Netherlands, Peru, Ecuador · 100 Days · 130 Moments · March 2018

Mirte's 100 days trip


21 June 2018

En weer vliegtijd.
Aangezien er precies geen livestream te vinden was van de Peru-Frankrijk wedstrijd maar even samen gekeken met le parents. Erg creatieve oplossing al zeg ik het zelf. ⚽️

19 June 2018

Vlucht van Cusco naar Lima.. verschil in de lucht moet er wezen...

18 June 2018

Afscheidsdiner😭 Gegeten bij el encuentro met de hele groep en daarna weer genoten van "something sweet" bij Paddys pub. En daarna kwam natuurlijk het trieste moment van afscheid nemen van iedereen :'). Anderson (Pe) , Barak (Pe), Karis (US), David (Pe), Francine (NL), Hanneke (NL) en Sophie (NL).
Smiddags tot savonds nog maar even op het balkon bij Norton pub gezeten en de festiviteiten bekijken.
Rustig dagje door de stad strompelen gehad om afscheid te nemen van deze mooie stad. Cusco I'll be back.
Tijdens deze feestmaand in cusco was het nu blijkbaar de dag van de megapoppen..?

17 June 2018

Tijdens de iets vertraagde terugweg, door de Mexico wedstrijd, een prachtig mooie zonsondergang.
Vandaag een groep van 7 Mexicanen die naar de rivier kwamen en net nu is Mexico aan het spelen. En ze wonnen zowaar met 1-0 dus we hadden 7 erg blije Mexicanen op de rivier dobberen.

16 June 2018

Tijdens een groep van 36 leerlingen uit USA die op de rivier kou aan het vatten waren, zat ik de toch wel enigszins pijnlijke wedstrijd van Peru te kijken in de riverlodge.
Lekker om 4 uur s'ochtends opstaan om ontbijt te maken voor een enigszins verwend gezelschap Japanners. En daarna toch nog maar even "bed" ingedoken voor wat extra uurtjes slaap.

15 June 2018

Savonds nog maar even rondje door de stad gelopen en "something sweet" bij Paddys gegeten.
Even 2 uurtjes aan de rivier gezeten in de zon gebakken omdat er helaas geen plek was in een boot. Maar met deze uitzichten mag ik niet echt klagen. Even 2 uurtjes pootje baden in de toch wel heel erg koude rivier.

14 June 2018

Halve pizza als lunch/avondeten bij Paddys met natuurlijk weer mooi uitzicht en bij het vallen van de avond weer een mooie lucht.
Smiddags met wat vrienden rond wezen rijden in dit mooie wagentje en van wat uitzichten kunnen genieten.
Dag rustig begonnen met ontbijtje op mercado San Blas. En daarna bij Norton Pub stukje van de eerste wedstrijd van de world cup gekeken. En daarna op het balkon van de zon genoten.

13 June 2018

Leo en David wilden nog even samen raften voordat Leo weer naar huis moest, dus aan mij de eer om ze in een mooie witte pickup truck (van Leo) af te zetten en lager in de rivier weer op te pikken.
Laatste dagje voor de filmploeg. Nog een interview gedaan met Leo, de zoon van de eigenaar van de lodge. En ik werd zowel gevraagd het kopje thee, dat voor de magiscian staat, op camera te bedienen. #2secondsoffame

12 June 2018

Hoog de bergen in geklommen met de filmploeg omdat ze daar wat beelden wilden schieten. Dus ook maar even meegegaan om te kijken hoe dat in zn werking gaat.

11 June 2018

Even een uurtje naast de rivier gezeten en natuurlijk is mijn trouwe vriend Rio ook van de partij. Hij wil me maar niet alleen laten🐕. En savonds nog even naar het dorpje, Cusipata, gelopen.
5 dagen lang is er een complete filmploeg die verblijft bij de riverlodge. Dus 5 dagen straight ook bij de rivier aanwezig en helpen met het verzorgen van deze groep. De film die ze maken gaat over een magiscian die de reis uit de journal van zn grootvader gaat volgen en op deze manier met verschillende culturen in contact komt en gelijkertijd allemaal stoere buitenactiviteiten doet. En hij deelt zijn magie met de locals in de dorpjes die ze bezoeken.
Ook weer even wezen raften. En halverwege is een plek waar je in het water kon springen en aangezien de zon weer een keer aanwezig was, was er bijna geen keus.

