Netherlands, Indonesia · 19 Days · 24 Moments · October 2017

24 October 2017

Lieve lezers Super leuk dat jullie onze verhalen hebben gevolgd. We first have to ‘acclimatiseren’😂 Het zal even wennen zijn maar we kijken terug op een paar fantastische weken! 💕

23 October 2017

Daar zitten we dan.. Depressia en depressia op het vliegveld. Helaas zijn de laatste uurtje hier op Bali hier nu echt een feit. Deze ochtend hebben we nog even de laatste zonnestraaltjes meegepikt op het strand onder het genot van een verse kokosnoot. De extra volle koffers gevuld met souvenirs (we kunnen natuurlijk niet zonder cadeautjes thuiskomen😜) kregen we uiteindelijk dicht door met ons volle gewicht erop te gaan zitten. Ready for boarding✈️

22 October 2017

Vandaag nog even een relaxed dagje dan! Een strandwandelingetje richting Beachbar Mano. De wind is zo lekker hier in Seminyak. Daardoor kun je het goed uithouden in het zonnetje. Daarna nog een keer naar La Plancha gegaan. Dit was zo goed bevallen. Drie piloten, een Hollander, een Amerikaan en een Indiër nodigden ons uit voor een drankje en omdat de zee steeds dichterbij kwam en we anders op onze zitzakken zouden wegspoelen zijn we naar een toffe club gegaan. Aangezien we nog maar amper op stap zijn geweest trokken we maar de stoute schoenen aan😂 In onze strandkleding en ontploft haar tussen de opgedirkte balinezen. Maar toch kijkt niemand je er op aan. De skygarden heeft een aantal verdiepingen en overal weer andere muziek en shows. Super leuk om te zien. Hier aan straat was 10 jaar geleden een bomaanslag geweest waar nu een mooi monument staat.

21 October 2017

In onze gedachten een heerlijke vrije zaterdag. niets is minder waar. Om 7.50 ging de telefoon vanuit de lobby. Het vervoer voor het raften stond al een half uur op ons te wachten. Oops! Wij dachten dat dat zondag zou zijn. 😱 Tijdens de uitleg werd naast me al een broek met alle kleuren van de regenboog volgescheten. Kris had er weer alle vertrouwen in😂 Maar al gauw bleek het superleuk te zijn met een hele grappige gids. Die ons nog even een ‘gratis’ douche gaf onder een waterval. Na het raften zijn we het strand gaan opzoeken. Uitgekomen bij La Plancha. Superleuke tent met allemaal gekleurde zitzakken en parasolletjes. Erg mooi om de zon zo te zien zakken in de zee. Topsfeertje!

20 October 2017

Vrijdag 20 oktober zijn we ontspannen begonnen aan het zwembad om ons voor te bereiden op een prachtige snorkeltocht in Nusa Dua. Om 12 uur werden we opgehaald. Onze eerste activiteit die we zelf hadden geboekt aan straat. Eenmaal aangekomen op de snorkelplek hebben we de eerste boot weer terug gepakt. Snorkelen tussen de varende boten op de open zee zonder koraal en kleine kans op vissen. Lekker een kat in de zak gekocht👍🏼 Al doende leert men. Kristel d’r klachten werden volledig genegeerd, direct werd de taxi voorgereden en konden we door naar de volgende bestemming. Gelukkig maakte de eindbestemming een hoop goed, namelijk een prachtige zonsondergang bij de tempel, Tanah Lot. De avond hebben we doorgebracht onder het genot van een cocktailtje in The Red Carpet Champagnebar. Waar we goed werden verwend met hapjes van het huis.

19 October 2017

Sit on the roof of the boat they said, it will be fun they said. Niet te doen hoe wij op de boot terug naar Bali zaten. De zee was nogal ruw. Wij dachten even lekker in het zonnetje te zitten. Het waaide zo hard dat je neusvleugels dichtklapperden. En om de paar minuten een golf in je gezicht. Een slokje nemen van je ‘bintang’ was niet eens mogelijk. Weggaan is ook geen optie want dan vlieg je van de boot. Heerlijke tocht op de Aziatische Noordzee! We zijn nu aangekomen in Seminyak. We hadden wel een megasnelle taxi, die vloog overal tussen de auto’s en scootertjes door. Seminyak heeft weer net wat meer westerse invloeden. Dat merk je niet in ons verblijf daar zitten we weer in een schattig Balinees huisje. Even wat rondgelopen tussen de winkeltjes en een drankje gedaan bij een leuk Australisch barretje met livemuziek.

