Belgium, Uganda · 10 Days · 13 Moments · February 2019

Helping Babies Survive - Daktari Project


15 February 2019

Na een ontbijt met afscheidscake van Stephanie vertrekken we in de gietende regen richting Kampala. We genieten van de prachtige natuur rondom ons. 's Avonds diner met Naomi en Eve in Entebbe en daarna het vliegtuig op. Het einde van een prachtige reis die onze verwachtingen overtrof.
Vrijdag. Onze laatste dag in het ziekenhuis. We gaan nog eens langs op de verschillende afdelingen om afscheid te nemen en onze laatste spulletjes af te geven: medisch materiaal, honderden mutsjes en cadeautjes voor de kinderen op Toto, de kinderafdeling.

14 February 2019

Donderdagavond was er een Valentijnsfeestje om de liefde volle band tussen Daktari project en het Kilembe Mines Hospital te vieren. Er was eten, drank, massa's sfeer en de Afrikaanse muziek die ieders beste dancemoves stimuleerde.

13 February 2019

Opnieuw een intensieve en hartverwarmende lesdag in de Rwenzori School of Nursing and Midwifery in Kasese. De studenten werken enthousiast mee en tussen de lessen door worden de lesgevers steeds stiller ;) Na een uitgebreide bedanking door een bestuurslid van de school en ambtenaar van het Ministerie van Gezondheidheid trekken we de Valentijnsavond in.
Onze eerste lesdag in de Rwenzori School of Nursing and Midwifery te Kasese. Heel geïnteresseerde en leergierige studenten die vanaf nu nog beter de pasgeborenen kunnen opvangen. Het was warm en intensief, maar ook erg voldoening gevend.
De Rwenzori School of Nursing and Midwifery in Kasese is een grote school met honderden studenten. Alle studenten verblijven 6 maanden onafgebroken op school met daarna een vakantie van14 dagen thuis. Ze mogen de schoolterreinen 1 keer per week een uurtje verlaten. We zagen alleen maar super gemotiveerde studenten, zeer aanstekelijk :)

12 February 2019

Helping Babies Breathe! Vandaag gaven we les aan 30 enthousiaste vroedvrouwen en verpleegkundigen van het Kilembe Mines Hospital. Velen hadden de voorbije jaren reeds deze opleiding van ons gekregen maar practice makes perfect. Een goeie opfrissing van hun skills! Morgen trekken we naar Rwenzori Nursing School 😊

11 February 2019

Medisch materiaal uitdelen en de lessen voor de komende dagen voorbereiden: verkennen van de lokalen, afspraken maken met de directie van de hogeschool, lesmateriaal voorbereiden en cursussen afgeven. De terugrit uit Kasese per boda boda (motorfiets) tijdens zonsondergang is wondermooi. Ondertussen werkt Henk aan een nieuwe film en maakt Nalongo samosa's voor ons.
Naar de markt in Kasese om inkopen te doen voor de rest van de week.

10 February 2019

In het Kilembe Mines Hospital was het vandaag de 'dag van de zieken.' Dat werd gevierd met een mis. Op deze speciale dag wordt ook hun nieuwe chirurgische afdeling officieel geopend. Deze kwam er dankzij Daktari Project vzw.

9 February 2019

De reis van Kasese naar Kilembe. Prachtige natuur, maar hobbelige wegen. Net voor het donker 'thuisgekomen'.
A good but short sleep in Kampala. Now on our way to Kilembe Mines Hospital!

8 February 2019

Het neonato team van Daktari Project is weer vertrokken richting Oeganda. We zullen er een week lang les geven over neonatale reanimatie aan de vroedvrouwen van Kilembe Mines Hospital. Voor het eerst zullen we ook les geven aan de studenten van Rwenzori Nursing school. Volg onze avonturen via deze Journi 😊 #HelpingBabiesSurvive #DaktariProject ♥️🇺🇬