France, United Kingdom · 37 Days · 42 Moments · June 2018

Flatcoats on tour to Great Britain


17 July 2018

En nu staan we te wachten op de boot. Om middernacht varen we over en zit deze fantastische vakantie erop. - dank aan mn privé chauffeur Marc die ons ruim 5550 km veilig over hele smalle wegen en bruggen heeft gereden. - trots op Henkie, die alle wandelingen, beklimmingen en hitte heeft doorstaan met haar ruim 14 jaar. - trots op onze lieve gehoorzame Flatties. - dank aan de zon die ons 37 dagen heeft bijgestaan om deze reis een extra gouden randje te geven. - dank aan Ditmar dat ze ons heeft uitgenodigd voor de fantastische week op Blair Atholl. Zo kwamen we op het idee om deze weken door de UK te maken. - dank aan alle Workshop gangers, het was een superweek. - dank aan Daniel Higgs voor de toffe training en vele tips. - dank aan Charles voor het heerlijke eten op Blair Atholl. - dank aan Ton - onze reisbegeleider 😄 - dank aan al onze bloglezers. - dank aan onze super buren voor het verzorgen van onze katten/tuin. - dank aan de UK voor al haar moois. Amen 😄💪 Einde 65
Start: 64.722 km Eind: 64.976 km Vanmorgen eerst een wandeling rondom het kasteel gemaakt. We stonden gewoon weer met een zonnetje op. Echt ongelooflijk. Tot op onze laatste dag in de UK prachtig weer gehad. Via de kustroute rijden we met Sussex Smooth Radio ri Seaford. Bij de golfclub parkeren we ons huis om te voet verder te gaan naar Seven Sisters. Een prachtige wandeling en een fenomenaal uitzicht op de witte krijt rotsen. We lopen helemaal door tot op het strand. Dippen de meiden even in de zee en lopen weer terug. Marc maakt nog wat foto’s van de golfbaan. Hij draait zich om en is Janne kwijt. Gelijk horen we een paar mannen lachen. De draak had de bal van de green gepakt. Duizend maal excuus maar de mannen konden er om lachen. Altijd vriendelijk die Engelsen! Ik hield Casey en dove Henk angstvallig aan de lijn. Marc vond dat Janne best los kon. Regelmatig liep ze zo dicht richting de afgrond dat ik 10 jaar ouder ben geworden op deze wandeling 😩.

16 July 2018

Via de kust rijden we naar Exeter en verder via Honiton naar Dorchester. Hier hebben ze een compleet nieuwe wijk gebouwd. Het doet ons alle 2 aan Euro Disney denken. Mooie gebouwen als kasteelmuren, oude look maar toch nieuw. Echt heel gaaf. We stoppen onderweg regelmatig voor een kleine wandeling. Daarna door naar New Forest Nat. Park. Het is inmiddels zo benauwd warm geworden dat we besluiten om weer een pitstop te maken in het park. Marc doet een poging de aldaar aanwezige wilde paarden, met een hondenbak, van water te voorzien voor wat verkoeling. Alles is droog en dor. Hoop dat er toch nog ergens een slootje voor ze was.... Via Southampton - waar we alleen langsrijden - Clasie vindt het niks hier, dus Marc hoeft het niet te zien 😂 - rijden we door naar onze laatste plek. We stallen ons kasteel voor Castle Portchester en gaan genieten van wederom een prachtige avondzon.

15 July 2018

Na een ochtendwandeling verlaten Plymouth en gaan via de kleinste en smalste weggetjes richting Torquay. Het ene dorpje is nog schattiger dan het andere en de huizen idem dito. Wat een verschil met die meestal dooie dorpen in Frankrijk. Gras maaien is wel hobby nummer 1 hier. Zelfs de kantjes langs de weg zijn super onderhouden. Daar kan de gemeente Pijnacker nog wat van leren. Het is dat wij een “debiele” buurman hebben die de buurt bijhoudt met z’n débroussailleur - anders stond het gras huizenhoog. Bij Slapton kunnen we niet verder - weg opgebroken en maken er een dagje strand van. Honden blij, wij blij. En een “spannende” kasseien etappe in de TdF kijken natuurlijk. We mogen hier niet blijven en rijden om uur of 5 door naar Torquay. Een mondaine badplaats met heuse palmbomen. We pikken een terras en eten in de avondzon. Daarna zoeken we een plek voor de nacht in Teignmouth.

