Poland, Spain · 2563 Days · 29 Moments · May 2010

Eivissa, Aitana and Lukas voyage in Poland


2 June 2017

Quan ja vam sortir del camp de concentració, vam tornar a Cracòvia per a tornar a València en aviò. Però abans vos he de contar unes coses sobre el clima que hem notat i averiguat. El clima es continental humit, a mig camí entra el clima oceànic i el clima continental. Els hiverns són freds i els estius solen ser temperats, amb unes temperatures mitjanes que ronden els -5ºC a l'hivern als 19ºC a l'estiu. L'avió al final ens ha costat entre els tres 1.300€. Però en total de tot, 16.600€.
El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau va ser fundat per els nazis que ells estaven dirigits per Hitler. La majoria dels jueus van ser sssasinats allí (90%) i la resta van morir per enfermentats, càmeres de gas, anorèxia, o per què els torturaren. Fou un complex format per varios camps de concentració en Polònia.
Quan ja hem arribat, que hem tardat 9 hores, hem dinat i hem entrat a Auschwitz.
Avuí, hem desdejunat en l'hotel, i Lukas ha llogat un cotxe per a poder anar a Auschwitz.

1 June 2017

A la nit hem sopat a l'hotel i ens hem girat perquè al dia següent teníem un viatge pendent.
Al final no hem pogut anar a la nòria perquè estava en òbres i aleshores hem visitat un museu de barques. Resulta que a Gdansk li diuen la ciutat del peix i pesquen el millor peix del món. I antigament la majoria de la gent treballava de peixcater, o cuiners.
Després de visitar el castell ens ha entrat fam i hem anat a un restaurant que es deia . Quan ja havíem menjat prou, hem tornat a la ciutat per a vore una noria.
Després de desdejunar em anat al Castell de Malbork i un guia ens ha contat la seua història. El castell de Malbork és un simbol de poder i tradicions, però encara més conegut per ser el castell de rajola gòtica més important del món. Nosaltres em gaudit d'aquesta obra mestra tan per dins com per fora.
Quan hem arribat a Gdansk, hem desdejunat en l'hotel que es deia Dwór Oliwski City Hotel y spa, i hem agafat forces per visitar la ciutat. Entre els tres ens ha costat 235€.
Després de Eixe dia tan guai com teníem un poquet de fam em tornat a l'hotel a sopar, i hem llogat un cotxe per a prendre la marxa cap a gdanks.

31 May 2017

Després hem anat a un edifici... Els tres hem disfrutat d'unes meravilloses vistes en el palau de la cultura i la ciéncia. Hem descobert i llegit coses súper interessants sobre aquest edifici tant impressionant, i que ara vis anem a contar. El Palau de la Cultura i la Ciència és l'edifici més alt de Polònia, amb 237 metres d'alçada. L'edifici, regal de la Unió Soviètica a Polònia, va ser construït entre 1952 i 1955. L'arquitecte principal va ser Lev Rudnev (1885-1956), un dels principals exponents de l'arquitectura estalinista. El Palau és força semblant a altres gratacels de la mateixa època a la Unió Soviètica, però Rudnev va incorporar-hi molts elements i detalls propis de la tradició arquitectònica polonesa. Durant molt de temps va ser un edifici rebutjat per molts ciutadans, que el veien com un símbol de la dominació soviètica, amb el temps, però, ha esdevingut una de les imatges emblemàtiques de Varsòvia. Actualment s'utilitza com a centre d'exposicions i complex d'oficines.

