Netherlands, New Zealand · 65 Days · 49 Moments · October 2017

De reis van Ries en Ingrid door Nieuw-Zeeland


18 December 2017

Inmiddels zijn wij in het zuiden en oosten van het Zuidereiland aangekomen. Wij slenteren daar op een heel bedaard tempo rond. Strandjes, een luie zeehond, lekker visje eten, wandelen door een grot op het strand, waar dan ook nog wat enorme kogels liggen. Strompelen door de duinen, kijken bij het koeien melken en zo is er iedere dag wel weer wat anders. We zijn op weg naar mount Cook en hoewel we het nog even voor ons uitduwen, toch ook het eind van onze vakantie. Voor degenen die we niet zien en dat zijn jullie allemaal, fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar. We zien elkaar dan!

17 December 2017

16 December 2017

O ja Ingrid wilde ook nog wat landschap laten zien. En die treintjes dat was een enorme modelspoorbaan. Groet, Ingrid en Ries

13 December 2017

8 December 2017

De eerste officiƫle pensioendag van Ries......(foto 1) .Een gedenkwaardig moment, om toch even bij stil te staan op een gedenkwaardige plek......Dus de berg op om een mooi uitzicht te bewonderen (Key Summit, Routeburn, Milford Sound). Hoe ziet het leven van een pensionado eruit, wanneer hij op de top is aangekomen.....( zie foto 2)? Vertwijfeld wordt er achterom gekeken......(foto 3).....waar is dat mooie uitzicht......? Maar uiteindelijk komt het toch nog goed (foto 4)!
The Milford Sound.....de toeristische trekpleister van Nieuw-Zeeland. En...het gebied waar je bedacht moet zijn op een flinke regenbui. Wij hadden geluk.....bij aankomst een zonnige Milford Sound. Maar dat veranderde al snel in een regenachtig, mistig landschap. Maar ook toen.....oh zo mooi..en eigenlijk niet te vatten in een 'plaatje'....

30 November 2017

De laatste dagen hebben we veel gewandeld, eerst rondom Wanaka en daarna de 4-daagse kepler track met overnachtingen in berghutten. Tot nu toe nog steeds mooi weer, hoewel er verandering op komst is. Vandaag sinds 4 dagen weer eens lekker gedoucht en uit eten geweest. We hadden het verdiend.We trekken nu langzaam naar het zuiden en zullen weer veel langs de kust zitten. Verder gaat het ons heel goed, we genieten volop.

28 November 2017

En wij, maar denken dat al die foto s van de Abel Tasman track al lang en breed waren verstuurd......Bij deze nog een poging!

26 November 2017

Te land, ter zee, en...in in de lucht.....Met de helicopter de FranzJosef glacier op. In een bijzonder landschap van ijsschotsen, ijstunnels en ijstrappen rondgelopen, gegleden en geklommen.Mooi en bijzonder. Het was nog een hele kunst om uit zo'n ijstunnel te komen.......De beelden spreken voor zich.....

25 November 2017

23 November 2017

De afgelopen week hebben we in het Abel tasman national park gelopen. Goudgele stranden, rotsen in de zee, kliffen, waarop je een prachtig uitzicht hebt. We hebben overnacht in hutten, met alleen een matras voor ons, erg spartaans dus. Zelf koken, geen douche, maar zwemmen in zee, kououououdddddd. De natuur was prachtig. Inmiddels zijn we weer in de bewoonde wereld en via Nelson lakes (ff googelen) aan de westkust aan gekomen en zakken we langzaam naar beneden. De afgelopen 3 weken vooral goed weer gehad, niet heel warm, maar lekker om buiten te zijn en te wandelen. We genieten!!!

