Belgium, Norway, Netherlands · 152 Days · 112 Moments · January 2019

Erasmus Norway


2 June 2019

Een traditionele wandeling op zondag. We wandelde naar het viewpoint. Om toch nog eens een laatste keer door het bos te wandelen. In de avond aten we zelf gesneden frietjes.

1 June 2019

Koffers pakken, woow wat vliegt de tijd. Dit avontuur is om gevlogen. Met toch wel wat pijn in het hard al mijn spulletjes bijeen gepakt... (sorry voor de niet zo vriendelijke vinger mama, zal het niet meer doen :))

31 May 2019

F R E U N D S C H A F T ❣️

29 May 2019

Running dessert samen met Annika, Veronika, Bodine en Julie. De foto’s zeggen genoeg denk ik 😋

28 May 2019

Freundschaft dinner. Dit is ons laatste avond maal samen, Laura haar papa komt morgen en de dag erna gaan ze samen rondreizen in Noorwegen. We droegen allemaal ons steentje bij. Bodine maakte heerlijke mojito’s. Annika & Veronika zorgde voor een verfrissende salade als voorgerecht. Laura maakte een gezonde en lekkere ovenschotel. En ikzelf maakte een zomerse kaastaart in een glas. Om de vertering wat te stimuleren gingen de meisjes wat spelen op de speeltuin. :p

27 May 2019

Meiden-tripje, dag 2. Na een toch wel koude nacht hielden we een gemeenschappelijk ontbijtje. Op het gemakje onze spullen gepakt en terug gewandeld naar Breisås. Het was een kort maar erg aangenaam tripje! Daarna was het weer tijd om met mijn neus in de boeken te vliegen

26 May 2019

Meiden-tripje, dag 1. In het hele jaar was het ons nooit gelukt om met ons vijf op trip te gaan. Freundschaft, Veronika, Annika, Bodine, Laura & ik besloten op trip te gaan. Later besloot Julie ook om mee te gaan. Erg ver zijn we niet geweest, we wandelde naar het meer achter Breisås. Daar aangekomen was het tijd voor een plonsje in het meer. Na het zwemmen wat van de zon genoten, tenten op gezet en gekookt. De avond afgesloten met een heel gezellig kampvuur.

24 May 2019

Na de kanotrip was het tijd voor wat aan mijn studies te werken. Voor outdoor moest ik nog een taak afwerken en studeren voor mijn eerste examen in Leuven. Op de eerste foto zie je een foto kadertje: dit was een cadeautje voor Simon (onze leerkracht) samen met een Belgisch biertje en een Duitste appelstrudl. Het weer was erg mooi en ook de zonsondergang is prachtig de afgelopen dagen. Aan de groepsfoto’s zie je dat er bijna dagelijks mensen vertrekken, dat is wel een pijnlijk gegeven. Het afscheid nemen is best zwaar, en dan ben ik zelf nog niet de gene die moet vertrekken...

22 May 2019

Kanotrip, dag 3. Net als in de nacht regende het de met voor en na de hele dag, zeker de namiddag was het dik prijs. Stortregen tot we op school aankwamen. Gelukkig hadden we neopreen pakken en konden we ons goed warm houden. We vaarde de rivier af tot de peddelclub. Voor we op dit meertje aan kwamen was er een pittige stroomversnelling. Nadat sommige deze deels hadden overwonnen, hebben we de kano’s tot het meer gedragen. De groep werd in twee gedeeld en we leerde solo paddelen. Na deze les was het tijd om het laatste stuk van de rivier af te varen. Vervolgens moesten we nog een stuk gevoel afleggen met de kano’s: van het museum tot school. Dit verliep erg vlot, wanneer de kano’s op hun wielen staan zijn ze erg makkelijk te transporteren.

21 May 2019

Kanotrip, dag 2. Na een goede nacht in ons kano-huis. Kon de dag weer van start gaan. De zon was ook van de partij. We peddelde in de voormiddag nog op het meer en leerde nog wat nieuwe peddel slagen en speelde we wat spelletjes. Na de lunch zetten we onze tocht voort naar de rivier. Voor we de rivier op konden moesten we door een eerste stroomversnelling. We gingen aan land voor de stroomversnelling om de situatie te bekijken. Na deze te overwinnen, besloten we de ‘companion rescue’ te doen. Daarna peddelde we verder tot onze volgende kampplaats. Van dit moment begon het weer zich wat te keren. We konden gelukkig nog droog koken en eten maar bij het dessert moesten we gaan schuilen en het regende de hele nacht.

20 May 2019

Kanotrip, dag 1. Vandaag vertrekken we voor 3 dagen op kano trip. Deze zal doorgaan in de omgeving van Bø, hier keek ik wel naar uit. Een tripje in eigen omgeving. Dit maakte wel dat ik de eerste dag nog niet echt in trip-modus was, maar tegen de namiddag zat ik er redelijk in. We vonden een leuk kamp op een eiland. We verzamelde in de namiddag wat hout voor het vuur, plaatste onze bagage droog en namen een pauze. Daarna gingen we nog even terug het water op voor wat spelen. In de avond kookte Clara en Martin een heerlijke soep met véél groeten, als dessert hadden Karel en Freya, brood op een stok voorzien. Het was een relatief regenachtige dag maar dit verpeste de dag niet.

19 May 2019

ROADTRIP 3.3: Preikestolen - Bø. We besloten op tijd te vertrekken naar het startpunt van de wandeling naar Preikestolen. Dit was een goede optie want we waren zeker niet de enige met dit idee. De wandeling naar boven was heet mooi en viel mee qua volk. Het was een machtig zicht onderweg en boven aangekomen. Het toeristische verpeste de charme wat maar het was een top ervaring. Rond de vroege namiddag terug naar Bø. En ook hier weer een mooie rit.

18 May 2019

ROADTRIP 3.2: Sandnes - Stavanger - Preikestolen. Wakker worden met regen, dat was even moeilijk om de tent uit te komen. Maar we hadden geen haast, op het gemakje naar Stavanger vertrokken. Stavanger verkent. Dit was een aangename verassing: vele leuke straatjes, coole haven, lekkere chai latte en ijsjes. Daarna hebben we de Ferry genomen naar Tau, van hier konden we richting Preikestolen rijden. Het plan was in de vrije natuur te kamperen, dit verliep moeizaam. We besloten op een kamping te gaan, aangename keuze.

17 May 2019

ROADTRIP 3.1: Bø - Sandness. De originele planning bestond uit een wandeling naar Kjerag. Helaas waren de weersvoorspellingen niet gunstig, héél veel wind, en besloten we direct richting Stavanger te rijden. We vonden een leuke campingplek, kookte een lekkere maaltijd en gingen op tijd ons bedje in. Want het feestje van de dag ervoor zat nog in ons lichaam.

15 May 2019

Biertasting. Samen met Laurits, Deen die ik heb leren kennen op de wintermountain trip, hadden we afgesproken een bier proeverij te doen. Met was Belgische en Deense biertjes ging de avond van start. Later kwam Karel langs. De Deense rum werd boven gehaald, de zelfgemaakte Tsjechiese jenever & chocolade. Het was een zeer gezellige proeverij.
Canoe les. Een dagje op het water met Hedda. We leren manoeuvreren met de canoe en enkele rescue-principes.

