Europe, Asia · 5 Days · 15 Moments · March 2019

De reis van Riet en Ronald door Dubai.


14 March 2019

Laatste foto gemaakt voordat we richting metro vertrokken op weg naar ons hotel.
Als de zon eindelijk onder is heb ik nog enkele foto's kunnen schieten om het contrast te bekijken van dag en nacht. Tussen door nog wat anders gefotografeerd. Toen wij beneden kwamen zijn we bij Vapiano kunnen eten en meteen van de Dubai fonteinshow kunnen genieten.
S' middags rond 17:00 uur foto's van de 124e verdieping gemaakt. Het was een ruimte waar geen dak was maar wel helemaal omringd met glas. Ik snap niet waarom de ramen zo slecht schoongemaakt zijn.😇 maar door een heel klein opening kon je dan toch fatsoenlijke foto's maken.
Eerst beneden in en buiten de Dubai Mall rond gewandeld
Eindelijk een fatsoenlijke foto van de Bursj Khalifa van buiten af

13 March 2019

Vandaag zijn we ook heel dicht bij de Burj al arab geweest. Het schijnt dat dit 7 sterrenhotel niet op het land is gebouwd en een restaurant heeft waarbij het lijkt alsof je in de lucht zat. Rond om je heen lucht en water aan de onderkant. Tevens hebben wij als afsluiting van deze dag op een boot gegeten met grootse gebouwen om ons heen. Wij hebben wel onze ogen uit gekeken.
Vandaag naar het Palmeneiland geweest. Op dit moment zijn ze bezig om een nog grotere palmen eiland te maken. Hier op deze plek kunnen ze de dijken voor de eilanden het gemakkelijkst gaan bouwen omdat het water relatief ondiep is ( 6 meter diep) eerst snijden ze grote stukken rots van een berg 200 km verder op. Deze rotsblokken worden genummerd en zo ook in het water gebracht. Ze kunnen de stenen niet zomaar random in het water droppen omdat de kleinere stenen anders naar beneden zakken. Als de stenen geplaatst zijn dan doen ze eerst zand en daarna cement overheen strooien. De foto's zijn gemaakt aan de linkerkant van het palmen eiland waar een mooi uitzicht op de gebouwen van Dubai was. Hierna zijn we naar de kruiden en goud stuks geweest. Was voor ons niet leuk want ieder 2 meter die je aflegde werden we gevraagd of we de winkel in willen komen. Dus daar zijn we vlug weg gegaan. Op naar de Dubai Mall waar we een enorme aquarium zagen.

12 March 2019

Vandaag Even naar het strand geweest. Zijn om 13:30 uur maar naar het hotel teruggekeerd. Daar was niet veel te beleven. Je mag niet in het water gaan zwemmen. Dat gedeelte was alleen voor surfers. Het was trouwens te fris.24 of 25 graden.🤣. Dan maar naar het hotel boven op het dak verder zonnen. Vandaag nog relaxen. Morgen komen we in actie.

11 March 2019

Vandaag staat magical garden van Dubai op onze planning. In het park was een al een kleurenpracht aan bloemcreaties te bewonderen. Onze fototoestellen bleven maar foto's schieten. Zelfs Riet begon hier foto's te maken. Hierna zijn we naar de butterfly garden geweest. In sommige vertrekken heb je kans dat er een vlinder op je land. Het was mooi maar verwachte meer na al die kleuren die we in de eerste garden hadden gezien.
Even een impressie van het uitzicht van ons hotel.

10 March 2019

Na aankomst in het hotel meteen naar de Emiraten mall gegaan voor wat voedsel te nuttigen. Best wel een grote mall waar je in kan verdwalen. De metro stopt in de mall. Omdat we te moe waren zijn we maar niet meer gaan kijken hoe we gebruik moeten maken van de metro.
Geland in Dubai. Jammer dat ik niet aan het raam zat om foto's van Dubai te maken terwijl wij aan het landen waren. Mijn buurman heeft met mijn gsm een poging gewaagd om een foto te maken.
Het is nog heel vroeg in de ochtend. Ons vliegtuigje staat al klaar.
Na een lange reis van Eygelshoven naar Schiphol met de auto heeft Riet even een rookpauze nodig.