14 July 2018

Einde 64.294 km Begonnen in Exmoor vanmorgen, afgezakt via Tiverton naar Dartmoor. Wat een prachtige gebieden, wauw. En al die prachtige schapen, koeien en pony’s die hier in het wild leven, een genot. De wegen en bruggen waren wel een uitdaging. OMG af en toe kon er net een vinger tussen. Maar Mn top chauffeur wist ons overal zonder kleerscheuren doorheen te laveren. Helaas mochten de honden officieel nergens los maar we hebben toch een mooie dag gehad. Wij zijn immers Frans en kunnen al die bordjes niet lezen 😱. Omdat overnight stay niet mocht zijn we doorgereden naar Plymouth. Daar staan we aan de haven te kijken hoe de zoveelste avondzon in het water zakt en zetten we zo de Avondetappe aan. Nog 3 mooie dagen in dit prachtige land en dan gaan we weer naar huis.

13 July 2018

Het is vrijdagmiddag en we staan op Dunkery Hill in Exmoor. Midden op een groot heide gebied, lekker in de middle of niks te genieten van het uitzicht en prachtige wandel mogelijkheden. Vanmorgen bij Dunster Castle geweest. Alleen eromheen gelopen. Hadden geen behoefte aan £ 25,00 entree 😛. Leuk lief dorpje en lekker gewandeld. Afgelopen nacht stonden we net voorbij Clevedon bij een waterdam. Ook helemaal in ons uppie. We lijken wel kluizenaars 😂. Woensdagavond in Hereford zijn naar een kroeg gegaan om Eng-Kroatië te bekijken. Leuk om tussen al die Engelsen te staan. We vielen wel op zonder tattoo’s 😊. Toen de verlenging begon zijn we terug gegaan naar de hondjes. Gelukkig maar, daarna zal de stemming minder geworden zijn. Nog 4 dagen genieten van dit prachtige land en al 33 dagen mooi weer. Niet te geloven.

10 July 2018

Nog wat foto’s van gisteren. Vanmorgen doorgereden naar Heresford. We staan bij een roeiclub op een weiland. Beetje rustig aan vandaag. Tour kijken, zonnen, stadje bekijken, etc.
Start: km 63.590km Het was even schrikken vanmorgen, het was bewolkt 😱. Toch zeker 5 minuten 😄. We rijden nu naar Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. De 3e langste plaatsnaam van de wereld. Ik ben druk aan het oefenen hoe het uit te spreken. De verdere route door Snowdonia is ook weer prachtig. Het zijn af en toe echt geitenpaden, zo smal dat we km’s kang met ingeklapte spiegels rijden, zo smal. En diepe afgrond 😱😳. Hier en daar stoppen we voor een wandeling. Zo ook bij het meer Trawsfynnd. We parkeren de auto en zien een Flatcoat lopen, en nog 1. En plots herken ik Sabine. Zij heeft een half broer van Casey. Een Umbra Fida. Hoe bijzonder is dat, dat je elkaar werkelijk in de middle of nowhere tegenkomt op een P. Tijd voor een gezamenlijke wandeling naar de watervallen! Hierna nemen we weer afscheid. W We besluiten toch naar bewoonde wereld met tv en 4G te gaan. We slapen in Welshpool aan een mooi wandelgebied. Alweer ‘n mooie dag💪.

9 July 2018

En nog wat foto’s van vandaag.
Vanmorgen begonnen met een lekkere strandwandeling. Eerst nog met n vest aan maar al gauw konden we weer uit de kleren. Toen naar Liverpool. Leuke stad! Het deed me een beetje denken aan Rotterdam. Oude pakhuizen afgewisseld met moderne gebouwen. In Waterfront - een hele wijk aan het water rondgelopen en alweer genoten van het heerlijke weer. Na deze leuke stad verder naar Anglesey. Wat een prachtige kust. Een beetje het mondaine Engeland denk ik. Luxe villa’s, prachtige hotels, heerlijk zonnetje, goed gezelschap. Wat wil je nog meer 😄 In Llandudno gunnen we onszelf en de meiden weer een paar uurtjes strand. Gaan uit eten en kijken naar Dione op tv. Straks zoeken we nog een mooie plek voor de nacht. We mogen hier niet aan het strand blijven staan. Ik heb best een redelijke talenknobbel maar dat taaltje hier is geen touw aan vast te knopen 😛.

