New Zealand · 2 Days · 4 Moments · February 2019

Geothermal Wonderland, Puketitiri og Napier


18 February 2019

Så ble det da overnatting i Hastings hos Sam, det er foresten han som eier den utrolig søte og kostete valpen som var på de tidligere bildene. Han bodde i et veldig fint hus sammen med noen kamerater. Dagen etter hadde alle dratt på jobb så vi hadde huset nesten for oss selv da vi pakket sammen (hunden Chook og kjæresten til han ene var der). Så gikk turen videre til Napier. Her ble vi kun i noen timer, vinsmaking var så dyrt pluss at da måtte vi ha sovet der en natt i tillegg, så det ble heller vandring rundt i byen og en tur i botanisk hage. Deretter ble det en 4 og en halv timers kjøretur ned til Wellington som blir det sydligste punktet vi drar før vi kjører tilbake mot Auckland. ❤️

17 February 2019

Etter å sittet oppe med de nye vennene våre til langt på natt/morgningen, fortsetter gårds eventyret vårt utover neste dagen. Vi fikk foresten servert Kingfish som de hadde fisket selv til middag i går, som helt klart er det beste måltidet hittil. Planen vår for dagen var egentlig å dra ganske tidlig på morgningen for å komme oss til Napier for å kanskje dra på vinsmaking. Det endte istedenfor med at vi ble invitert med på fisketur og bading, som vi gledelig takket ja til. Det ble dessverre ikke noe fisk på oss, men en skikkelig opplevelse fikk vi nå ut av det. Det var så deilig å ta en tur gjennom åkeren og komme fram til en elv med forfriskende ferskvann. Da vi hadde fisket fra oss dro vi tilbake igjen og de stekte opp enda litt Kingfish og kjøtt til oss til lunsj. Så gjestfrie og hyggelige mennesker hadde vi ikke trodd vi skulle møte på. Så sa han ene, Sam (gudsønnen til ekteparet), at vi godt kunne sove i garasjen hans i Hastings for natten dersom vi ikke hadde noe annet sted.

16 February 2019

I dag hadde vi kanskje den kuleste opplevelsen hittil! Den startet på kvelden etter vi hadde vært på Geothermal Wonderland. Vi hadde booket Airbnb på et sted som heter Puketititri som var rundt 2 timer av hovedveien, langt ut på landet. Etter å ha kjørt langt om lenge, kom vi fram til stedet. Da vi møtte ekteparet som bodde der så de litt undrende på oss. Det viste seg nemlig at på ett eller annet vis hadde jeg enten trykket eller sett feil eller hva enn, som i alle fall gjorde at bookingen ikke var før i Mars! Vi ble dermed rimelig stressa ettersom klokken allerede hadde blitt rundt 21:00 og det tok over 2 timer å komme seg tilbake til hovedveien. Heldigvis var dette ekteparet så utrolig hyggelige og klarte å fikse et rom til oss selv om det var fullt fetter treff der vi egentlig skulle bo. Så ble vi invitert bort til sønnen og fetterne hans for å spise middag med dem. Det var en så utrolig rar følelse å gå fra å føle seg helt håpløse til å bli så lettet og hadde det så gøy!
I dag var vi på Geothermal Wonderland og det var virkelig utrolig kult! Som dere ser på bildene var jeg like ivrig på bilde fronten i dag (antageligvis enda mer), som jeg har vært de andre dagene! Det var veldig spennende å lese om og se alle disse fargerike varmekildene som var overalt. Man kunne se flere at flere av kildene kokte på grunn av så høy temperatur, fler av de hadde en temperatur på 100 grader og mer! Det var også veldig stilig å se alle de spesielle fargene som var der og det stod at fargene endret seg fra dag til dag basert på værforholdene. Ingebjørg synes derfor heldigvis at det var morsomt å dra dit, selv om hun har vært der en gang tidligere. Det luktet ikke spesielt godt der, men satt ikke en stopper for oss av den grunn. Vi var til og med så heldige at vi fikk sett en eksklusiv slåsskamp mellom et pinnedyr og en veps! Etter Geothermal Wonderland kjørte vi innom byen Taupo og tittet litt rundt der før vi reiste videre mot overnattingsstedet vårt.