18 October 2017

Na het ontbijt zijn we met Corry, Rien en onze matties Ali en Adi richting een mooie waterval gereden. Op deze route rijden vrijwel geen touristen wat je erg merkt aan de kindjes op straat. Ze zwaaien allemaal, super lief. We kwamen langs een schooltje en Ali vertelde dat de scholen hier door de dorpsbewoners zelf betaald moet worden, waardoor ze dus weinig tot geen tafels en stoeltjes hebben. Iets verderop zijn we gestopt bij een meubelmaker waar Rien en Corry op het idee kwamen om tafels en stoelen te schenken. Hier hebben wij ook aan meegewerkt. Ze zetten dan je naam op de stoelen en tafels. Op de terugweg na de waterval zouden we daar gaan kijken. De waterval was erg mooi om te zien. Ook hier weer een flinke tocht naar beneden en dus ook weer de billen trainen op weg naar boven. Hati hati in m’n gattie🎶 Bij de school aangekomen hadden ze 2 tafeltjes en stoeltjes al klaar. Alle kindjes en leraren kwamen ons bedanken. Een super bijzonder moment wat met geen pen te beschrijven is

17 October 2017

Lombok Met een ‘fast boat’ ben je in ongeveer 20 minuutjes in Lombok. Daar stonden ze ons op te wachten. Lombok is een stuk minder toeristisch dus ook weer heel anders dan Bali en Gili. We overnachten bij Rien en Corrie in een prachtige bungalow in Kerandangan, erg vervelend allemaal😜 We zijn achterop de scooter Lombok rond gereden. Heel gebruikelijk hier om een ‘scooter taxi’ te pakken genaamd ojek. We hebben gezien hoe ze hier werken en wonen. De kant die je minder snel ziet als tourist. Corrie en Rien steunen veel mensen hier en doen ontzettend veel goeds! We kwamen ook langs een werkplaats waar vrouwen heel de dag stenen kapot slaan met een hamer van serieus 3 kilo! Met een dag verdienste van nog geen €2,- Landinwaarts reden we op een grijze lucht af. En de buitjes zijn hier niet klein kan ik je vertellen. Dus met een regenpak en onze charmante helm op de scooter. We zagen er top uit!
Maandag 16 oktober hebben we een rondje om het eiland gefietst. In principe heb je het eiland binnen een klein uurtje rond gefietst. Maar wij hebben heerlijk toeristisch als een stel Chinezen overal foto’s van gemaakt. ‘s Avonds lekker een hapje gegeten en daarna ons klaar gemaakt voor onze EERSTE stapavond! Jaja wij lagen elke keer al helemaal kapot, vroeg in bed. Maar nu was ik om 12.00 (18.00 Nederlandse tijd) jarig. En dat moest gevierd worden natuurlijk. Er was een leuk strandfeestje aan de gang dus dat kwam mooi uit. Een dagje niks doen was even lekker, maar al snel aan het ontbijt besloten we onverwacht en compleet uit onze comfortzone om een dagje plus overnachting naar Lombok te gaan. Bij Rien en Corrie op bezoek (klanten van Rutten) die kwamen we tegen in het vliegtuig en boden ons dit aan. Super lief en weten hier alle mooie plekjes te vinden!

15 October 2017

Gili Trawangan Gisteren aangekomen op dit paradijsje. Eerst met de boot mee. Dat duurde ongeveer 2,5 uur. Koffers werden overboord gegooid en daar sta je dan met je koffertje in het zand. Hier rijden geen auto’s. Aangezien ons hotel aan de andere kant van het eiland is moesten we een paardenkar pakken. Wij hadden wel een beetje medelijden met het paard. Maar het werkt hier nou eenmaal zo. Daarna hebben we lekker het eiland verkend met onze stoere fietsen. Wij lachten eerst een klein menneke uit op zo’n ‘machofiets’ Daar zouden wij nooooit op rijden. Maar die fietsen zijn awesome hier! Zeker omdat je soms door het zand moet fietsen. Alleen werden we niet gewaarschuwd om voor het donker thuis te zijn. Lantaarnpalen zijn hier nog niet uitgevonden noch fietslicht. Op de tast naar huis gefietst. Nu gaan wij hier nog 4 dagen genieten!