11 May 2019

Goodbye party. Amai, zo snel dat de tijd hier gaat... ook al ben ik zelf nog een maandje hier, mensen rondom mij beginnen af te tellen naar vertrek naar huis. Om nog zoveel mogelijk mensen erbij te hebben, is het vandaag afscheidsfeestje. Eerst een international dinner, iedereen maakt in groep een gerechtje. Daarna was er een bierpong toernooi. Wat een heerlijke avond met deze leuke bende!

10 May 2019

Kayak trip, dag 4. De laatste dag, het weer viel redelijk goed mee. Geen zon maar droog met hier en daar eens een bui’tje. Doordat het gisteren fel geregend had besloten we de veilige route te kiezen en niet in grote open waters te gaan. Het was een korte trip en rond 12u kwamen we aan bij de auto’s. Toen begon het avontuur pas, onze leerkracht vond de sleutel van de auto niet. Maar na enkele uurtjes wachten op de reserve sleutel konden we naar huis.

9 May 2019

Kayaktrip, dag 3. Regen, regen, regen. De hele dag door in de regen, de zee was hierdoor iets wilder. Onze tocht was vandaag rond Gumøy. Een kortere tocht maar door de regen toch vermoeiend. Eens aangekomen in het kamp gingen we warm onze tent in voor een rust momentje. Samen met Freya bereide we het hout voor het kampvuur voor. In de avond werd het wat droger en konden we genieten van gezellige laatste avond bij het vuur. (Foto’s volgen)

8 May 2019

Kayak trip, dag 2. Wakker worden met het zonnetje op de tent, heerlijk! Na een ontbijtje in de zon vertrokken we op onze tocht. We kayakte tot Jomfruland, een eiland dat gecreëerd is door de ijskap. Onze eerste stop was bij een klein haventje, hier mochten we helpen bij het tellen van de vogel populatie en we hadden lunch in de zon. Daarna vaarde we tot de vuurtoren en een uitzichtspunt. We hadden het eiland verkent tijd om terug te keren rond 19u kwamen we aan in ons kamp, toen was het tijd voor nog wat zelf reddingsoefeningen. Om de dag af te sluiten een lekkere maaltijd bij het kampvuur. (Foto’s volgen)

7 May 2019

Kayak trip, dag 1. In een klein haventje in de buurt van Kragero begon onze tocht. We kwamen rond 10u aan en hebben dan alles uitgeladen en de kajaks geladen. Voor we op tocht vertrokken kregen we enkele oefeningen van Simon. Daarna zijn we naar onze basecamp vertrokken. Eens daar aangekomen hebben we het kamp opgezet, daarna was het tijd voor nog wat kapseis oefeningen, brr. In de avond een lekkere maaltijd aan het kampvuur. (Meer foto’s volgen)

6 May 2019

Bezoek Joeri en Karin. Dagje Oslo. Eens aangekomen was het zo goed als middag, tijd voor een lekkere hap. Daarna beeldenpark bezocht, wandeling door Oslo en het operahuis. Onderweg een drankje en dan zat het weekend er weeral op. Het was een super weekend!

5 May 2019

Bezoekje Joeri & Karin. Vandaag in de voormiddag snacks gemaakt voor mijn opkomende trip. Rond de middag vertrokken naar Gygrestolen, samen met Freya, Becca en Skylar, een mooie wandeling gemaakt. Het weer zat mee, op de weg naar onder ligt hagelbuitje maar dat was niet storend. Wanneer we terug kwamen een pasta gemaakt en de avond afgesloten met Bonanza.

4 May 2019

Bezoekje Joeri & Karin. Voormiddag uitslapen en uitgebreid ontbijtje. Na de middag vertrokken we voor een wandeling. Als pauze maakte we broodjes met pesto en een netel soep. Daarna wandelde we verder naar de waterval en geitjes. We sloten de wandeling af met een drankje bij Bull In. In de avond aten we een zelfgemaakte openschotel en speelde we Bonanza.

3 May 2019

Bezoekje Joeri & Karin. Nadat ze met wat vertraging waren aangekomen, besloten we nog een lekkere pizza te gaan eten. Eens aangekomen in Bø vonden we nog een klein beetje energie 😉 om naar Bull In te gaan. Hier zat de sfeer er goed in, geslaagde avond.

30 April 2019

Koken met planten. Onze laatste les van NPOE, we trokken er op uit en zochten naar, paardenbloemen, netels en een soort klaver. Hiermee maakte we een vijf gangen menu wat heel erg smaakte! Na de les wandelde we door tot de waterval en hier stonden de geitjes te grazen. De avond eindigde met een prachtige zonsondergang.

27 April 2019

Normale schoolweek. Ja, je leest het goed een normale les week. Na de lessen beach volley, zumba en zwemmen. Ook wat gezelschapsspelletjes en thee’tjes tussendoor. Ook namen we de tijd om kapper te spelen, zomercoupe’ke is weer aanwezig.

26 April 2019

X-Russ. Een feestje waar alle Noren hun deur eens voor uit komen!

21 April 2019

Easterbrunch 🐣

20 April 2019

ROADTRIP: de route.
ROADTRIP 2.13: Granvin - Bø. Wakker worden met een prachtig zicht, wat wenst een mens meer op een laatste dag. Leuke rit gehad met onderweg een gezellige picknick stop. En zo kwam er stilaan een einde aan deze roadtrip. Ik had een geweldige tijd en ben heel dankbaar dat ik dit unieke avontuur heb mogen delen met mijn vriendinnen hier. Dit vergeet ik nooit. Ha det!!

19 April 2019

ROADTRIP 2.12: Bøverdal - Flåm - Granvin. De voormiddag en middag zaten we in de auto. Het was een ge-wel-dig mooie rit. We reden door het Jotunheimen gebergte waar nog heel veel sneeuw lag. Daarna daalde we af en reden we langs prachtige meren. Voor mij was dit de mooiste rit van de trip, een mix van landschappen: uniek! Voor we in Flåm aankwamen moesten we een ferry nemen dit wisten we niet maar was een zeer aangename verassing. Aangekomen in Flåm hadden we tijd voor een picknick in de zon. We genoten wat van het weer en speelde nog eens Bonanza. Daarna was het tijd voor de trein. Leuke ervaring en indrukwekkend om te zien dat de spoorweg had gemaakt is. S avonds kookte we in onze outdoor keuken. En we besloten nog wat kilometers te rijden voor we in ons bedje kropen. Zeer goede beslissing we kwamen terecht op een parking met een mooi uitzicht.