8 July 2018

Gewijzigde plannen vandaag. Tijdens een snelle pitstop om de honden te laten plassen. Besloot ons enfant terrible in een gitzwarte sloot de duiken. We moesten haar met de buitendouche afspoelen en de lucht was vreselijk. De hele camper stinkt ernaar. Route naar de zee dus om het kreng in zeewater te ontsmetten 😬😡 Gelukkig was het weer n super zonnige dag en vonden we bij Liverpool aan de andere oever in New Brighton een heerlijke plek aan zee. Campers kunnen hier gewoon gratis en voor niks staan. Ook vannacht. De Engelse camperaars zijn onwijs vriendelijk en allemaal in voor n praatje. Zelfs met ‘n paar “Fransen”. En dat accent van die gasten hier is geweldig. Het zeewater heeft niet het gewenste effect opgeleverd..., er hangt nog steeds een putlucht in de camper. Met ‘n knijper op de neus slapen vannacht dan maar. Wel weer ‘n mooie zonsondergang, dat dan weer wel!!
Het was ook geen ideale camperplek voor de nacht .... het bleek een hangjongerenplek te zijn. Tot diep in de nacht kwamen auto’s af en aan het P op en stonden buiten te kletsen. Ik heb overigens prima geslapen en geen weet van dit alles met 3 waakhonden en een beschermengel 😛 Vanmorgen wel vroeg wakker. Wist je dat een schaap wel 10 seconden meehhhhhh kan zeggen 😳😳 Als je de foto vergroot kun je wel zien dat het een mooie plek was voor de camper.....

7 July 2018

Vandaag helaas meer km’s gereden dan de bedoeling was. We konden onze draai niet vinden. Supermarkt bleek verder van de route dan we dachten, water tanken bleek niet eenvoudig, camperplek - niet te vinden 😩. Wel weer een mooie route door Lake District met veel verschillende soorten koeien en koppige stieren 😛. Het maakt me wel gelukkig om te zien hoe heerlijk de koeien met kalfjes hier in de wei staan. Ben paar jaar geleden in Campina boerderij geweest waar de koeien nooit buiten kwamen, daar kan ik nu nog kramp van in Mn buik krijgen 😩😱. Ze zullen hier in de UK ook wel zijn, maar voorlopig zien wij veel blije vrije koeien met kalfjes die niet na de geboorte in een kist staan. Eind vd middag beetje Tour en voetbal gekeken en weer in t zonnetje gezeten. Morgen klein stukje rijden en veel sport kijken/ luisteren.

6 July 2018

Start: 62.855 km Eind: 63.136 km Om 9u rijden we weg voor een lange dag. Marc wil het land uit ‼️. En wel Z.s.m. Hij is na weer een nacht spoken klaar met de midges. Ik heb heerlijk geslapen - nergens last van 😛. We zullen stukken snelweg pakken en ri Snowdonia National Park rijden. Hopelijk daar minder ongedierte. Het werd inderdaad een km-vreetdagje. Veel snelweg om op te schieten. In Carlisle doen we boodschappen en rijden dan ri de kust. We vinden een plek voor de nacht in Herrington. Niet bijzonder maar we staan aan de Irish Sea. En we genieten van ons diner in de avondzon, alweer... bofkonten. Geen ongedierte hier en hopelijk een rustige nacht. Vandaag uitgerekend dat Janne deze week 2,5 jaar is geworden en in 22 landen is geweest. 💪