10 June 2018

Kamperennn

9 June 2018

Prachtig mooie zonsopgang bekeken

5 June 2018

Na even goed uitslapen rond 12 uur vertrokken naar Urcos en daar een mooigelegen meer bezocht en daarna weer rustig terug naar Cuzco met de bus.

4 June 2018

Na even weggeweest were afgesproken met bekenden hit Cusco, verjaardag van Barak gevierd met Karis (niet in foto), Anderson en David. Later ook nog even bezoekje gebracht aan Indigo.

3 June 2018

Rond middag weer opgepikt en bij José en Selene en heerlijke zelfgemaakte lunch gekregen. En rond 1500 door hen naar het vliegveld gebracht.

2 June 2018

Om 7 uur s'ochtends aangekomen in Lima. Daar heel luxe door vrienden van een vriend opgepikt (Jose & Selene) en naar mn hostel gebracht. Daar wat nodige uurtjes slaap ingehaald en daarna weer met die vrienden even vermaakt in de middag, door onder andere een spookhuis te bezoeken. En savonds samen gegeten. En daarna mooi optijd naar bed, de zeer nodige slaap inhalen.

1 June 2018

Nachtbus 2; Chiclayo naar Lima.
Bij de grens aangekomen en doodleuk om 01.30 snachts in de rij staan voor een paspoort stempel. Rond 3 uur konden we gelukkig de reis weer voortzetten naar Chiclayo. Poging doen te slapen in de bus.

31 May 2018

S'ochtends lekker vroeg met de bus naar Cuenca vertrokken, Lee ging ook weer gezellig mee. Eerst 3 uur terug naar Guayaquil en daarna nog 4 uur naar Cuenca. Daar tijdens lunchtijd aangekomen en toen even rustig door de stad gewandeld en gebouwen bekeken. Leuke stad maar meer dan 1 dag heb je er volgens mij niet nodig.
Bus van Montañita naar Cuenca.
Nachtbus van Cuenca (over de grens) naar Chiclayo.

30 May 2018

Snachts dan ook maar even het beroemde nachtleven van Montanita meegepakt wat erg indrukwekkend was. Ook superleuk nog 2 jongens die ik in Baños had ontmoet tegengekomen.
S'ochtends met Lee ontbijt gehaald en weer rustig rondgelopen. Vooral niet heel veel uitgevoerd en even wat rust gepakt na het 24/7 bezig zijn op de Galapagos. Voor lunch eigen uitgebreide fruitsalade gemaakt.

29 May 2018

Tegen de avond aangekomen met de bus in Montanita. Puur toevallig zat iemand (Lee) die we al paar keer tegen het lijf waren gelopen op galapagos ook in de bus. Samen met hem even rondje door het stadje gelopen en daarna nog met een meisje (Elyse), die ik op de school in cusco had leren kennen, en wat vrienden van haar afgesproken voor avondeten en daarna mooi optijd naar bed. Hostel: tiki trip hostel
Bus Guayaquil naar Montanita.
Vandaag dan toch echt tijd om te vertrekken van de prachtige eilanden 😢. Super erg genoten en zeker nog eens het terugkomen waard.

28 May 2018

Na de tour genoten van onze laatste avond op het eiland. Tijdens zonsondergang even rondgelopen door het staddorpje. Daarna verse vis kunnen eten en savonds nog een laatste rondje gelopen. Geen mens meer op straat maar alle dieren des te meer. Goede afsluiter van een hele geweldige week.
Vandaag de 360° tour gedaan rondom het eiland San Cristobal. Begonnen bij Kickerrock en daar wezen snorkelen, zowaar hamerhaaien gespot!! Daarna nog op 2 anderen plekken snorkelmogelijkheden en lekker op het strand bakken mogelijkheden. Vooral nog wat schildpadden gespot en hier en daar nog wat vriendelijke kleinere haaien. Ook eindelijk een roodopgeblazen fregatvogel gespot!

