Netherlands, Australia · 182 Days · 129 Moments · February 2018

De reis van Kirsten in Australië


5 August 2018

De laatste dagen in Melbourne heb ik niet heel veel meer gedaan.. ik heb vooral een beetje geluilakt in Emma haar huis. Donderdag ben ik nog even Melbourne ingeweest en naar de Victoria Markets geweest en woensdag ben ik Brunswick ingeweest en ben ik naar de bank geweest heb ik een 2ehands trolley gescoord. Donderdagavond heb ik met Emma en Tom (Vriend van Leana) nog een drankje gedaan op de rooftop. Vrijdag de dag van vertrek werd ik toch zo zenuwachtig.. om 13.00 stond ik op het vliegveld en om 16.00 uur zat ik in delucht. De vlucht duurde weer ellendig lang. Na 22 uur vliegen landde ik weer op Schiphol! Dat was raar. Na het verzamelen van Mn bagage moest ik even moed verzamelen om door de deuren te gaan. En daar stonden papa, mama, Emma en Jasper! Eventjes huilen en heel veel knuffels later, op bezoek bij Neva❤️, door naar Loppersum, champagne, bbq met buurtjes, Marinus en Nien en Jel en WIJN. Voelde me de hele dag prima.. niet moe.. maar nu ben ik klaarwakker..Netflix dan maar!

31 July 2018

En ik ben weer in Melbourne. Vanochtend vroeg op gestaan en een Uber besteld om naar het vliegveld te gaan. Ik was ietsjes te vroeg om mn bagage af te leveren, maar ik ben liever te vroeg dan te laat! Eenmaal door de douane nog wat rondgekeken in de winkeltjes en om 8.50 vloog ik naar Melbourne. Het was een korte vlucht van 1,5 uur. In Melbourne weer een Uber besteld en naar Emma haar huis in Brunswick gegaan. Ze had de sleutels in de brievenbus voor me klaargelegd. Eenmaal binnen heb ik lekker gechilld. Voelde me de hele dag wat brakjes, zal wel door de wijn van gisteren komen. Dus ik heb een aantal afleveringen van masterchef terug gekeken, wasje gedraaid en gedoucht. Tegen half 6 kwam Emma thuis en zijn we uiteten geweest bij los hermanos. Daarna hebben we ijs en chocola gehaald bij de supermarkt en hebben we dat thuis met filmpje gegeten.

30 July 2018

WIJN🍷 Vandaag had ik weer een wijntour, dit keer in de Barossavalley. Om 7.30 werd ik opgehaald en reden we na een korte koffiestop bij het grootste schommelpaard op de wereld, naar Jacobs Creek. Oja ook nog naar de whisperwall geweest. Daar kan je iemand horen praten aan de andere kant van de muur. Bij Jacobs Creek hebben we 5 wijnen geproefd, waarvan 2 alleen te verkrijgen zijn in de shop daar, namelijk sparkling shiraz en Grüner veltliner. Ze waren allemaal super lekker! De andere wijnen die daarna gingen proeven waren ook lekker, maar niet zo lekker als die van Jacobs. We zijn naar Kies, Saltram, Wolf Blass en Lambert Estate geweest. De Shiraz en pink Moscato van Wolf Blass was ook erg lekker. We hebben een lunch gehad bij Saltram met pizza’s, patat en salades en ook een rondleiding (met spookverhalen) in de wijnkelder. Aan het einde van de dag was ik lekker gaar dus in de bus geslapen.

29 July 2018

Toen vanochtend om 6 uur de wekker ging, regende het keihard! Gelukkig verdween de regen snel, maar het waaide behoorlijk hard! Om 7 uur vertrokken we en zijn we naar de vuurtoren gereden en vervolgens hebben we de remarkable rocks gezien. Het waaide daar gigantisch hard dus je moest oppassen dat je niet de zee in waaide. Het was erg gaaf om te zien. Vervolgens zijn we naar Admirals Arch gereden en daar waaide het ook super hard. Hier hebben we ook weer super veel fur seals gezien. Daarna zijn we naar het informatiecentrum gegaan en hebben vanuit daar een korte wandeling gedaan met veel wildlife, zoals koala’s, kangoeroes (fluffy ones), scarlet robin(vogel) en hoendergans. Daarna hebben we geluncht en zijn we naar de honingfabriek geweest. Omg ik ben geen honingliefhebber, maar het was goddelijk. Ik heb ook nog honingijs gehad. Daarna hebben we nog wat over het strand gelopen en was het tijd om de ferry terug te nemen en nog 2 uur te rijden naar Adelaide.

28 July 2018

Om 6 uur werd ik opgepikt van het hostel. Wat ben ik blij dat ik daar niet meer hoef te slapen! Het was nog 2 uur rijden tot de ferry en daarna 45 min op de ferry tot we uiteindelijk aankwamen op Kangaroo Island. De hele dag ben ik omgegaan met Isabel uit België, Tatiana uit France en Ida uit Finland. Verder bestaat de groep vooral uit Chinezen. We hebben vandaag heel veel gezien! We zijn op diverse lookouts gestopt om foto’s te maken en verder zijn we naar sealbay geweest, eucalyptusfarm en hebben we gesandboard. Sealbay was erg leuk! Zo leuk om zeehondjes gewoon in de duinen en op het strand te zien relaxen. Alles was onder begeleiding dus we mochten niet te dichtbij komen. Het sandboarden had ik aan de westkust al gedaan, dus heb ik dit keer niet heel fanatiek gedaan. Vond het leuker om te kijken hoe alle Chinezen elke keer naar beneden rolden. Inmiddels zijn we aangekomen in ons hutje en regent het behoorlijk. Gelukkig is dat nu en hebben we verder een hele mooie dag gehad!

27 July 2018

Ik heb zo verrot geslapen, je kunt in dit matras letterlijk alle veren voelen. Gelukkig was er nog een bed vrij in de kamer dus ben ik daar maar naar verhuisd en dat bed voelt al een stuk beter aan! Hopelijk kan Mn rug nog een beetje helen na dat martelbed. Het was zelfs nog erger dan slapen in een swag! Verder ben ik vandaag naar Hahndorf geweest. Een straatje met Duitse winkeltjes een uur van Adelaide vandaan gelegen in de Adelaide Hills. Tja heb er wat doorheen gelopen maar ik zit nou niet echt op Duitse souvenirs te wachten. Dus heb er soort bratwurst op zn Australisch (wel met zuurkool) gegeten en heb toen de bus terug genomen. De busrit door de Adelaide Hills was wel erg mooi. Terug in het hostel begonnen Mn tas te pakken voor kangaroo Island. Mag maar 1 kleine rugzak mee. Ach het is ook maar voor 2 dagen. Morgen wordt ik om 6 uur opgehaald dus vanavond maar lekker vroeg slapen.

26 July 2018

Oké.. nu ik weet dat ik volgende week naar huis ga, wil ik ook echt naar huis. De dagen gaan echt super langzaam en heb er geen zin meer in. Na de halve ochtend op Mn telefoon te hebben gekeken wat ik vandaag maar eens ging doen, heb om besloten om de bus te nemen naar Glenelg, een badplaatsje een halfuur van Adelaide. Ik heb daar wat gewandeld, fish&chips gegeten en het einde van de middag de tram terug genomen. Gelukkig scheen het zonnetje. Verder heb ik de avond wat genetflixt en nu is het 21.30 en lig in bed. Saai he? Nog 1 nachtje slapen en dan ga ik over een weekje weer naar huis! Aftellen..

25 July 2018

Om 9.30 kwam ik aan in Gawler waar ik werd opgepikt door Dal, een oudere vrouw die mij en nog 2 andere Nederlandse meiden een tour door het mcleods daughters landschap ging geven. Allereerst reden we naar het bordje Freeling. Vervolgens zijn we naar Killarney gereden, het huis van de familie Ryan. De mensen die daar wonen zijn zelf ook fans dus vinden het niet erg als er mensen worden rondgeleid. Dal vertelde ons op veel verschillende locaties wat er gebeurde in de serie. Ze had een IPad met foto’s om het moment van de serie te vergelijken met het echt. Na Killarney zijn we Freeling in gegaan en hebben de Gungellan hotel, truckstop en Townhall bezocht. Als laatste, Drovers Run! Op dit moment een luxe bed & breakfast voor $4000 per nacht. Alleen gasten en deze tour hebben toestemming tot het betreden van het landgoed. Het was er zo mooi! We mochten alleen op de weg blijven en helaas niet dichterbij het huis komen. Na een tour van 3 uur de trein naar Adelaide weer genomen.

24 July 2018

Ik werd vanochtend wakker en was nog steeds moe.. Emma vertrok midden in de nacht dus daar moest ik natuurlijk nog even afscheid van nemen. Ik in de ochtend eerst Mn was gewassen en gedroogd en daarna een ontbijtje gegeten. Vervolgens heb ik gebruik gemaakt van free bike hire en wat door Adelaide gecrosst. Eerst langs de rivier gefietst, daarna heb ik the art gallery bezocht waar ik erg onder indruk was van een schilderij H.J. Johnstone, Evening Shadows, backwater of the Murray. Vervolgens ben ik het centrum in gegaan en nog wat kleren gekocht (kleren zijn stuk of te klein🙈). Daarna ben ik naar de botanical gardens gefietst en daar wat rondgelopen. Gelukkig was het overdag nog aardig zonnig met af en toe een buitje. Op dit moment regent het keihard en de voorspelling zijn niet veel beter.. vanavond maar lekker vroeg op bed want morgen ga ik de mcleods daughters tour doen! Hopelijk niet de hele dag regen😔

23 July 2018

We begonnen de dag met een wandeling door Alligator Gorge in Flinders Range. Het was een wandeling van ongeveer een uurtje. Je merkt meteen dat we de woestijn uitzijn want het regende.. de rit er naartoe kwamen we nog kangoeroes en emoes tegen. De lunch hebben we gehad bij de wijngaard van Margo en David, Blesing’s Garden. Tijdens de lunch konden we 5 wijnen proeven voor een bijdrage van $3. David liet ook nog even zijn pianoskills horen, erg mooi. Daarna was het tijd om naar Adelaide te rijden met een korte stop bij een roze meer, kwamen we om 5 uur aan. Lekker gedoucht en gechilld en om 7.30 hadden we afgesproken voor nog een afscheidsetentje in “the cumby”. Daarna hebben we nog een drankje gedaan in een tentje met live muziek, maar iedereen ging daarna ook naar bed. Erg vermoeiend zo’n trip. Ook raar dat het nu ineens weer afgelopen is. Iedereen vliegt morgen weer ergens anders heen en ik blijf in Adelaide achter. Zal wel even weer raar zijn.

22 July 2018

Ik heb echt heerlijk geslapen! Het was zo lekker warm ondergronds, het voelde echt als luxe! Verder hebben we vandaag voornamelijk in de bus gezeten. Onderweg zijn we nog gestopt bij saltlakes maar dat was het dan ook. Van vroeg in de ochtend 6 uur savonds in de bus. Oja We hebben nog onze band van de trailer nog verloren en bij het hout zoeken heb ik nog een splinter in Mn vooorhoofd gekregen... ja springen op een boom is niet zo handig. in In de avond hebben we lekker de flessen wijn erbij gepakt en lekker gezopen en stom gepraat en dom gepingpongd. Het was erg gezellig. Zal morgen wel brak zijn. Morgen is alweer de laatste dag van deze tour en dan kom ik aan in adelaide.