5 July 2018

Start: 62.734 km Eind: 62.855 km Na de gebruikelijke inkopen en Mac verlaten we het toeristische Ford William. De route langs het Loch Leven; je waant je aan de Franse Rivièra met mooie huizen, de kronkelige weg langs het water en het wordt eentonig - de brandende zon 😄. Grappig dat de Flatties zich zo verschillend gedragen. Janne is bekaf van het crossen door het bos en heeft 20x de afstand van de rest afgelegd. Die ligt nu met dr poten omhoog op het hondenbankje te dromen tijdens het rijden. Casey wil meerijden. En zich geïnteresseerd om zich heen te kijken bij mij op schoot. Er ontgaat haar niets 😄 We rijden door bergachtig landschap en stoppen een paar keer om te wandelen, zwemmen en genieten. Op de kaart zien we Loch Lomond weer verschijnen en besluiten op dezelfde plek aan het meer te gaan staan. Om 3u parkeren we en gaan genieten van het weer. En de dames zwemmen! We dineren op de picknickbank aan het meer in de avondzon. Life is good 🥂
Gisteravond stonden we op 15m bijna neus aan neus met een ree. Op onze ochtendwandeling helaas niks, het was er het tijdstip niet voor. Maar wel weer n prachtige boswandeling gemaakt. De hondjes liggen voor pampus, wij hebben een bakkie gedaan, dus nu tijd om de motoren te starten en hup ri England!!
Een nacht onderaan de Ben Nevis is negatief uitgevallen voor de besluitvorming Ja/Nee Isle of Skye. We lagen koud een half uurtje in bed of Marc schoot overeind met de mededeling dat hij lek gestoken werd. Ik dacht nog valt best mee joh!! We deden het licht aan en zagen honderden midges tegen het plafond zitten. Een ware massamoord actie volgde. Als 2 geroutineerde terroristen gingen we de beestjes te lijf. Terwijl ik hiermee bezig was bedacht ik me hoe bijzonder die kleine ettertjes zijn. Zo groot als speldenkopjes en toch een neus om ons te vinden, vleugels om te vliegen, een verschil in man/vrouwtjes en dat allemaal in zo’n klein ding. Afijn we sliepen ver na middernacht. Verrekken nu van de jeuk en zijn klaar met Schotland!!!

4 July 2018

Start: 62.395 km We vervolgen de route langs de kust zandstranden en koeien die in het zeewater staan af te koelen. Het is een prachtig gezicht. We slaan bij Bettyhill links af het binnenland in. Een single-track en een adembenemende mooie route. Ik had wel 100.000 foto’s kunnen maken. De zon en de wolken hebben een mooi samenspel met de spiegeling in het meer. Het is bloedje heet, dat is reden 1 dat we niet veel stoppen - we worden levend geroosterd door de felle zon. Reden 2 zijn 6 miljoen vliegen en horzels. We zitten middenin een groot schapenreservaat ik denk dat ze daar op afkomen. Of op ons..., toch maar weer eens douchen vanavond 😂. Bij de Falls of Shin maken we een wandeling in de bossen en bij de waterval wachten we tevergeefs op springende zalmen - nog te vroeg in het jaar zeggen ze.

3 July 2018

Gisteravond dachten we eens een keer tv te kijken. Beetje voetbal, wat nieuwsfeiten bijwerken, etc. We zaten nog maar net of BOEMMM. Knalt er een dikke Engelse puber met zn VW Golf tegen de achterkant van onze camper. We schrokken ons rot en vlogen uit de camper. De knul stond er wat beteuterd bij. Flinke schade aan de achterkant van ons huisje. Alles is plastic, dus dat wil wel. Afijn, hoop papierkraam en gedoe. Je zit er allemaal niet op te wachten. Het is maar blik/plastic en alles wordt weer opgelost maar toch niet leuk. Vanmorgen zaten we al om 8u aan de picknicktafel voor ons huisje aan het strand te ontbijten. Korte broek, hempje, ongelooflijk. Na een strandwandeling verlaten we Dornoch en rijden nog Noordelijker.

2 July 2018

Start: 62.100 km Eind : 63.236 km We begonnen met een beetje bewolking, we moesten er zowaar aan wennen 😄. Eerst naar Inverness, met blauwe lucht en zon de stad verkend en ons ochtendritueel Mac/Lidl afgehandeld. Toen binnendoor ri Noorden gereden. Prachtige route ook nu weer. Leuke plaatsjes, mooie huizen, fantastische natuur. Uiteindelijk in Dornoch aan het strand beland. Prachtige plek voor de nacht aan het strand weten te bemachtigen. 🎼En we gaan nog niet huis, nog lange niet .... 🎼