18 April 2019

ROADTRIP 2.11: Trondheim - Bøverdal. Dagje in de auto, eerst wouden we naar Lillehammer gaan maar besloten in dit niet te doen. We stopte in Otta wat wel een gezellig dorpje leek maar niets was open omwille van witte donderdag. Daar wat in het zonnetje gezeten en wat genoten van het weer. Vervolgens doorgereden naar een heel leuke campingplaats. Deze lag vlak naast de baan maar was erg rustig en uitgerust met bankjes. We maakte een lekkere maaltijd en installeerde ons dan in de Glamper 🤪

17 April 2019

ROADTRIP 2.10: Namsskogan - Trondheim. Weeral mooi weer, het weer zit ons super mee. We hebben een leuke dag in Trondheim. Gezellig wat rondkuieren en terrasjes doen. Daarna rijden we een half uurtje buiten Trondheim naar onze air bnb waar Jazz 😸 ons opwacht.

16 April 2019

ROADTRIP 2.9: Bodø - Mosjoen - Namsskogan. Dagje rijden, met opnieuw een stop in Mosjoen. S avond leuk plekje gevonden om te koken met de zonsondergang. We reden nog wat verder en vonden onze slaapplek in Namsskogan.

15 April 2019

ROADTRIP 2.8: Lofoten - Bodø. Na onze spullen te pakken, vertrokken we Zuidwaarts. We besloten langs Nusfjord te gaan en dit was een erg goede beslissing. Een super gezellig dorpje, met een prachtig uitzicht. Onderweg spotte we heel wat mooie uitzichten. Daarna was het tijd om de ferry te nemen, en ohh ja: eindelijk, het noorderlicht!

14 April 2019

ROADTRIP 2.7: Lofoten. Een mooie wandeling langs de stranden van lofoten met een prachtig uitzicht over de bergen. We wandelende van Gimsøysand (air bnb) naar the light house. Op de terugweg hadden we een stop bij de manage voor een drankje. Eens terug in het huisje was het tijd voor een stevige maaltijd. Hierna reden we nog wat door Lofoten meer richting het Oosten. S avonds speelde we samen wat spelletjes en dan was het slaaptijd

13 April 2019

ROADTRIP 2.6: Bodø - Lofoten. De boot naar de lofoten was in de late namiddag en ook Laura haar vlucht was in de namiddag. We hadden dus nog een halve dag samen. Hierbij zijn we Saltstraumen gaan bekijken, de plek waar eb en vloed heel erg zichtbaar is. Het was een super leuke uitstap. Daarna was het tijd om Laura af te zetten in de luchthaven, voor we naar de boot gingen hebben we nog iets gedronken in het centrum. Eens aangekomen op de lofoten moesten we nog 2u rijden naar onze air bnb. Deze rit was echt super mooi!

12 April 2019

ROADTRIP 2.5: Shorshei - Bodø. Samen met Laura moesten we nog een kleine 3u rijden voor we in Bodø aankwamen. Eens aangekomen besloten we eerst te gaan winkelen voor een lunch en een lekker dinner. Want, vandaag komen Bodine en Annika aan. Na een hapje te eten, zijn we eens door Bodø gewandeld, niet zo speciaal. Een vrij industriële stad met weinig historiek. Wel vonden we een leuke koffieshop. Hierna haalden we Bodine en Annika op in de luchthaven en hadden we een gezellige avond met zn vieren.

11 April 2019

ROADTRIP 2.4: Trofors - Mosjoen - Storforshei. Wakker worden in de camionette met een prachtig zicht. De nacht was koud maar we waren goed voorzien en hebben ons goed warm kunnen houden. We hadden niet echt verwachtingen vandaag want tussen Trondheim en Bodø ligt niet echt een grote stad. Meer grove natuur. We besluiten in Mosjøen het bord van Støgata te volgen, en worden aangenaam verast. Het oude stadscentrum is heel mooi en we hebben een leuke namiddag. Vervolgens rijden we verder tot Mo i Rana maar dit stelt wat teleur. Via een app vonden we dat er een huisje was met parking, we besluiten het erop te wagen. Dikke meevaller: twee wc’s en een ruimte met twee banken en verwarming. Koken was dus gemakkelijk en warm vandaag

10 April 2019

ROADTRIP 2.3: Trondheim - Trofors. In de voormiddag deden we een leuke wandeling door Trondheim. Leuke stad, heel rustig en niet echt een over toeristisch gevoel. Na wat rond te kuieren besluiten we terug de baan op te gaan. We rijden een dikke 150km tot Grong. Niets speciaals maar we besluiten er een hapje te eten en dan nog een stukje door te rijden. Uiteindelijk vinden we een leuk plekje waar we een lekkere maaltijd maken, filmpje kijken en de nacht doorbrengen.

9 April 2019

ROADTRIP 2.2: Frogner-Trondheim. De nacht in de camionette was meegevallen, een klein beetje koude tenen maar voor de rest goed kunnen slapen. Vandaag stond een redelijk lange rit op het programma, dik 6u. Maar alles verliep erg vlot, de helft kon ik rijden voor de middag, na de middag laste we nog een extra stopje in in Kvikne. Aangekomen in Trondheim besloten we eerst naar de Air bnb te gaan en vervolgens een korte wandeling te maken en avond eten.

8 April 2019

ROADTRIP 2.1: Bø-Drammen-Frogner. In de late namiddag, na Laura haar les, zijn we vertrokken. Samen zullen we de eerste vijf dagen doorbrengen, tot Bodø. De rit verliep erg vlot maar de avond kroop wat in mij, we besloten bij Spiralen in Drammen te stoppen. Voor een mooi uitzicht en om te koken. Rond 22.00 besloten we nog even verder te rijden tot na Oslo. Ons plan was eigenlijk tot Lillehammer te gaan maar dat was iets te ver. Uiteindelijk sliepen we aan de kerk van Frogner.

4 April 2019

Trip België, dag 6. Je kan het misschien al raden: de voormiddag heb ik mijn portfolio afgewerkt. In de namiddag ben ik even bij Jojo binnen gesprongen om mijn maatje, Kurtje, te bezoeken en eens even bij te babbelen. Rond de koffietijd was het tijd voor vlaai, samen met de grootouders. En Jefke mocht zijn kaarsjes uit blazen, toch enorm blij dat ik erbij was. En dan was het weer tijd om te vertrekken naar de luchthaven. Deze 6 dagen zijn om gevlogen, met een goed gevuld programma had ik geen tijd om me te vervelen. Nu zit ik op het vliegtuig en is het weer aftellen naar het volgende avontuur 😃

3 April 2019

Trip België, dag 5. In de voormiddag was het weer tijd voor mijn portfolio. S middags bij Bomma en Bompa op de kost. In de namiddag zijn we voor Jef zijn kostuum voor zijn gala gaan kopen en dat ging verrassend vlot (gelukkig). Op de village een drankje en hapje meegepikt, het was een gezellige familie namiddag. S avonds kwamen ze de boel begaaien voor de kleine zijne 18e verjaardag.

2 April 2019

Trip België, dag 4. In de voormiddag mij toch maar eens aan mijn portfolio gezet want de deadline komt dichterbij. In de middag kwam Siemen langs, het was weer heel gezellig om eens bij te babbelen. In de avond maakte mama een Belgische maaltijd en ja die smaakte mij! Dan was het tijd om een klein stapje in de wereld te zetten met Joeri. Super toffe avond bij de Wonderbar, wat wilt ne mens meer?

