Spain · 29 Days · 16 Moments · January 2017

De overwintering van Jetty en Wim in Spain


2 February 2017

Als wij terug komen van het inkopen doen is onze plaats inmiddels vrij. Dus verplaatsen wij ons hebben en houden naar "onze" plaats. In tegenstelling met anderen dwars op de plaats want wij hebben plek genoeg. Het voordeel wat wij nu hebben is direct een mooi uitzicht vanuit de voortent. Over de vallei, Ondara en Denia met de Middelandse zee. Op de voorgrond de citroenbomen compleet met bloesem en citroenen, gemakkelijk als wij er eentje nodig hebben.

1 February 2017

Onderweg naar de volgende camping worden wij door TomTom voor een probleem gesteld. Dus iemand moet kijken of het wel goed gaat met de auto en caravan , tja en dan moet je door het veld bloemkool struinen om ook droog te blijven. De reis gaat nu naar Campell, een camping redelijk hoog in de bergen met een schitterend uitzicht. Wij gaan via de tolweg en de reis verloopt zeer voorspoedig. Bij aankomst is onze gereserveerde plaats nog bezet maar deze zal snel vrijkomen. Tja Spanje hè "maniana".

29 January 2017

Vandaag een bezoek gebracht aan het natuurlijk Serra d'Intra. Geweldig mooi weer, zonnig en 15 graden Celsius. Prachtig mooie natuur.

25 January 2017

Heerlijk een dag geen boodschappen doen, niet koken en iemand anders doet de afwas. Toch heerlijk gegeten

24 January 2017

Dit zijn dan de bewuste foto's van "El Bufador". De camera heeft de vloedgolf overleeft en werkt zelfs weer op de digitale snelweg.

22 January 2017

De beroemde geyser "El Bufador" in Peniscola. Graag had ik jullie mooie foto's willen laten. Deze geyser werkt alleen als ze zee onstuimig is en dat was die. Helaas zo onstuimig dat de fotograaf en zijn begeleidster en de camera de volle laag kregen, dus...... geen foto's meer beschikbaar. Gaan vandaag een nieuwe poging wagen met droge kleren en aan andere camera dus wordt hopelijk vervolgd.

19 January 2017

Bij ons komen de meest afschrikwekkende berichten en foto's langs van het winterse Spanje maar het gaat ons ook gezellig voorbij. Vanaf binnenkomst in Spanje hebben wij elke dag nog heerlijk in de zon gezeten, weliswaar uit de wind. Maar nu, komt de eerste dagen de sneeuw in gedooide toestand bij ons terecht. Dus dat wordt geen sneeuwpop maken maar met water kliederen.

17 January 2017

Daar komt een heel vieze lucht aan vanuit zee, of die ons wat goeds komt brengen? Uit voorzorg toch maar een dubbel stel stormbanden aangebracht.

15 January 2017

Heerlijk vandaag dat temperatuurtje

14 January 2017

Zo wij gaan hier een verjaardag vieren, konden niet aanwezig zijn maar gaan wel genieten. Proost Edwin Jansen

12 January 2017

Vandaag een fiets toer gemaakt in Peniscola, werkelijk schitterend weer en een heerlijk fiets temperatuurtje bij 16 graden Celsius.

9 January 2017

Vandaag bezoeken wij eerst de lokale markt in Peniscola, gewapend met twee grote zakken sinaasappels en mandarijnen voor een paar euro, totaal 10 kg gaan we weer terug. Ook worden de eerste levensbehoeften ingeslagen bij de Mercadona.

8 January 2017

Voorlopig even de laatste etappe brengt ons in Peniscola. Trouwens het levelsysteem werkte weer, kan blijkbaar niet tegen kou. Heeft daar waarschijnlijk ook een hekel aan, net als ons. Een rustige en schone camping, Los Pinos met op 400 meter afstand een grote supermarket, Mercadona. 500 meter verder is het oude centrum met de vesting op de rots.

7 January 2017

Vandaag komen wij aan in Capmany, het was een heerlijk rustige rit bijna de gehele dag zon. Pas in de buurt van de grens met Spanje werd de temperatuur aangenamer. Aangekomen op de camping gaan de stoelen haar buiten en kunnen we even lekker luieren. De watertank wordt gevuld want vorst verwachten we hier niet meer. Wel doen de dekens en kachel weer hun werk. De caravan hebben wij trouwens op de knobbel laten hangen met het neuswiel uitgedraaid.

6 January 2017

6 januari gaat de reis met de tweede etappe verder naar Lyon in Frankrijk. Ook hier geeft het levelsysteem weer de zelfde problemen als in Arlon. De elektrische dekens worden weer ingeschakeld en de kachel wordt hoog opgestookt. Ook hier is het s' nachts koud en wordt het weer ruiten krabben voor vertrek. Maar na het ontbijt gaat het verder naar Capmany net over de Spaanse grens. Tot ver in Frankrijk blijft het nog koud.

5 January 2017

Op 5 januari is de eerste etappe begonnen van de overwintering. Deze gaat naar Arlon in België. Bij aankomst in de Ardennen blijkt er net als het vorige jaar weer sneeuw te liggen, niet zo veel wel is het heel veel kouder. S' nacht hebben we daar vorst van -10 graden Celsius. Voor de koude brengen de elektrische dekens en de kachel uitkomst. Maa eerst gaan wij heerlijk aan de snert. Helaas blijft het behelpen met het levelsysteem van de caravan. Een poot werkt totaal niet en de tweede komt met veel hapering haar beneden.