1 July 2018

Na het ontbijt nog een laatste wandeling gemaakt met R&B. Nu gaan we elk weer onze eigen kant op. Het was gezellig. We zien elkaar weer in Duitsland binnenkort 😄. Via de E9 rijden we naar Aviemore. Een klein wintersport plaatsje. Leuk maar vreselijk toeristisch en daar houden we niet van. We doen snel boodschappen bij Tesco en rijden door naar een meer in de bossen - Loch Garten. Prachtige plek waar we via de telefoon en Ziggogo Max zien winnen in Oostenrijk 💪. Het barst er van de vliegen en horzels 😩. Verder dus. Iets verder bij Speybridge vinden we een prachtige plek voor de nacht aan de River Spey. Marc zwemt met de meiden en ik luier wat in de zon. Vanavond vroeg naar bed we zijn bekaf van alle info van vorige week 😄. Kijken of we vannacht zonder al teveel ongedierte en krabben van de jeuk kunnen slapen.

30 June 2018

(2) Op zaterdag om 10u was het feest weer afgelopen. Na een laatste wandeling op het Estate zijn we samen met Rob & Beatrice naar de Scottish Game Fair in Perth geweest. Wat een kraampjes en mensen en wat was het bloody hot. Mooi dummyvest gekocht en van de diverse shows en hapjes genoten. Nog een poosje staan kijken bij de 4 Nations Int Workingtest. De crème de la crème van Gundogs uit het Verenigd Koninkrijk. Mooi werk gezien! Daarna een hapje / drankje bij de camper op het immense P terrein en op naar onze camperplek. Terug naar Perth waar we al eerder hadden gestaan. Samen een salade in elkaar gedraaid - even wennen zonder de kunsten van Charles - maar het was prima. Avondwandeling naar het hoogste punt en ondergaande zon bekeken. Daarna de route voor de komende weken besproken met input van R&B. Besloten dat we toch nog verder naar de Highlands gaan en Isle of Skye. Mits we niet teveel vliegend ongedierte tegenkomen. Dan gaan we terug!
We zijn weer terug in de bewoonde wereld. Wat een week hebben we gehad. Ruim 10 mijl de onbewoonde wereld in om daar aan het eind van een soort geitenpad een prachtige Lodge te vinden. En alsof we het allemaal verdiend hebben een week lang prachtig weer. De omgeving was schitterend. Een grote kloof tussen 2 bergen in met in het dal de rivier de Tilt. Edelherten op de bergen, roofvogels en die oneindige vergezichten. Dan(iel) Higgs onze trainer en zijn vrouw Flick als helper hebben ons versteld doen staan van onszelf en de honden. Prachtige opbouw in de trainingen in een terrein waar wij normaal gesproken nooit in trainen. Zo genieten! En wat een verre en hoge markeer apporten deden alle honden. Het was een leerzame week. Onze kok was een typische snowboarder met dito half afgezakte knie-lange broek, met baseballpet en een muziekkeuze van hardrock, pop, R&B tot klassiek. En dit stond tijdens het koken knetterhard aan. We hebben Haggis gegeten om je vingers bij af te likken (->2)

26 June 2018

We zijn nu 3,5 dag op het estate en het is werkelijk alsof we in heaven zijn. Niet te beschrijven zo’n mooie natuur. De lodge waar we verblijven is ook super en we hebben een heuse huis kok. Charles.

23 June 2018

Start: 61.777 km Gisteren geen spannende dag. Heerlijk geslapen op onze rustige bos stek. ‘S morgens naar Perth voor boodschappen, water tanken etc. Weer terug naar het bos. Lekker getraind met de meiden en rond 16u zo’n 50 km verderop aan het Loch Tummel afgesproken met Rob & Beatrice en hun 4 Golden Boys. ‘s Avonds pasta gegeten in de camper. Nu rijden we naar het kasteel Blair Atholl om met de honden te wandelen.

21 June 2018

Start: 61.567 km Eind: 61.697 km. Vanmorgen stonden we in de easy going stand. Op ons gemak ontbeten in het zonnetje en genoten van het uitzicht over het meer. Onze route vervolgd naar de bovenkant van het meer en dan naar de oostelijke kant. Het leek wel een route door de Franse Rivièra. Mooie verzorgde huizen met bloemen en prachtige tuinen. En uiteraard overal zicht op het mooie Loch Lomond. We rijden ri Perth en komen nog veel mooie dorpjes en het ene Loch na het andere tegen. Hier en daar stoppen we voor ‘n wandeling. In Perth parkeren we eerst aan het North Inch park met de bedoeling daar vannacht te blijven staan. We maken ook daar een wandeling, besluiten bijna een par 3 baantje te lopen maar doen het toch niet. We rijden naar de Lidl, en daarna vind ik op 1 van onze vele apps een prachtige plek in Kinnoull Hill Woodland Park net buiten Perth in de bossen. Wij voelen ons regelmatig Guus & Truus Geluk maar de honden boffen ook!!!

