Netherlands, Finland · 6 Days · 32 Moments · August 2017

De reis van Steven in Finland


12 August 2017

Ben ik weer!πŸ˜‰
Let's go!😁
Daar ga ik dan.😜
Op naar de trein om naar het vliegveld te gaan!😊
Met de veerboot naar Suomenlinna!😁
Terug naar Helsinki. De domkerk en kathedraal zijn zichtbaar vanaf de veerboot.
Suomenlinna! Er wordt daar ook getrouwd (zie foto met auto). πŸ˜„
Uspenskin Katedraali.
Helsingin Tuomiokirkko + souvenir.
Vandaag op mijn laatste dag (middag) naar Helsinki! Esplanadi park + Havis Amanda. PS: die vogels hebben letterlijk schijt aan die standbeelden! πŸ˜‚

11 August 2017

Laatste les. Mayu heeft me veel geholpen met Japans en ze wilt me graag helpen als ik vragen heb over Japans. De groepsfoto krijg ik later opgestuurd.😊
Even naar het centrum van Helsinki geweest, levendige stad in vergelijking met waar ik les had. Morgen ga ik Helsinki kathedraal, Esplanade park en Suomenlinna bezoeken.
Uitleg gekregen van een Japanse (genaamd "Mayuko Nanjo"(まゆこ γͺγ‚“γ˜γ‚‡)) over 3 woorden die hetzelfde betekenen, maar in andere situaties wordt gebruikt. Zij heeft ook mijn voornaam in geschreven in het Japans. Ook het laatste huiswerk meegekregen en morgen presenteren enneen film (anime) kijken.😜 γŠγ‚„γ™γΏ (oyasumi = goedenacht)

10 August 2017

Laatste dag dat ik de bus 218 neem!😊 Hoe de buschauffeur erbij zit moeten ze ook in Almere doen, zullen er vast minder overvallen gebeuren in de bus.πŸ˜œπŸ˜‚

9 August 2017

Prijzen van bier zijn wel erg hoog.😨 Gelukkig heb ik dit keer goedkoop avondeten kunnen krijgen bij de Lidl (2 croissantjes met worst, ham&kaas croissant en broodje met vlees en rijst (dit broodje met rijst smaakt zo vies nog nietπŸ€”)).
De karakters bij de juiste klanken plaatsen en origami vouwen in de vorm van een shuriken.😜 Nu op zoek naar eten....πŸ€”
Japanse les!πŸ‘¨πŸΌβ€πŸŽ“πŸ˜
Lunch op school voor €3,60 en het smaakte best goed!
Weer een mooie en warme dag! Dit is de bus die ik elke dag moet nemen naar de universiteit (2 minuten lopen naar de bushalte).😁

8 August 2017

Gisteren bij de Lidl gehaald, weet niet waar het naar smaakt (niet naar mango in ieder geval).πŸ€”
Vandaag les gehad in Japans en die ging wel goed. Daarna in groepjes ingedeeld en zit met 2 Vietnamezen. Vervolgens zijn we wat gaan eten in de Burger King, waar je drinken gratis opnieuw kunt vullen. Vanzelfsprekend heb ik mijn beker opnieuw gevuld en meegenomen!😜 PS: De gps van de foto klopt niet (zou namelijk wat noordelijker moeten liggen).
Metropolia University of Applied Sciences.
Mooie dag om naar school te gaan!😁
Mijn Japanse huiswerk gemaakt en nu maar eens slapen!😴

7 August 2017

Mijn kamer (moet zelf m'n beddengoed eromheen doen)πŸ˜… en het hostel, jammer genoeg geen eigen douche/wc. Ziet er wel netjes uit gelukkig!πŸ‘ŒπŸ»
Soort OV-chipkaart (€32,50 voor twee weken).
Rooster van de summer school vakken @Metropolia.
Lekker weertje hier...πŸ˜…
Onderweg naar Metropolia University!
In het vliegtuig naar Helsinki + mijn ontbijt, een biertje en een lekker cakeje. 😁
Op Schiphol en nu wachten tot ik kan instappen.
Ingepakt en klaar om Schiphol te gaan!