Germany, Russia · 4 Days · 4 Moments · May 2017

Floor en Marjolein in St. Petersburg 2017


26 May 2017

Vanochtend een snel ontbijtje op de kamer gedaan om vervolgens naar het Hermitage te lopen. Daar zou in de rivier een bootje liggen die naar het Petershof zou varen. De boot lag al klaar en we konden direct instappen, nog geen 3 minuten later vertrok hij. Na ongeveer 20 min varen kwamen we aan bij een sprookjes lokatie. Ook hier was alles weer overweldigend groot en met heeeel veel goud! Lekker door de paleis tuinen rondgestruind en redelijk op tijd het bootje weer terug genomen. Onderweg naar het hotel nog even gestopt bij een 'supermarkt' die er uit zag als een oude tabakszaak om salades te kopen. Deze op de hotelkamer opgegeten en onszelf daarna snel klaar gemaakt voor het ballet. Ook dat was weer een belevenis! In een oud klassiek theater met balkonnetjes. Wij zaten op de derde verdieping, maar de jongen die de balkonnetjes toe wees vertelde ons al meteen dat het niet uit verkocht was en we na de pauze ook beneden konden gaan zitten. Zo gezegd zo gedaan! Afzakkertje bij Manneke Pis

25 May 2017

Vanochtend via de Nevsky richting de Kerk van de verlosser op het bloed gelopen. Tussen alle grote winkelpanden staan opeen super mooie gebouwen als een kerk of theater. Je wordt steeds opnieuw verrast. Eenmaal ik de kerk hebben we onze ogen uitgekeken. Niet normaal hoe groot en alles is met mozaïek ingelegd, bijna niet te bevatten hoe ze dat zo hebben kunnen maken. Vanuit de kerk richting het Hermitage gelopen en onderweg heerlijk ik het zonnetje zitten lunchen. De regenjas (dit zou de slechtste dag worden) ver weg in de rugzak gedaan. In het Hermitage ook weer onze ogen uit kunnen kijken. Niet normaal hoe groot en hoe over de top met plafondschilderingen en tierelantijntjes. En niet normaal hoeveel goud er gebruikt is. De kunst die er hangt... was eigenlijk een bijzaak. Daarna ff lekker bijgekomen met een koffietje en een eclair. Daarna op zoek gegaan naar een lekker Sushi restaurant en gevonden! Heeeerlijk gegeten. Tot slot nog een potje zitten kaarten in kroeg.

24 May 2017

Vanochtend begonnen met een typisch Russisch ontbijtje van het hotel, morgen ontbijten we lekker buiten de deur! Vanuit daar naar de Kerk van de verlosser op het bloed. Wat een immense kerk met onwijs veel details. Vanuit daar doorgelopen richting het Hermitage. Het plein waren ze al helemaal aan het inrichten voor het festival van zaterdag, helaas daardoor geen mooie foto's kunnen schieten. Wat rond gekeken en daarna lekker gaan lunchen met een heerlijk soepje. Na de lunch doorgelopen naar de andere kant van het Hermitage en de brug over richting de zuilen. Eigenlijk ligt alles vrij dicht bij elkaar, maar omdat er zo ontzettend veel te zien hebben we toch zo'n 17.8 km gelopen vandaag.

23 May 2017

Vanochtend om 06.00 de wekker en om 07.00 stond taxi Floor klaar om naar Bergen te rijden. Vanuit daar door Pap en Mam naar Dusseldorf gebracht. Nog even ontbeten en terwijl we naar de Gate liepen ging de balie open en konden we direct doorlopen. Redelijk prima vlucht gehad, alleen zowel bij het stijgen als landen lichte turbulentie. Eenmaal in St Petersberg een kleine cultuurshock, bijna alles is in Russisch schrift, weinig mensen kunnen Engels dus met handen en voeten communiceren. Spullen in het hotel gedropt even gezeten en toen op zoek naar een bank en rondje in de buurt gelopen. Uiteindelijk in een heerlijk koffie tentje in onze boekjes gekeken naar en gelezen over wat we morgen allemaal willen zien. Tot slot naar de Nevsky Prospekt gelopen om een hapje te eten.