20 June 2018

En nog wat foto’s van onze hop-on bliksembezoek aan Glasgow.
Start: 61.442 km Eind: 61.567 km Flinke regenbuien vannacht, maar wij lagen droog! Vanmorgen scheen het zonnetje dus maar meteen een flinke wandeling gemaakt. Hierna vertrok de hop-on-hop-off camper voor een sight-seeing tour door Glasgow. Service punten vinden voor drinkwater tanken is lastig in GB. We zijn zo brutaal om bij een tankstation nadat we diesel hebben getankt te vragen of ze ook een slang hebben om water te tanken. Dat lukt, dat ook weer gebeurd! Op naar de City. Been there, done that 😂. George Square, Cathedral, Queen’s Cross Church. En verder 💪. Bij het Loch Lomond rijden we eerst naar Luss - te toeristisch. We rijden bij Inverbeg op een soort smal geitenpad van het meer af de prachtige heuvels in. Komen uit bij een ander meer rijden weer ri Lomond en zoeken een plek voor de nacht in Tarbet. Mooie plek weer! Vanaf morgen prachtig weer ook, yes 💪

19 June 2018

Start: 61.275 km Eind: 61.442 km Heerlijk geslapen op onze bosplek. Marc deed - zoals elke morgen - de ochtendronde met de honden en kwam gillend gek terug van de midges. Het hele spul kwam ook gezellig mee in de camper. Onrustig ontbeten dus 😩. Inmiddels kwam de zon door en een briesje. De midges waren meteen vertrokken. Na het ontbijt wagen we ons aan een wandeling in dit prachtige gebied. Nergens last van 💪. We vervolgen de route naar Ayr. Uiteraard binnendoor, we hebben de tijd. De natuur is prachtig de huizen afschuwelijk. Grijze bonken beton, kraak noch smaak. Marc rijdt inmiddels als een real British driver, ik hoef nog maar zelden LINKS!!! Te brullen 😂. En ik, ik word als een Queen door het land gereden. Ayr is het niet, al was de kustweg mooi. We gaan door via Irvine naar Clyde Murshiel Reg Park. We belanden in Lochwinnoch aan een groot meer voor de nacht.

18 June 2018

Dat Dumfries was het niet hoor zo’n troosteloze plek 😱😩. We stonden hier omdat er iets kapot was aan het chemische toilet. In deze plaats zit een dealer van Thetford. We waren helaas net na sluitingstijd in de plaats. Na het eten heeft mijn handyman de boel (met handschoenen) uit elkaar gehaald en zoals het er naar uitziet gefixt 💪. We starten de motoren en rijden alsnog 50km verder naar het Galloway Forest Parc en parkeren de mobile voor de nacht midden in het bos. Waanzinnig wat een verschil met die drukke P in dat muffe plaatsje. Hier worden we weer vrolijk van! Welterusten.
Start: 61.080 km Eind: 61.223 km We verlaten onze mooie plek aan het meer in Glenridding en rijden binnendoor naar Keswick. Het is hier weer adembenemend mooi. In Keswick vind je de ene na de andere outdoorshop en als je geen hond bij je hebt, val je op! In de etalages staan bordjes dat je vooral je hond mee moet brengen. Er hangt een gemoedelijke sfeer, het zonnetje komt door, kortom leuk dorp! We maken nog een praatje met een paar vriendelijke mensen gewoon midden op straat. Bij plaatselijke supermarkt doen we wat inkopen en vervolgen onze weg. Net buiten het dorp vinden we een mooie P met wandelroutes en we besluiten de honden een plezier te doen. Het wordt nu echt lekker weer en het uitzicht vanaf deze heuvel is prachtig. Hierna rijden we door naar Carlisle. Dat blijkt niks te zijn, we passeren de grens van Schotland, naar Gretna Green. Trouwen hoeven we ook niet meer dus we rijden door. We belanden in Dumfries. Niks bijzonders maar voor 1 nacht ok.

