Netherlands, Japan · 3 Days · 11 Moments · December 2016

De reis van Maika door Tokio, Japan


19 December 2016

Alice in wonderland café
We woke up like this!

18 December 2016

Maika's biggest hobby... 😆
Na onze chocolade feest, haalden we koffie en reden we naar Kamakura. We hebben super lekkere soba gegeten en vervolgens een tempel bezocht. Daarna nog wat rondgelopen en de allerlekkerste Matcha softijs ooit gegeten! Plotseling zag ik Totoro bij een winkel staan. Ik liep er gelijk op af en kon al gauw zien dat het een ghibli winkeltje was met ontzettend leuke spulletjes. Ik wilde gelijk heel veel kopen maar ik heb me ingehouden door alleen een sleutelhanger en een brillenhoes te kopen. Super blij mee!
Hmm! Chocolate for breakfast 😋

17 December 2016

Er stond een tafel in de kamer met daarop een chocoladetaart en kado's van Laduree. Het was een verrassing voor mijn verjaardag van vorige week. Ik ben een bofkont met zulke lieve mensen om mij heen.
Vlak nadat we waren geland en eindelijk Fiona en Toru weer zagen, liepen we naar de garage. Op het dakterras stond een witte Jeep die Toru had gehuurd voor het weekend. Het voelde alsof we met z'n allen op Safari gingen! Hiermee reden we naar Yokohama, een stad waar mijn vader voor een jaar heeft gewerkt. Niek, Fiona en Toru hadden als verrassing the Grand Hotel geboekt. Één van de oudste hotels van Yokohama, super mooi. Het hotel is een populaire plek om te trouwen. De dag dat we kwamen inchecken hadden ze wel 6 bruiloften op dezelfde dag. In de kamer hebben we ons opgefrist en omgekleed, om vervolgens naar de kerstmarkt te gaan richting Minato Mirai. Na een gluhwein en een pretzel liepen we naar China town, waar Toru had gereserveerd bij een Chinees restaurant. Helemaal volgepropt liepen we terug naar het hotel. Toru en Fiona zouden nog eventjes bij ons op de kamer hangen. Ik duwde de deur open en werd compleet verrast!
Onze buurman
Yes! We zijn eindelijk geland op Tokyo Haneda Airport! Nog maar eventjes en we zien Fiona en Toru 💕

16 December 2016

Onderweg naar Tokyo vanuit Amsterdam via Frankfurt. Het inchecken was niet helemaal goed gegaan en kregen we stoelen achter elkaar op de korte vlucht. Gelukkig was er een man zo aardig door van stoel(en) te wisselen. De vlucht duurde 50 minuten en verliep heel soepel. In Frankfurt hoorden we dat de vlucht naar Tokyo overboekt was. Achteraf was dit niet waar. Gelukkig ook hier gelukt om twee stoelen naast elkaar te krijgen. De vrouw aan het gangpad heeft bijna de hele vlucht geslapen waardoor naar het toilet gaan wat onhandig was. Ook deze vlucht verliep, op wat stevige turbulentie na, soepel.
Een roerend afscheid 😎