27 May 2018

Na de boot zo snel mogelijk een plek gevonden voor ontbijt en daar weer met Jonathan afgesproken die al eerder naar San Cristobal was vertrokken. Na het ontbijt hebben MG en ik onze spullen gedropt in ons hostel en daarna zijn we rustig wezen wandelen naar een strand (Lobería) wat verderop. Hier heerlijk hele dag in de zon gebakken. Met zeeleeuwen gechillt en nog een beetje wezen snorkelen. Kan zeker erger. MG probeerde nog even vrienden te maken, helaas niet met veel succes.
Boot isla Santa Cruz naar Isla San Cristobal.

26 May 2018

Vandaag de dag vroeg beginnen met een tour naar isla Pinzón. 3 verschillende snorkelplekken. Weer mooie haaien, schildpadden en deze keer ook zeeleeuwen (!) mogen bewonderen. Zeeleeuwen zijn heerlijk speels onderwater. Ook nog even heerlijk op voorkant van de boot van de zon mogen genieten. Prima dagje zo 😌

25 May 2018

Na Darwin lunch gehaald en naar "Las Grietas" vertrokken. Niet heel veel foto's gemaakt maar gaat om het idee. Tussen de grote rotsen beetje wezen snorkelen en hier en daar een vis kunnen spotten. Nieuwe mode proberen in te brengen #snorkel
Officiële Charles Darwin onderzoekscentrum bezocht. Natuurlijk weer allemaal schildpadden en wat mooie iguanas. Zelfs nog de wereldberoemde lonesome George mogen bewonderen. Helaas niet meer zo levendig als dat ie vroeger was. Maar het gaat om het idee.
De dag begonnen met ontbijt en een klein feestje. Omdat mn huidige reisgenootje vandaag precies een jaar lang op reis is. Dus even 1 jarig jubileum gevierd.
Boot van isla Isabela naar Isla Santa Cruz.

24 May 2018

Vandaag "Los Tuneles" bezocht met een tour. Begon al goed met redelijk snel al een zeeschildpad. Daarna nog wat rustplekken van haaien bezocht en nog meer zeeschildpadden. Ook een reuze rog gespot in de haaiengrot. Na de tour en na het avondeten het strand in het maanlicht bekeken.
S'ochtends voor de tour aan naar het schildpadden breedingcenter gelopen. Leuk wandeltje langs wat leguanen en flamingos. Na het breedingcenter snel ontbijt gehaald en op naar te tour van de dag.

23 May 2018

Bij aankomst onmiddellijk verwelkomt door wat zeehonden die rondjes zwommen. Daarna direct wat tours gekeken en onbijt/lunch gehaald. Toen maar even wel verdiende rust op het strand gezocht, uitkijkend dat je niet op een iguana gaat staan, en in de warme zee gezwommen. Daarna wandeling gemaakt van 3 / 4 uur naar de wall of tears en onze eerste schildpadden gespot!
Boot van Isla Santa Cruz naar Isla Isabela

22 May 2018

Savonds hadden we afgesproken met Jonathan (die we in Baños hadden ontmoet en toevallig ook naar galapagos ging). Daar savonds zeer verse vis mee gegeten. En nu op tijd naar bed en morgen weer vroeg uit de veren!
Boot van Isla San Cristobal naar Isla Santa Cruz.
Aangekomen op isla San Cristobal met MG. Even heerlijk rustig rondgelopen en tours bekeken en over dieren heenstappen. Om 15.00 hebben we boot naar Isla Santa Cruz om maar even mee te beginnen. Eindelijk weer goeie warmte en zon en zee en een heleboel wildlife.
Toch nog even vulkaantje kunnen kijken! 😉🗻
4.30 opstaan en klaar maken voorrrr: GALAPAGOSS 🐢

