Costa Rica, Nicaragua · 25 Days · 49 Moments · April 2017

Hans&Marianne in Costa Rica &Nicaragua


6 May 2017

De Masaya
Laguna Apoyo: gewandeld, rondom heen gereden. Rond Granada ook veel armoede gezien maar niet op de foto gezet. Bij locals 1 portie chickenfingers gegeten na een korte zwempartij in het meer. Het meer is ook ontstaan in de krater van de vulkaan. De vakantie afgesloten met een avond bezoek aan de Masaya. Een nog actieve vulkaan. Prachtig om dit te hebben gezien!
De kathedraal van Granada even meegepikt na het meer en voor de tour naar de vulkaan.

5 May 2017

De laatste plaats van onze vakantie is: Granada. Plaza Colon.
Vanuit de bananenplantage bij ons hotel in Ometepe met de ferry weer naar het vasteland met laatste blik op Concepción en Maderas. Dag mooi eiland met hagedissen, vliegjes, vlinders, vogels en ook apen. De zoetwater haaien hebben we niet gespot. Onderweg naar Granada een varken getroffen die een slang op aan het peuzelen was.

4 May 2017

'S Middags op weg met de auto naar natuurpark met vlindertuin en daarna als een speer naar Punta......voor de zonsondergang met weer een blik op de andere vulkaan: Concepción.
Vandaag halve dag verbleven aan ons privéstrand voor onze lodge. Heerlijk gezwommen in een soort van groot bad (lekker warm water van het meer) en steeds mooi uitzicht op voorbij vliegende vogels. En de andere kant; zicht op de vulkaan: Concepción.
Chaco Verde; in 1,5 uur een kort bezoek aan het park. Vlindertuin zeker de moeite waard. De wandeling leverde ook weer mooie momenten op. Uitzicht op Maderas
wandeling bij ons hotel en aangrenzend strand

3 May 2017

Vandaag een nieuwe verblijf plek: finca San Juan de la Isla op Ometepe. Supermooie lodge met direct uitzicht op het meer Nicaragua. Zoet water en een meer wat zich gedraagt als een zee. Kei gave plek!
Eerst nog wat eten in San Jorge om dan met de ferry naar Ometepe te gaan. Best een avontuur met de auto achteruit rijden op de ferry met 10 cm speling aan beide kanten. En dan een trip van iets meer dan een uur op een best woest meer. Hier weer in de natuur; Ometepe is groen en kleurrijk en weer schoner dan in Leon

2 May 2017

Sightseeing in Leon, de laatste dag daar. Mooi vanaf de kathedraal een uitzicht op de stad. Schoenen uit en dan mag je op het dak.
Dichtbij de vulkaan Telica vulkanische activiteit. Heel bijzonder om te zien, te ruiken en te voelen.

1 May 2017

Vandaag naar het strand in Las Pinetas en gezien hoe de locals zich ontspannen. Niet naar reserva natural isla Juan vendo geweest en ook niet naar de vulkaan Telica.

30 April 2017

Gisterenavond in Leon de kathedraal en een paar kerken gezien. Helaas was de toren afgesloten dus geen uitzicht van boven. Eergisteren nog Jesus Christ over het water zien rennen (een hagedis) en gisteren in de kerk. De avond besloten met een etentje op het terras van El Siësto.
Vanmorgen aangekomen in Managua in Nicaragua. Totaal anders dan Costa Rica. Temperatuur in Leon: 37 graden. Poeh.....

29 April 2017

Enorm noodweer gehad in San jose. Alleen de voorbode staat op beeld. Alles goed afgelopen
Vandaag afscheid van hotel La Mariposa en weer terug naar San Jose. Onder weg een krokodillentour; Jose's crocidile Rivertour in Tarcoles.

28 April 2017

Dagje aan het zwembad in ons hotel Mariposa in Manuel Antonio
Relax& enjoy

27 April 2017

En weer een grote leguaan aan het strand. Mooi beest!
Mooi hotel met schitterend uitzicht op zee en bij zon toch mooier dan bewolkt en regen. Vandaag naar natuurpark Manuel Antonio waar ik voornamelijk aan het strand heb gelegen. Daar zie je vanzelf aapjes en wasberen.

