Netherlands, France, Spain · 8 Days · 17 Moments · June 2017

Manon en Mariska naar Mallorca


11 June 2017

Alles weer gelukt, in het vliegtuig, dag Mallorca!! Land in zicht....Spanje? Frankrijk? Nederland!! En onze lieve mannetjes die enthousiast zwaaien en ons met knuffels binnenhalen. Liefffff!
Okรฉ, tijd om in te pakken. Het zit nu nog in drie tassen, moet in de twee koffertjes.... is uiteindelijk gelukt! Best nadenken als je ook nog naar het strand wil, je om 12 uur uit moet checken, om twee uur bij de bus wil zijn en het is bijna dertig graden. Dusss.

10 June 2017

In plaats van patatjes, waar we eigenlijk zin in hadden, maar iets van de super gehaald vanwege huiloogje. Heerlijk relaxed op ons balkonnetje gezeten.
Op het strand kreeg Manon al wat last van haar ogen. In het appartement werd het niet beter na douchen en spoelen met uitgekookt water....heel zielig en dik huiloogje, dat werd het. Dus ik naar de farmacia, een oogspray gehaald. Dat prikte. Gelukkig zakte het in de loop van de nacht wel af, 's morgens nog wat dik en bijna geen last meer.
Vandaag een stranddagje. Boek mee, appels mee, chips mee. En drinken, natuurlijk. Er komen steeds frutseltjes op onze doeken, ze willen er ook niet af als je ze uitschudt. En dan ook nog eigenwijs anders gaan liggen als je weer wilt gaan liggen ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

9 June 2017

s Avonds bij het visrestaurant tegenover ons appartement een salade gegeten, we zaten nog wat vol van onze paella. In de laatste zonnestraaltjes, perfect plekje voor ons ๐ŸŒž
Tussen de middag paella de jรกmon, heerlijk! Daarna verder winkelen, de Santa Eulร lia, over het Plaza Mayor richting de Passeig des Born waar we stiekem snel H&M en Zara zijn binnengeglipt. Toch anders dan bij ons in Groningen, vonden we. Ook omdat Manon hier wel een bikini broekje kon vinden in goede maat en kleur ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Ook veel luxe winkels en een allee-achtig middenstuk met straatartiesten en een enkel terrasje. En het beeld van de man met de katapult; Es Foner van Lorenzo Rossello.
En dat is natuurlijk de eye-catcher van Palma de Mallorca: pront in beeld en helaas niet in het water gespiegeld omdat er te veel wind staat vandaag.... Kathedraal 'La Seu'. De eerste stenen rond 1300, in de 20ste eeuw door niemand minder dan Gaudi gerestaureerd. Verder heerlijk gewandeld door de stad, mooi park, langs hele oude olijfboom. Hij weet het zelf niet eens meer, zo oud. Stond ook niet op het bordje, helaas.
Vrijdag fietsdag!! Vandaag twee mooie blauw-witte damesstadsfietsen gehuurd. Met mandjes voorop. Heerlijk langs de kustlijn naar Palma getrapt. Op het laatst was het wel een beetje file-fietsen. Je kon goed merken dat wij als Hollandse meiden veel getrainder en handiger zijn op de pedalen....er werd wel wat af gestunteld.

8 June 2017

Vanavond tapas op het menu; we hadden ook al gesmuld van de aioli. Gezellig restaurantje opgezocht met zachte kussentjes in de stoelen voor onze toch wel wat gevoelige net-onder-de-bikini-randjes. Zorgvuldig gesmeerd, misschien niet vaak genoeg op onze winterse witte billen ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ PS; als je inzoomt op het dessert van Manon zie je een bruin bikinibroekje...toch? Haha
En vanmiddag een eindje langs de boulevard....en weer het strand op. Er staat een flinke wind, de wind-en kite surfers gaan hartstikke hard!! Hebben wij even wat lekkers gevonden voor op ons stokbroodje....heerlijk zo aan het eind van de middag. Jammie.
Heerlijk ontbijtje samen op het balkon, insmeren en hup- naar het strand. Een klein beetje proberen bij te slapen, dat ging vannacht niet al te best. Alletwee veel wakker gelegen.....

7 June 2017

Eerst WiFi uitproberen natuurlijk. Das niet zo best. We moeten erg veel geduld hebben...๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Dus dan maar naar een terrasje aan de baai, even iets drinken. Ook geen WiFi vanavond, sorry. Mooie palmbomen langs de boulevard met een bijna helemaal ronde maan erachter. Morgen maar eens kijken of het lekker strandweer is. ๐Ÿ˜Ž
Land in zicht!! Volgens mij Sรจte, aan de Middellandse Zee, ook eens geweest met Miranda en Barry en kids. En later nog eens. Vlot gevlogen, geland voor kwart voor acht. Daarna naar de juiste bus op zoek, ik stond er al in en Manon keek nog op het bordje... Al om kwart voor negen bij het appartement. Kamer 209. Lekker knus..
Daar zitten we dan, in het vliegtuig. Keurig op tijd vertrokken en uitgezwaaid door onze lieffies die wind en regen trotseerden om een laatste glimp te zien vlak voor we de lucht ingingen. Mallorca, here we come!!

6 June 2017

Okรฉ. Verschil zal er altijd zijn ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

4 June 2017

Examens klaar, wassen gedraaid, nog รฉรฉn dag te werken.... dan kan het avontuur beginnen!!