21 May 2018

Heerlijk laatste dagje gehad. Met #room17 ontbeten en nog even beetje door baños gelopen. De troep van kamer 17 even vastgelegd en daarna allemaal ingepakt en weer onze eigen wegen moeten gaan.. :') Gelukkig nog wel met MG en Chandi samen in de bus naar Quito. (Chandi, Tim, Lennart, Matti, MG) Hostel: PB hostel

20 May 2018

#Room17

19 May 2018

Vandaag een zeer rustige dag. Met iedereen van onze dorm (8 mensen) naar een restaurantje gegaan voor lunch en heftige jenga competitie gehouden. Daarna met zn allen naar hotsprings gegaan die niet heel hot waren dus daar waren we redelijk snel alweer weg.

18 May 2018

Na de eerste tour geluncht en daarna nog met een andere chiva alle belangrijke watervallen in de omgeving bij langs gegaan.
Samen met een chiva bus naar "casa de arbol" gegaan. En de beroemde "swing to the end of the world" gedaan. En daarnaast wat foto's voor de cover van onze nieuwe single gemaakt 😂

17 May 2018

Savonds in mn hostel aan het appen met een meisje van mn school in Peru waarvan ik wist dat ze ook naar Ecuador zou gaan. Gevraagd wat zij van plan was te doen en toen zei ze dat ze op dat moment onderweg was naar Baños. Pure toeval dus. Savonds met haar een een vriendin van haar die ze in Quito had ontmoet even wat wezen eten en wat informatie over de stad en omgeving gevraagd.
Bus van Quito naar Baños.

16 May 2018

Bus van Mindo naar Quito.
Na het vogelen ook nog maar even wat bomen en vruchten bekeken nu we toch bezig zijn.
Maar even een poging doen mn vader trots te maken en de dag begonnen met vogelkijken. Met veel geluk kwam er zelfs nog even een toekan kijken en veel andere kleurrijke wezens.

15 May 2018

Na het ziplinen ook nog maar even de jungle een beetje ingetrokken en met een enigszins moeilijk begaanbaar pad de cascadas (watervallen) bewonderen.
De dag maar begonnen met wat adrenaline, ziplinen en van een toren afspringen. Tijdens het ziplinen kregen we een leuke gele toeschouwer.
Bus van Quito naar Mindo

14 May 2018

Na mitad del mundo met de bus naar het historisch centrum vertrokken. Daar zowaar de route van de lonelyplanet door de stad gevolgd langs een heleboel pleinen en uiteindelijk nog de toren van de kathedraal opgeklommen. Lekker cultureel bezig geweest.
Mitad del mundo. Ochtendje doorgebracht op het middelpunt van de aarde.

11 May 2018

17.00 vlucht 2; Lima naar Quito De start van het avontuur in Ecuador
Vandaag is het dan toch echt zo ver. 11 mei, de dag om de reis weer voort te zetten. Na een rustig ochtendje, laatste spullen inpakken en op naar het vliegveld. 12.00 eerste vlucht Cusco naar Lima

10 May 2018

Heerlijk uitgeslapen en rond 11 uur maar even ontbijt gehaald bij de San Blas mercado. Jugo bij mn vaste plekje bij Carmen en een heerlijk grote Sandwich (heel toepasselijk) genaamd Machu Picchu sandwich. Daarna voor de rest van de dag wel vol. Savonds met Barak en David laatste avondmaal gehaald bij een lekker vegetarisch restaurant. Morgen dan toch echt weg uit Peru.. 😢

9 May 2018

Vandaag weer met David meegegaan naar de rivier. Er was weer een plekje vrij in raftboot dus ik mocht weer mee 💪. Dus vooral geen rust pakken na de machu picchu maar gewoon in 1 keer door. Had ik beter niet kunnen doen. Savonds lekker koorts. Dus heerlijk mooi optijd naar bed. Gelukkig volgende dag wel weer beter.

