Croatia · 8 Days · 16 Moments · July 2018

Rondreis Kroatië


25 July 2018

We trekken vanavond naar “Old Town Dubrovnik”. En wat is het hier bijzonder mooi !!! We kuieren door de gezellige straatjes en geven onze ogen volop de kost: oude stadsmuren, statige gebouwen en smalle steegjes die steeds weer op een plein vol met ambiance uitgeven. Dubrovnik staat wat ons betreft terecht op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze volledig ommuurde stad heeft wat en ademt een en al geschiedenis uit. #HierKomenWeNog ! Eten doen we in de Wine & Foodbar “Gatsby” (met dank aan tripadvisor). Uiteraard buiten en uiteraard aan een tafeltje in een van de gezellige steegjes. “Winebar”, dus qua wijn zitten we alvast goed, heel goed zelfs blijkt bij de eerste slok ! Noot: we drinken, zoals het hoort, Kroatische wijn en die is dus, net zoals het eten trouwens, verrassend goed. #Genieten !
We komen al snel opnieuw uit bij ... Coral Beach Club ! Toegeven, de ligging van het hotel op slechts 2 min wandelen hiervan maakt veel goed. We ploffen ons neer op een sunbed en brengen een relax dagje door aan het strand, met tussenin een middagdutje van Louise op de kamer. Sfeerfoto’s hieronder. Bikinifoto’s: private 😉
Toegegeven, de eerste indrukken van het hotel waren gisteren niet echt super ... #TeMega #VeelTeGroot naar ons gevoel. Helaas wordt dat gevoel alleen nog maar erger bij ons eerste ontbijt. Man man, wat is me dat !!! Een grote bende gortige boeren die precies nog nooit eten gezien hebben #ScheppenMaar en vooral veel. Joke voelt zich ze net in de Colruyt, brood ? vijftiende gang naar rechts mevrouw en papa krijgt het idee in de Colmar te zitten. Ok. Dan maar de bikini’s en zwemshort aan en het water in. Het wordt ons al snel duidelijk dat je hier om 5h15 of zoiets je handdoek op een ligbed moet droppen om er een te bemachtigen ... #EuhNOT ! Conclusie: geef ons maar de kleinschalige hotels !

24 July 2018

Dubrovnik, here we come ! We verlaten Split en rijden naar onze laatste bestemming: 229km en 3h rijden zegt de GPS. “Klopt dat wel ?” vragen we ons af ... Ja, dat klopt. De autostrade stopt nl. een 100-tal km voor Dubrovnik en het laatste deel leggen we dus af over plaatselijke wegen. Geen nood, papa en Louise kijken achter in de auto samen naar Kabouter Plop en mama cruist ons veilig door de bochten. #WeeralDankUiPad #ZijnWeWelGoedBezig ... Inchecken en we stappen meteen naar #CoralBeachClub, een beach club op wandelafstand van ons hotel. Hmmm dat pintje, die cosmopolitan en dat plat water smaken (vullen jullie zelf maar in wie er wat drinkt). We rusten even uit op de kamer, frissen ons op en besluiten een hapje te gaan eten in diezelfde beachclub. Heerlijk hier aan het water !

23 July 2018

We ondernemen opnieuw een poging om Split te ontdekken en combineren het meteen met ons avondeten. Opnieuw laten we ons adviseren door de mensen van het hotel en na een korte wandeling nemen we plaats op het Trg Republike, een prachtig plein met een gezellige ambiance en in de verte de zee. #RestaurantBajamonti. Ditmaal dus wel een voor- en hoofdgerecht 😉 en dat smaakt ons heerlijk. Louise leeft zich (met papa) uit op het plein en lijkt er wel een marathon te gaan lopen. Zo, onze pruts haar nachtrust (en die van ons) is verzekerd. Via de levendige promenade wandelen we terug richting ... de taxi 🤫 en kruipen we tevreden in ons bed. #Slaapwel !
Twijfel ! Het eiland Hvar bezoeken was onze bedoeling, maar intussen overwegen we om te kiezen voor een bezoek aan het natuurpark Krka. “Niet ideaal voor buggy’s” staat online en de regen! (ja, regen 😒) doen ons twijfelen ... och soit, we gaan ervoor en hebben er vertrouwen in dat het tijdens onze autorit van 1h wel opklaart. Rond de middag draaien we de parking van het natuurpark op, helaas nog steeds met de ruitenwissers op stand “on”. Dan maar 3 poncho’s kopen en een nog-twintig-keer-mottigere-koffie-dan-oploskoffie drinken 😝. Koffie op en ... hopla, opklaringen ! #JeKrijgtWatJeVerdient 😉. Eén voordeel van het weer: normaal zijn de 10.000 (!) dagtickets rond 10h reeds uitverkocht, maar het bordje zegt nu: nog +4.000 tickets beschikbaar. Dus, buggy uit de auto en hop, dat park in ! Hier hebben we absoluut geen spijt van. Wat is het hier ontzettend mooi ! Heerlijke wandeling door de natuur en het water met tig watervallen ! De foto’s spreken voor zich ! #GeslaagdeMiddag !