1 April 2019

Trip België, dag 3. Bij babbelen, bij babbelen en ... bij babbelen. S ochtends ontbijt met de grootouders bij het Tuinkaffee. Hierna Eva uitgehaald voor een gezellige babbel. Om 12u was het tijd om naar Leuven te gaan, daar hadden ik afgesproken met Maayke, Liesje en Evi. Eerst een lekkere hamburger met Belgische frietjes. Hierna zetten we ons “kransje” voort op de oude markt met (natuurlijk) een Belgisch pintje. In de avond een lekker ijsje gaan eten met Britt en de avond afgesloten bij de Mistral met een thee’tje.

31 March 2019

Trip België, dag 2. Op uitstap met de familie Janssen naar Keukenhof. Ook wel gekend als de bollentuin (een grote bloementuin dus). We hadden prachtig weer en het was erg leuk om de familie terug te zien. Moeke en opa waren erg aangenaam verast en dat deed me enorm plezier. Na de tuin reden we door naar Utrecht voor wat sight seeing en een lekker diner bij de rechtbank. En dan was het tijd om eens oprijd het bed in te kruipen.

30 March 2019

Trip België, dag 1. S ochtends in Bø werd ik wakker met een prachtig uitzicht, D-day. Na 3 maanden nog eens naar het thuisfront. De vlucht verliep vlot en papa kwam me ophalen. We gingen direct naar Jef zijn match en dat was een “vreemd-grappig” weerzien. Ik werd niet meteen herkend, hij wist van niets dus dat was wel een verassing. In de avond ging ik samen met mama en papa een heerlijk hapje eten bij Vivendum.

29 March 2019

Running dinner. Ik hoor jullie al denken, wat is dat? Zie het als: “komen eten” maar dan in duo’s/trio’s. Als groep maak je een gang (voorgerecht-hoofdgerecht-dessert) voor twee andere teams. De andere twee gangen ga je ergens anders eten samen met nog een ander team. Samen met Veronika en Annika hadden we het voorgerecht: rauwkost met yoghurt dip en fritatensuppe. Ons hoofdgerecht was Indian Dhal en het dessert: appel gebak met ijs en caramelsaus.
Dag uitstap, Norwegian perspectives. We bezochten het ski museum in Morgedal. Naar mijn zeggen het beste museum wat ik ooit heb gezien, de foto’s zullen dat wel verklaren 😄 Daarna wandelde we naar de woonplaats van Søndre Nordheim. Beter bekend als de vader van het moderne skiën.

27 March 2019

Dag 5, Tromso. Een dagje ontspannen en geniet van het zonnetje dat in de namiddag kwam piepen. In de middag gezellige koffie bar gedaan. Daarna een kijkje gaan nemen in the Magic Ice bar. Wat in het zonnetje gewandeld en gezeten en dan was het tijd om terug naar huis te gaan, na een zeer geslaagde trip!

26 March 2019

Dag 4, Tromso. Toeristen dagje. Tromso museum, Polaria en Fjellheisen stonden vandaag op het programma. Ik hoopte op een mooie zonsondergang maat de wolken besloten er anders over (weeral), kans op noorderlicht weeral miniem. S avonds samen met Freya en haar kameraad (Sascha) iets gaan drinken in een lokale bar, Bastards bar, met live muziek.

25 March 2019

Dag 3, Tromso. Vandaag een dagje ontspannen, winkeltjes doen en tourist uit hangen. Door de dag het centrum verkent, leuke winkeltjes bezocht, gezellige koffiebars gedaan en enkele cultuur elementen gespot. In de avond een heerlijke pasta gekookt. S avonds een wandeling gemaakt over de brug naar de kathedraal en Fjellheisen. Helaas geen noorderlicht maar wel een mooie foto van de “the city lights of Tromso”.

24 March 2019

Dag 2, Tromso. Een stormachtige dag en nog veel schoolwerk dat op mij staat te wachten. Ik besloot in de air bnb te blijven en mijn taken af te werken. In de late namiddag ben ik verhuisd naar een hostel in Tromso centrum. S avonds een korte wandeling en een snelle hap.

23 March 2019

Dag 1, Tromso. In de ochtend reden we met de bus tot Tromsø centrum. We deden een wandeling maar dit was niet echt een grote meerwaarde. Eens aangekomen in het centrum was het tijd om een hapje te eten, een heerlijke pizza bij Pizzafabrikken. Dan hadden we gevonden dat we een beer tasting konden doen bij Mack brouwerij. Eerst een video, dan een biertje met wat uitleg en een rondleiding in de kleine fabriek. Hierna was het tijd voor Skylar en mezelf om naar de verzamelplaats van het honden sleeen te gaan. We werden opgepikt en reden een dikke 35min tot de plek van de honden. We kregen warme kledij, konden kennis maken met de honden en kregen uitleg over hoe de slee te “sturen”. Tijd om te vertrekken, het was best spannend maar na enkele 100m had ik redelijk goed door hoe het in zijn werk ging. Het was genieten en een geweldige ervaring, dit vergeet ik nooit! We sloten de dag af in Ølhallen (bierhal), het aantal bieren dat ze hier op tap hebben is ongezien. Het smaakte dat geef ik toe!

22 March 2019

Trip Tromsø. Na onze les op op vrijdag is het tijd om te vertrekken naar Oslo. We zijn met 7, dus busje vol. De rit ging vlot alleen een helse drukte rond Oslo. Eens aangekomen op de luchthaven hadden we erg veel tijd, heerlijk! Het verlof kan beginnen. Van Tromsø luchthaven met de bus naar onze air bnb, super vriendelijke mensen en gezellig verblijf.

19 March 2019

Dag 7, study trip. Op naar ons laatste kamp. Het weer was schitterend, de trip ging heel vlot, we deden een extra topje van een berg met een prachtig uitzicht, we hadden tijd voor wat downhill Telemark. Zeer geslaagde dag op ski’s. In de namiddag een leuk kamp op gezet, proberen een kampvuur te maken maar dit bleek een minder succes. We sloten de dag af zo als altijd in een tent met het avondeten, gezellig wat napraten en genieten van een snickerscake als dessert.

18 March 2019

Dag 6, Study trip. De zon is er samen met heel wat wind. Maar we kunnen weer buiten komen. Super mooie trip op de planning staan naar ons voorlaatste kamp. In de middag stopte we bij een hutje en hier was het min of mee ‘windstil’. Na de lunch vonden we een heel mooie kampplaats. Het was nog vroeg dus we hadden tijd voor wat ontspanning, vrij skiën... en een snowcave toilet te graven. Jaja daar hoort een selfie bij :)

17 March 2019

Dag 5, study trip. In de ochtend werd ik een half uur voor de wekker wakker gemaakt door mijn mede tripgenoten. Ik was verbaasd en dacht al dat ik mij verslapen had maar nee, het weer was zo slecht dat ze wouden overleggen wat we best deden vandaag. Over 1 ding waren we het eens de voormiddag daar was geen buiten komen in mogelijk. Gezellig samen ontbeten, dan wat spelletjes gedaan in de hut en sommige hebben hun “lesje” gegeven. In de middag was de wind een klein beetje beter en ook het zicht dus gingen we naar buiten: lopen met kompas, afstand lopen en oriënteren met weinig zicht was ideaal om te oefenen. In de namiddag avond terug wat gezelschapsspelen in de hut en daarna een lekker zelfgekookt potje.