8 May 2018

Machu Picchu trail; dag 4: MACHU PICCHU Na al 3 dagen strijden lekker om 4.00 klaar staan voor de poorten. Voor maar 1 uur lopen, maar hoe? Ontzettend zware traptreden omhoog omhoog en nog eens omhoog. Maar na een uur dan toch echt voor de ingang van de Machu Picchu. Eerst een 1.5 uur durende tour gekregen en daarna vrije tijd. Die ik deels heb besteed aan lama selfies maken en met de groep op een verhoging zitten en kijken naar hordes mensen die selfies proberen te maken. De rest moest rond 11 uur weer naar beneden om bussen richting Cusco te halen. Roos en ik konden gelukkig langer blijven omdat wij de trein terug zouden nemen. Het weer zat de hele dag heerlijk mee, vanaf zonsopgang alles helder kunnen zien. Pas tegen de tijd dat we naar beneden gingen lopen begon het een beetje te miezeren. Terug in het dorp smiddags nog even pizza wezen kanen en daarna rustig in de trein terug naar Cusco.

7 May 2018

Machu Picchu trail; dag 3: Vandaag "uitslapen". Ontbijt pas om 7.30, wat een luxe! Daarna de dag begonnen met ziplinen, de eerste twee normaal en daarna vonden ze het leuk om ons op de kop op te hangen. Ook weer een nieuwe ervaring. Daarna rustig aan gedaan en lunch rond 11.30 Om daarna 3 uur langs het treinspoor te lopen naar "Machu Picchu pueblo". De eerste beelden van Machu Picchu te spotten! Daar in een "luxe" twee persoonskamer samen met Roos. Na het eten heel vroeg naar bed want morgen staat de wekker heerlijk om 03.45. 🎉

6 May 2018

Machu Picchu trail; dag 2 Vandaag de gevreesde dag, 8 uur lopen. De dag begon met ongeveer 2 uur omhoog lopen en daarna was het voornamelijk wat meer op en neer. Rond 2 uur gelukkig uitgebreide en welverdiende pauze met lunch en hangmatten. Aan het einde van wandeling (Rond 17.00) de dag af kunnen sluiten met de aguas calientes. Heerlijke (natuurlijke) warmwater baden om de spiertjes even bij te laten komen.

5 May 2018

Machu Picchu trail; dag 1: 7.30 pick-up met een busje en de mensen van mijn groep ontmoet met wie ik 4 dagen op moet gaan schieten. Gelukkig al snel contact in de bus met een aardig meisje (Roos) die de tour ook doet en na een groffe 10 minuten engels praten er achter komen dat ze ook Nederlands is. Rond 11 uur begonnen met fietsen, bergafwaarts en met mooie uitzichten onderweg. Helaas na een klein uurtje begon het te regenen en dat heeft het de overige tijd van de fietstocht gedaan. Dus uiteindelijk lekker doorweekt aangekomen op bestemming. Gelukkig stond er wel een lekkere lunch klaar. En daarna naar de slaapplek gebracht. Keus was om te gaan raften of in hostel te blijven, ik ben voor de 2e optie gegaan omdat ik al meerdere keren had geraft en 100sol voor een uurtje vond ik toch wel beetje enthousiast. Dus nu even lekker 2 uurtjes relaxen tot de rest weer terug komt.

4 May 2018

Na mn laatste lesdagje (😪😪) met Laurence bij Jacks even en goed vullende burger gehaald. Na de burger weer genoeg energie voor een middagje sweaters shoppen en meer souvenirs.

3 May 2018

Buitenlesje. Dus beetje rondlopen door de stad en gelijkertijd beetje babbelen in het Spaans. Heerlijk genieten van het zonnetje en nog wat mooie plekjes van de stad zien, kan erger. 😌

2 May 2018

Deze week les met 2 andere jongens. Een Nederlandse jongen Laurence en een jongen uit Israel waar ik de naam nog steeds niet van kan onthouden. Na de les lekkere vega falafel gegeten in de Mercado de San Blas met mn klasgenoten.

1 May 2018

Foto's van de verblijfplek aan de rivier. Heerlijk rustig tussen de bergen. En het bijbehorende dorpje een paar minuten lopen van de lodge.