26 April 2017

Laatste foto: uitzicht vanaf onze hotelkamer. Zeer fraai kijken we uit over de baai.

25 April 2017

Afscheid van het strand van Samara, op weg naar Manuel Antonio. Lange rit maar een goede weg. Een leuke stop op een brug met daaronder krokodillen. Spectaculair om te zien. In Jacob een lekkere pannenkoek met fruit gegeten en aan het strand in een hangmat gelegen. Onderweg plantages met palmbomen gezien.
Mooie krab gezien, een havik ( maar die staat op de video) en nog een paar foto's van het strand van Samara. Natuurlijk ook heerlijk gelegen. Uit wezen eten bij een heerlijke tent
Vanmorgen gekajakt en gesnorkeld naar mini- eiland Chora en vanmiddag naar Carillo en .......Istrada.

24 April 2017

Van Monteverde op weg naar Samara....weer 18 km gehobbeld over een voor costericaanse begrippen een doorgaande weg en toch wel een trip van 4 uur.
Ze hebben ook verharde wegen in costa rica en we hebben een KFC gespot. En onze 1e ara van dichtbij.

23 April 2017

Saint Elena: een mooie duizendpoot, weer veel bloemen; wij voelen ons bevoorrecht.
Bijzondere momenten; ga naar costa rica als je van wandelen en natuur houdt

22 April 2017

Van La Fortuna naar Monteverde. We verlaten de luxe om over een hobbelweg van 40 km naar de volgende bestemming te gaan.

21 April 2017

Vandaag 25 km off the road gehobbeld en in totaal 2 uur gereden naar Cano Negro; beschermd gebied met veel vogels, schildpadden en kaaimannen.
Cano Negro, de mooiste dieren staan op video en op deze foto's moet je zelf ff inzoomen. Maar het was weer geweldig. Met een boot de rivier en de natuur verkennen.

20 April 2017

Veel mooie bloemen gezien en planten bij Arenal: gewandeld over de hangbruggen
Wandelen in een natuurpark bij de arenal vulkaan leverde weer mooie momenten op: een wesp, mieren die blaadjes vervoeren , een grote rups, een leguaan of hagedis....de kikker van Costa rica

19 April 2017

Na regen komt zonneschijn: nog even gaan rijden na bezoek aan ons zwembad; naar de vulkaan Arenal en daarna even naar La Fortuna: geld pinnen, een parkje met zicht op de kerk en uit eten
Onderweg naar arenal en vanuit ons terras uitzicht op de vulkaan. Helaas nu erg bewolkt...maar hier kan het zo maar omslaan. Het is warm...34 graden.

18 April 2017

Naar de waterval van la paz. Helaas was natuurpark Poas afgesloten omdat de vulkaan actief is. Maar dit park is zeker ook de moeite waard.

17 April 2017

Vandaag een lange rit gemaakt naar Poas....wasberen gezien onderweg en bijna een toekan onder de auto. Morgen misschien naar vulkaan; die is waarschijnlijk afgesloten omdat ie actief is.

16 April 2017

Helaas niet gesnorkeld, wel gezwommen in punta Tuva......en Manzanillo en weer aapjes gespot
Wandelen in de tuin van het hotel Cariblue en wat impressies van Manzanillo. Nu aan het zwembad: bewolkt en 30 graden, dan geeft de weersverwachting een 5 aan!

15 April 2017

Helaas missen jullie foto's van de aapjes en vogels en gisteren ook van de luiaard....die maakt Hans. Maar de natuur is prachtig. Naast het wandelen ook een duik in de zee gemaakt. Wellicht lukt het me een video te delen. Natural park Cahuita ook zeer de moeite waard. Helaas kun je niet snorkelen na volle maan... het water was troebel.

13 April 2017

Te zien in onze achtertuin: lagune lodge in tortuguero....nu verruild voor Cariblue in Porte Viejo.
Veel te zien tijdens boottocht door Tortuguero: veel vogels, Kaaimannen, gekko, leguaan, luiaard en aapjes en een hele mooie vegetatie.
Prachtig
En nog veel meer; staat op video☺

12 April 2017

Op weg naar Tortuguero