21 July 2018

Rond half 2 kwamen we ongeveer aan in Cooper Pedy. Het landschap begon met veel heuvels in de woestijn. Dat zijn plekken waar gezocht wordt maar opaal. Het voelde echt een beetje aan alsof je een spookstad inreed. Je kunt ook niet zomaar daar gaan wandelen want ondergronds zijn allemaal tunnels van wel 50m diep en als je daar in valt ben je de sjaak. In oude heuvels zijn de huizen gebouwd zodat het in de zomer koel is en in de winter warm. We slapen dus in zo’n unit vanavond. Na de lunch (wraps) hebben we het opalmuseum bezocht. Vervolgens heb ik nog een een ketting gekocht met een opaal. Daarna kangoeroeweeshuis bezocht, stadje bekeken, zonsondergang en pizza’s besteld waarvan 1 met emoe en kangoeroevlees, bbq kip, lam geitenkaas en peperoni. Na het eten zijn we met de bus naar de drive-in cinema gegaan. We hebben jurassic world bekeken. Lekker in de bus en het geluid van de film via de radio. Erg leuke ervaring. Nu is het tijd om in onze bunker te slapen!
Goedemorgen! Pfff dat was een erg koude nacht! Het was ongeveer 2 graden. Ondanks mijn legging, pyjamabroek, topje, T-shirt, T-shirt met lange mouwen, trui en winterjas, 3 mutsen had ik het nog steeds koud. Ben 3 keer in de nacht naar de “wc” geweest, in de bosjes dus, en elke keer als ik terug kwam maar weer wat op het vuur gegooid. Warmer werd het alleen niet echt. Wat wel genieten was, was de prachtige sterrenhemel. De Melkweg was goed te zien. Maar naast dat..verschrikkelijke nacht! Veel te koud. Sid had pap gemaakt in de ochtend, jam jam. Ik ben en voel me ontzettend vies. Mn handen zijn erg ruw van alle werkzaamheden, zwarte randen onder mn nagels en Mn huid is rood van al het zand. Vanavond gelukkig weer douchen. Inmiddels zitten we weer in de bus en zijn we onderweg naar Coober Pedy, de ondergrondse stad!

20 July 2018

Vannacht was het best koud! We gingen om 6.15 op weg naar Wattarka (Kings Canyon) voor een hike van 3-4 uur. Het was nog aardig koud maar we werden al snel warm na een start met de “heartattache-climb”. Allemaal trappen omhoog naar een hoger deel van het gebergte. Sid heeft ons rondgeleid en veel verteld over het ontstaan, planten die aboriginals gebruiken voor geneeskunde etc.. na de wandeling gingen we terug naar het kamp en hebben daar een vroege lunch gehad, weer wraps. Daarna hadden we een lange busreis naar het volgende kamp. Halverwege zijn we gestopt bij de grens Northern Territory en South Australia, ook was dit de laatste mogelijkheid om van de wc gebruik te maken want we gingen echt kamperen. Het kamp was in the middle of nowhere en we hebben butterchicken gehad welke sid op de kolen had verwarmd en daarna gezellig gekletst en wijn en port gedronken. Oja en natuurlijk marshmallows boven het kampvuur. We redden ons prima zonder voorzieningen!

19 July 2018

De wekker ging lekker vroeg, Sid had een relaxte muziek op gezet en het vuurtje weer opgestookt. We hadden een uur de tijd om ons klaar te maken en te ontbijten. Het was nog best fris in de ochtend. We zijn naar Kata Tjuta gereden, aka the Olga’s. Sid heeft ons “proberen” uit te leggen hoe het gesteente ontstaan en vervolgens zijn we begonnen aan onze pittige wandeling over rotsen van 7,4km. Ach het viel best mee. Daarna hebben we nog een kijkje genomen in het aboriginal cutural Centre waarna we vervolgens naar het kamp zijn gegaan om te lunchen, burrito’s. Vervolgens alle spullen gepakt en zijn we naar ons nieuwe kamp gereden. Ik heb voornamelijk de hele middag in de bus geslapen. Op ons nieuwe kamp hebben we heerlijke pasta gehad en genoten van de zonsondergang. Ook heb ik een dure de goedkoopste fles wijn gekocht want alles is hier duur. Dat schijnen we morgen bij het kamperen nodig te hebben, want dan hebben we geen faciliteiten! Echt de bush in dus.. geen elektra, wc, niks

18 July 2018

Vandaag begon mijn tour Alice Springs naar Adelaide. Om 6.30 werden we opgehaald door Sid. De groep is erg klein en bestaat uit voornamelijk dezelfde mensen als de vorige tour dus Emma, Aline en de Noorse Aziatische familie ( moeder, 2 dochters, zoon en nichtje). Halverwege gestopt om hout te sprokkelen voor het vuur vanavond. We hebben de hele ochtend in de bus gezeten en eenmaal op ons kamp de laatste reisgenoot opgepikt. Alice uit zuid Korea. Na de lunch zijn we naar Uluru gereden. Sid heeft ons wat geschiedenis verteld over Uluru en de aboriginals en verder hebben we een wandeling om uluru gemaakt. Daarna hebben we sunset bekeken aan met kaasjes en toastjes erbij. Het koelde toen ook snel af dus terug naar het kamp. Emma en ik hebben een halfuur gestoeid om het kampvuur aan te maken, gelukt! Sid had ons voorzien van heerlijk kangaroe biefstuk, zoete aardappelpuree en een coleslaw. We hebben nog regenwormen (1e keer kippies;)) gedaan en toen zijn we onze swag ingedoken.

17 July 2018

Vandaag konden we eindelijk weer even uitslapen, voor mij was dat 6 uur want toen was ik klaarwakker. Ik heb Aline en Emma rond 10 uur gewekt en daarna zijn we naar het centrum gelopen. Eerst hebben we een koffie gedaan in een gezellig alternatief cafeetje en daarna zijn we naar de botanic gardens gegaan waar we een heuvel opgelopen zijn met uitzicht over AS en haar uitgedroogde rivier. Daarna zijn we naar het centrum gegaan. Aline had behoefte om haar eigen ding te doen, dus Emma en ik hebben de hele dag besteed aan shoppen. Ik heb aboriginal art gekocht, warme pyjama en muts voor de komende tour en een cadeautje voor Neva. Aan het einde van de middag zijn we terug gegaan en hebben we onze tas ingepakt en daarna zijn Emma en ik weer naar de pub gegaan om te eten en hebben muziekbingo gedaan! Niks gewonnen. Aline had kwam later ook met haar “nieuwe vrienden”. Hoewel Emma en ik ze er wat eng uit vonden zien, hebben we de hele avond erg gelachen met ze. Wss omdat ze zo dronken waren.
Neva Elize ❤️😍

16 July 2018

Vandaag bestond uit veel reizen. De wekken ging weer om 5.30 en nadat iedereen klaar was gingen we weer een lange busreis tegemoet. De eerste stop van dd devils marbles, gigantische rotsen. Daarna, na weer een tijdje gereden te hebben, hebben we geluncht in een Roadcafe waar heel mensen iets op de muur geschreven hebben. Ook heel veel Nederlandse dingen. Verder hebben we nog een korte stop gemaakt bij grote aboriginal beelden en bij de steenbokskeerkring. Na een lange busreis kwamen we eindelijk aan in Alice Springs. Nadat iedereen gedoucht had, ben ik met Emma, Aline, Sietse en Alexander uiteten geweest. Ik had aan Barramundi, typische Australische vis. Erg lekker. Terwijl we aan het eten waren was er nog sensatie. Een aboriginal had zonder reden een steen naar iemand gegooid, dus allemaal politie. Aboriginals hier zijn eng en je moet hier niet alleen over straat. Het hostel heeft ook gigantische hekken. Ik lig nu weer veilig in bed(!) en ga slapen na een aantal drankjes. Xx

15 July 2018

Wauw wat is het speciaal om buiten te slapen naast een knisperend vuurtje onder een prachtige sterrenhemel. Comfortabel was anders maar het was een super leuke ervaring. Om 5.30 moesten we opstaan en om 9.30 kwamen we aan bij hot pools mataranka. We gingen alleen naar een plekje waar het minder toeristisch was. Het was nog koud in de ochtend maar het water was heerlijk warm. We zijn daar ongeveer een uurtje geweest en toen was het tijd een lang stuk rijden naar de locatie waar we zouden lunchen, Daly Waters. Het bereik in de outback is 0,0. Met de wifi kon ik ook geen verbinding krijgen en ik wilde zo graag weten of mijn nichtje al geboren was. Na 650 km rijden kwamen we aan in ons kamp. Eerst zonsondergang bekeken. De camping had een telefooncel dus heb ik tegoed gekocht maar naar buitenland bellen lukte niet.. de campingeigenaar heeft me uiteindelijk laten bellen met zijn telefoon. Blijkbaar had ik al heel wat gemist, want mijn nichtje is geboren! Ik kan niet wachten om haar te zien

14 July 2018

Vanochtend werden Emma en ik om 6.30 opgepikt. De groep bestaat uit NL’ers, Belg, Australiërs, Zweed,Fransen, Tsjech en Aziatische Noren. We hebben vandaag ongeveer 350 km gereden en hebben een stop gemaakt bij Edith falls, een plekje waar je wallaby’s kan vasthouden en een pittige wandeling naar een lookout in het Nibiluk park. Inmiddels zijn we aangekomen bij onze slaapplekken en we slapen dus op de grond om een kampvuur in “swags”. Niet echt iets waar ik naar uitkijk. Ik stink een uur in de wind dus zal straks maar even gaan douchen. Ik denk alleen dat dat niet heel veel zin gaat hebben aangezien ik naast het kampvuur slaap! We zullen zien hoe mijn eerste kampeernacht verloopt.

13 July 2018

Vandaag werd ik om 7 uur opgehaald door de organisatie die me naar litchfield bracht. Terwijl ik wachtte op de bus heb ik kennis gemaakt met Ashley uit Frankrijk die dezelfde tour ging doen. Eerst gingen we de jumping crocodile tour doen. Een uurtje op de Adelaide River. We moesten op onze plek blijven zitten alsof we gordels om hadden. De tours worden gegeven door aboriginals. Ze hingen vlees boven het water zodat ze krokodillen om hoog sprongen. Het was geweldig! Die beesten zijn zo groot en om ze van zo dichtbij te zien is echt een gave ervaring. Daarna zijn we wezen lunchen onder een banyantree en vervolgens wezen zwemmen bij de Florencefalls en de Buley rockholes. Klein beetje verbrand. Daarna hebben we nog een kijkje genomen bij de termitemounds. Emma (Bendigo aupair) was inmiddels ook aangekomen in Darwin dus daar heb ik daarna een pizza mee gegeten. Morgen begint mijn tour naar Alice Springs, tas is weer gepakt en tijd om te slapen! Bereik wss slecht😉

12 July 2018

Om 5 uur stond mijn wekker want om 5.30 werd ik opgepikt om naar Kakadu te gaan! Pff ik was erg moe. Mijn mede reisgenoten bestond voornamelijk uit 50+ maar het was erg gezellig. Om ongeveer 10 uur kwamen we aan in Kakadu en daar hebben er eerst een wandeling gedaan in Ubirr. Onze gids gaf goed uitleg bij alle aboriginal art. Er was veel te zien. Aan het einde zijn we naar een lookoutpoint gelopen en daar had je een prachtig uitzicht over omgeving. Dat was genieten. Eenmaa terug hebben we een heerlijk lunch gehad en hebben vervolgens een cruise gedaan op de rivier tussen kakadu en arnhemland begeleid door een aboriginal. In die rivier zitten zon 3000 krokodillen en we hebben er heel veel gezien! Ook hebben we een stukje gelopen op Arnhemland. Daarna zijn we weer teruggereden naar Darwin en heeft de gids mij gedropt op de Mindilmarkets waar ik nog een lekkere Franse fondue heb gehad en een Griekse Baklava na. Nu lekker slapen want morgen weer een tour!