29 April 2018

Vandaag weer naar de rivier (Urubamba). Eerste kajakles! Hele tijd omgegooid worden en "de rol" oefenen. Was enig... 😂. (Foto's volgen)

28 April 2018

"06.30 pickup" ik sta natuurlijk netjes optijd klaar. Even niet bij nagedacht dat ik in Peru was aka pickup 7.15.. Maar na de vertraagde pickup toch lekker kunnen crossen op de quadbike. Langs een mooi meer en daarna de saltflats.

27 April 2018

Vanmorgen vertrokken met alleen wetende dat we "op een meer gaan varen". Had ik alleen geen idee hoe ontzettend mooi dat meer is. Weer heerlijk zonnetje erbij en beetje ronddobberen op een bootje 😍. Toppunt van genieten.

26 April 2018

Rainbowmountain 2.0. Deze keer wel "de originele". Alleen de mensen met wie ik ging zijn erg bekend met het gebied dus in plaats van de zéér toeristische route wisten zij een route (thank god) vanaf de andere kant waar we niks anders dan alpacas tegenkwamen. Na een wandel van zo'n 3 uur naar boven. Snel paar foto's kunnen schieten tot de hagel/sneeuwbui uit de lucht kwam knallen vergezeld door wat onweer. Binnen 10 minuten waren alle kleuren volledig naar wit omgetoverd en werd het toch opeens heel koud (5000m). Toen maar weer snel naar beneden en terug naar de lodge om de warmte en droogte op te zoeken.

25 April 2018

Doodleuk nog een keer wezen raften. Poging 2: nog steeds even vet!

24 April 2018

Heerlijk op het laatste moment bedacht om mee te gaan op een 3 daagse activiteiten tour vanaf morgen! Waarom? Waarom niet!
Na de lessen met David naar oude inkaruïnes gegaan een een prachtig gelegen meer bezocht. Savonds een lesje pisco sour maken gehad. (Nog steeds beter in het drinken dan maken) 🍸

23 April 2018

Na school van Cuzco naar Písac gefietst. Stevig lang over gedaan maar het was weer met prachtige uitzichten. Op de terugweg gestopt bij sacsayhuaman en toen kwam er een leuk oud vrouwtje bij zitten die alleen maar cechua sprak. We hadden geen idee wat ze zei maar wel veel gelachen.

22 April 2018

Met wat mensen van de talenschool afgesproken om lago Humantay te bezoeken. Nog weer vroeger opstaan dan gister. 5 uur aanwezig op plaza de armas. Typisch genoeg werd ik pas 20 voor 5 wakker dus het begon lekker gehaast, maar ik was nog op tijd! Toen met een busje heel stuk omhoog gereden en daarna ongeveer 2 uur gewandeld naar boven +/- 4200m. Naar het prachtige meer. Hier even uitgebreide fotoshoot gehouden natuurlijk en daarna weer omlaag geklommen. Helemaal gesloopt na vandaag. Heerlijk slapen 😴

21 April 2018

Vandaag weer lekker vroeg opgestaan om te vertrekken naar de Urubamba rivier. Hier met een groepje van 4 aan lijntjes gehangen en met rubberen bootjes gespeeld. Niemand er uitgevallen maar wel allemaal vrijwillig nog even in de rivier gedoken. 🏊

20 April 2018

Praktijkles van school aka beetje buiten rondlopen en over koetjes en kalfjes babbelen. En weer leuke nieuwe plekken bij langs gaan. 😌

15 April 2018

Uitstapje naar Palcoyo Rainbow mountain. Het was echt prachtig. Blijkbaar was het een alternatieve tour naar een minder bekende plek. Daardoor waren er maar 2 kleine groepjes toeristen en hadden we alle tijd uitgebreid rond te kijken en foto's te maken. Heeeerlijk genoten

13 April 2018

Vandaag rustig dagje gehad. Laatste dagje met Amy die morgen weer naar Engeland gaat. Dus even poging tot souvenirs kopen gedaan. En toen toch maar voor een cocktailtje bij Limbus gegaan en straatvoedsel gehaald. En even een afscheidsdiner gehad bij Nuna.

