Netherlands, Spain · 6 Days · 10 Moments · June 2018

Het avontuur van Andrea in Spain


15 June 2018

Kustwandeling (ca. 9 km/ca. 4 uur, 320 stijgen, 320 dalen) naar het gezellige dorp Blanes (aankomst ca. 13.30 uur) met zijn mooie haven en uitkijktoren, route langs het fraaie strand van Santa Christina. Het was weer prachtig! Vanmiddag lekker naar het wildwaterpark bij het hotel geweest, het kind in ons losgelaten😂 Zo lekker voor de laatste keer met zijn allen eten👍

14 June 2018

Per bus naar Rupit. Wandeling van het mooie dorpje Rupit (ca. 9 km/4 uur, 385 m stijgen, 200 m dalen) in het binnenland naar Salt de Sallient met een spectaculaire 80 meter hoge waterval (aankomst om ca. 12.00 uur), onderweg adembenemende vergezichten. Verder naar El Santuari del far (aankomst ca. 14.30 uur) alwaar een stevige middagmaaltijd (inclusief water/wijn/likeurtje) bij “de pastoor” van de Maria El Far kapel, die ook een restaurant en een winkeltje met regionale producten runt. Route terug via het middeleeuwse joodse bergdorp Besalu. Van Besula per bus terug naar het hotel. De route lijkt op Zwitserland en de Grand Canyon in één dag! Wat een prachtige dag, misschien wel de mooiste tot nu toe, zo afwisselend en prachtig weer!! En de lunch bij de pater idd overweldigend, 4 gangen, hmmmm. Wel 200 foto’s en filmpjes, filmpjes kan ik helaas niet op de journi app downloaden. Nu op, moe, voldaan en voel de beentjes. Lekker in bad en in bed, lekker lezen.

13 June 2018

Barcelona!! Wat een stad! Teveel foto’s voor een impressie. Indrukwekkend, te groot voor 1 dag. Veel in de bus en eruit voor een foto. Wel lekker op slippertjes vandaag, ook wel fijn! En wat een toerisme!! Morgen schijnt een mooie dag te worden, de pyrineeen en naar de pater. Ook is er morgen iemand jarig en Dre zou Dre niet zijn als ze niet even ballonnen heeft opgeblazen, geld ingezameld voor een kadootje en een klein gedichtje geschreven, voorpret! En verheug me al op een blij gezicht morgenochtend. Nu gauw slapen, 7 uur wekkertje! Trusten!

12 June 2018

Het was weer een heerlijk dag een mooie kustwandeling, prachtige natuur! Met de boot terug, lekker!! Na heel regen en onweer vannacht was het vandaag gelukkig prachtig weer! Nog even een biertje bij het zwembad, douchen, lekker gegeten, kop je koffie in de tuin en nu zit ik lekker te relaxen op mijn balkon met een boek. Er zijn altijd wel een aantal die na het eten al naar de kamer gaan, of die nog even gaan lopen of lekker gaan borrelen, iedereen doet lekker wat hij/zij wil, dat is fijn. Op tijd erin, morgen dagje Barcelona.
Kustwandeling (ca. 12,5 km/5 uur, 375 stijgen, 375 dalen) naar Tossa de Mar, mooie route met prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de kustlijn. Tossa de Mar met zijn ommuurde bovenstad wordt niet voor niets "parel van de Costa Brava" genoemd. Picknick onderweg en per boot terug. Een mooie wandeling, wel veel trappen, voel de kuitjes wel.
En wat een pret vanavond!! Enorm gelachen, om niks, tranen over de wangen, wat een heerlijke groep! Nu lekker slapen, morgen weer een dag!!

11 June 2018

Geen fijne buik vannacht, maar warmtekussen en pepermuntolie dien het best goed! Kustwandeling (ca. 10 km/4 uur, 275 stijgen, 275 dalen) over een prachtige route met picknick onderweg. Vanuit La Fosca bij het vissersdorpje Palamos naar Calella de Palagrugell en Pals, een van de mooiste middeleeuwse dorpjes in de omgeving. Maandag; een fantastische wandeldag, weersvoorspellingen niet oké, poncho in de tas, maar geweldig weer, en een hele mooie tocht, langs de kust, prachtig!! Veel klimmen, dalen, niks vergeleken bij DE TORRENT O & Y, maar wel net zo mooi!! De bus kwam weer bij een privestrandje met de picknicklunch, genieten!! Daarna nog even een leuk dorpje bezichtigd, veel keramiek en weer terug naar hotel. Een zwembadje, biertje, indrukken van de dag delen en douchen. Om half acht weer gezamenlijk dineren, lekjer allemaal!! Salades, burito’s, vis, en weer chocolade en cakejes hmmmmmmm en.... vino, standaard voor ieder een karafje bij het eten, lekkerrr

10 June 2018

Een heerlijke eerste dag gehad! Je zou zeggen Lloret de Mar, een feestplaats en verder niks, maarrrr vanuit hotel gewandeld vanochtend, 10 minuten vanaf het uitgaansleven een prachtige natuur! Mooie wandeltocht! Hele bijzondere gesprekken en ook zo open. Dan heeft toch ieder zo zijn verhaal om “alleen” op reis te gaan pfff. Van mijn partner wil niet op vakantie tot mijn partner is overleden aan ALS. Om twee uur weer in het hotel, een heerlijke lunch en daarna relaxen aan het zwembad. Was van korte duur, regen grrrrr. Even lekker teruggetrokken op de kamer, en om half acht gezamenlijk dineren, vis, vlees, veel groentes en heeeeerlijke toetjes, ananas, cakejes, bavarois, gelukkig mogen er wel wat kilootjes bij! Nog even geslenterd door het centrum, gezellig aan de bar en nu lekker slapen, morgen weer een nieuwe dag!😃

9 June 2018

Reisdag. Goeie vlucht gehad. Op Schiphol zag ik een vrouw met krasformulieren en wandelschoenen en dacht ik vraag gewoon, en ja hoor, iemand van mijn groep, leuk!! Om 22:00 uur op Girona aangekomen, aan de groep voorgesteld, 12 vrouwen, 3 mannen, eerste indruk, gezellig!! Half uurtje met de bus naar het hotel, groot complex, heerlijke kamer met balkon, relaxed👍😃 Net met elkaar iets gedronken en zo mijn bedje in. Morgen om 09:00 uur verzamelen bij de receptie voor de eerste wandeltocht.
Daar ga ik dan, Jes me net op de trein gezet, op weg naar Schiphol😃