11 July 2018

De vlucht was op zich wel oké.. had wat vertraging en lag uiteindelijk half 4 snachts in bed en was om 8 uur alweer wakker. Ik ben lekker naar de coffee company gegaan waar ik ontbeten heb. Daarna ben ik wat rond gaan lopen in de stad en een zoektocht gestart naar een slaapzak. Gelukt. Later in de middag heb ik bij Waterfront aan het water gelegen en geprobeerd mijn bleke huid wat te bruinen. Helaas niet gelukt. Heel toevallig lag er een nederlands meisje, Floor naast me. Ze komt uit Venlo en gaat ook over 3 weken naar huis. We hebben even gekletst en zijn rond 6 uur weer naar het hostel gelopen. Ik ben vervolgens naar het restaurant next door gegaan en heb een crocodile schnitzel gehad! Tja hoe smaakt dat? Ik omschrijf het als een vissige kip. Na het eten heb ik met Floor nog wat gedronken bij de bar in het hostel.

10 July 2018

En toen zat mijn aupair tijd er zomaar weer op! Lyla heeft vannacht bij mij in bed geslapen want dat heeft ze met alle aupairs gedaan vertelde ze. Ik heb geen oog dicht gedaan want ze was nogal beweeglijk en knarsetandde. De ochtend heb ik verder mijn tas definitief ingepakt. Ik was de hele dag zo zenuwachtig. Om half 2 reden we naar Melbourne en daar hebben we nog een even een afternoontea gedaan bij Joey en de rest van de familie. En toen kwam het moment dat ik afscheid moest nemen van Lyla en Edie.. dat deed me meer dan ik verwachte. Moest wel een traantje laten en had een brok in mn keel om erger te voorkomen. Nick heeft me daarna gedropt op het vliegveld. Inmiddels zit ik in het vliegtuig naar Darwin. Op naar de warmte!☀️

8 July 2018

Vandaag werd ik nog brakker wakker dan gisteren, maar ik had ook ietsje meer gedronken. De hele avond scotch and dry (whiskey gingerale). Emma en ik hebben de hele dag op bed gelegen en 2 films gekeken, bad moms2 en life happens. Als ontbijt hadden we heerlijk een mcdonalds laten bezorgen via ubereats. Nog nooit een mcwrap, patat en cola als ontbijt gehad Haha. Het was heerlijk! Emma heeft aangeboden dat als ik weer in Melbourne ben dat ik weer bij haar kan slapen. Dus ik heb mijn overnachtingen voor mijn laatste dagen in Melbourne ook al geregeld! Om 4 uur kwam Nick mij weer oppikken en zijn we weer naar Bendigo gereden. Eenmaal thuis ben ik op de bank geploft en daar ben ik eigenlijk ook niet meer vandaan gekomen. Nick bracht de kinderen naar zijn moeder want die zouden daar een nachtje logeren. Hij bleef daar eten dus ik heb een ovenpizza gegeten. Lekker gezond weekendje gehad dus, maar het was echt een super leuk weekend!

7 July 2018

Ik voelde me behoorlijk brak toen ik wakker werd, ik was nog zo moe. Ik had niet heel lekker geslapen want het was ijskoud in Mn slaapkamer. Dat gevoel dat je ‘snachts wakker wordt van de kou en het e koud hebt om je bed uit te gaan om extra kleren aan te trekken. Na een uur heb ik dat toch maar gedaan en heb nog kunnen slapen. In de middag hebben we Lauren bezocht in de kliniek. Pff wat is het daar saai zeg. Je kijkt je ogen uit wat er allemaal rondloopt. Was blij dat we daar weggingen. We hebben Haylee opgepikt en Nick heeft mij en Haylee afgezet bij Emma. Waar ik de komende nacht zou slapen omdat ik mee op stap zou. Leana vierde haar verjaardag, dus daar gingen we nog even van tevoren een borrel doen. Nick ging met de kids meteen naar Leana toe. Na het borrelen liepen we naar de bar waar iedereen was. Het was erg gezellig. Het was een rooftopbar met uitzicht over de stad. Daarna zijn we nog naar een andere bar gegaan waar je ook wat kon dansen.

6 July 2018

Vandaag was mijn laatste echte oppasdag. Ik had beide kinderen de hele week want Lyla heeft 2 weken schoolvakantie. Nick kwam eerder thuis want we gaan het weekend naar Melbourne. We slapen in het huis van vrienden die op dit moment in Perth zijn. Leana kwam oppassen op de kinderen, want ik ging samen met Nick en Emma naar footy (australian football)! Nick zijn club speelde, Richmond tegen Adelaide. We gingen met de trein naar de binnenstad waar we Emma ontmoetten en liepen daarna naar het stadion. Wat een sfeer, zoveel mensen en overal straatmuzikanten. Ik keek Mn ogen uit toen we het stadion ingingen. Het is gigantisch. Er kunnen 100.000 mensen in, maar vanavond waren er ca. 55.000. Hoewel ik niet veel van het spel snap, was het een erg leuke ervaring! Gelukkig had Richmond dik gewonnen. Rond half 12 ‘s avonds waren we weer thuis en ben ik meteen op bed gegaan want was best verkleumd...

25 June 2018

Naar huis. Eenmaal thuis nog wat overgebleven pizza in de oven gedaan en heb ik een aflevering van outlander gekeken. Daarna was ik toch best wel moe (wss van de wijn) en ben ik om 21.30 gaan slapen. Vandaag, maandag, begint weer een nieuwe week. En omdat Edie 3 is geworden gaan we nu proberen om naar de wc te gaan. Dat is nog wel een karwei! Ze heeft 3 keer in haar broek geplast, maar ook 4 keer in de wc. Tijdens haar middagdutje wel even een luier. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren. Verder vandaag het hele huis schoongemaakt want na de verjaardag van vrijdag was het toch wel erg rommelig. Inmiddels heb ik lekker een lammetje in de oven staan met gegrilde pompoen, wortel, aardappel en zoete aardappel. En nog broccoli erbij. Nog maar 2 weekjes en dan ga ik weer reizen! De tijd hier is toch best wel snel voorbij gegaan. Zal nog wel lastig worden om hier weer weg te gaan. Ik kijk wel uit naar mijn tour Darwin-Adelaide, maar ook omdat ik kort daarna weer naar huis kan:) Xx
Tom de vriend van Leana (zus Lauren) was Footy aan het kijken en ik heb gezellig met haar gekletst over haar reis naar Europa die ze in augustus/september gaat maken. Ik heb daar op de bank geslapen want ze wonen erg klein. Ik heb niet heel lekker geslapen en was vaak wakker in de nacht. Om 12 uur vertrokken we naar het feestje van Sonny, het jongste zoontje van Joey. Alleen Leana was zelfverzekerd dat het feestje om 13.00 begon, bleek het 11.00 te zijn. Oeps. We waren nog net op tijd om wat van de lunch mee te pakken. Joey’s kant van de familie is Italiaans dus er was heerlijk pizza en pasta en goddelijke zelfgemaakte rode wijn en moscato. Daar heb ik heerlijk van genoten, maar er zat er wel een beetje teveel alcohol in haha. Het was een enorm feest, er waren wel 30 kinderen en er kwam zelfs nog een echte Spider-Man. Van de toetjes heb ik ook erg genoten: tiramisu, rolletjes met room, cupcakes en heerlijk salted caramel macarons. Aan het einde van de middag gingen we weer terug
Afgelopen weekend was het Edie haar verjaardag. Vrijdagavond kwam Nick zijn familie op visite en hebben we pizza’s besteld en een ijstaart na. Zaterdagochtend vertrokken we vroeg naar Melbourne om Incredibles 2 te zien. Het was een kinderbioscoop met een grote glijbaan en allemaal speelgoed. Er waren ook 3 achterneefjes en nichtjes met hun vader Joey. Lauren kwam later ook. Vervolgens hebben we geluncht bij Macca’s (mc donalds). Na de lunch zijn we in de auto naar Haylee gegaan, een vriendin van Lauren. Daar stond een compleet my little pony party voor haar klaar met chips, chocola en natuurlijk een my little pony taart van Ferguson (dé taartenbakker van Australië waar je min. $50 voor een taart betaald. Mijn taart kwam daar ook vandaan). Na het feestje zijn we naar de zus van Lauren gegaan want Haylee had nog andere dingen te doen. Daar hebben we nog fish en chips gegeten en toen ging iedereen weer weg. Ik bleef slapen bij de zus van Lauren en Nick en de kinderen sliepen bij Joey

11 June 2018

Great ocean Road dag 3 Apollo Bay- Warrnambool

10 June 2018

Great ocean Road dag 2 Anglesea- Apollo Bay

9 June 2018

Great ocean Road dag 1 Bendigo-Geelong-Anglesea

1 June 2018

Vandaag ben ik 27 jaar geworden! Jeetje.. wat gaat de tijd snel zeg. Ik had gisteren heel erg last van heimwee. De hele dag misselijk, hoofdpijn en huilerig. Had moeite met de gedachte het zonder familie en vrienden te moeten doen. In de ochtend zongen de meiden happy birthday voor mij, Lauren en Nick lagen nog in bed. Later op de ochtend kwam Lauren aanzetten met hele mooie ballonnen en een taart die ik pas mocht zien als we hem gingen aansnijden. Verder verliep de dag als anders, zorgen voor Edie en Lyla van school halen. Ik mocht kiezen wat ik wilde eten en heb voor Thai gekozen. We zijn dus lekker uiteten geweest bij de Thai. Eenmaal thuis de taart aangesneden en gegeten en cadeautje gekregen. Pff daarna zat ik behoorlijk vol! Lauren was daarna alweer naar bed gevlucht en Nick volgde daarna ook snel. Gezellig.. Ik heb nog wat gefacetimed en ben toen ook naar bed gegaan. Ik heb erg slecht geslapen, het eten viel zwaar, slecht geslapen en moest snachts nog overgeven:(

26 May 2018

Deel 2: Ik had namelijk een beef en bacon pie met ketchup. Dit is een verpakking met 2 bakjes die je tegen elkaar aan moet knijpen en dan komt het er aan de voorkant uit. En ik dacht dat ik eerst ergens een gaatje moest maken dus ik zat wat te klooien en plotseling knijp ik alle ketchup richting mijn gezicht! Het zat overal, op Mn broek, op Mn shirt, op Mn gezicht en zelfs in Mn haar. Nick kwam niet meer bij van het lachen. Eenmaal terug in Horsham hebben we nog wat gechilld en zijn we rond 6 uur terug gaan rijden met 2 auto’s. Lauren en ik hebben half om half gereden want het was erg donker op de weg en we waren beide moe. Wel fijn om weer terug te zijn. Vanavond maar lekker vroeg op bed en morgen lekker uitslapen.
Deel 1: Donderdag aan het einde van de dag zijn we naar Horsham gereden. (2,5 uur van Bendigo) Daar woont de moeder van Lauren en daar hebben we 2 nachtjes geslapen. Ik had mijn eigen slaapkamer met elektrische deken❤️. Vrijdag hebben we vooral een beetje geluilakt in de tuin. Het was mooi weer overdag dus mooi genoten in de zon. Vandaag ben ik met Nick naar de Grampians geweest, Lauren moest werken en oma paste op de kids. Heel toevallig had ik net die rit aan Nick gevraagd of hij wel eens een kangoeroe had aangereden, had hij nog niet.. en ja hoor.. halfuur later rijden we een kangoeroe aan! We raakte hem met de hoek van de bumper en zag in de spiegels dat hij niet meer bewoog. Verschrikkelijk. Alhoewel Nick meer baalde dat zijn bumper aan flarden lag. Vervolgens hebben we de Mackenzie falls bezocht, een lange pittige vermoeiende hike gedaan, Boroko lookout, the balconies en vervolgens in Halls Gap nog geluncht waar ik heel gênant nog ketchup in mn gezicht heb laten ontploffen.