14 October 2017

Gisteren werden we weer keurig volgens planning opgehaald. Richting het centrum van Ubud (een heel hip en healthy straatje) naar Casa Luna, een kookschool. Erg interessant om alles te leren over de kruidjes en groentes die hier allemaal een andere ‘helende’ werking hebben. We moeten allemaal aan de kurkuma! Hier kunnen ze niet zonder! We hebben vegatarisch gekookt. Vonden wij stiekem best prettig want we hadden geen zin om zo’n vieze, rauwe kip te bereiden. Daarna zijn we doorgegaan naar Ubud Monkey Forrest. Een soort junglebos met overal apen.. je verwacht het niet... gelukkig zijn wij bespaard gebleven en heeft er geen aap aan onze broekspijp gehangen. Wij dachten de route wel terug te kunnen lopen naar ons hotel. En Kristel: “ik ben hier al helemaal bekend, ik weet de weg wel” 😂 niet dus.. na een verkeerde afslag waren we verdwaald en hebben we een restaurantje met WiFi gevonden waar we even Google Maps konden checken.. gelukkig was het toen nog maar een half uurtje lopen.

13 October 2017

3.45 ging de wekker!! Op naar de volgende locatie met een tussenstop op Lovina om bij zonsopkomst dolfijnen te spotten. Heel veel dolfijnen gezien en het uitzicht van de zonsopkomst was echt een plaatje! Daarna doorgereden naar onze derde locatie. (Terug naar Ubud omdat Candidasa is gecanceld vanwege de vulkaan) onderweg nog bij een tempel geweest en gezellig met Kristel gekletst in de auto..... ik zie elke keer in m’n ooghoek het hoofd van Kristel bungelen😂(zie foto) Dit is een grootschalig hotel en ver van het centrum niet direct onze eerste keus. (We waren de schattige Balinese huisjes gewend) Maar we hebben hier alles wat we nodig hebben. Weer even een massage en scrubje gedaan.. zodat onze huidjes weer als nieuw zijn.

12 October 2017

Vandaag geen druk schema, geen wekker, heerlijk! We hebben lekker gerelaxed aan het zwembad en je kunt hier heerlijk je drankje of cocktail nuttigen aan het barretje dat zich ín het zwembad bevind. Even de omgeving verkend en naar een turtle nursery geweest voor baby schildpadden. Schildpaddeneieren zijn in Azië helaas een delicatesse en op deze manier probeert het centre ervoor te zorgen dat de schildpaddenpopulatie zich enigszins kan herstellen. Onderweg terug naar het hotel kwamen we langs een massage salon waar ze een ‘hair spa’ aanboden. Dat leek ons een goed plan! Een nieuwe ervaring van je haren laten wassen in ieder geval. Ook een nieuwe ervaring voor die meiden om ons stro-haar uit te mogen borstelen. Eerst worden je haren uitgespoeld en gewassen en dan moet je terug in je stoel en krijg je een flinke dot masker in je haar wat vervolgens uitgekamd word. Een heerlijke (soms wat hardhandige) massage en je rug en nek worden ook nog even meegepakt. Even zennen.

11 October 2017

Jungletour Na even heerlijk relaxen en wat kodakmomentjes aan het zwembad zijn we met onze gids naar de jungle gereden. De tocht is door het dorre junglebos met de auto. Als het hier heel groen is kun je namelijk niks meer zien. We hebben hier heel veel apen gezien. Vooral makaken en zwarte apen. Wat hertjes, wilde varkens en een of andere megaeekhoorn. Toen de tocht bijna voorbij was hoorden we een tropische vogel die super mooi floot. Wij gelijk enthousiast naar buiten gluren, was het gewoon de ringtone van de gids (ik zag ook echt een mooie vogel.. maar dat waren gewoon twee rode bladeren naast elkaar) verder zijn we niet blond gelukkig. Daarna zijn we door een dorpje gereden waar je even terug in de tijd gaat. Op weg naar een bos vol palmbomen. Tussen de ondergaande zon klom er een jongen in om twee verse kokosnoten voor ons te scoren. Bizar dat je zoveel verschil proeft tussen een verse kokosnoot en een kokosnoot uit de supermarkt in Nederland.
Snorkeltrip Vandaag werden we om half 9 opgehaald om te snorkelen. We gingen vanaf Barat National Park in Buleleng met een bootje de zee op. We moesten met onze flippers en snorkels de boot afspringen. Dat ging weer lekker soepel zoals jullie van ons gewend zijn... Onze gids ging ons voor. Complete paniek bij Kris “wait, wait, first I have to acclimatiseren” goed gesproken Kris! De Nederlanders in het bootje naast ons konden het in ieder geval verstaan. We zwommen zo naar een eilandje waar we gingen lunchen. Heel veel mooie visjes gezien waaronder nemo’s en een scorpion fish. Gelukkig hadden we een gids bij die ons dit kon uitleggen. Daarna wat gegeten bij een onbewoond eilandje en een uur op een andere plek gesnorkeld waar we een murene zagen en een paar minuten later zelfs een haai (black point shark) gelukkig op gepaste afstand. Leuk detail; Kristel leeft compleet in haar eigen bubbel in de zee. Die heeft alles pas door als het moment bijna voorbij is😂