12 April 2018

Tijdens de 2 uur ochtend les blijkbaar een actieve buitenles. Een wandeling naar oude inkaoverblijfselen. Opeens heel veel natuur op korte loopafstand van het centrum. Ik had geen idee dat het er zat, maar zal er zeker vaker terugkomen. En een uitzicht over het zuidelijke deel van de stad Cusco.

11 April 2018

Helaas vandaag afscheid moeten nemen van Joakim en Livia die om 14.20 een vliegtuig namen terug naar Denemarken. Ontzettend leuke eerste 3 weken met hun gehad. En we gaan elkaar sowieso nog terugzien!

9 April 2018

Na het etentje nog een paar afscheidsdrankjes gedaan met Joakim en Livia. Uiteindelijk kwamen we nog een deel van de Amerikanen tegen die ik eerder in mijn dorm had ontmoet. Ontzettend leuke avond gehad alleen jammer dat het de laatste was met hun.
Eerst nog even wat truien/sjaals proberen te vinden en daaena enigszins chic uiteten geweest met Joakim en Livia als een soort afscheid diner. Heeeeerlijke alpaca gegeten waar je het mes alleen maar op hoefde te leggen en het ging er al door heen. Daarna een soort speciale thee gekregen, ter plekke gemaakt met allemaal kruidjes. 🍽

6 April 2018

Even naar een barretje geweest met twee Portugese dames die ik tijdens de eerste city tour had ontmoet. En nog wat vrienden van hun die zij tijdens Machu picchu tocht hadden ontmoet. (Joana en Rita)

3 April 2018

Nog maar even een city tour gevolgd, zelfde organisatie maar heel andere tour. Met de fameuze inkamuur en de 12 hoekige steen van een paar duizend kilo. Hoe die daar gekomen is? Noone knows.

1 April 2018

Hele leuke gratis city tour gevolgd van ongeveer 4 uur langs allemaal leuke plekjes en veel uitleg er bij. Hostel: Milhouse hostel

31 March 2018

Bus van Puno naar Cuzco.

30 March 2018

Vandaag weer lekker vroeg uit de veren: 06.30 pick-up voor lake Titicaca. Naar verschillende eilanden geweest, waaronder een eiland met de originele bewoners die exact uitlegde hoe ze hun drijvende eilanden maakten en onderhouden en over hun leven.

29 March 2018

Livia en Joakim hadden de middagbus dus kwamen savonds ook aan in Puno. Toen met Livia en Joakim heerlijke pizza's eten uit een steenoven. 🍕 Hostel: Aymarak Hostel 2
Bus van Arequipa naar Puno.

28 March 2018

Colca canyon trekking; dag 3 4 uur s'ochtends vertrek om de zon voor te zijn. 1.1 km omhoog geklommen. Ontzettend zwaar maar de uitzichten waren het waard. Spierpijn nog steeds heel erg aanwezig.. 😅

27 March 2018

Colca canyon trekking; Dag 2 Na een karig ontbijtje de tocht weer voortgezet rond half 8. Vandaag ging de tocht meer op en neer dan gister. Rond half 12 bij een lodge aangekomen waar we blij verrast werden met een zwembad 😍. Dus met zn alleen een heerlijke duik genomen. Na een uurtje een middag dutje te hebben gedaan kwam ik er achter dat ik vandaag waarschijnlijk spierpijn voor het leven heb opgelopen.. 😅

26 March 2018

Colca Canyon trekking; Dag 1 Binnen een half uur de eerste condor al gespot, zittend dan wel. Later tijdens het lopen kwam er nog een vliegende langs, die ging helaas zo snel dat ik geen foto kon schieten. Maar wel heel indrukwekkend. Vandaag was de hele tocht van 6 km omlaag lopen. In totaal 1100 meter lager dan het startpunt. Spierpijn is zacht uitgedrukt.

25 March 2018

Gratis city tour door Arequipa. 's Avonds voor het eerst de bekende Chifa geprobeerd. Hostel: Mango Hostel B&B
Nachtbus van Nazca naar Arequipa.