19 May 2018

En zo was er alweer een weekje voorbij! De weken gaan best snel voorbij maar ben ze stiekem ook wel aan het aftellen. De afgelopen week was weer net als anders, spelen met Edie, luiers verschonen, huis opruimen en schoonmaken, beetje koken en bakken, Edie naar dansles, Lyla van schoolhouden en volhouden om om de dag naar de sportschool te gaan. Oja en elke dag de liedjes van the greatest showman aanhoren. Vandaag zou ik eigenlijk met 2 andere aupairs afspreken (eentje had ik in 2 weken geleden al koffie mee gedaan) maar dat is niet doorgegaan. Ik ben met Nick en de meiden (Lauren was naar uni) naar de botanical Gardena geweest en daar hebben we op het podium hele mooie dansjes gedaan. Wat nou jammer dat ik geen filmpjes kan uploaden. Vervolgens hebben de meiden nog in de speeltuin gespeeld. Hoewel ik de dag begon met naar de sportschool gaan, heb ik vandaag taart, cupcake en stickydate pudding met ijs gehad (oeps). Een dag vol zoetigheden maar zooo lekker.

13 May 2018

Moederdag vandaag. Vanochtend om 9 uur had Nick een plekje gereserveerd voor een ontbijt bij Balgownie Estate Bendigo. Een vriendin van hun Haylee was ook mee. Ik kon niet kiezen dus Lauren en ik hebben een ontbijt gedeeld. Een pannenkoek met aardbeien en een of andere zoete crème en een geroosterd broodje met gepocheerde ei en wagyu worst? Daarna zijn we naar huis gegaan, even gechilld en hebben vervolgens geluncht bij de moeder van Nick waar zijn broer en zus + aanhang en kinderen ook waren. Geroosterde kip met geroosterde pompoen en aardappel en groente en chocola, cakejes en citroentaart na. Daarna gingen we weer naar huis en ben ik gaan wandelen want het was erg mooi herfstweer. Eenmaal thuis op de bank geploft en ben ik Vikings gaan kijken op Netflix. De serie die ik momenteel volg. Nouja en verder begint morgen weer een weekje oppassen en zo door haha.

29 April 2018

Vanochtend mocht ik mezelf verwennen met een lekker ontbijtje dus heb ik een acaibowl gehad bij tropicana juicebar. Dat was erg lekker! Daarna was het de bedoeling om naar St Kilda te gaan maar ben ik blijven hangen hij Spencer Outlet Centre. Ik heb een winterjas gescoord🙈 Aangezien het toch wel wat koud begint te worden en ik een koukleum ben, leek het mij verstandig om toch maar wel eentje te hebben. Vervolgens heb ik geld gepind, want ik moet nu alles cash doen aangezien Mn creditcards geblokkeerd zijn.. en heb ik de tram naar St Kilda genomen. Het was ineen prachtig weer! Ik ben over de markt gelopen en een aantal dingen geproefd die ik nog nooit gehad heb. Nog een foto gemaakt van Lunapark en toen ben ik terug gegaan naar het hostel en de trein naar Bendigo weer genomen. Fijn om weer thuis te komen. Lauren had een winterpyjama voor me gekocht en die lag klaar op mijn bed, zo lief. Mn ouders en zussen nog gefacetimed en toen met Nick the Bourke identity nog gezien op tv.

28 April 2018

Vandaag was een erg leuke dag! Ik had een wijntour in de Yarravalley! Om 9 uur werd ik opgehaald bij het theater. Eenmaal in de bus bleek ik de enige te zijn die alleen de tour deed. Het waren vooral stelletjes of vriendenduos’s. Ook was ik de enige Europeaan. Het waren Australiërs en Amerikanen. Gelukkig waren er een aantal waar ik wel goed mee kon praten. Om 10 uur in de ochtend begonnen we met de eerste proeverij bij Kellybrook. We begonnen met 3 ciders, 2 witte wijn, 1 rosé, 2 rode wijn en bier. Het glas zit niet helemaal vol hoor! Vervolgens gingen we nog naar St Huberts, Fergusson waar we ook geluncht hebben en afsluitend naar Greenstone met een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Als afsluiter zijn we nog naar de chocoladefabriek geweest en heb daar chocola en een lekker ijsje gehad. Eenmaal terug in het hostel was ik best moe! Romain mijn Franse kamergenoot had de hele dag gewandeld en was ook moe. We hebben via Uber Eats eten besteld bij de Vegiebar! Ik had Dahlbowl🤤

27 April 2018

In de avond hoopte ik toch wel wat leuks met Vanessa te kunnen doen aangezien ik dit oudbollige en goedkope hostel had gekozen omdat zij er ook zat en ze niet zo lekker in haar vel zat. Nee ze wilde niet uiteten want dat kostte geld dus ze nam een geroosterd broodje met jam.. erg gezellig. vervolgens ben ik alleen dus nog maar wat eten wezen halen want ik had geen eten op voorraad. Ja weet niet zo goed hoe ik het moet beschrijven maar het komt er volgens mij op neer dat ze geen energie in vriendschap wil steken en haar eigen problemen wil vergeten door zich volop te storten op allerlei jongens. Nou dan steek ik er ook geen energie meer in. Ik heb vervolgens in mijn kamer nog gezellig gekletst met mijn kamergenoten en ben vroeg gaan slapen omdat ik de nacht ervoor erg slecht had geslapen. Dus het was erg leuke dag! Dat bedoel ik sarcastisch.
Ik werd ook weer ontzettend kut wakker. Mijn rabokaart en mijn Australische pinpas kon ik gelukkig tijdelijk blokkeren via de app. Mijn Rabo creditcard niet! Want mijn oude adres stond nog in het systeem. Bellen met NL, pas blokkeren en nieuw adres doorgegeven. De receptie had mijn tas ook nog niet gevonden. Vervolgens ben ik naar het politiebureau gelopen en heb ik aangifte gedaan. Daarna heb ik mijn reisverzekering nog gebeld om te vragen of ik verder nog wat kon doen. Ik had alles gedaan wat ik kon doen. Nou dat was een leuke ochtend en een goed begin van Melbourne.. na wat janksessies toch maar de stad in gegaan. Maar ik had me niet voorbereid en liep als een kip zonder kop de stad rond en ben wss wel 10 keer door dezelfde straat gelopen. Uiteindelijk nog wat graffiti gezien en rond 6 uur maar weer naar het hostel gelopen. En ja hoor! De man van receptie kwam al naar me toegelopen.. we hebben een tas gevonden! Wat een opluchting was dat zeg!

26 April 2018

Vanochtend oma en haar vriend weer. Nou toen ben ik maar flink wezen schoonmaken want het huis was best vies. Edie was erg verdrietig toen ze vertrok dus ik kreeg haar niet mee naar dansen maar een film kijken wilde ze wel. Ze heeft Moana (vaiana in het Europees) en Ballerina gezien. Ik heb wasjes gedraaid, gestofzuigd, vloer gedweild en eten voorbereid; slowcooked beef met zelfgemaakte aardappelpuree. Ideaal een slowcooker! Je gooit er van alles in en aan het einde van de dag heb je een heerlijk stoofpotje. Na he eten heeft Nick mij naar het station gebracht en zat ik 2 uur in de trein naar Melbourne. Wel raar om ineens weer in zo’n grote stad te zijn. Eenmaal in het hostel heb ik met Vanessa en Ainan (roommate) nog een drankje gedaan. Later op de avond nog gefacetimed en toen ineens was mijn tas kwijt. Ik was hem vergeten in de wc en iemand had hem meegenomen! Ik voelde me ineens zo ontzettend kut! Ik wist echt niet wat ik moet doen. Om 3 uur snachts toch maar een poging slapen gedaa
Het gaat hier goed hoor! Het begint hier al als thuis te voelen en krijg vaak genoeg te horen dat ze mij erg waarderen. Ik schrijf niet meer elke dag omdat ik nu natuurlijk niet heel veel spectaculaire dingen beleef;) De laatste 2 dagen was Lauren haar moeder hier met haar partner dus het was erg druk in huis. Ze was dinsdag jarig dus toen zijn we uiteten geweest bij the National, een pub. Ik heb pork belly gehad, zo lekker alleen was het wat moeilijk te snijden. Eenmaal thuis hadden we nog een salted caramel ijstaart, ook heel lekker. Vanavond ga ik voor het eerst naar Melbourne en heb ik met Vanessa afgesproken. Ik zit in hetzelfde hostel als zij. Voor zaterdag heb ik een wijntour geboekt in de Yarra valley waar ik heel veel zin heb. Oja ik heb me ook ingeschreven bij een sportschool in Bendigo en heb maandagavond een afspraak met personal trainer. Weg met de kilo’s! We blijven gewoon lekker snoepen hoor😋

13 April 2018

Ik begin gelukkig al iets meer te wennen. Morgen begint school weer en begint de echte routine. Afgelopen weekend had ik even een paar dagen voor mezelf omdat ze een begrafenis hadden. Ik heb weer eens een stukje hardgelopen! Verder heb ik de auto gepakt en de omgeving wat wezen verkennen. Nick houdt heel erg van koken dus heb al veel lekkere nieuwe dingen geprobeerd die ik zeker ga onthouden. Gisteren heb ik crackly pork belly gehad en dat was echt lekker. Het was niet zo crispy zoals in masterchef maar dat was hem nog nooit echt gelukt. Als toetje hadden we golden syrup dumplings met vanille ijs zooooo vet maar erg lekker. Vandaag hebben we hapjes voor de week voorbereid. Lyla heeft een “Yumbox” dus daar gaat van alles in dus ik kan lekker creabea die elke dag inpakken Haha. Verder heb ik vandaag een upside down taart gemaakt. Na al die lekkere dingen moet ik nu maar de kracht vinden om weer te gaan sporten🤔 Oja en verder heb ik the greatest showman 20 keer moeten zien..

11 April 2018

Vandaag was mijn eerste dag alleen met de kinderen. Vind het nog wel lastig om op kinderen van iemand anders te passen en op een of andere manier creëert het ook wat heimwee naar thuis. Hoop dat dat gewoon nieuwigheid is. Ik heb met ze geschilderd en geluncht als picknick in de tuin. Voor de rest hebben ze zich zelf vermaakt met speelgoed maar moest er wel vaak tussenin springen en de jongste doet lastig als ik haar luier wil verschonen. In de avond gingen Nick en Lauren uiteten dus heb ik ook ng opgepast. De jongste kwam nog huilend uit bed omdat ze papa en mama miste en ze was lastig te troosten. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, maar nog heel erg wennen! Ik heb lekker designated survivor gekeken, een halve doos celebrations leeggegeten en een 1 portiewijntje gehad. Toen Nick en Lauren terug kwamen, heb ik met Lauren nog een aflevering van the Fall gekeken. Ze zijn heel relaxed dus dat is wel fijn.

