Germany · 2 Days · 4 Moments · December 2017

Duitsland, Berlijn - December 2017


28 December 2017

Dag 1 ‘s Avonds. ‘s Avonds hebben we deelgenomen aan een Pubcrawl, van dezelfde tourcompany die ook de walkingtour deed. Maar daarvoor eerst heerlijk uitingen eten bij een Mexicaans restaurantje Que Passa en daarna zijn we naar het punt gelopen waar we moesten verzamelen. Voor het oud postkantoor op de Oranienburger Straße, daar kregen we een bandje om en een ticket voor een shotje in de eerste bar. In totaal zijn we langs 5 bars/clubs gegaan en we hebben hele leuke nieuwe mensen ontmoet. Josh: een filmproducent uit uit New York, Dylan uit Israël en Youssef uit Marokko, Nicasso uit Chili maar woont in San Diego. Roberto was onze gids en komt zelf uit Chili, maar heeft in Manchester gestudeerd en woont nu een paar maanden in Berlijn. De plekker waar we geweest zijn: 1. Silberfish, Oranienburger Straße 2. No 3. 3. 4. 5. The Matrix
Dag 1. in Berlijn We zijn vanochtend begonnen met een Free Walkingtour. We werden opgehaald vanuit het hostel en liepen richting Brandenburger Tor. Vanuit daar begon de tour met eerst uitleg van de geschiedenis van Berlijn en daarna een wandeling langs de hoogte maar ook diepte punten van de stad. O.a: - Brandenburger Tor - Holocaust monument - Parkeerplaats waar vroeger de bunkers van Hitler onder zaten - Checkpoint Charlie - Topographie des Terrors - Gendarmenmarkt - Bebelplats Daarna zijn we zelf nog rond gaan lopen, kijkje nemen op de kerstmarkt en langs de Dom weer terug naar het hostel.
Bax Pax Hostel Mooi modern hostel. We liggen op een slaapzaal van 30. Niet alle bedden zijn bezet en de mensen zijn heel rustig en respecteren elkaar. Naast de bedden zijn kluisjes om waardevolle spullen veilig te bewaren en in de slaapzaal zijn ook douches aanwezig. Er is een gezamenlijke ruimte met banken, stoelen, pooltafel en tafelvoetbal. En naast het hostel zot de Cosmo Lounge waar je kan eten en drinken.

27 December 2017

Heenreis Vandaag in alle vroegte vertrokken met de Flixbus vanaf Rotterdam Centraal. Na een aantal tussenstops waren we de grens, Duitsland in. Daar hebben we een lange stop gehad om even de benen te strekken en eten/drinken te halen. Daarna nog een paar uur door gereden naar Hannover. Daar hadden we 1,5 overstap tijd. Heerlijk op het gemakje gegeten bij Vapianos en daarna bus 138 naar Berlijn. We hadden heel de dag al geslapen dus waren we de laatste uren klaar wakker in de overvolle bus.. rond 00.00 kwamen we aan en moesten we nog de S en U-Bahn hebben om naar het hostel te komen. 1.00 aangekomen in het Bax Pax Hostel en daarna nog lekker een drankje gedaan in Een Pianobar: Vincent.