Europe · 130 Days · 35 Moments · August 2017

Vakantie 2017 Frankrijk, Spanje


10 December 2017

Overheerlijk goulash soep voor de eerste sneeuwvlokken vielen in Praag en wij op weg naar de luchthaven te horen kregen dat onze vlucht gecanceld was... begin van een lange terugreis met de bus. 30 uur later waren we thuis. Maar het was de moeite zeker waard! Wij komen terug in het voorjaar. Met terrasjes en het lekkere bier eten en de parken. En een opera want het is ook een opera stad niet duur en veel aanbod in prachtige gebouwen. Aardige mensen. Teveel om op te noemen eigenlijk! Aanrader!
De Sint Nicolaaskerk in Maa Strana uit 1703 is een meesterwerk en voorbeeld van Boheemse Barok. Teveel goud eigenlijk. Maar wat echt schitterend was is de fresco op het plafond is met 150m een van de grootste schilderijen echt prachtig. Daarna de toren beklommen met uitzicht over de karelsbrug. Dag Praag. Mooie stad! Wat hebben wij van je genoten.
Nog even op de kerstmarkt snoepen van een trdelnik een oliebol in een spiraal. Nog even genieten.
De astronomische klok uit 1410. Met rond de schijven de grootste gevaren voor de mensheid. De dood, ijdelheid, oorlogen en gierigheid. Van het koffiehuis Mozart met taartje hebben we de twaalf apostelen zien voorbij komen.
Op het oude stadsplein staat ook de Nikolaas kerk. Een van de.
Josefov oude Joodse wijk. Parijsstraat. Schijnt samen met Mala Strana even dure grond te zijn als Monaco. Alles is er te vinden alle grote merken en.. Mark zijn lievelings auto een Austin Martin. Dat de Synagogen en alles nog is tact is omdat in decreteerde oorlog hier geen bom op is gevallen. Hitler wilde er een openluchtmuseum van het uitgestorven ras van maken.
Kusje
Dit was wel het hoogtepunt. de Spaanse synagoge. Is in de 19e eeuw in Moorse stijl gebouwd. Alles is met goud beschilderen. Sprookjesachtig. Open mond gestaan. Wat mooi.
De Joodse begraafplaats. De graven worden nooit geruimd. Er is steedse eer nieuwe aarde gestort. Als gevolg liggen de doden wel 9 lagen boven elkaar. De oudstE grafsteen is uit 1439. Met zonnetje een mooi tafereel. Daarna naar Pinkassynagoge meer inzicht gekregen in alle levensgebeurtenissen en mijlpalen in het Joodse leven en welke gebruiken daarbij horen. Ai besnijdenis met botte mesjes🙁vreselijk.
Stralende laatste ochtend. Karelsbrug op zijn mooist met die blauwe lucht. Als je door de stad loopt wat een mooie gevels de ene nog mooier dan de andere.

9 December 2017

Saturdaynight! Na subliem etentje naar Reduta Het Jazz café van Praag. Een belevenis op zich! Genoten wat een dag en lange zwoele nacht☺️
Van heerlijk biertje naar bubbels. Echt genoten in Palffy Palace intiem etentje voor romantische fijnproevers. Niks teveel gezegd😜
Strahov klooster met barokke boekenkasten in de bibliotheek en soort van eerste museum. De plafonds fresco's waren zo mooi we hebben ons ogen uit gekeken.
Glas in lood van Mucha onder andere. Nog nooit zo mooi van kleur gezien! Prachtig!
Honger gekregen. Mmm . Heerlijke worst en nog veel meer om op te warmen. Gekkigheid. We hebben het hele gouden straatje gemist😜wel drie keer naar op zoek geweest maar bleek binnen de muren van de burcht te zijn. Zijn er gewoon langs gelopen..
Strak blauwe lucht maar wel freezing. Met de tram naar Praagse burcht. Super lange rij voor safety controle voor we de burchtstad in konden. St Vituskathedraal is een gotisch bouwwerk een soort van Sahrada Familia. De bouw begin in 1344.. en in 1921 zijn er nog glas in lood ramen van Mucha jugendstile kunstenaar toegevoegd! erg mooi allemaal!

8 December 2017

Zoeken naar U Fleku duurde een van de mooiste kroegen met eigen brouwerij. Heerlijk bier eten en gezelligheid. Op de terugweg het dansende huis en beetje hagel.
Sightseeing Kampa Joodse wijk en Het representatiehuis.
Lunchen bij Savoy! The lekkere chardonnay uit Moravië en steak tartare.
Petrin tower kleine Eiffeltoren 299 treden 63 hoog mooi uitzicht over Praag. Spiegelpaleis uit 1891 met lachspiegels.

7 December 2017

In de gouden tijger
Karelsbrug by night
Praagse glaskunst. Stupartska art nouveau restaurant. Oudestadsplein met de hoogste kerstboom van Europa. Astronomische klok.
Slavia het meest lekkere chocolade truffeltaartje ever! In een Art Deco koffiehuis met pianomuziek.
Met Easyet vertraagd naar Praag.

8 August 2017

Empuries opgravingen net buiten L'Escala een Griekse en Romeinse stad naast elkaar zo bijzonder!! De kids hadden er alleen geen zin in vandaag....

7 August 2017

Aangekomen op camping Punta Mila in L'Escala Espanja ole! 2 uurtjes rijden. Viel erg mee. Jongens lekker gamen en wij ons kamp opmaken. Niet eenvoudig met twee grote tenten. S,avonds heerlijk gegeten en ijsje bij de baai Cala Montgo. 850m via bospad met zaklamp.

6 August 2017

Wat een feestdag in de late middag voetbal en Super ijs van oma. En.. de Johan Cruijff schaal voor Feijenoord!!
Druipsteengrotten waren super mooi en koel op deze warme dag. Bij de grotten een riviertje met stenen waar de jongens heerlijk over de stenen geklauterd hebben en een waterslangetje hebben gezien. Ik heb er wel een blauwe teen aan over gehouden, maar was het zeker waard.

5 August 2017

Lekker ravotten in het zwembad. Duiken, eindeloos met de bal gooien. Opblaaskrokodil. Heerlijk verfrissend. 36 graden.
Langs de arrossage?? Super mooie wandeling langs irrigatie kanaaltje.

3 August 2017

Heerlijk in de boomhut klimmen. Maes zijn favoriete bezigheid. Stage 1 en 2 maar terug wel wat hulp van mama. Ben hem maar gaan halen. Toch wel erg hoog.
Spannend voor het eerst bewust vliegen voor Quinten en voor het eerst voor Maes!

2 August 2017

Nous sommes arrivees!! Nu lekker eten en morgen vroeg op! De jongens zijn echt enthousiast!! Mooie kamer! Groot bed. Reis viel mee. Maar een detour👍🏻