17 June 2018

Helaas is het weer wat omgeslagen het miezert zo’n beetje de hele dag. Vooral jammer voor de prachtige uitzichten die je hier hebt maar we genieten toch met volle teugen. Geheel tegen ons normale doen bezoeken we het mega toeristische plaatsje Ambleside aan het grootste natuurlijke meer van Engeland het Windermere. Waar Beatrix Potter een huis heeft wat toeristisch uitgemolken wordt 😱. We vervolgen de route over de Kirkstone Pass. Echt een waanzinnig mooie route. We komen aan in Glenridding op een P bij een haventje van de Ullswater Steamers (rondvaartboot). Prachtige plek voor £7,- incl gratis WiFi. We staan met de neus van de camper bijna in het water en helemaal alleen! De honden zijn door t dolle als ze zien waar we de nacht blijven. Eind: 61.080 km
Start: 60.947 km Om 12u vertrokken nadat we eerst alles weer schoon en bijgetankt hebben op de mooie camping Wood Nook in Treshfield, Skipton. We hebben lekker getraind met de honden en even alles op internet kunnen regelen wat moest. Wasje gedraaid. Kortom we kunnen er weer tegen! Het is een prachtig land, vriendelijke behulpzame mensen, enorm veel schapen, stijlvolle goed verzorgde huizen. Het lijkt 1 grote Rivièra Maison toonzaal. Maar mijn God wat veel auto’s ook. Waar we ook rijden in de middel of nowhere - altijd zit er een auto of meer achter ons. In Frankrijk kan je uren niemand tegen komen. Hier is het altijd druk. Dat geeft een beetje een opgejaagd gevoel. Hoop dat het in Scotland rustiger is. We rijden nu via Lake District naar Schotland.

16 June 2018

Start: 60.785 km Eind: 60.947 km We hebben in New Mills op een P in het dorp geslapen. Heerlijke rustige nacht. Het is nu bewolkt en beetje miezer dus we gaan wat km’s maken ri Lake District. Onderweg doen we Huddersfield aan voor een camperzaak. Kijken of we de omvormer kunnen repareren. Vlak voor Huddersfield gaan we eerst nog een mooie wandeling maken in Glossop. In een Memorial bos. Allemaal bomen geplant voor overledenen. Mooi gebaar! We belanden midden in een halve marathon. Een meneer doet er nogal gewichtig over als we vragen wat er aan de hand is. Maar het is meer een zaterdagmiddag loop van de plaatselijke kluts knieën groep. De camperzaak is niet veel soeps en we trekken door naar Halifax. Waarschijnlijk zijn we weer cultuurbarbaren dat we de stad niet aandoen maar de 10 hoogtepunten trekken ons niet echt. In Bingley doen we boodschappen, wassen de camper en vullen de diesel en gastank. Ondertussen valt er een hoosbui. 😱 We gaan op zoek naar een camping voor deze nacht

15 June 2018

Vanmorgen op ons gemak ontbeten en de deelnemers weer zien arriveren. Hele dag met NL team alle proeven meegelopen. Ze zijn als 6e geëindigd. Na afloop hebben wij alle proeven (hier en daar wat aangepast) ook gedaan. Rond 17u vertrokken. Het was een privilege om op dit Estate te mogen logeren en trainen. Kom hier graag nog eens terug! In Bakewell gegeten en toen nog klein stukje ri Schotland gereden.

14 June 2018

Gisteren nog een park for the night spot gevonden op 7km van het kasteel voor £ 1,00. En vanmorgen om 7 uur weer naar het Kasteel. Waren we gewoon vet te vroeg en 1 van de eersten! Het zou om 8 u beginnen maar dat werd ruim 9 uur. Voor het eerst in GB moesten we de lange broek aan het was zeker 10gr kouder en een fikse wind. Wij vonden het super gaaf om een Workingtest op dit niveau mee te maken en teams van 9 verschillende landen aan het werk te zien. Uiteraard hebben het NL team op de voet gevolgd en verslag gedaan op FB in een besloten jachthonden groep. Het NL team is gedeeld 6e maar alles staat dichtbij elkaar. Morgen kan alles anders zijn. Eind van de dag nog even een paar proeven gedaan die ze vandaag ook moesten doen. Heel gaaf om in zo’n mooi terrein te mogen en kunnen trainen met je hond! En nog gaver om aan het einde van de dag hier boven in de heuvels te mogen blijven staan met een 4 tal andere campers en caravans. Wij genieten volop van zo’n plek dicht op het vuur.