10 October 2017

Kinaara Resort Dit is echt wat we nodig hebben. Compleet in Balinese stijl werden we ontvangen met een verse bloemenkrans. Dit is echt een paradijsje uit de boekjes. Uitzicht is top! Kamertje dik in orde (wel een open badkamer😱hopelijk niet al teveel ongedierte), leuk restaurant en een bar aan het zwembad. Een dingetje.. Ik riep tegen Kris: wat is dat toch voor geluid?? En zij: Ja dat is gewoon een brommer. Wat blijkt nou. Dat is een of andere moskee hier in de buurt die nou al 3 uur een gebed aan het voorlezen/zingen zijn. Het is serieus net een schaap dat word afgeslacht. Wij piesten in ons broek. Het is nu 10 uur ‘s avonds, hopelijk houdt die ellende ook een keer op. Wij gaan nu genieten van onze cocktail! Cheers!
On our way to Pemuteran Vandaag zijn we vertrokken uit Ubud. Gelukkig voelde we ons allebei een stuk beter. We hebben bijna de hele dag geslapen dus we zullen het nodig gehad hebben. We hebben 4 uur gereisd met een paar tussenstops. Bij een zilver fabriek waar buddha to buddha word gemaakt. Allebei even wat leuke sieraadjes ingeslagen! Daarna zijn we bij twee tempels gestopt. Super mooi! Een tempel dreef op het water. De tuinen hieromheen zijn zo mooi en kleurrijk! Daarna zijn we nog bij een waterval gestopt. Wij denken elke keer dat als we ergens stoppen dat we er al zijn. Maar niets is minder waar. Een flinke tocht door de jungle. Een heel smal paadje stijl naar beneden en dan hoor je ineens een toeter.. komt er ook nog even een scooter voorbij.. dat kan alleen in Bali. De waterval (Raya Kayu Putih) was echt indrukwekkend om te zien. Daarna weer de billetjes getraind met een flinke klim omhoog.. wij hoeven hier niet te sporten.

9 October 2017

Daar liggen we dan ........ Vanmorgen 9.30u zouden we worden opgehaald, maar inmiddels 16.00u lokale tijd nog steeds in bed. Kristel hangt al vanaf 2.00 vannacht boven de pot en Suus wisselt haar af met zoals zij zegt; 'kotsen uit haar kont' :) Vanaf nu opletten met eten dus! En niet meer zo vreten als beren! Vandaag stond eigenlijk het raften op ons drukke programma, maar dat hebben we gelukkig kunnen verzetten. Morgen reizen we door naar Pemuteran. Fingers crossed dat er niet meer zoals deze dagen in het dagboek komen🤞🏻

8 October 2017

Na ons fietsavontuur uur was het tijd voor ontspanning. Even aan het zwembad liggen. Naast ons hotel zit een heel leuk, hip restaurantje. Daar hebben we een heerlijke smoothie op met een gebakje. 'S avonds een Indische rijsttafel op. Wij hadden die bakjes binnen No time op. Stelletje boerinnen. Maar het eten is hier zó jammie! En waar iedereen nog lekker drankjes gaat doen gaan Kristel en Susan voor een Balinese massage. Best een goeie afsluiter van de dag. Morgen weer vroeg op om te raften, spannend....
Vandaag hadden we een fietstocht op de planning. Wekkertje ging om 6.50 want we moesten om 8 uur klaar staan. De jetlag is toegeslaan vannacht waardoor we allebei om 2 uur 's nachts een paar uur wakker hebben gelegen. We hebben dus in onze diepe slaap onze wekkers afgezet.. gelukkig werd Kristel om half 8 wakker en konden we als een speer nog even ontbijten. Onze chauffeur stond al klaar. Goed begin van de dag! Aangekomen op bestemming heel hoog in de bergen stonden onze mountainbikes klaar. De tocht is vooral bergafwaarts. Wij zaten allebei megaverkrampt op die fiets. Verkrampte polsen van het remmen en tere billetjes van het stenen zadel. Maar genoeg geklaagd! Zoooooveel gezien! Door dorpjes gefietst, langs rijstvelden en een huisje van Balinezen bezocht. Echt geweldig om te zien. Ook offroad door de jungle en een soort bamboobos waar we een koffie en thee proeverijtje kregen. En check ff die megaspin! Niet te doen!

