wel trainen. Wind is gaan liggen.....

10 September 2017

Lekker zondagje. Met lies de stad in op zoek naar regenjas voor kamp. Bij de Hema mijn knutselrek gescoord die volgens internet overal uitverkocht was. Nu nog de spulletjes eraan ophangen. Juul ging bij Robijn spelen: en ze kwam met een hele mooie regeboogtaart thuis. Daar valt mijn bananenbrood bij in het niet..... Bij het zoeken naar mijn washi tape kwam ik schriftjes tegen waar ik de vakantie in klosters heb opgeschreven. Lachen, gelijk foto naar Annemarie gestuurd. savonds naar heel Holland bakt en naar lunbach gekeken. Was weer erg goed.

9 September 2017

Regen regen regen.. ...toch gaat de hockeywedstrijd van julleke om half 9 gewoon door. Even een korte pauze want er is onweer. Na 10 minuten gaat de wedstrijd gewoon weer door. Helaas 3-0 verloren. .s-middags toch nog een lekker zonnetje en genieten we nog ff van de zon. Julleke had verjaardagsfeestje van louisr: sushi maken.mmmmmmm

8 September 2017

Het regent het regent de pannetjes...... zo het kwam met bakken uit de hemel. Dan was het binnen toch net iets aangenamer dan buiten. Vandaag kadootje voor Louise afgenaakt: een rood-wit-blauw vlaggetje: je moet toch ieys nederlands hebben als je straks in Amerika zit. Juul heeft morgen haar verjaardagsfeestje. En.....gelukkig, Pleun is weer thuis πŸ’“ van Ardennenkamp. Ze heeft het ontzettend leuk gehad.

6 September 2017

Gelukkig....caravanity terug van de garage vloer geΓ―mpregneerd. Nu zelf vloer herstellen. Fixifloor platen gekocht en bij funky friday supergave tegen. Nu maar hopen dat het eindresultaat er mag zijn. Keep you posted....

5 September 2017

Pleun is er helaas niet bij vandaag en de komende drie dagen ook niet. Ze is op Ardennenkamp met school. Vanochtend vroeg gepakt en gezakt naar school. Geen telefoon mee, dus de verhalen horen we later. Kus pleun. Miss you

3 September 2017

Een wauw momentje......gewoon bij het opengooien van de deuren zag ik deze vlinder, beetje beschadigd, zitten.
De 40ste Rotterfamse Havendagen bezocht. Indrukwekkend. Veel gezien. Wat een actie. Bij hotel New York drankje gedronken. Blijft mooie historische plek. Met de metro weer terug naar huis. Juul is niet op de foto's te zien: die was bij Louise aan het spelen.

2 September 2017

Wat een heerlijk dagje. Die begon met de jaarlijkse wapenschouw tegen KZ. Kans om eerst even hard te lopen via het strand. Heerlijk. De meiden helaas 1-3. Veel moois onderweg: het slootje bij KZ en zelfs in de eigen tuin. S middags verjaardag van hylke. Lang geleden dat we de ouders van Pieter en Annemarie hebben gezien. Was weer als vanouds.

31 August 2017

30 August 2017

Het regent het regent....🌦🌧 met bakken kwam het vandaag uit de hemel. Geen sportdag en de hockeyvelden waren onbespeelbaar! Dus ook geen training. Pleun lies waren eind van de middag aan de beurt met een oefenwedstrijd tegen Leiden: 1-1. Lekker kaarsjes aan bij het thuiskomen. Gezellig😊

29 August 2017

Informatieavond op de Annie. Horen wat er in groep 6 gaat gebeuren. Met juf Saskia en juf Bonnie. Even weer lekker in de schoolbanken! Briefje voor Juul geschreven en in laadje gelegd. Hihhihi

27 August 2017

Vandaag fietstocht naar de Blietlanden. Tjee, wat is er veel moois te zien vlakbij huis. Door het bos, langs het water, een camping ontdekt! Prachtig. Zo begint de dag goed! S-middags de finale hetenhockey πŸ‡±πŸ‡Ί Nederland - BelgiΓ« πŸ‡§πŸ‡ͺ. Van een 0-2 achterstand naar een 4-2 overwinning. Yehhhh. πŸ…πŸ… Met het mooie weer lekker buiten gegeten.

26 August 2017

Vandaag stond geheel in het teken van de hockey: lies pleun en Juul alledrie de jaarlijks welkom cartouche wedstrijdjes. Juul voor het eerst op een heel veld. In de laatste minuut werd het net 3-2. Maar was leuke pot. Lies trakteerde na afloop op zelfgebakken wolkentaart. Daarna door naar het Wagener stadion: hockeyfinale Nederland πŸ‡±πŸ‡Ί- BelgiΓ« πŸ‡§πŸ‡ͺ vrouwen. Ze wonnen met 3-0 en werden Europees kampioen πŸ…. Wat was het gaaf om daar bij te zijn! Echt heeel erg tof.

25 August 2017

HIEPERDEPIEP HOERA....Liesje jarig🎈 12 jaar alweer. Met je lievelingstaartje wakker worden met 12 kaarsjes. En dan mag je ook naar het EK hockey: heren halve finale: Nederland - Engeland. Na afloop training julleke een borrel om kennis te maken met alle ouders. Was gezellig. Morgen eerste wedstrijd op het grote veld. Spannend. En dan wordt pleun ook nog gevraagd of ze mee wil doen met de MC1. Maar helaas, de coach had genoeg meiden. Wel heel tof.

24 August 2017

Vandaag een afspraak in Utrecht, in het kantoor Westraven. Mooi weer, dus met het OV fietsje.🚴 Ik was net op tijd. Er waren nog maar 4 fietsen.. Lekker langs het kanaal. Lekker bootjes kijken. Op de foto contrast van twee bootjes...Grappig β›΄

23 August 2017

Julleke haar eerste training met haar nieuwe team MD5. Leuke meisjes, ziet er gezellig uit. Meiden waren lekker aan het trainen. Vrijdag kennismaken met de ouders.
Woensdag vaste prik: hardlopen in de duinen en langs het strand, daarna een duik in de zee en afsluiten met een koffietje #blijdatikaandezeewoon
Lies haar eerste dag naar de middelbare school, Maerlant. Spannend. Tas weegt wel 9 kilo!! Pleun naar klas 2. Savond na de training beiden direct aan het huiswerk #Goedbezig.

21 August 2017

Thuiskomen en verwend worden met een deftig kopje thee....savonds kijken naar de hockeywedstrijd Nederland - BelgiΓ«. Ondertussen staat BelgiΓ« voor met 3-0.... hopelijk scoort Nederland nog een paar puntjes.

20 August 2017