13 June 2018

Vandaag hadden we een reisdag. Garmin op “mooie route” en die kregen we. Door prachtige heuvelachtige dorpen. Met keurige aangeharkte tuinen en goed verzorgde huizen. Duizenden klaprozen en wederom prachtig korte broeken weer. Dus ook regelmatig een pauze voor n wandeling. Eind van de middag in Chatsworth aangekomen waar morgen de Int. Workingtest is voor Gundogs. We zullen op FB verslag uitbrengen voor het thuisfront van het NL team met oa onze trainer Tom. Start: 60.450 km Eind : 60.700 km

12 June 2018

We rijden door de plaats Worthing en km’s lang is zo’n beetje elk huis te koop aan deze route. Heel bizar al die borden. Benieuwd wat hier aan de hand is 🙄. Rond de middag belanden we in Portsmouth. Prachtig groot park langs het strand. De honden hebben t weer naar hun zin en wij ook. Na deze stop rijden we in Noordelijke richting. Hadden graag Devon en Cornwall nog aangedaan maar we kunnen niet alles zien in 6 weken. We komen nu wel eindelijk in het binnenland en zien mooie uitgestrekte heuvels en de typisch Engelse cottage huizen. Tegen de avond belanden we in Oxford. Wederom een prima plek aan een groot park. Na het eten ik op de stang van Marc zn MTB naar de binnenstad. We moesten van Mn moeder even cultureel doen. ChristChurch en Townhall bekeken - aan de buitenkant 😂. Leuke gezellige stad met onwijs veel eettentjes. Maar we hadden al gegeten in ons eigen « huisje ». Morgen verder ri het noorden - Chatsworth staat op de planning. Start: 60.239km Eind: 60.450km

11 June 2018

Het was goed toeven hier in Brighton. En vandaag alweer een heerlijk zonnige dag. Op veel plaatsen zien we bankjes met teksten erop van overleden mensen. Hier (foto) hebben wij gisteren van ons diner genoten. We gaan nu weer op weg richting Devon en Cornwall.
In Royal Tunbridge Wells parkeren we de camper bij een keurig park (Dunorlan Parc)met vijver. De honden mogen los mits ze under controle zijn. Dat lukt behalve dove Henk schiet alle kanten op. Die moet je tegenwoordig aantikken om duidelijk te maken welke kant we opgaan 😂. We vervolgen onze weg ri Brighton. We besluiten om dit heel saai via de snelweg te doen. Marc is al bekaf van alle smalle wegen en het links rijden. Ik voel me net een papegaai - links - links - links. We moeten nog erg wennen aan de drukte hier. Welk boerenpad je ook opgaat er zit altijd iemand op je bumper. Het lukt nog niet om echt te onthaasten. Gelukkig biedt Brighton nieuwe kansen. We hebben een prachtige plek aan de boulevard. De meiden mogen zwemmen met de baas en we genieten van de ondergaande zon in de zee. Vanavond nog even trainen op ons privé grasveld.
De overtocht ging soepel. We waren - niet Des Hoeds - ruim op tijd. De paspoortcontrole ging snel. Bij het loket kregen we een scanner aangereikt en moesten zelf de honden scannen op hun chip. Op de boot werd niet gecontroleerd en dus bleven we bij de honden en hebben 2 uurtjes kunnen “slapen” op bed. Aan de overkant snel een plek gezocht in Alkham en hier verder geslapen. Zoals gebruikelijk hebben we niets voorbereid. Bij het ontbijt pakken we de kaart en prikken Royal Tunbridge Wells. Het is prachtig weer so of we go!

11 June 2018

Om 20.45 uur vanuit Pijnacker vertrokken naar Duinkerken voor de overtocht naar Dover. We hebben de boot om 02.00 uur. Hier start onze vakantie naar Engeland en Schotland voor de komende bijna 6 weken. Start: KM 59.716