16 March 2019

Dag 4, study trip. In de ochtend was de zon lichtjes van de partij en hoe verder we vorderde hoe meer zon. Rond de middag kwamen we aan in de hut, hier zullen we twee nachten doorbrengen. In de middag zochten we een zonnig plekje en erna hebben we sneeuwprofielen gegraven en enkele teambuilding activiteiten gedaan. In de avond lieten we ons volledig gaan met een lekkere maaltijd uit de hut!

15 March 2019

Dag 3, study trip. Een kort tripje vandaag met als hoofddoel een plek vinden voor snow caves en Snow tranches te graven. Rond 11u hadden we een eerste mogelijke plek gevonden om mogelijks te kunnen graven. En ja, we hadden “geluk” de plek voldeed aan de eisen. Het weer was grijs en natte sneeuw dus dat viel een beetje tegen. Ook het graven duurde langer dan verwacht maar na 6u graven had het vorm gekregen en konden we ons avondeten eten. Toch wel voldoening om er uiteindelijk in te kunnen kruipen.

14 March 2019

Dag 2, study trip. Eerste ‘echte’ dag van de tocht, 8,5km. Het eerste deel van de tocht was een serieuze klim, dit hadden we niet echt verwacht omdat we de wintertrack volgde. Na de lunch besloten we de track te verlaten en door de verse sneeuw te wandelen. Erg mooie tocht, tot de knietjes in de sneeuw en het tempo was laag maar oké. Rond 17u konden we kamp opzetten en erna gezellig samen zitten voor het dinner.

13 March 2019

Dag 1, Study trip. De eerste dag is voorzien als reisdag. Dus in de ochtend vertrokken we richting Haugastøl; 240 km en 3u30 rijden. De rit ging heel vlot en heb er echt van genoten! Eens aangekomen namen we een pauze, vervolgens hebben we onze spullen gepakt en moesten we maar een 15min skiën tot onze eerste kampplaats. Kamp opgezet, eten gemaakt, gezellig samen gezeten... easy day

10 March 2019

En dan zijn er ook heel wat dagen dat het “gewone” leven doorgaat. Via deze blog leef ik precies een paradijselijk leven, van het ene avontuur in het ander. En absoluut, ik geef toe de ervaringen die ik hier mee maak zijn ones in a lifetime. Maar er zijn ook gewone dagen waar ik opsta voor school werk, ga sporten, eten maken, wassen... ook dit hoort erbij. Ik kan zeker niet klagen maar de laatste week werd ik toch eens met mijn voetjes op de grond gezet dat het leven hier ook gewoon zijn gangetje gaat en dat het oké is om eens een minder dagje te hebben. Maar dit hoort er ook bij en ik denk dat het een belangrijke les is voor het leven. Maar ik besef dat ik hier vooral wil genieten, veel ervaringen opdoen, vriendschappen voor het leven opbouwen en niet te vergeten geniet van de kleine dingen!
Trip voorbereiding: plannen, bakken, eten drogen, eten maken...

7 March 2019

Twee dagen geen les, wat zouden we eens doen? SKIËN 🥳 Met de bus vol: Bodine, Annika, Sakura, Romeo, Laurits & Kristoffer trokken we richting Kongsberg. Super ski dagje, echt genoten! Ondanks er in de namiddag wat regen was waren de pistes erg goed en hebben we ons geweldig geamuseerd!

5 March 2019

Les Telemarken, door mijn blessure kon ik niet deelnemen op de Telemark ski’s maar ik heb me goed kunnen amuseren op mijn gewone ski’s!

4 March 2019

Gezellig dinner’tje met Annika, Bodine, Laura, Lisa en Ricardo. We maakte Aziatische zomerrolletjes en als dessert Belgische wafels.

28 February 2019

Na de trip was het tijd om wat tijd door te brengen met vrienden. Donderdag hadden we etentje met onze groep van Wintermountain en nog enkele Noorse studenten. Vrijdag is het altijd de dag om op stap te gaan met de internationale groep. Voorheen hadden we een wereldkampioenschap bierpong en tada: team: Noorwegen-Nederland-België werd tweede 😬 Daarna nog naar Bull In geweest en de tent gesloten! Zaterdag was het housewarming bij: Veronika, Annika, Alexis, Lisa, Sakura en hun Noorse roommate. Super gezellig feestje!

26 February 2019

Wintermountain trip, dag 9. We sloten de laatste avond af met een super gezellig “shared-dinner”. Alle tenten maakte een maaltijd en we verzamelde samen in onze tent. Dan was het tijd voor de laatste dag. Dit was een relatief korte tocht met redelijk wat afdalen. We hadden een goede timing en kwamen 30min voor de bus zou komen onder aan!

25 February 2019

Winter mountain, dag 8. Het weer was volledig toegetrokken in de ochtend en mijn gevoel zat wat op het zelfde niveau. Redelijk slecht geslapen, mijn hiel was weer gevoelig... beetje een off day. Toch vertrokken we op tocht naar een bergtop, iedereen hoopte dat het zou open getrokken zijn tegen dat we daar kwamen maar dat was niet het geval. Het trok als maar meer dicht en we besloten onze tocht af te breken en terug naar kamp te gaan. Na een lange middag pauze, moesten we per tent een activiteit voorzien: landingsplaats helikopter voorbereiden, spelletjes op het meer, een noodshelter maken en geo-caching. Na toch een goed gevulde dag te hebben verdeelde we de taken; wc upgraden, water voorzien, koken... s avonds hadden we met iedereen samen een sharing dinner, super gezellig en leuke afsluiter op de laatste avond van de trip.

24 February 2019

Wintermountain trip, dag 7. De trip is iets korter dan gepland omdat we gisteren een stuk extra hebben gedaan. Het eerste deel ging super vlot en het leek dat we om 13u aan ons kamp gingen zijn. We besloten nog eens opzoek te gaan naar een plek voor snowcaves maar helaas te weinig sneeuw. Dan opzoek naar een goede plek om basecamp te maken. Dit koste ons redelijk wat tijd en uiteindelijk vonden we tegen 15u een goede plek. Camp opzetten, lekker avondeten: Indian Dhal, een dessertje muslibar + warme chocomelk en een spelletje met de dobbelstenen om de dag af te sluiten. 21u: slaaplekker!

23 February 2019

Winter mountain trip, dag 6. Na een goede nachtrust in de snowcave stond ik op met een lichte stijve rug. Samen met David zal ik vandaag de groep naar het volgende kamp brengen. De dag verliep heel goed, we hadden super weer, de tocht was heel mooi en uiteindelijk viel de pijn in mijn rug goed mee. Na bijna 30.000 stappen op de teller besloten we kamp te maken. Vandaag een tent camp, op de menu staat chili sin carne met een lekker chocolade-marshmallow dessert.