29 May 2017

Però també hi han moltes aus com els cisnes, els ànecs, cormosans, cigonyes, halcons, i àguiles.
Els animals típics son: bisons, cérvols, alces, mulflons, jabalís, ossos pards, llopsi tarpons.
El parc nacional, ha estat súper xulo, i a continuació vos anem a explicar unes cosetes que ens han contat uns coneguts que ens hem trobat. Parc Nacional de Bialowieza és un fenomen real a escala europea. El parc nacional més antic de Polònia i un dels més antics d'Europa té una molt diversa varietat de flora i fauna. Aquí trobem una gran varietat de plantes i animals que no existeixen en cap altre lloc. Segons els especialistes, Bosc de Bialowieza és la llar de 25.000 espècies d'animals i més de 1.000 espècies de plantes. Nosaltres vam experimentar la natura en el seu millor moment. Després com teníem tanta fam hem anat a dinar a un Restaurant que es deia polskarozana i era súper bonic i al mateix temps rústic, hi havia umolts dinars súper bons. Lúkas ha menjat unes hamburgueses típiques de vedella, jo ha menjat pieroguis, que són com uns rabiolis farcits de moltes coses com formatge, carn picada etc. , i aitana s'ha unflat a dolços, coques, pastissos...
Avuí, ens teníem que alçar prompte perquè teníem reservat un tour per un parc natural amb molta vegetació i fauna. I després de desdejunar en l'hotel, hem es començat la marxa.

28 May 2017

Després de que ens conten eixa història tan interessant hem anat a sopar a un restaurant típic de Varsòvia que es diu Stara Kamienica, Lukas a sopat una hamburguesa amb verduretes i Eivissa una hamburguesa amb ou passat per aigua i jo he sopat pollastre amb ensisam, però hem vist un gos que li donaven menjar del restaurant i després ha vomitat...
Varsòvia és la ciutat més gran de Polònia, i la capital del país. Compta amb una població d'1 745 000 habitants el que la converteix en la novena ciutat més poblada de la Unió Europea, i que posseeix uns 2.790.000 habitants en la seva àrea metropolitana. El centre històric de la ciutat, completament destruït arran de l'Alçament de Varsòvia el 1944, va ser reconstruït meticulosament després de la guerra, i el 1980 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco com a "exemple destacat de reconstrucció gairebé total d'una seqüència històrica que s'estén des del segle XIII fins al segle XX ".
Després de vore els quadres, hem yogat uns off- roda de súper segway tour, i així hem tornat a l'hotel. I el millor, ha sigut que ens hem trobat unes persones que eren molt simpàtiques i ens han contat una mica d'història de Varsòvia. Lukas, s'ha emocionat massa i ha anat a tota velocitat i s'ha pegat una trompada... Per persona ens ha costat 40€. En total 120€.
Després de dinar hem anat a donar una volta i hem anat ha el museu Nacional de Varsòvia hi habien amonto de retrats de pintors per Eixample: Leon Wyczolkowki, Jan Matejko, Julian Felat i també hi havia un retrat de Marie Curie, i hara vos anem a contar un poquet de Mrie Curie... Va naixer ha Varsòvia l'any 1867 es va anar a Paris a estudiar química i física. Allí es va combretir en la primera dona en doctorar-se en Francia i obtindre la càtedra en soborne... Va descobrir la Radiactivitat i rebre el premi novel de física l'any 1903 i el novel premi de química a l'any 191.
Després hem anat a un centre comercial que estava propet, i hem dinat. Però de Postre ens hem menjat els millors gelats del món.😋🤤🤤
Quan hem arribat a Varsòvia, que és la capital de polonia, hem agafat un taxi cap a l'hotel, que es deiaintercontinental Warszawa, ja era mig dia i hem anat a dinar a un centre comercial.
Avuí 28 de maig, ja el segon dia de viatge,hem anat a desdejunar ha una cafeteria que es diu Starbucks coffee i em agafat un cafè que estava súper bo i calentet per a es començar el dia, em anat a donar una volta per el centre i estava súper guai hi havia un monto de tendes i sobretot roba ... I després d'alquilar un cotxe súper bonico 🚙 , hem escomençat el viatge cap a Varsòvia.