9 April 2018

Deel 2 Ze zijn erg knuffelig en zijn niet bang voor een vreemde. Ik moest al snel meehelpen met kleuren. En heb mijn eerste tekening al te pakken. Nick was ondertussen aan het koken en hebben een heerlijke salade gehad van spinazie, gebakken pompoen, zachte feta, gebakken ui en kip en sticky pear balsamico. Het was echt super lekker. Daarna zijn we met zijn allen de auto ingestapt en heb ik een rondleiding door Bendigo gekregen. Waar ze werken, waar de school is etc etc. Het was bijna donker dus er was niet veel meer van te zien. Morgen doen we het rondje nog een keer. Als afsluiter gingen we nog door de mcdrive om een softijsje te halen. Eenmaal terug in huis gingen de meiden ik bed en ben ik met Lauren nog een serie begonnen op Netflix, the Fall. Ondertussen heerlijke melkchocola gehad met oreo en menthol. Vind het knap dat ik het nog zo lang heb volgehouden, maar ga nu toch echt slapen. Xx
Deel 1: Tijdens de vlucht naar Melbourne heb ik slecht geslapen. Ik bleek op de stoel te zitten voor de nooduitgang en deze kan niet in de ligstand. Voor mij zat een dikke man en die lag lekker in de ligstand met zijn volle gewicht en leunde praktisch op mijn knieën. Ondanks de krappe zit, heb ik misschien 30 min tot een uurtje geslapen? Rond 7 uur kwam ik aan in Melbourne. Vervolgens ben ik met de bus naar Bendigo gegaan welke op half 9 vertrok. Het was 2 uur rijden en in de bus heb ik beter kunnen slapen. Nick kwam me ophalen van de bushalte en bracht me naar hun huis. Het voelde wel wat raar. Hij liet me daar en ging weer aan het werk. Ik heb Mn tas uitgepakt, de was gedaan en het lekker buiten laten drogen, gedoucht en genetflixt. Daarna was ik toch nog wel erg moe en ben ik nog even gaan slapen. Om half 5 werd ik wakker en hoorde ik iemand in huis, Lauren. Met haar had ik continu contact gehad. We hebben even gekletst totdat Nick thuis kwam met de meiden, Lyla en Edie.

8 April 2018

Vannacht niet heel lekker geslapen want mijn kamergenoot lag uitgebreid te snurken. Dus. Vroeg wakker en toen ben ik naar Guildford met de trein gegaan omdat daar een winkeltje is dat Nederlandse producten verkoopt, the Dutch Shop, hoe origineel. Ze hadden er heel veel producten, zelf een vriezer met dozen kroketten er in maar alles was erg duur. Ik wilde een paar dingen kopen voor mijn aupairfamilie en ben geslaagd met stroopwafels, anijshagel, zuurstokken en salmiaklollies. Daarna heb ik een Engels cafeetje een scone en een verse ijsthee gehad. Vervolgens weer terug naar Perth en heb ik voor de laatste keer nog even door het centrum gelopen en Indisch gegeten en nog een toetje gehaald bij een churoseestaurant hmmm. Morgen is het over met de pret. Dan hopelijk weer wat gezonder eten. Mijn vlucht naar Melbourne is een halfuur vertraagd dus moet nog even langer wachten tot ik een dutje mag doen. Ik ga straks weer 3 uur vooruit in de tijd. Doeiii.

7 April 2018

Deel3: Daarna gingen sandboarden! Mick scheurde ons busje door het zand naar de plek waar we dat konden doen. Het was net een rollercoaster hoe hij tegen de zandduinen omhoog scheurde. Het sandboarden was nog best lastig! Ik heb het alleen zittend geprobeerd. En van een klein buitje staand. Zelfs de ervaren snowboarders hadden al moeite om niet voorover te duikelen. Het was leuk maar wel erg vermoeiend om die bult de hele tijd weer op te gaan. Na het sandboarden was het tijd om weer naar Perth te gaan. Het was nog een kleine 2 uur rijden. Amy en ik hadden gereserveerd bij Outback Jacks. We hebben lekker een flesje lokale wijn besteld én een voorafje met kangoeroe, emoe, wild zwijn, buffalo en krokodillenleder! Kangoeroe was erg lekker. Daarna heb ik barramundi burger gehad maar dat vond ik wat tegenvallen. Daarna nog een toetje gedeeld, warme appeltaart en sticky date pudding. Dat was erg lekker. We zaten daarna bomvol maar hebben er van genoten.
Deel 2: Na het park stapten we weer in de auto en gingen “weer” naar de pinnacles. Dat was nog 3 uur rijden.. Na al dat lange rijden van de vorige tour sn het vele water drinken, moet je natuurlijk veel plassen! (En ik moest altijd al vaak) Dus inmiddels ben ik een expert geworden in wildplassen! Want ook nu moest ik na alle koffie van de ochtend hele nodig! Eenmaal aangekomen bij de Pinnacles, waren Amy en ik een beetje verveeld. Maar alle Chinezen die in ons groepje zaten vonden het allemaal geweldig. Daar hebben we wel om moeten lachen. Uiteraard zijn Amy en ik nog even weer naar de “speciale” pinnacle geweest om nog een paar foto’s te maken. Let op: dit kan schokkende beelden bevatten. Pff daarna hadden we zoooon honger. We hadden sausage shizzle zoals ze dat noemen. Ofwel worstjes op de bbq en dan op een kadetje met tomaat,komkommer, kaas, gebakken ui en saus. Amy en ik hadden vanwege de honger wat snel gegeten dus hadden daarna best wel last van onze maa
Daytrip Pinnacles deel 1; oftewel de gratis tour ter compensatie. Om 7.40 werden Amy en ik (op tijd) opgehaald door eenzelfde soort busje maar dit keer een gehuurd busje! Blijkbaar hadden ze zelf geen goede bus meer. Onze gids van vandaag heette Mick. We reden eerst naar Caversham Wildlifepark en kregen daar door een ranger een rondleiding. We waren de eerste in het park en mochten de kangoeroes voeren! Dat was zo leuk! Ze sprongen gewoon allemaal op je schoot. Daarna konden we op de foto met de wombat. Dat zijn zulke grappige beestjes om te zien. Je mag ze alleen maar aaien bij de benen want ze hebben een hele kortelings gevoelige huid aan de bovenkant. Vervolgens zijn we nog naar de koala’s geweest en konden op de foto met een lieve kleine koala. Er was meer te zien in het park, maar daar hadden we geen tijd voor. Na het bekijken van de dieren, hadden we een morningtea. Koffie, thee of sinaasappelsap met cake of stokbroodje met 3 verschillende lokale jams. Leuk om te proberen.

6 April 2018

Ik word zo ongelooflijk lui! Ik heb echt behoefte om weer wat te doen en structuur te hebben. Vandaag was ik ook best vroeg wakker, heb ontbeten uitgecheckt en naar de Fremantle Markets gegaan. Die is alleen in het weekend open. Omg.. ik kwam binnen en wat een geuren! Je had we van alles; eten, kleding, souvenirs, sieraden en meer! Ik heb er een super ongezond koekje gehad van wel $6,50! Her was een warm koekje waarbij het deeg nog lekker zacht is met chocola en marshmallow. Pfff die viel als een bom. Daarna lekker gechillt in de hangmat in het hostel, maar dat werd al snel te warm en ben ik in het nepgras in de schaduw gaan liggen. Rond lunchtijd weer naar de markt en heb ik een broodje met eendenvlees gehaald. Daarna weer naar het hostel en ft met Debbie en Charlotte en daarna spullen gepakt en weer vertrokken naar Perth. Ik ben zoooo moe. Zal wel van al het eten en het niks doen zijn. Vroeg slapen en morgen heb ik de compensatie tour.

5 April 2018

5.30 stond de wekker.. dat was wel even lastig want ik lag nog zo lekker in bed. Heb ontbeten, tas ingepakt en naar de haven gelopen. Dat was nog wel een halfuur lopen. Bij de haven een cappuccino gekocht om even wakker te worden, bleek ik bij de verkeerde terminal te staan! Gelukkig was ik nog op tijd. Eenmaal op Rottnest Island, een fiets gehuurd en de langste route gefietst die er is. Hierbij ging je het hele eiland over. Het eiland staat vooral bekend om de quokkas, familie van de kangaroo. Het eiland is ontdekt door de Nederlander Willem de Vlamingh en zag de quokkas aan voor grote ratten en heeft het eiland het rattennest genoemd, ofwel Rottnest Island. Halverwege deed Mn kont zo pijn van het fietsen! De zadels waren verschrikkelijk, absoluut geen comfort en eerder een marteling. Ik was blij toen ik uiteindelijk weer bij het beginpunt was. Ik heb genoten van de prachtige stranden, de zon en de quokkas. Oja zeeleeuwen heb ik ook nog gezien. Dit eiland is echt een aanrader. ❤️

4 April 2018

De torchlight tour was erg leuk. We waren de laatste groep met maar 8p. De gids had veel humor en het was een interactieve rondleiding. Foto’s maken had niet veel zin want je had alleen je zaklamp dus het was te donker. Het was heel spannend, voelde als een spooktocht. Vooral na het eerste schrikmoment ben je erg alert op het volgende moment. Het eerste schrikmoment was in de eerste divisie cellen. Er hangt een net omdat mensen vroeger naar beneden sprongen (toen het net er nog niet hing). Net toen we verder wilden gaan hoorden we hard gegil en werd er een pop naar beneden gegooid. Pfff gillen. En dat was nog maar het begin. Zo kwam er ook een acteur, die een gevangene speelde ineens uit de isoleercel en uit de kelder waar de lijken bewaard werden. Verder had de gids ook nog wat spookverhalen. Het was erg leuk, aanrader! En aan het einde mochten we ons zaklampje ook nog houden haha. Leuk souveniertje;). Inmiddels lig ik in Mn eigen gevangenis bed:)
Wat heeft Fremantle een fijne sfeer! Ik zou hier wel weken kunnen verblijven. Vanochtend heb ik na het uitchecken de trein genomen vanuit Perth naar Fremantle wat ongeveer een halfuurtje duurde. Ik slaap vannacht in Fremantle Prison. De voormalig vrouwenafdeling is omgebouwd tot een yha hostel! Hoe gaaf is dat! Toen ik mijn spullen kwijt kon, ben ik Fremantle ingegaan. Ik ben eerst naar het Shipwreck museum gegaan dat grotendeels bestaat uit Nederlandse geschiedenis over onder andere de Batavia en de Vergulde Draek. Een man die daar werkte heeft me er veel over verteld, super interessant. Daarna heb ik lekker een gefrituurd visje gegeten bij de haven, het standbeeld van Bon Scott bekeken en teruggelopen naar het hostel. Daarna nog even boodschapjes gedaan, eten gemaakt en lekker gedoucht. Nu nog even chillen en straks heb ik de torchlight tour in de Fremantle prison 👻. Dat schijnt nog best eng te zijn, ben benieuwd! Daar vertel ik later nog wel meer over.