22 July 2018

De vriendelijke mejuffrouw aan de receptie had ons gisteren reeds restaurant “Dvor” aangeraden. We ploffen Louise in de buggy en stappen enkele minuutjes richting dit prachtig gelegen restaurant en worden meteen getrakteerd op een erg fraai uitzicht #TafelenMetZichtOpZee ! Lang tafelen zegt ons vandaag maar weinig, dus we houden het bij een hoofdgerecht ... euh, valt dat even tegen ! Niet qua smaak, maar qua hoeveelheid. Je kent ze wel, chique restaurants waar de porties erg miniem zijn ... zet dit restaurant gerust op dat lijstje 😏. ... En wat hebben we vandaag geleerd ?! Yep, hier met dat voorgerecht de volgende keer 😉
Ons programma voor vandaag ... euh daar staat niet veel op. We besluiten om een rustig dagje in te lassen en in de buurt van het hotel te blijven. Zo kan onze pruts haar middagdutje lekker in haar bedje doen. Voordat we door het centrum van Split slenteren, kopen we eerst onze tickets voor het eilandbezoek van morgen. Yep, weer eilandhoppen. Dit keer met de catamaran naar Hvar: het lavendeleiland genoemd met een - naar het schijnt - bezienswaardig oud stadje en prachtige stranden. Onze sightseeing van Split is van erg korte duur. We zijn zowat 20min aan het kuieren, of onze meid geeft aan dat ze bedje in wilt. Zo gezegd, zo gedaan ! Papa blijft met Louise op de kamer en mama zoekt een ontspannend plekje aan het zwembad ... Zoekt, maar vindt helaas niet ... Wel een plekje, maar geen ontspannend plekje (een gewone stoel is nu inderdaad niet zo geweldig om aan een zwembad te vertoeven). Hieronder enkele foto’s van het rooftop pool op een moment dat er wél ligbedden vrij zijn 😉

21 July 2018

We ruilen Zadar vandaag voor onze volgende bestemming en vertrekken na het ontbijt richting Split. Eerst nog een welgemeende dank je wel aan de mensen van Hotel Bastion: súper vriendelijk en gedienstig ! #AltijdBehulpzaam! Na een tripje van 160km, dat Louise goed gebruikt om wat slaap in te halen, checken we in bij ons volgend hotel. Vervolgens rusten we wat op onze kamer en aan het rooftop pool. Voor de rest niets spannends te melden vandaag. Eten doen we ‘s avonds “noodgedwongen” in ons hotel: Louise heeft er even allemaal geen zin meer in en is toch nog vooral moe. Dus aperitiefje drinken, wandelen met de buggy, hapje binnen smokkelen, traantjes drogen, hoofdgerechtje opeten, Louise laten meeproeven en ... hopla, Louise is terug een “spring-in-het-veld” ... Ik herken dat precies ergens van ... mama kan ook al eens wat chagrijnig worden als ze honger heeft 🤫. Ahja, Louise heeft haar eigen slaapplekje uitgekozen (check de foto’s) #Slaapwel.