24 March 2018

Activiteit door hostel aangeboden: The three great wonders: - Catacombes with real mummies 💀 - the pyramids of the Inca's - aquaducts of the Inca's (still in use)
Vliegen over de Nazca lijnen! Mocht je hier nog komen: neem autoziektepillen mee. Het gaat nodig zijn, dat vliegtuigje heeft geen genade voor je evenwichtsorgaan.

23 March 2018

Bus van Ica naar Nazca. Na de busrit twee Duitse meisjes tegen het lijf gelopen die toevallig naar dezelfde hostel moesten. Dus taxi gedeeld en nog even een kort rondje door het niet zo grote stadje gelopen. Hostel: Nanasqa hostel

22 March 2018

Wijntour naar eerste wijnproductie van Zuid Amerika: Tacama. Tour met natuurlijk wijn en pisco proeverij. Na Tacama nog naar 2 andere wijn/pisco specialisten geweest. Met reisgenoten uit Israel: Jonathan, Paz, Georgia.

21 March 2018

Sandboarding in Huacachina, Ica. Dit was zo ziek leuk! En de Oase midden in de woestijn. Hostel: Ica adventures 2
Bus van Paracas naar Ica

20 March 2018

Na de islas Ballestas naar National Reserve of Paracas. Oneindige hoeveelheden zand en droogte met de zee er naast. Juist, logic..
Begin van de dag: tour naar Islas Ballestas. Daar geweldige hoeveelheden beesten gezien. Ontzettend gaaf om tussen te varen. Alleen maar praying dat ze niet op je hoofd poepen.

19 March 2018

'S avonds in Paracas dezelfde Deense mensen tegengekomen als tijdens de Lima tour. Daar een gemixte zeedieren schotel en wat Pisco sour mee gedeeld. Hostel: Willy's house
Afscheid genomen van de familie en om 13.30 met een heerlijk luxe bus (Cruz del Sur) naar Paracas! Complete woestijn omgeving tijdens de busrit, heel indrukwekkend om te zien.

18 March 2018

Lima walking tour. Onder andere de catacombe van Lima (Monastery of San Fransisco, Lima) met stapels en stapels botten en schedels. Hier mochten helaas geen foto's gemaakt worden. Maarja "the dead dont talk" dus toch even snel een kiekje geschoten. 💀 Einde van tour: Larcomar mall, Miraflores. Tijdens tour een Deens koppel ontmoet en daar hapje mee gegeten. (Livia en Joakim)

17 March 2018

Meegegaan naar een locale markt om vis en fruit te halen. Ze zei dat het te gevaarlijk was om spullen mee te nemen, dus alles thuis gelaten. Daar terplekke voor het eerst een vis van heel naar volledig gefilleerd en geleegd en in stukjes gesneden zien worden. En de raarste soorten fruit gekocht en thuis natuurlijk alles geprobeerd. 🥑🥝🍎
Dag begonnen met een bezoekje aan Lima, plaza de Armas. En het was heet 😅

16 March 2018

Avondeten: een complete kip op tafel.🍗 Wordt in 4 stukken gesneden met een mega mes en daarna allemaal lekker toeslaan met de handen. Heerlijk! 😂😌
's Ochtends even door de stad gewandeld met een heerlijk zonnetje. Daarna met alle kids en Tamara op het strand liggen niksen. 🌞

15 March 2018

Veilig aangekomen. Tweede vlucht zonder enig probleem of turbulentie (!!) doorgekomen. Nu bij Tamara (dochter van tante Lida) thuis. Nog even goed wennen aan de nieuwe omgeving, temperatuur en mensen. En nu eerst na een volle 24 uur gereisd te hebben... naar bed! 😴😴
Vlucht 1 overleeft. Aangekomen in Madrid, en hoe..?! Eenmaal in de wolken een turbulentie waar je u tegen zegt..😨
Ik probeerde vast weg te vliegen, maar bedacht me dat ik dat toch beter aan het vliegtuig kon overlaten. 🛫