3 April 2018

Vanochtend was ik redelijk vroeg wakker en ben ik na het ontbijt naar de stad gelopen. Wat winkels bekeken, eindelijk een pie (met beef, cheese en bacon) geproefd en als toetje een verse ijsthee bij 1 of ander Chinees winkeltje met gekke mango balletjes erin..🤔 Daarna ben ik naar Elizabeth Quay gelopen, het havenplekje. Op de terugreis nog door Londoncourt gelopen. Zag er gezellig uit, maar de winkels stallen niets voor. Eenmaal terug in het hostel even gerelaxt en gedoucht. Om 18.30 had ik met Amy afgesproken en hebben we een sla gehad. Het water is hier vies en smaakt naar chloor dus we zijn naar buiten gegaan om te kijken of we ergens nog een literfles kunnen scoren. Die Chinese winkeltjes (die rond ons hostel voornamelijk zitten) weten de prijzen wel omhoog te gooien! Uiteindelijk zijn we zonder water terug gekomen en hebben we een ijsje gekocht die je zelf kon samenstellen, salty caramel😋 Daarna in het hostel in de tv kamer een aussie film gezien, otherlife. Bijzonder..
Foto’s Paul Tour Perth-Exmouth return
Foto’s Paul Tour Perth-Exmouth return

2 April 2018

Het middagdutje had ik echt even nodig. Voelde me nog niet helemaal fit toen mijn wekker om 4 uur ‘s middags ging, maar een koud blikje cola deed veel goed. Ik ben met Amy naar de supermarkt gegaan en we hebben wat lekkere dingetjes, waaronder sushi, gehaald voor de picknick op Kings Park. Iedereen (behalve Tanya en de meiden die alleen de reis tot aan Monkey Mia hadden geboekt) was aanwezig. Het was echt super gezellig. We hadden een prachtig uitzicht over Perth en terwijl de zon aan de andere kant onderging, verschenen er mooie kleuren in de lucht van Perth en kwam later de maan tevoorschijn. Heeeeel veel chocola gehad want iedereen had wat lekkers meegenomen. Op den duur werd het gras vochtig dus is iedereen weer naar huis gegaan. Was een gezellige afsluiting. Nu maar lekker slapen.. gelukkig weer in een bed:)

1 April 2018

En ik ben weer in Perth! Om 13.30 vertrokken we met Integrity naar Perth. Er waren 2 chauffeurs die elkaar om de 2,5 uur aflosten en waarvan 1 dan achter in de bus in een bed ging slapen. Met een paar plaspauzes tussendoor zijn we in 17 uur terug gereden naar Perth. De reis ging sneller dan verwacht (gelukkig). Enige nadeel.. we waren er om 6.30 en check in is pas om 2 uur. Gelukkig stond de achterdeur open en konden Amy en ik alvast even chillen, ontbijten, de was doen en douchen. Ook hebben we een mail terug ontvangen van de organisatie waar we een verhaal te horen kregen en de gids meer de schuld kreeg. Hoe dan ook, we krijgen $250 terug en 1 gratis dagtour met de activiteiten die we gemist hebben. (Ga ik alleen wel nog een keer naar de pinnacles). Ik vind het prima. Beter iets dan niets. Ben wel een beetje gesloopt na deze week dus ga maar even een middagdutje doen want vanavond heb ik weer met de meiden afgesproken voor de laatste keer.
Na de zonsondergang zijn we terug gegaan naar het hostel en heb ik nog even gedoucht. Ondertussen zijn Paul en wat andere meiden begonnen met het eten. Ik denk dat we ongeveer om 9 uur gingen eten. Het was een heerlijke curry:) Daarna hebben we nog even nagetafeld met een drankje en de mail afgemaakt die we met zijn allen sturen naar de organisatie. Inmiddels is ook duidelijk dat we NIET met onze bus terug kunnen. Paul heeft alle opties bekeken en hij kan geen andere bus of auto regelen vanwege Pasen. We moeten dan ook terug met de Express bus. Deze brengt ons morgen van Exmouth en rijdt in 1 keer door naar Perth en komen maandagochtend daar aan.. een halve dag en nacht in de bus😔 dit betekent ook dat we alle activiteiten die we op de terugreis zouden doen, niet meer kunnen doen. Nog iets wat we hebben toegevoegd aan onze mail. We zijn allemaal erg teleurgesteld maar het is niet anders..

31 March 2018

Vanochtend vertrokken we om 7 uur naar het nationaal park waar we gingen snorkelen in het Ningaloo Reef. Het was nog 70 km rijden. Het was er prachtig snorkelen want het water was heel helder en het was niet diep dus je zwom echt letterlijk tussen allerlei visjes. Ik vond dit de mooiste snorkelplek dusver in Australië. Daarna zijn we naar Turquoise Bay gereden, een prachtig strand met blauw water en ook wat rif waar we konden snorkelen. Daarna zijn we nog even wezen neuzen in het infocentrum waar een kangaroo zat te schuilen. In de middag hebben we rond het hostel gehangen bij het zwembad en dutjes gedaan in de slaapkamer. Het is hier gewoon té warm. ‘S avonds hebben we zonsondergang bekeken bij de vuurtoren en zagen we de volle maan verschijnen na de ondergang. Paul had lekkere hapjes mee zoals kaas, pittige salamiworst, olijfjes, zongedroogde tomaat en dipjes met toastjes. Dat was echt genieten. We mochten de bus van een andere groep lenen voor de avond, met Airco!!!

30 March 2018

Deel 2 Het was een snorkeltochtje van een halfuur door het rif. Daar zag ik veel mooie visjes, een schildpad en een hele grote haai. Het was nog best pittig was de stroming was behoorlijk sterk. Het was een hele mooie dag. Eenmaal terug aan land hebben we bijna allemaal wat gekocht in de juwelier. Hij maakt sieraden van zilver met een schelpje. Ik heb een ring met een fresh water pearl gekocht. Ben er heel blij mee! Het was nog een 1,5 uur rijden nar Exmouth en zit nu te genieten van een mix van goon en sodawater. Het is nog best te pruimen. We blijven hier 2 nachten en rijden dan terug naar Perth. Wifi is hier echt extreem duur, $3 per halfuur.. dus ik vrees dat ik de komende dagen nog zonder bereik en internet zit. We zien wel wanneer dit bericht zich upload;) Vanavond eten we verse vis welke Paul gisteren heeft gevangen! Ben benieuwd.
Deel 1 Vandaag mochten we eindelijk uitslapen want we hoefden pas om 8.30 weg! Vandaag hadden we een dag in Coral Bay, waar we al sliepen. De helft van de groep had gekozen voor een shark whale tour en de andere helft voor de manta ray tour. Ik koos de 2e want de eerste was 400 dollar! We hebben verschillende keren gesnorkeld. De eerste keer gingen we de reefsharks bekijken. Zoveel hadden ze zelf ook nog nooit gezien. Omdat het morgen volle maan is, schijnt er meer activiteit in de zee te zijn. We zagen ruim 30 haaien! Heel gaaf. Is dat ook niet de haai die Freek vonk beet? Ik leef nog😉 Daarna gingen we op zoek naar de mantarays. We zijn 3 keer in het water gegleden om ze te zien. Ze zijn gigantisch! De eerste 2 zwommen snel weg maar de 3e bleef heel rustig zwemmen en konden we goed volgen. Voor de lunch aan hebben we nog door het zeegras gevaren en toen kwamen heel veel groene schildpadden even lucht happen. Na de lunch gingen we nog 1 keer snorkelen.

29 March 2018

We vervolgden onze reis met de tussenstops. Zo zijn we gestopt bij the small lagoon, Eagle Bluff waar we zo’n 50 haaien zagen zwemmen, Shell Bay en Hamelin Pool waar stenen leven (zijn bacteriën). Het was allemaal erg mooi. De reis viel in het begin wel mee maar later werd het toch warm! We moesten nog 5 uur rijden naar Coral Bay. Halverwege hebben we op een tankstation een uur gestopt en binnengezeten bij de airco om bij te komen. Ook zodat het hopelijk buiten wat koeler zou worden. Het was een hele lange rit, zelfs toen het donker was, was het nog heet. Paul zei dat het achter in de bus wss wel 50 graden was. We hebben trouwens een busje voor 12p en de enige 2 ramen zitten bij de bestuurder en bijrijder. Het was letterlijk een hel. Oja verder nog bijna een kangoeroe aangereden maar dat ging net goed. In het hostel hamburger gegeten, gedoucht en meteen op bed! We kwamen ook pas tegen negenen aan. We hebben het overleefd!💪🏻
Vanochtend stonden we om 6 uur bij Monkey Mia om de zonsopgang te zien. Het was nog erg koud en er stond een koude wind. Maar het was het vroege opstaan waard. Om 7.45 begon de de dolfijnexpeditie waarbij sommige mensen aangewezen werden om de dolfijnen een visje te voeren. Helaas ben ik niet uitgekozen maar heb ze wel van dichtbij kunnen zien. In die tussentijd probeerde Paul onze gids de airco te fixen, niet gelukt. Na overleg met zijn baas kwam hij terug met de volgende opties: doorgaan zoals gepland maar dan wordt het erg warm, in 1 keer door naar hotel en alles overslaan of de tour annuleren! We waren allemaal een beetje teleurgesteld in de organisatie en gaan met zn alleen ook een mail sturen. Er is namelijk meer. We hebben besloten voor de 1e optie te gaan. We zijn terug gegaan naar Denham en daar heeft Paul theedoeken gekocht en de koelbox gevuld met ijs zodat we onszelf koel kunnen houden. Verder moeten we continu blijven drinken en plassen in de bosjes indien nodig....

27 March 2018

Om 4.30 ging de wekker.. dat was we even pittig! Maar dan was de kans wel grootste dat we als eerste bij de mooie plekjes waren en de hitte vermijden. We reden naar Kalbarri en hebben daar een wandeling van 2,5 uur gedaan. Dit was de eerste keer dat ik mijn wandelschoenen echt nodig had want we moesten echt op rotsen klimmen. Ik ben nog uitgegleden en heb mijn knie behoorlijk pijn gedaan. Bloed en een ei. Bij de rivier was de mogelijkheid om te abseilen(2x) Kim (in de 50) was de eerste die ging! Ik was als 4e aan de beurt en ik was meer nerveus dan voor het skydiven. Je ziet de hoogte en afgrond veel beter dan in de lucht en je moet het helemaal zelf doen. Het was weer een adrenalinekick. Verder hebben we veel in de auto gereden en kwamen aan in Denham. De rit was pittig want de airco doet het nog steeds niet! Iedereen was behoorlijk duf want het was buiten wel 40 graden. In de avond bbq (ik was de chef) en daarna naar de lokale pub en karaoke gedaan🎤. Morgen weer 4.30 wekker
7.40 zouden ik en Amy (Engels:doet ook de trip en was in hetzelfde hostel) worden opgehaald, maar dat werd 2 uur later want de airco was kapot in de bus. We zijn met een groep van 12 en met alleen vrouwen. Alleen de gids is een man. Eerst zijn we naar de pinnacles gereden. Een soort woestijn met allemaal stenen. Er zijn verschillende theorieën hoe deze zijn ontstaan. Daar hebben we een wandeling gemaakt en toen zijn we verder gereden voor een plekje voor een late lunch (15.00). Daarna moesten we nog 2,5 uur rijden en zijn we gestopt bij de supermarkt om snacks en drank in w slaan voor de komende dagen. Ik heb goon met soda. Uiteindelijk kwamen we aan in Northbrook Farmstay, een hostel op een boerderij. Het is hier echt heerlijk! Vind dit nu al nog meer genieten dan het oosten. Het is hier veel natuur en minder toeristisch, stil en een prachtige sterrenhemel. Morgenochtend gaan we om 5.30 weg!! Dit omdat het in de ochtend kouder is en in de midden wel 50 graden kan worden!

25 March 2018

De laatste dagen in Cairns waren boring! Alleen maar regen. Ik heb vooral een beetje rond het hostel gehangen en gisteren ben ik begonnen met het nieuwe seizoen van de Vampire Dairies, welke ik inmiddels alweer bijna uit heb🙈. Gisteravond ben ik aangekomen in Perth, een vlucht van 5 uur. Toen ik aankwam in mn kamer was het al pikkedonker want iedereen sliep al en dus moest ik in het donker Mn bed opmaken. Dat ging nog aardig. In Mn bed komen (bovenste stapelbed) was wel wat lastiger want er was geen trap! Het was een laag model stapelbed. Met moeite is het gelukt. Eruit komen heeft wel een nieuwe blauwe plek veroorzaakt. Ik ging om 3.00 cairns tijd slapen, 1 uur Perth tijd. En ik was om 7 uur weer wakker. Ik merk de 2 uur tijdverschil toch wel. Vandaag regende het ook in Perth. Ja ik tref het. Ik ben naar het centrum gelopen en wat winkels bekeken en boodschapjes gedaan. Vanavond vroeg slapen want morgen begint mijn tour Perth-Exmouth:).