22 February 2019

Winter mountain trip, dag 5. Onze eerste tripdag, het weer was echt niet goed tijdens het skiën. Heel mistig, weinig of geen zicht en ook de sneeuw was slecht, totaal bevroren. Onze trip was niet zo lang omdat we vandaag opzoek gingen naar een plek om “snowcaves” te graven. De kans dat we konden graven was eigenlijk niet zo groot omdat het weer de afgelopen week zo warm was. Maar uiteindelijk vonden we een super goede plek en konden we snowcaves graven. We hebben 4,5u gegraven maar het resultaat mag er zijn en de ervaring was fantastisch!

21 February 2019

Wintermountain trip, dag 4. De dag begon in mineur: gesneden aan de staalkant van de ski en mijn hiel deed gigantisch veel pijn (beginnende ontsteking op de aanhechting van mijn achillespees). Na deze problemen te hebben opgelost werd het toch nog een mooie en plezante dag. Vandaag veel rond oriëntatie gewerkt: kaart en kompas, geblinddoekt afstand inschatten, op kompas verplaatsen... de zon was ook weer van de partij en dat is altijd een leuk extraatje!

20 February 2019

Winter mountain trip, dag 3. Trip dag, we zijn naar de top van Kista gegaan. Super mooie tocht, in de voormiddag 2u45min geklommen. In de namiddag nog naar een nabijgelegen top geweest en dan aan de traverse begonnen voor de afdaling. Super weer gehad, vanaf dat we gingen afdalen trok het wat toe maar we zijn heelhuids onder geraakt!

19 February 2019

Wintermountain trip, dag 2. Compagnion rescue, dat is het topic waar we vandaag rond werken. We hebben ons enkele kilometers van de hut verplaatst. Het terrein moest wat steiler zijn om simulaties te kunnen maken. We hebben ‘Snow coffins’ gegraven: hierin ga je liggen en word je volledig onder gegraven om het gevoel van een lawine te simuleren in een zeer gecontroleerde situatie. Dan bouwde we nog een grot in de sneeuw waarin we voorwerpen en mensen konden leggen om dan met de prope te gaan aanvoelen hoe verschillende voorwerpen/personen aanvoelen. Tot slotte hebben we de lawine redding geoefend zowel met als zonder lawine pieper. Heel leerrijke dag!

18 February 2019

Winter mountain trip, dag 1. We zijn weer vertrokken, winter trip nr. 3, dit is onze langste trip. De eerste vier dagen zullen we dagtrips doen vanuit de hut en dan vertrekken we voor 5 dagen op trekking met de tenten. Vandaag was het een warme dag, althans zo leek het in de ochtend. Toen we eenmaal boven waren bleek er heel wat wind te zijn. Vandaag stond de dag in het teken van oriënteren met de kaart, het terrein en het kompas + het graven van een sneeuwprofiel. Het was een leuke dag, de groep valt ook erg goed mee dus dat is zeker fijn meegenomen. Morgen staat “companion rescue” op het programma, hier zullen we elkaar gaan redden uit een lawine situatie. Heel erg benieuwd...

16 February 2019

#ROADTRIP1: Bø-Drammen-Oslo-Bø. We besloten vandaag al door te reizen tot Oslo zodat we zondag niet te veel afstand moeten afleggen tot de luchthaven. In de voormiddag moest ik nog wat rugzak pakken voor de trip, rond een uur of 11 vertrokken we. Om er een leuk dagje van de maken deden we een eerste stop in Drammen, het was middag vooraleer we hier waren en op aanraden van Anders een super lekkere Spaanse tapas lunch gehad. We hebben even door Drammen gewandeld en zijn dan naar de Spiralen gereden. Dit is een tunnel van 1,6km lang die door de berg gaat in de vorm van een spiraal. Het uitzicht was prachtig! Bovenop de berg heb je een uitzicht over heel Drammen. Dan besloten we verder te rijden naar Oslo, hier hadden we een air bnb geboekt. Van hieruit zijn we met de tram tot het centrum gegaan, wat rondgewandeld en weer heel lekker gegeten. Na een hele leuke vader-dochter-dag was het tijd om te gaan slapen.

15 February 2019

Bezoek uit België #1. Mijn eerste bezoek uit België, super leuk. Papa is donderdag nacht toegekomen met de auto, deze zal in in Noorwegen houden. Yes 😎. Voormiddag hebben ik tussendoortjes gebakken voor mijn volgende trip en heeft papa mijn kamer eens een poetsbeurt gegeven. Namiddag zijn we naar het kerkje van Bø gewandeld en dan door het centrum.

13 February 2019

Trip Lifjell, dag 2. In de nacht was er zeer veel wind maar toch goed kunnen slapen en geen kou gehad! Het opruimen van de tenten verliep vlot geen spullen kwijt geraakt, althans met wat chance. Een handschoen, kaart en kompas waren gaan waaien maar enkele 100m verder weer te vinden. Door de felle wind besloten we onze tocht niet veel langer te maken. Het afdalen was wel stevig: de sneeuw was volledig aangevroren en dus moeilijk grip te krijgen ook de wind maakte het niet gemakkelijk. Maar de zon was gelukkig van de partij dit maakte het iets draaglijker. Het was een redelijk vermoeiende trip maar weer een enorm mooie ervaring rijker.

12 February 2019

Trip Lifjell, dag 1. Nog maar enkele dagen terug maar al tijd voor een nieuwe trip. Samen met onze leerkracht Hedda trokken we erop uit voor een tweedaagse. Vandaag was een super dag, we gingen voornamelijk omhoog en dit was echt een mooie trip. Wanneer het begon te schemeren besloten we onze tenten op te zetten, dit ging samen met héél veel wind. Wanneer tent 1 op stond begonnen we een sneeuw muur te bouwen, dit was echt noodzakelijk. Wanneer het kamp in orde was gingen we koken, lekkere chili sin carne. Het koken ging niet zo vlot want ons vuurtje wou niet echt meewerken. Ook de sneeuw muur waaide nog eens om. De jongens besloten de muur te herstellen en samen met Freya bleef ik in de tent om de tent wat tegen te houden en verder te koken. Uiteindelijk konden we lekker eten en was het tijd om in onze slaapzak te kruipen.

9 February 2019

Winterforest trip, op de kaart. Op de kaart zie je de A routes (zwart) dit is wat we normaal voor ogen hadden om te doen. Dan zie je de B route (roze) dit is een alternatief en de C route (rood) is in geval van nood. De blauwe markeringen die je ziet is de route die we effectief hebben gedaan. Dan heb je nog de nummers dit zijn de kampen. Dag 1: start aan de parking, over de “weg” tot onze kampplaats aan Hågåvatn. Korte tocht omdat we weinig tijd hadden door de verplaatsing. Dag 2: over Hågåvatn naar Beggestultjønna. Hier besloten we de B route te nemen omdat de ochtend veel tijd had genomen en Niels en Anco hadden wat oriëntatie oefeningen voor ons. Dag 3: over Beggestultjønna naar Langetjønn. In de ochtend hadden we een stevige klim, hier zagen we dat het niet realistisch was om tot kamp 3 te geraken, we wijzigde onze plannen. Dag 4: over/langs Langetjønn naar Reinstjønn. We zijn over Søndre gegaan en hielden iets verder kamp. Dag 5: van Reinstjønn naar parking. Tocht door het bos.