20 November 2017

19 November 2017

18 November 2017

17 November 2017

14 November 2017

9 November 2017

Nou.....die dronkenschap viel reuze mee.Maar dat neemt niet weg dat het wijntje erg goed smaakte. Voor het eerst een echte zomerse dag, midden in een wijnstreek, in een leuke plaats (Martinborough), op een zonnig terras, met een uitgebreide wijnkaart en goede muziek.....Na alle 'ontberingen' van de voorgaande dagen smaakte dat wijntje extra lekker.....Maar hoe zat het dan met die ontberingen....? (Daartoe...lees de berichtjes van 7 resp. 5 dagen geleden......(Tongariro).

8 November 2017

Wegens algehele dronkenschap vandaag geen journi. Verwachting voor morgen: niet veel beter

7 November 2017

Vervolg Tongariro.

6 November 2017

5 November 2017

De afgelopen weken al veel aan de wandel geweest.Maar de eerste Great Walk moest nog komen, en wel in Tongariro.Vier dagen lopen door een vulkanisch gebied en overnachten in een hut. Tenminste dat was de bedoeling....Bij aankomst hingen de bergen in de nevels, en de verrassing was dan ook groot toen wij de eerste dag zagen dat er toch echt met sneeuw bedekte bergen waren.Na een dag lopen over modderige paden , in een hele mooie omgeving,komen we bij een iet wat spartaanse hut.De volgende ochtend krijgen we in alle vroegte te horen dat we niet verder kunnen in verband met het weer. Eenmaal terug in het dorp klaart het weer uiteindelijk op . Dat is hier echter vrij betrekkelijk. Want als er iets snel verandert in dit gebied, dan is het wel het weer. En zo lopen wij twee dagen in de regen...de zon....de natte sneeuw.......de ijzige wind, maar uiteindelijk weer in de zon door een prachtige omgeving!!

3 November 2017

De laatste dagen zijn we van de kust naar het centrale deel van het Noordereiland gereden. Jullie zien Ingrid nog op het hot water beach zandkastelen bouwen en verder wat foto's van allerlei vulkanische gebieden waar we geweest zijn. Het pruttelt, sist, kookt, borrelt overal om ons heen. Een wonderlijke plaats om rond te wandelen. Het weer was de afgelopen dagen heel redelijk, maar vanmiddag stevig regen nog de hele nacht door

27 October 2017

We zijn op dit moment op het coromendel schiereiland. De afgelopen dagen zijn we helemaal naar het noorden gereden, cape reinga. Gekampeerd met uitzicht op zee, zie foto, en prachtig gewandeld over de kliffen en de kleine strandjes. Gister Auckland bezocht en doorgereden naar waar we nu zijn.
Tja.......waar blijven nou die foto's van dat campertje....? De eerste berichten waren onheilspellend:. Veel bagage.....een krappe ruimte...een heel georganiseer.......Reden tot zorg....? Zeker niet! Bij deze.......onze Apollo. Deze god brengt ons naar de mooiste plekken van Nieuw Zeeland,langs prachtige routes en naar hele mooie adressen om te kamperen. Er is alleen 1 probleem....Ries past er net niet helemaal in!

24 October 2017

Dat zijn een paar foto's van de afgelopen dagen

22 October 2017

21 October 2017

Het is hier avond en na een hele dag buiten valt het niet mee de ogen open te houden. Het is hier mooi langs de kust naar het noorden. Zandstranden, rotsen kliffen, prachtig om te wandelen, war we ook iedere dag doen. De camper is klein en het valt niet mee om alles georganiseerd te krijgen. Het maken van foto's moet nog een beetje op gang komen, dus die zien jullie de volgende keer Groet, Ingrid en Ries.

18 October 2017

Nou, we Ziin aangekomen na een Lange zit in het vliegtuig. De camper opgehaald en de eerste km links gere den. De camper ingericht zo goed en zo kwaad als dat gaat, want hij is Niet groot en we hebben veel spullen bij ons. De uitdaging voor de komende dagen. Nu staan we even op een camping an zee om bij te slapen. Morgen begin het dan echt.

14 October 2017

Wij zijn bijna zover. De laatste automatiseringsproblemen opgelost.