20 July 2018

Het is al laat als we terug in Zadar aanmeren en een douchke is dan ook voor later. Eerst eten scoren ! Pasta it is ! Op aanraden van het hotel wandelen we over de mainstreet naar een Italiaans restaurant en bestellen we 3x pasta. We schieten nog snel een paar mooie plaatjes van Zadar centrum (trouwens een gezellig stadje) en kruipen moe maar voldaan onder de wol ... (bij wijze van spreken he, ‘t is hier ‘s avonds nog +25graden 😴). Morgen op naar onze volgende bestemming: Split !
Geen zoutmeer dus voor ons ! We laten ons verleiden door de online foto’s en info over het Saharun strand in het noorden van het eiland. Een heerlijk breed strand met tig bootjes die voor de kust liggen ... het heeft wel wat. Jammer maar helaas zijn we niet de enige met internet en het is er dus behoorlijk druk. Strandstoel: nope bezet, parasol: nope bezet. Dan maar een lunchke in de strandbar. Een sandwich en sparkling water later, wagen we nogmaals onze kans. Papa wandelt de kuststrook af opzoek naar toch die ene verlaten parasol #GeenSucces. Mama kiest voor de directe aanpak: “sir, is there also place for us” en hopla, meteen een parasol gescoord (ik vermoed dat ze Louise toch ook wat als hulpmiddel heeft ingezet 😉). De vriendelijke Indiërs (Nederlanders blijkt later), vertrekken even later zelfs ... of hoe Joke mensen gewoon van hun parasol wegjaagt 😯. Als “goedmaakactie” bieden we hun een rit terug naar de ferry aan. Tja en Louise: wild plonsen is het enige dat telt 🏊
“Dugi Otok” ... Dugi wat ?? “Dugi Otok” (vrij vertaald lang eiland) ... onze uitstap voor vandaag. Ik “leen” even een foto van het wereldwijde web om te illustreren waarom we hier graag naartoe willen (het is wel duidelijk welke foto we niet zelf namen 😉). Om iets voor 08h rijden we onze huurauto de ferry op en 1h40 later meren we aan op dit prachtige eiland. We zetten eerst koers (ik zit nog wat met schipperstermen in mijn hoofd) richting het natuurpark Telascica om na een wandeling van +2km (met prachtige uitzichten trouwens) even te verpozen aan het zoutwatermeer ... Althans, dat was het idee dan toch. De baai van het natuurpark ademt een en al rust uit, maar het meer daarentegen ... We krijgen hier een net iets teveel “haringen-in-een-ton-Blankenberge-achtig-gevoel” Euh ... hier passen we voor. Dan maar een ijsje. #LouiseWordtErDolGelukkigVan en mama haar witte broek is plotseling iets minder ... wit #Cornetto #Dash !

19 July 2018

Avond ! Diner-time ... We besluiten om het niet te ver te zoeken en schuiven onze benen en beentjes onder tafel van het restaurant van het hotel. Een goede keuze blijkt, want onze immer actieve Louise (van wie zou ze dat hebben ... ?) begint stilaan in slaap-modus te geraken. En als Louise zegt “ik wil slapen”, dan ploft ze zich toch gewoonweg neer in het restaurant ... simpel zat 😉. PS: naast zwembandjes is een iPad toch ook wel een super uitvinding. Bij deze ook dank aan Kaatje, Kabouter Plop en Bumba 😜. #TotMorgen.
Het verlangen naar verkoeling is te groot waardoor we al snel beslissen om een bezoek aan het dorpje links laten te liggen en opzoek te gaan naar een strandstoel. Wat opzoekwerk leert ons dat er op dit eiland een party strand is ... Daar moeten we heen !🏝🎉 20min laten parkeren we de auto en laten we de beats ons de weg wijzen naar Zrce beach ! PS: ja, we hebben onze dochter bij, maar wees gerust: het is 14h s middags dus vele party people liggen nog in bed met een doos dafalgan (en mogelijks een emmer) langs hun. Maar eerlijk is eerlijk: bij het uitstappen en het horen van de muziek twijfelde we zelf toch ook even als we hier wel moesten zijn. Louise niet, ze wordt een beetje hyper bij het zien van de zee, maar dat slaat bij de eerste natte teen om in terughoudendheid ... Terughoudendheid van erg korte duur. Na 2” gewenning en een eerste “bah-dat-zeewater-is-vies-gezichtje” is ze niet meer te houden ... “zelf” en “alleen” zijn de kernwoorden ... heerlijke uitvinding die zwembandj
Geeeuw ... Even uitrekken na een heerlijke nachtrust, hop ontbijtje achter de kiezen en we zijn helemaal klaar om erop uit te trekken. Schiereiland “Pag” wordt onze bestemming voor vandaag. Een autoritje van ca. 30 min brengt ons via de Paski brug tot in het gelijknamig dorpje Pag. Onderweg verandert het groene landschap van het vasteland naar een soort van maanlandschap dat typerend is voor dit eiland. Onderweg worden we een eerste keer getrakteerd op prachtig uitzichten !

18 July 2018

Amper 2h vliegen ... heerlijk zo’n korte vlucht. Ook heerlijk dat onze meid de eerste keer haar eigen stoel heeft in het vliegmachien. Het is toch net iets comfortabeler dan 2h een gesjravel op je schoot. Hop, auto afhalen en richting ons eerste hotelletje in Zadar-centrum. Hotel Bastion heet ons vriendelijk welkom ! En nee, ze wachten ons niet op in een voetbalshirt van hun nationale helden die afgelopen zondag tweede werden op het WK voetbal :-) De dames zijn wat moe van de reis en ploffen zich neer op bed. Papa trekt even op verkenning in Zadar-centrum ... Tot zover de theorie: Louise blijkt dan toch nog net ietsje te actief voor een dutje (en mama heeft geen keuze) en papa ... tja, die geraakt niet verder dan de lounge bar tegenover het hotel. Sante ! (Wat smaakt die eerste frisse pint op Kroatische bodem) 🍻