27 May 2017

Després de comprarmos unes pulseres hem anat a un centre comercial a sopar, i el més al.lucinant és que allí havia una festa. La festa es diu Andrzeijk-la nit de les bruixes...I sabeu el mes interessant que hi havia una dona amb un traje típic de polonia i un monyo molt bonic...
Després de dinar tan agust, hem anat al mercat d'Ambre. A continuació aitana vos va a explicar el que és i de que està fet. L'ambre és una resina fòssil. També se'n troben restes del Cretaci. És considerada l'única pedra preciosa d'origen vegetal. El seu nom significa "que sura al mar". S'usa en joieria des del segle V aC. L'ambre s'usava per a prevenir refredats, especialment en collarets penjats dels nens. Les petites escultures d'ambre xineses servien per a assegurar la fecunditat d'una parella, per això s'usa com a ingredient en certs filtres d'amor orientals (tradició present també a l'Europa medieval, com ho prova la ruta de l'Ambre). L'ambre s'extrau de l'arena del mar Bàltic, i hem fet un taller de recollir Ambre de la platja.
Al dinar, ens hem trobat a una famosa que es diu Dorota Radczewska. Ella és cantant i també ha fet algunes películes, i ens ha contat una mica d'història de l'edat mitjana. El primer assentament conegut a Cracòvia s'establia al turó de Wawel al segle IV. La història de Cracòvia comença abans de la creació de l'estat polonès en tant que capital del poble vístula. Segons la llegenda, la ciutat va ser fundada pel cap d'aquest poble, Krak, sobre el turó de Wawel sobre l'antre d'un drac. Els primers escrits històrics parlen d'un poble eslauque s'instal·lava sobre les vores del Vístulaal segle VIII on es batejava el príncep dels vistulans. Aleshores Cracòvia pertanyia a la Gran Moràvia.
Restaurant Després de visitar durant dues hores i mitja hem anat a un restaurant anomenat Amarylis Restaurant. Lukas ha menjat placki, Aitana zurek i Eivissa pierogi.
El castell de Wanell Smok Wawelski o el Drac de Wawel habitava a l'interior d'un turó a la vora del Vístula. Cada dia el drac sortia del seu cau i es dedicava a matar camperols i devorar el bestiar de manera que el Rei Krak va oferir la mà de la seva filla, la princesa Wanda, a qui acabés amb el drac. Molts cavallers van morir en l'intent fins que un sabater es va oferir al Rei. Hàbilment va emplenar de sofre un bot de xai i el va deixar davant del cau del drac i quan aquest va sortir enfurismat del seu cau se'l va menjar. Li va entrar tanta set que va baixar al riu i després de beure mig Vístula va explotar. El sabater es va casar amb la princesa i van viure feliços. Això és el que compta la llegenda del Drac de Wawel i, segons això, el Castell de Wawel està construït sobre d'aquesta turó en què habitava el drac.
Hem arribat a l'hotel que es diu Aparthotel Lwowska 1 a les 4:32. Quan hem arribat, estàvem tan cansats que hem decidit d'ormir. Al cap d'unes hores aniriem per visitar la ciutat i menjar. Aitana Quan s'han fet les 11 ens hem despertat i ens he arreglat i hem començat la marxa per Cracòvia. Primer hem anat pel casc antic Mentre passem per llocs imprescindibles com la Torre de l'Antic Ajuntament, l'Església de Sant Pere i Sant Pau i el Castell de Wawel, hem descobrit més de mil anys d'històries i llegendes sobre Cracòvia. Acontinuació Eivissa vos va a contar una llegenda.

28 May 2010

Avuí 26 de maig a les 18:30 hem eixit de València fins a Barcelona i hem estat desde les 19:25 fins a les 23:11,que hem eixit de l'aeroport. Hem arribat a les 4:00del matí a Kiev i a continuació hem pres la marxa fins a l'hotel. Els tres ens ha costat 683,70 i per persona 227,90.