23 March 2018

Vandaag heb ik lekker rustig aan gedaan. Laat ontbeten en toen nog weer Mn bed ingedoken met een muziekje en spelletje op de iPad (bedankt Charlotte). Rond lunchtijd ben ik naar het centrum gelopen en heb ik winkeltjes gekeken en wat kleren gepast. Niks gekocht. Beetje rondgeslenterd. Aan het einde van de middag heb ik gekookt, ook voor morgen. Rijst met wortels en courgette en een saus van pindakaas en kokosmelk. Ik had nog wortels en hel veel pindakaas. Moet Mn voorraadje beetje opmaken voordat ik ga vliegen zondag. In de avond kwamen Lotte en Sibylle weer terug, zij hadden de watervaltour vandaag gedaan en heb ik op hun kamer nog even gekletst. Daarna nog even met mama gefacetimed en nu lekker slapen. X

22 March 2018

Het was een regenachtige dag, maar op zich past dat ook wel als je naar het oudste regenwoud opende wereld gaat! 180 miljoen jaar oud. Het was 2 uur rijden naar Cape Tribulation, het punt waar regenwoud en het great barrier reef samen komen. Het uitzicht hoort erg mooi te zijn, maar viel wat tegen door het weer. We zagen nog een Peppermint stick insect. Die schijnen alleen in het Daintree Forest voor te komen. Daarna hadden we een tochtje op de rivier om krokodillen te spotten. We zagen wat babietjes en 1 grotere rondzwemmen. Daarna zijn Sibylle en ik nog met de shuttle naar Mossman Gorge geweest en hebben een kort rondje gelopen door het Daintree Rainforest. Hier schijnt de Avatar-boom op geïnspireerd te zijn. De boom heb ik niet gezien.. misschien de langere wandeling. Daarna hebben we in Port Douglas nog gegeten, een heerlijke salade met pompoen,feta en kip😍 Haha. Het regende echt keihard! Dus port douglas hebben we niet echt kunnen bekijken.

21 March 2018

Vanochtend om 10 uur moest ik uitchecken want het hostel was volgeboekt. Ik heb daarom 4 nachten geboekt bij het andere mad monkeys hostel. Daar heb ik tot 2 uur moeten wachten tot ik weer kon inchecken. Toen ik eindelijk naar Mn kamer kon, kwam ik in een donker hok waar het heel erg stonk. Deed het licht aan en zag overal kleren en van die sokken die al een paar dagen lagen te stinken. Ventilatie kenden ze in deze kamer ook niet. Deze kamer had 3 jongens, was klein, donker, stonk... ik heb om een andere kamer gevraagd want ik had betaald voor een “deluxe” omdat er verder niks was en dit was alles behalve! Gelukkig kreeg 10 maal betere kamer. In het hostel ontmoette ik Lotte en Sibylle weer (voor het eerst in de zoo) en hebben we wat door cairns gelopen. Ook hebben we voor morgen een auto gehuurd en gaan naar het regenwoud. Avondeten heb ik een vegapizza gehad, ik hou van de combi pompoen en feta😍. Niet een heel bijzonder dagje vandaag dus ook geen foto’s! Morgen wss weer. Trusten

20 March 2018

Vandaag heb ik met Vanessa een auto gehuurd! Een Hyundai Getz. Ik moest alles rijden want Vanessa is nog geen 21. Dat was wel even wennen hoor, rijden aan de linkerkant. Eerste bestemming was de Babinda Boulders, daarna Josephine Falls waar we hebben gezwommen. Het water gaat daar ook over hele gladde rotsen en dat is een soort natuurlijke glijbaan. Het was echt onverwacht glad en de stroming was snel, dus het leek net of je in een wildwaterglijbaan zat. We reden door een heel mooi heuvelachtig landschap en kwamen toen aan bij Millaa Millaa waterval. Deze waterval is bekend om haar Herbal Essence reclame. Iedereen die hier is, maakt een foto met een hairflip. Daarna zijn we nog even kort naar lake eacham gereden waar mensen zwemmen en zoetwaterkrokodillen leven, koekoek. Daarna nog naar lake Barrine geweest want daar schijn je de lekkerste scones te hebben, waren ze al gesloten! Teruggereden langs kronkelwegen bergafwaarts en daarna nog lekker in de pub gegeten met een drankje.

19 March 2018

Ik baalde er wel van dat ik niks heb gezien van die plek want de meesten hadden daar een haai gezien. Ik weet in elk geval dat duiken niets voor mij is. Misschien had het wilde water ook wel invloed. Nadat iedereen zijn introductieduik had gehad gingen we lunchen en vaarden naar de volgende plek. Daar heb ik heel mooi gesnorkeld. Merkte wel dat ik erg last had van mijn rug van de skydive dus snorkelen was nog best zwaar. Ik heb heel veel mooie vissen tussen het bewegende rif gezien en ook nog een schildpad. Heb net allemaal op de foto gezet. Of ze gelukt zijn is de vraag! Daarvoor heb ik eerst een computer nodig. Eenmaal terug in het hostel, eerst lekker gedoucht want was vandaag echt k-weer! Wel jammer. Daarna heb ik een vliegticket naar Perth geboekt en een excursie van Perth naar Exmouth en weer terug! Kost wat, maar lijkt me zo gaaf!
Vandaag gingen Vanessa en ik snorkelen en een introductieduik doen bij het great barrier reef! Het was erg grijs in de lucht, helaas. We gingen aan boord van de Island Diver en moesten ongeveer nog een uur varen. In de tussentijd moesten we allemaal verklaringen invullen en kregen we een briefing. Daarna nog even lekker gedut. Eenmaal op locatie gingen we in groepen het water in. Vanessa en ik zaten in groep 3. Toen we eenmaal aan de beurt waren kregen we een zuurstoffles op onze rug en gewichten op de heupen etc. Het werd behoorlijk zwaar. We begonnen eerst te oefenen bij de boot onder water, dat ging nog wel. Maar toen hij de lucht uit mijn vest liet verdwijnen en ik begon te zinken begon ik in paniek te raken. Ik kon mijn oren niet ploppen en voelde me niet op Mn gemak om door een flesje te ademen. Ik heb 3 pogingen gedaan maar ben vervolgens afgehaakt en heb nemo niet gezien. Jammer. Het begon ineens te stormen dus mocht ook niet meer snorkelen. Zie deel 2.

18 March 2018

Vandaag was een brak dagje. Ik moest om 9 uur plassen, maar de badkamer was bezet dus tja toen moest ik mijn kleren wel aandoen om naar de andere wc buiten de kamer te gaan. Toen heb ik meteen even het ontbijt meegepakt. En eerste is het al uniek dat een hostel ontbijt heeft maar deze heeft zelfs pannenkoekjes en yoghurt!😍 Ik heb 5 pannenkoekjes gehad. Zijn mini’s hoor. Toen ben ik Mn bed weer ingedoken, rond lunch een broodje en in de middag in de keuken/kamer rondgehangen en plannen gemaakt voor de westkust. Vanessa was er ook en was ook bezig met haar plannen. Daarna nog even in de zitkussens gezeten en een stukje film op tv meegekeken. Daarna gegeten, FaceTime met Janneke, serietje in bed en slapen. Erg productief dagje dus.

17 March 2018

Want je hebt een hele droge mond. Ik dacht even dat ik dood ging, zo heftig voelde het. Wat een opluchting toen de parachute openging. Was wel even een klap maar dan kun je echt genieten van het relaxte hangen in de lucht. Ik mocht toen mijn bril ook af en de parachute even besturen. Voordat je het door hebt ben je ook al heel snel weer bijna op de grond. Ik moest Mn voeten en benen recht vooruit doen zodat hij kan landen. Als mijn voeten de grond eerder zouden raken, zouden we over de kop vliegen. Wat een kick was dat zeg! Toen nog weer een uur in de bus terug naar Cairns. In de middag met Vanessa afgesproken en een excursie geboekt om te snorkelen/duiken in great barrier reef. In de avond zijn we buiten de deur gaan eten met een groepje, gedronken in het hostel en daarna naar Gilligan’s. Een nachtclub hier. Conclusie: is even leuk maar ben toch meer van de kleine cafeetjes. Om half 4 lag ik weer in Mn bedje.
Na wat slecht geslapen te hebben, werd ik met een dubbel gevoel wakker. Ik ging wat leuks doen maar voelde me verdrietig. Gelukkig kon ik dat even aan de kant zetten toen we bij het vliegveldje aankwamen. Het vliegtuig ging 5 keer omhoog en ik zat in het 4e vliegtuig en moest als 2e springen. Die Chinees zat de hele tijd op Mn rug kloppen van kijk in de camera en heel leek of hij continu aan het filmen was. Tja wat moet je op den duur zeggen, awekward En toen zaten we ineens op 14000 ft en begon het rode lampje te branden en werd ik vastgemaakt aan mijn instructeur. Oranje, bril op. Groen- springen! Nou voordat ik het doorhad duwde de instructeur me al naar buiten! Het is niet te beschrijven wat er dan door je heengaat! Zoveel gegild! De vrije val leek oneindig lang. Het was ongeveer 60 seconden maar halverwege had ik het zo zwaar! Door de druk krijg je bijna geen adem en staat er ook een giga druk op je gezicht en probeer je te slikken maar dat lukt niet want .... zie deel 2

16 March 2018

Vandaag is een treurige dag.. Het gaat niet goed met Milou en op dit moment is mama met haar bij de dierenarts om een spuitje te geven. Ik heb in de busreis naar cairns wat bescheiden tranen moeten laten omdat ik niet wilde dat iemand het zag. In de middag even gefacetimed met mama en Milou nog even gezien. Waarschijnlijk voor de laatste keer. Het ging niet meer goed. In de avond met Vanessa afgesproken zodat ik er met haar over kon praten. Heb ook niet zo’n behoefte om meer te schrijven vandaag.

15 March 2018

Vandaag heb ik een fiets gehuurd! 🚴‍♂️ Bij de receptie van het hostel stond heel leuk aangegeven $20 voor het huren van een fiets. Dus ik vragen, bleken ze allemaal kapot te zijn! Ik had een plattegrondje van Misson Beach en ik zag vlakbij de supermarkt een teken met een fietsje. Ik moest toch nog een fles water halen (want water kun je vanwege de overstroming nu niet uit de kraan drinken, moet je het eerst koken) en ja hoor er stond nog 1 mooi vrouwenfietsje voor me klaar! $15!😜 Ze vertelde mij dat het laagwater werd en dat ik dus ook op het strand kon fietsen. Nou daar had ik ngo nooit van gehoord! Dat was leuk zeg! Moest wel even de goede plekken opzoeken want te hoog is te zacht en bij de zee is nat en ook zacht. Uiteindelijk kwam ik op het Mission Beach uit (strand waar ik startte heetWongaling) en toen zag ik allemaal skydivers landen. Dat ga ik zaterdag misschien doen in cairns als het mooi weer is. Met zonsondergang nog wallabies gespot maar die waren helaas wat schuw.