8 February 2019

Winterforest, dag 5: De laatste dag, woow wat vliegt de tijd. Het is met gemixte gevoelens dat ik aan deze dag begin. Aan de ene kant is het super jammer dat de trip erop zit, maar ik heb zelf niet zo goed geslapen en voel dat de vermoeidheid in mijn lichaam zit. Dit zorgt ervoor dat ik toch wel blij ben dat we aan de laatste dag zijn gekomen. De meerderheid van de groep had dit gevoel maar met veel enthousiasme starten we aan onze trip. Clara en ikzelf stonden in voor het uitstippelen en begeleiden van de groep. We zochten een leuke route met niet al te veel hoogtemeters en deze viel bij de meeste wel in de smaak. Het weer was ook prachtig en dit deed goed aan het groepsgevoel. Iedereen genoot van de laatste dag. In de middag deden we een redelijk lange stop in het zonnetje, genieten. Daarna was het tijd om de tocht te eindigen, voor we naar huis gingen deden we nog een evaluatie samen met Niels en Anco. En dan was het zo ver, einde van de trip. Zo veel geleerd op zo een korte tijd!

7 February 2019

Winterforest trip, dag 4. Amai wat vliegt de tijd, dag vier al, heb goed kunnen slapen. De tips voor warme voetjes allemaal toegepast en yes het heeft geholpen. In de ochtend toch even kouden voetjes maar het vuur was aan dus opwarmen maar. Ik moet toegeven de vermoeidheid slaat wel wat toe, de nachten zijn niet hetzelfde als in een gewoon bed. Vooral koud en veel wakker worden. De trip was erg mooi, over vlakker terrein vandaag! Eens aangekomen was het tijd om het kamp te maken. Vandaag was ik samen met Clara verantwoordelijk voor het koken en dus ook het maken van het kamp. Op het menu stond Indian Dahal en als dessert hadden we chocolade met marshmallows en koekjes voorzien. Dit vond iedereen zeer geslaagd 🤗 De slaapplek ik vandaag ook super ze hebben een shelter “kasteel” gebouwd voor 8 personen, gezellig. Morgen laatste dagje, terug richting de auto’s...

6 February 2019

Winterforest, dag 3: Deze nacht samen met Maja onder een boom geslapen. Dit was een van de dingen die we moesten doen: slapen op een alternatieve plek in de natuur. De dag begon goed, goed kunnen slapen, Niels was jarig en we hadden een vlotte opstart in de morgen. De tocht was redelijk zwaar omdat het terrein erg steil was ons groepsgevoel werd zeker op de proef gesteld. We hebben onze tocht ingekort want er stond normaal nog een steilere klim op het programma, niet echt haalbaar. Op 200m van onze kampplaats, “brak Niels zijn been”, een simulatie om te kijken hoe we omgaan met eerste hulp. Daarna hebben we het kamp gebouwd, samen met David heb ik de shelters opgehangen en vanavond stonden de veganistische ‘vleesballetjes’ op de menu. Dit smaakte iedereen, we hadden zelfs geen plaats meer voor een pudding als dessert. Dus dit verschoven we naar het ontbijt. Tijd voor de nacht, met heel wat tips van Niels en Anco slaagde ik erin mijn voeten redelijk warm te houden tijdens de nacht.

5 February 2019

Winterforest, dag 2. De nacht was redelijk koud en vooral mijn voeten hebben wel wat afgezien. Maar het weer was super, de zon was er dus dit is al een hele fijne manier om de dag te starten. De start van de dag verliep wat moeizaam omdat het uur van opstaan niet duidelijk was. We hadden uiteindelijk 4u nodig om het kamp te verlaten, oeps... we besloten dat het beter was de B route te volgen omdat we anders in tijdsnood zouden komen. Het was een super mooie tocht eerst over het meer, dan door het bos en terug over een meer om onze slaapplek te vinden. Vandaag stond ik samen met Christian en Maja in voor het opzetten van de shelters, dit verliep heel vlot! Het was een mooi kamp, redelijk uitgestrekt en de meerderheid van de groep besloot onder een boom te slapen, heel erg spannend om dit te ervaren! Vandaag stond er wortelsoep met couscous en kikkererwten op het menu, deze was heel erg lekker! Zeker en vast een geslaagde dag 😊

4 February 2019

Winterforest trip, dag 1: Wauw wat was ik benieuwd naar deze trip en toch ook wel wat zenuwachtig! We zijn met een kleine vertraging toch kunnen vertrekken, na wat gepuzzel met de auto’s en het materiaal. Onderweg zagen we al dat er goed wat sneeuw lag, heerlijk! Eens aangekomen had ik het redelijk koud, denk door wel wat zenuwen maar ook door het wachten. Dan zijn we aan een super mooie trip begonnen, na 2u onder weg te zijn geweest hebben we ons eerste kamp gemaakt. Wc voorzien, water halen, hout zagen en kappen, vuur maken de zijlen omhoog hangen... Super tof, echt een leuke dag gehad, dan was het tijd om te koken, het vuur deed moeilijk maar het eten was echt heel lekker! Zeker en vast een geslaagde dag, ik kijk al uit naar morgen. Nu hopelijk een warme nacht 😴

3 February 2019

1 maand in Noorwegen. Vandaag 3 februari zit mijn eerste maand in het hoge noorden er al op. De tijd vliegt hier voorbij. Op deze korte tijd heb ik al enorm veel mooie ervaringen meegemaakt. Zo heb ik opnieuw leren skiën, of toch op een andere manier, geleerd welke belangrijke rol Friluftsliv heeft in Noorwegen en vooral hiervan leren genieten. Daarnaast heb ik al heel wat nieuwe mensen leren kennen, ik voel me hier wel thuis en dat is zo een fijn gevoel om te hebben op meer dan 1255km van mijn thuis. Ook de opleiding is echt mijn ding, vanaf morgen start het echte werk, we vertrekken voor 5 dagen op trekking in het bos. Toch wel spannend moet ik toegeven maar ik kijk er enorm hard naar uit!

31 January 2019

Samen eten en eten drogen. Met onze groep voor de eerste trip, Winterforest hebben we een avond samen gekookt om het gemeenschappelijke eten voor de trip voor te bereiden. Daarna hebben we samen lekkere lasagne gegeten, een gezellige avond dus.
Trip op ski’s naar Åstjørn. Naar dit meer heb ik al een paar keer gewandeld nu op verkenning met ski’s. We begonnen met het wandelen over de voorziene paden, hierbij was de sneeuw tot enkel hoogte. Na een uurtje wandelen besloot onze leerkracht dat we niet meer de paden zouden volgen maar gewoon onze weg zouden zoeken doorheen het bos. Zo gezegd zo gedaan, iedereen in een treintje achter elkaar en om de 100m een nieuw persoon op kop. De sneeuw was hier een pak dikker tot knie hoogte en het was dus aan te raden om regelmatig van koppersoon te wisselen. Echt een hele mooie ervaring, we zijn enkele meren over gestoken maar dit viel soms wat tegen: ze waren nog wat nat waardoor onze ski’s aan de onderkant bevroren en we niet goed konden glijden. Na de meren was het tijd om terug te gaan en dat was heel leuk, bergaf. Veel plezier gehad! Op het einde hadden we nog een oefening: we moesten iemand evacueren die niet meer kon wandelen na een ongeval (laatste foto).

