Norway, France · 12 Days · 6 Moments · September 2017

Guri og Øyvind på Camino de Santiago


20 September 2017

Så kom vi til St Jean pi de port. Togturen fra Bayonn foregikk i det jeg vil kalle et pilegrims tog. Her var det bare pilegrimer i den ene vognen toget bestod av. Vi kjørte langs en vakker elv og naturen var vakker, med bratte skogkledde fjellsider og små gårder. På et sted såg jeg ørner i lufta og sittende på fjellknauser. Elven var også brukt til rafting. Vi fant det bestilte rommet geit, og her var stamfaren mer en doblet ( men det var ikke prisen). Byen er vakker og den hamle delen er bygget rundt en festning som opprinnelig er fra 11-12hundre tallet. Jeg fikk kjøpt meg en regnbukse (til fredag?) og et par sandaler for variasjonens skyld. Vi var ettervært blitt sultne og kunne ikke vente på pilegrims meny
Fransk frokost er ikke mye å bli mett av, men heldig vis hadde vi litt medbrakt. Det er alltid koselig å sitte på stasjonen og se på folk og lure på hvordan de har det inni sin kropp og hode. Stasjonen var bevoktet av fire unge soldater med automatvåpen. Det rare er at jeg ikke føler trygghet ved det, heller motsatt. Men så har jeg ikke blitt utsatt for terror.... Vi sitter i andre etasje i det lengste toget jeg har sett. Tror vi gikk i fem minutter langs toget før vi kom til vår vogn. Et frodig og flatt landskap farer forbi ( eller omvendt).

19 September 2017

På vei.... etter en lang reisedag ligger vi nå i hver sin køyeseng på et billig og ungdommelig "hotell", heldigvis med do og dusj på rommet. Vi har sett Eiffeltårnet i mørket, og det blir alt av Paris for denne gang. I morgen tar toget oss videre: TGV i 300 km/t fra Gare Montparnasse til Bayonne, og lokaltog videre til Saint-Jean-Pied-de-Port.
Da er vi endelig på vei! Hva har vi glemt, tro?

16 September 2017

Spisebordet har i flere dager vært arena for klær og utstyr. Noe nytt er kjøpt inn; vi skal ikke fryse eller bli våte, eller sulte og så videre..... Men ryggsekken skal ikke veie stort.

9 September 2017

Snart legger vi ut på første del av veien til Santiago. 30 mil på 10 dager, med 1200 meter stigning første dagen, krever forberedelse. Det er blitt noen turer på beina i nærområdet, de siste gangene med full oppakning!