7 October 2017

Exploring Ubud Vandaag lekker een ontbijtje gedaan bij ons hotel. Lekker harde stortregen, perfecte dag voor allerlei buitenactiviteiten. Eerst zijn we naar de Goa Gajah Temple (olifantengrot) geweest. We kregen bij onze aankomst al hele mooie gewaden. Matchend met onze outfit. Hier zijn we nog gezegend door een balinees. Toen door naar de Gunung Kawi Temple. Ook erg indrukwekkend. Wel ontzettend veel trappen. Dus we hebben de billetjes weer goed getraind. We waren op weg naar de rijstvelden maar kwamen langs het Elephant Park. Die hebben we ook maar gelijk meegepakt. Kristel hing nog even de geurvlag uit voor de angst van olifanten en ik had een megaspin gezien dus kon ook niet achterblijven. Wel heerlijk geluncht tussen de olifantjes. Al met al een hele belevenis dus. Daarna door naar de rijstvelden. Dit was echt super mooi om te zien! Ik durfde alleen niet helemaal naar beneden. Kris heeft even een tochtje alleen gedaan.

6 October 2017

Ubud We hebben nog even op onze koffers moeten wachten maar eindelijk konden we onze cottage in. We liggen heel centraal in Ubud, een drukke stad maar als je hier loopt is het toch net of je in de rimboe bent. We moeten met een trapje omhoog om er te komen. Gelukkig stonden onze koffers van 86 kilo al klaar :D Even een klein dutje gedaan voor wat nieuwe energie. Toen zijn we even door de stad gelopen om een hapje en een drankje te gaan doen. Echt heeeerlijk gegeten! Saté op een brandende mini bbq. De Balinese muziek (lees: constant hetzelfde tjong tjong tjong deuntje) is wel eventjes wennen ;)
Bali it is We zijn veilig aangekomen. De vlucht viel 100% mee. Op Bali stond deze aardige meneer ons, mrs. S Maes / Verleijdonk op te wachten. Sprak een keurig woordje Nederlands. Het was ongeveer anderhalf uur rijden vanaf het vliegveld naar Ubud. Onze eerste bestemming. Adi Cottages. Ik reed al gelijk volle bak met m'n koffer over een bakje met offers heen. Oopsie. Je moet hier ontzettend opletten waar je loopt want overal staan bakjes om de 'demonen' tegen te houden. Ik hoop niet dat het ongeluk brengt om eroverheen te rijden :p Nu moeten we even wachten om op onze kamers te kunnen. Gelukkig zijn we totaal niet moe...... maar ons uitzichtje hier is perfect, een zonnetje, 30 graden en allemaal vrolijke vogelgeluidjes.

5 October 2017

We hebben onze vlucht gehaald! De wekker ging om 5.30, een erg prettige tijd om uit de veren te gaan! De weersvoorspellingen waren niet al te best want er waren heftige windstoten en harde regen. En daardoor een erg drukke ochtendspits en mogelijke vertragingen op Schiphol. Dat werd gelijk duidelijk op de a27. Daar stonden we een uur stil vanwege een ongeluk. Je merkte totaal niet aan Kristel dat ze gestresst was ofzo... Al met al op tijd aangekomen op Schiphol. We hebben niet lang hoeven wachten om te boarden want het was koffer inchecken, naar de GWK om geld om te wisselen, door de douane, broodje eten en daarna naar de gate. We vliegen met Singapore Airlines. Alles erop en eraan, super fijn! Wel een mega stiltecoupé. Wij waren de enige die je kon horen werd ons duidelijk na een paar blikken. Wijntje erbij, ijsje van ijsboerke, helemaal top!