Netherlands, France · 82 Days · 12 Moments · June 2017

La vie sur le camping en France


29 August 2017

Wat is het snel gegaan de 3 maanden werken op de camping! In het begin wilde ik het liefste zo snel mogelijk weg, alles was nieuw, en niet gemakkelijk zo in het begin. Na een tijdje leer je je collega's beter kennen en weet je hoe alles werkt. Je krijgt meer taken toebedeeld omdat ze het vertrouwen in je hebben wat heel erg fijn is. Het Frans praten ging met de dag beter, vooral aan de telefoon vond ik het lastig, maar ook dat begon te wennen. Eind augustus vertrok er al een grote groep en waren we nog maar met zijn drieën bij de receptie. De laatste 2 weken waren relaxed. Het afscheid nemen blijft raar, waarschijnlijk zie je heel veel mensen waarmee je gewerkt hebt nooit meer terug. In ieder geval was dit weer een mooie ( levens) ervaring.

14 August 2017

Vandaag is het 15 augustus. Precies 2 werkmaanden zitten er al weer op. In Frankrijk is het vandaag een nationale feestdag. En op de camping hebben ze besloten dat iedereen vandaag in het wit gekleed moet zijn. Het personeel is bijna allemaal in het wit... alleen de vakantiegangers niet🙈Op de foto staan we met alle receptionisten. Van links naar rechts: Brigitte, Elana, Clara, ik en Heleen. Nog 2 weken en dan gaan Clara en Heleen al weg. En blijven we nog maar net zijn drieën over. De tijd gaat echt zo snel. Het weer hier is nog steeds lekker warm. Overdag tegen de 30 graden. Als het een dag begin 20 graden is loopt iedereen gelijk met een lange broek en vestje. Omdat je zo gewend bent geraakt aan de warmte.

24 July 2017

Vandaag zit ik precies op de helft. Anderhalve maand heb ik al gewerkt en nu nog anderhalve maand te gaan. De tijd gaat echt zo snel. Het is nu echt super druk op de camping. Soms staan we helemaal vol, en andere dagen hebben we een paar plaatsen vrij voor mensen die op de bonnefooi aankomen met een caravan of camper. Afgelopen week naar Collioure en Perpignan geweest. Heel erg fijn om even weg te zijn van de camping.

14 July 2017

Vandaag samen met Heleen ( Belgisch) van de receptie met de auto een beetje in de omgeving rondgereden. Eerst naar Saint Cyprien en daar een lekker gebakje gegeten. Daarna naar Collioure gereden en daar even rondgekeken. Op de groepsfoto staan alle mensen van Eurocamp ( andere aanbieder van stacaravans en tenten op de camping) gisteren heerlijk sushi gegeten met de meiden!

12 July 2017

11 July 2017

Vandaag heb ik mijn derde vrije dag sinds ik hier ben. Nu de vakanties begonnen zijn in een deel van Europa is het echt druk. Vooral op de woensdag, zaterdag en zondag. Dit zijn de dagen van aankomst en vertrek, voor klanten van ons. Op de camping zijn ook andere aanbieders ( 5 totaal) waarvan de mensen op elke dag van de week kunnen aankomen. Vanaf volgende week is de camping helemaal vol. En dat blijft zo tot en met de derde week van augustus. Hard werken dus, en na werktijd lekker uitrusten aan het strand of zwembad.

23 June 2017

De omgeving hier is echt super mooi!! Lekker op het strand zitten naar de zonsondergang kijken. Op de camping word erg veel georganiseerd, elke avond is er iets te doen; van dansavonden, zang, quiz, etc etc. Deze week begint de camping steeds voller te raken, en de avonden worden meestal druk bezocht. Erg leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is.

20 June 2017

Alweer 10 dagen in Frankrijk, wat gaat dat snel! Nu ik dit schrijf ben ik net klaar met werken en zit ik heerlijk bij het zwembad. ( wil niemand jaloers maken 😉) het is hier elke dag boven de 30 graden maar doordat we aan zee zitten is het hier nog best lekker.. bij de receptie is er gelukkig airco, erg fijn, want juli en augustus moet nog komen.

19 June 2017

Mijn eerste werkweek zit erop! Heb al erg veel geleerd in de eerste week, maar het lastigste blijft toch de telefoon beantwoorden ( alleen maar Fransen die bellen) als er dan ook nog veel mensen aan de receptie staan krijg ik het wel benauwd. Maar goed dit is de eerste week pas. Morgen een dag weekend!! Jeeh!! Ben er ook wel aan toe na 6 dagen achter elkaar te hebben gewerkt. Na het werk vanmiddag even het dorp ingegaan. Hoef niks van Nederlands eten te missen zoals jullie kunnen zien, maar ook Nederlandse leesbladen verkopen ze hier😊. Zouden hier veel Nederlanders komen???? 🙈🙈🙈

15 June 2017

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Montpellier komt de warmte je tegemoet bij het uitstappen. Wat een verschil in temperatuur met Nederland. Er zijn maar 2 bagagebanden dus echt een heel klein vliegveld. Mijn koffer komt al snel en als ik door de schuifdeuren loop staat Jacques, mijn baas, mij daar al op te wachten. Na ruim 2 uur rijden komen we bij de camping aan. Ik krijg een tour in een "buggy" en word afgezet bij de stacaravan die de komende 3 maanden alleen voor mij is. Spullen neergezet en daarna uitgenodigd om bij Jacques en zijn gezin te eten. Morgen mijn eerste werkdag! Zin in!

14 June 2017

Het voorstel rondje is begonnen... er zijn nu nog maar zo'n 40! Medewerkers maar vanaf juli zijn dat er 80! Alleen maar Fransen.. hoe ga ik al die namen onthouden?🙈.. achter de receptie staan we met zijn vieren, en vanaf juli met zijn vijven. Brigitte en Elena zijn hoofd van de receptie en Clara en ik medewerkers. Het is alleen maar Frans praten de hele dag. Soms een paar Nederlanders of Engelsen tussendoor. Werk is heel afwisselend maar best lastig als alles in een andere taal is en je het systeem niet kent. ( en nog nooit zulk werk hebt gedaan)

13 June 2017

Ja!!! Het is zover. Vandaag start ik een nieuw avontuur. Sinds vorige week al bezig met mijn koffer inpakken... normaal zou ik mijn backpack meenemen, maar nu ik ruim 3 maanden wegga is een koffer toch net iets handiger. (Lees: daar past meer in😉) alles past er net in. En dan.... de koffer wegen... op mijn weegschaal geeft hij 23 kilo aan.. dat zou mogen, maar als ik op Schiphol ben weegt hij ineens 24,1 kilo😳. Mijn laptop eruit gehaald wat meer als 2 kilo's scheelde.

9 June 2017

Het aftellen is begonnen!! Nog een paar dagen en dan vlieg ik vanuit Amsterdam naar Montpellier, en daarna per auto naar Argeles sur mer. Een nieuw avontuur! Zo spannend maar ook zo leuk!!