30 January 2019

Telemarken 😎 Eerste les Telemarken, we zijn naar een nabijgelegen ‘ski gebied’ gegaan en hebben daar voor het eerst les gekregen over de Telemark bocht. ‘Ski gebied’ -> 1 lift die niet in dienst was & 1 piste die niet geprepareerd was => omhoog wandelen & veel plezier in de verse sneeuw ☃️

29 January 2019

Belgische wafeltjes bakken 😋 Samen met Bodine (Nederlands meisje) heb ik wafeltjes gebakken. Deze waren voor de international day op school, hierbij laten alle Erasmus studenten eten proeven van hun thuisland. En ja wat anders dan heerlijke Belgische wafeltjes volgens het recept van Bomma, dankjewel Bomma!

28 January 2019

Eten drogen voor de trip. Gedurende de hele week heb ik met voor en na eten gedroogd om mee te nemen op de trip. Redelijk veel werk dus ik hoop dat het de moeite waard is, licht is het alleszins! Op foto 5 zie je alles wat ik gedroogd heb: bloemkool, broccoli, champignon, zoete aardappel, kikkererwten, wortel, appel, banaan en tonijn. Om je een idee te geven de wortels was een 750gr, er blijft niet veel van over 😅 dan zie je ook nog mijn voorbereide maaltijden voor de trips: ontbijt, tussendoortjes en middageten. Het avond eten maken we als groep dus dit moest ik niet voorbereiden.

27 January 2019

After ski party! 🥳

26 January 2019

Wandeling naar de waterval 💦

25 January 2019

Norwegian perspectives: we zijn er voor een dag op uitgetrokken met onze ski’s. Onderweg zijn we gestopt om een ‘kamp’ te maken. We leerde vandaag hoe kinderen in Noorwegen een dag buiten zouden kunnen doorbrengen. Wij maakte een vuur, soep, broodjes, een parcours door de sneeuw, een hangmat op een rustige plek en verven in de sneeuw.

17 January 2019

Skiën in Kongsberg. ⛷ Een vrije dag (weeral 😬) tijd om de Noorse ski pistes eens te ontdekken. S morgens om 7:30 vertrokken, een dik uur tot Kongsberg. Om iets na 9:00 stonden we op de piste, heerlijke ski dag gehad: perfecte pistes, zalig weer en toffe compagnie. Samen met Karel van mijn klas naar daar gereden, in de namiddag twee Belgen gezien: Thomas en Rik (Studeren thuis ook LO op UCLeuven en zitten nu op Erasmus in Notodden)

15 January 2019

Eerste dag op de backcountry ski’s ⛷ Geen les, tijd om het nieuwe materiaal te testen. Absoluut goedgekeurd 😄

14 January 2019

Fitness 🏋🏼‍♀️ In de kelder van de school is een kleine maar zeer functionele fitness.

13 January 2019

Wandeling naar het meer 🚶🏼‍♀️

10 January 2019

Eerste praktijk les: Langlauf ❄️ De dag van te voren kregen we les over het waxen van de ski’s. De dag zelf was het nog donker toen we richting school wandelde, van daar zijn we samen naar de langlauf piste gewandeld. In totaal een 4,5km dus een stevige opwarming. Ter plaatste leerde we de basis van langlauf, veel spelvormen maar ook veel ervaring. Aan het einde zijn we wel terug kunnen langlaufen tot school. Stevige dag met net geen 25.000 stappen op de teller.

9 January 2019

The outdoor “experts”. De naam: neem het niet te serieus, het was meer een grap 😅 Hieronder onze klas, laat me even iedereen voorstellen. Van rechts naar links: dat eerste meisje kennen jullie wel, Freya (DE), Clara (DE), Karel (CZ), Martin (CZ) & David (CZ)

8 January 2019

Sneeuwwandeling met the outdoor “experts”. ☃️ We hadden dinsdag geen les, in tegenstelling tot de andere studenten, dus besloten met onze klas een winterwandeling te maken. Uiteindelijk waren we maar met 4 (Freya, Karel, Martin en mezelf) en we zijn gewandeld naar Åstjønn, een meer niet ver van de studentenwoningen.

7 January 2019

De eerste schooldag. 🤓 We kregen info over verschillende algemene zaken van de school. Daarna zijn we met onze klas, naar het centrum gegaan. Op zoek naar wat materiaal voor onze opleiding (geen schrik mama en papa, ik heb alles 😉). En ohh ja, DE EERSTE VERSE SNEEUW. ⛄️ Ook in de avond samen met de klas gekookt en een filmpje gekeken.

6 January 2019

Stilaan leer ik hier mijn weg wat te vinden. Samen met de Erasmus groep zijn we de school (foto 1&2), KROA (studentenhuis) en Gullbring (foto 3) gaan verkennen. De school kan ik wat vergelijken met mijn school in Leuven, redelijk modern en verdeeld in verschillende vleugels. In KROA worden allerlei evenementen georganiseerd, voor studenten: feestjes, quiz, concerten... Ten slotte Gullbring, dit gebouw heeft vele bestemmingen: fitness, zwembad, bioscoop, klaslokalen, kleine cafetaria. We eindigden de dag met lekkere pizza, getrakteerd door de school 😋

5 January 2019

Wandeling bij zonsondergang (16:00)

4 January 2019

Laatste dag met de familie. Bezoekje aan Liffjel skicenter, toch een beetje teleurgesteld, er is één sleeplift deze kan je volledig zien (foto 2). Aan het einde van de weg, was het uitzicht prachtig! De volgende ochtend mochten we samen nog eens geniet van een mooie zonsopgang. Daarna zijn mama, papa & Jef naar huis vertrokken.

3 January 2019

Welkom in mijn kotje, hier zal ik de komende 5 maanden verblijven. 🏠 De kamer valt heel goed mee, heb voldoende ruimte voor mijn vele spullen die ik mee heb (foto 1). 😅 Op mijn kamer heb ik een eigen badkamertje, een slaap & leef gedeelte en een kleine berging. En ook over het uitzicht valt niet te klagen, de laatste foto geeft je al een kleine indicatie 🌅

2 January 2019

De trip 🚎 & ⛴ tot Bø. Enkele sfeerbeelden van onze reis!

1 January 2019

Morgenvroeg is het zover, het avontuur begint. Om mijn opleiding Lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie af te ronden heb ik ervoor gekozen om op Erasmus Study te gaan. We rijden morgen met het gezin tot Kiel, daar nemen we de nachtboot en komen 3 januari aan in Oslo, vandaar moeten we nog een dikke 2u tot Bø. De koffers zijn gepakt en ingeladen, helemaal klaar om te vertrekken! 😃