14 March 2018

Yes de bussen rijden weer! Eindelijk vertrekken uit Townsville. Gisteren probeerde ik te slapen, maar dat ging wat lastig want mijn Engelse kamergenoot besloot een meisje in zijn bed uit te nodigen. Dus ik kan lekker meegenieten met wat zij aan het doen waren. Dus.. heb ik dat ook weer eens meegemaakt. Vanochtend heb ik vooral een beetje bij de receptie rondgehangen en wat naar mn planning gekeken. Ik heb gisteren een advertentie geplaatst op fb voor aupair en heb bijna 20 reacties ontvangen. Daar heb ik dus ook wat op gereageerd. Het verdiend alleen heel slecht, dus ben in dubio of ik dat doe of echt een baantje ga zoeken. Fijn om de oude vertrouwde Greyhound weer te zien. Ik heb gezellig naast Perdita (nl) gezeten, die ik ontmoette in Townsville. Zij gaat weer naar huis! Onderweg nog een pauze bij een café met een grote krab. In het hostel in Mission Beach 3 nl jongens ontmoet en Luke die met mij ook op de whitsundays was. En FT met mn zussen en ex-collega’s, gezellig😊

13 March 2018

Oké nu ik dit typ ben ik een beetje aangeschoten. Heb net ring on fire gespeeld, kingsen in Nederlandse begrippen. Met giga kaarten btw. Vanochtend was ik vroeg wakker! Ontbeten en Mn wandelschoenen aangetrokken want ik heb vandaag een wandeling gemaakt naar Castle Hill lookout. Het was een pittige wandeling want het waren allemaal traptredes omhoog. Het is me gelukt hoor. Aan het einde stond een agressieve varaan me nog op te wachten. Rond lunchtijd was ik weer terug in het hostel. 4 boterhammen naar binnen gewerkt en toen begon ik me toch wel erg te vervelen. Mijn lichaam was erg moe van de warmte en slapen en lezen lukte beide niet. Ik verveelde me dus een beetje. Ik heb Mn timtams dus maar opgegeten..🤔 Na het avondeten (zelfde als gisteren) heb ik met Mn kamergenoten gedronken en uiteindelijk ring on fire gedaan. Zij gaan nu nog op stap maar daar heb ik niet zoveel zin meer in aangezien ik morgenochtend moet uitchecken. Dus ik kruipt maar lekker mijn bed in! Trusten

12 March 2018

Vanochtend lekker bij het zwembad gelegen met Dan Brown. Daarna boodschapjes gedaan en mijn poging gezond eten is weer mislukt want ik kwam weet van alles tegen.. Mn lunch bestond uit een calzonebroodje, 3 minidonuts met chocopasta en toen moest ik de nieuwe smaak timtams ook nog even proberen.. oeps. Terug in het hostel ben ik in de bar op de bank geploft met Dan en toen werd ik toch wel een beetje moe en heb ik even een dutje gedaan. Daarna net boek uitgelezen en vond ik dat ik even een stukje moest lopen na dat gevreet. Als avondeten had ik sla met gebakken pompoen en spek en een geroosterd broodje. Dat was best lekker! Daarna gedoucht en wifiverbinding opgezocht om even met Debbie te ft’en. Oeps en toen had in weer wat timtams naar binnen gewerkt! Morgen ga ik een “sportieve wandeling” maken. Goed voor de extra kilo’s. Op foto 6 zie je een berg, daar ga ik morgen proberen op te wandelen. Als het goed is kan dat.😅 Oja mijn vervelende roommates van gisteren zijn weg! 🎉🎈

11 March 2018

Eigenlijk zou ik vandaag doorreizen naar Mission Beach, alleen dat gaat niet door! Ik zit op dit moment vast in Townsville vanwege de overstromingen in Ingham. Inmiddels rijdt de bus al een week niet en dus heb ik 3 nachten Townsville geboekt in de hoop dat de bus woensdag weer rijdt. In Townsville is alleen helemaal niks te doen.. Rond lunchtijd heb ik de ferry gepakt. Dit keer was het veel beter te doen. Eenmaal in het hostel, moest ik nog wachten met inchecken. Ik heb Mn spullen gedumpt en ben eerst naar de supermarkt gegaan om sushi te halen. Toen ik terug kwam kon ik inchecken. Ik heb verder de hele middag lekker gelezen in een luie stoel, een kliekje opgewarmd van het eten van gisteren (de keuken is hier verschrikkelijk) en vervolgens maar bed. Althans dat probeerde ik want heb verschrikkelijke kamergenoten die drankspelletjes in de kamer aan het doen waren, waaronder een Iers meisje, wat een geluid kom daaruit! Gelukkig had ik oordopjes en een slaapmasker.

10 March 2018

Na het gratis ontbijt heb ik samen met Connor, Ido en Korina de bus gepakt om naar het naar het autoverhuurbedrijf te gaan. Daar hebben we een echte barbieauto gehuurd! We zijn eerst naar Bungalow Bay gegaan om te knuffelen met een koala, zo lieeef. Ook geknuffeld met andere dieren maar die waren wat minder aangenaam. Na een fish and chips lunch (ja gezond weer) hebben we de “Forts track” gedaan. Een wandeling van 1,5 uur. Tijdens die wandeling hebben we ook wilde koala’s gezien. Was wel even zoeken want ze slapen 20 uur per dag en zitten gewoon ergens hoog in de boom te slapen. Daarna hebben we boodschapjes gedaan en zijn we terug naar het hostel gegaan. Ik heb toen nog even gechillt bij het zwembad en gefacetimed met Charlotte en Francine. Mn bus voor morgen is geannuleerd vanwege de overstroming dus ga morgen naar het vasteland (Townsville) en blijf daar nog een paar dagen.
Bungalow Bay Koala Village - Magnetic Island

9 March 2018

Vanochtend vroeg mijn bed uit want ik moest de 9.45 Greyhound halen. Daarvoor moest ik eerst nog 20 minuten met alle bagage lopen😅. De bus had wat vertraging omdat een meisje haar teennagel was verloren en heel veel pijn had. Ze moest niet op onze bus maar de buschauffeur had was eerste hulp spullen gegeven. Rond 14.30 kwam ik aan in Townsville en moesten we nog 1 uur wachten voor de ferry naar Magnetic Island. Jeetje de ferry was echt heftiger dan ik had verwacht! Het water was erg wild en de ferry knalde elke keer zo hard op het water dat er gigantische golven over de ferry gingen. Ik werd weer zeeziek.. niet overgegeven hoor. Aangekomen in het hostel heb ik een hele mooie dorm met uitzicht over de zee:) Iedereen kreeg vouchers voor een gratis diner en ontbijt. Ik heb pasta carbonara gehad onder genot van live optreden. Daarna lekker gedoucht en genetflixt in bed.

8 March 2018

Vannacht veel beter geslapen! Het stormde aardig dus moest er vaak uit om de luiken boven me te sluiten en na de regen weer te openen. De nacht was koeler dus beter te doen:) Vandaag was ik de misselijkheid voor! Voordat we weggingen snel ontbeten, een reispil genomen en op het dek gaan zitten. We kwamen al snel op de volgende snorkellocatie aan. Dus hadden we een verfrissende ochtendduik. Ik denk dat het ongeveer 7.30 was? Stingersuits weer aan en snorkelen maar! Het was even zoeken want het rif is al aardig grijs! Maar op den duur, vlakbij een rots, was erg mooi koraal en verschillende visjes. De foto’s op de camera zijn trouwens van gisteren. Rond 11 uur waren we weer terug en heb ik met Liza en Merle boodschapjes gedaan voor de lunch, gedoucht en wasje gedraaid. Om 18.00 heb ik met hun afgesproken nog wen drankje te doen en om 19.00 begint de afterparty voor degene die willen. 20% korting op eten en drinken. Ja ik ben Nederlands dus ik ga! De uitsmijter leek op Sam van got?

7 March 2018

Ja en toen werd de motor gestart en ik werd me toch een potje zeeziek! Beneden in de slaapruimte wilde je echt niet zijn. De boot schommelde zo erg over de hoge golven van de zee! 1 meisje is de hele dag ziek geweest en hing over de reling. Ik heb snel een koekje en een reispil naar binnen gewerkt en op het dek gaan zitten. Dat hielp wel wat, maar tot aan het snorkelen de hele dag misselijk geweest! We gingen eerst naar whiteheaven beach. Daar hebben we gezwommen in onze stingersuits, wat je meer bescherming geeft dan een condoom zoals de schipper vertelde😉 Ik heb daar verschillende roggen gezien. Wat ben ik blij dat ik Mn neppe gopro heb, want dat is ideaal om foto’s mee te maken in het water. Daarna hebben we wraps met salade als lunch gehad en zijn naar 2 plekken geweest om te snorkelen! Erg leuk! Hoop dat de foto’s mooi zijn. Op de boot hebben we spaghetti gegeten en nog een drankje. Het is nog maar half 9 maar ik ben zo moe! De helft ligt ook al te pitten. Ik ook zo!

6 March 2018

Om 14.30 moest ik bij hel verzamelpunt aanwezig zijn. Ik mocht geen grote backpack mee dus moest mn spullen in een dagrugzak pakken. Ik had ook nog even 10 blikjes cider, reispillen en snacks gehaald. Met al die spullen moest ik nog 20 min naar de haven lopen Pff. We hebben den kapitein en een dekknecht. De hele middag hebben we gevaren en kwam het voornamelijk op zonnebaden aan. Aan het einde van de middag werd de boot stilgelegd in rustig water en hebben we taco’s gegeten, drankje gedaan en slapen. Nou slapen was best lastig! Het was benauwd in de boot. Aan het einde van de nacht had ik eindelijk een plekjes gevonden om te slapen en toen werd de motor alweer gestart omdat we 5.30 weer weg zouden gaan!!

5 March 2018

De nachtbus was verschrikkelijk! Ik kon maar geen goede houding vinden om te slapen. Na een rit van 12 uur kwam ik aan in Airlie Beach. Bij de receptie werd ik ineens op Mn schouder getikt want Vanessa bleek hier ook te zijn! Ik kon nog niet meteen inchecken dus moest nog 2 uur wachten. Gelukkig kon Mn backpack even in opslag. Om half 12 kon ik naar mijn kamer en heb ik Mn spullen gedumpt en ben ik met Vanessa sushi wezen eten. Deze was minder lekker dan de eerder geproefde sushi. In de middag werd ik toch wel heel moe en heb ook al 3 dagen lang last van maagzuur. Zal wel van de goon komen. Ik ben dan ook even naar Mn kamer gegaan, Mn tas gepakt voor morgen en nog even een halfuur in coma gelegen. Daarna zijn Vanessa en ik naar de supermarkt gegaan en hebben een lekkere salade gemaakt met een broodje er bij. In de avond nog lekker gekletst en een wandeling gemaakt en nu ok tijd naar bed. Hopelijk helpen de rennies want morgen zit ik 2 nachten/dagen op water!

4 March 2018

Vannacht heerlijk weer op een bed geslapen ipv van op een yoga-matje! Om 10 uitgecheckt en toen ben ik met Irja en Rabea naar de Urangan pier gelopen. Het was een wandeling van 40 minuten en de pier is meer dan 1 km lang! Vorig jaar bestond deze 100 jaar. Tegenwoordig staan hier veel mensen te vissen. Daarna zijn we naar de Italiaan gegaan want die hadden een all you can eat lunch! Super lekker en weer wat kilo’s erbij gegeten. Irja moest de bus in de middag hebben dus doe ging daarna weer terug naar het hostel. Ik heb die middag nog alleen op het strand gelegen. Iets te eigenwijs want ipv me elk halfuur in te smeren met factor 50+, heb ik me maar 1 keer ingesmeerd. Tja verbrand dus! Gelukkig valt het wel mee, maar het zijn wel mn schouders waar ik straks die zware backpack weer op moet dragen☹️ Het is nu nog even mn tijd hier uitzitten want 21.35 neem ik de nachtbus naar Airlie Beach, een rit van 12 uur..

3 March 2018

Fraser Island dag 3 Vandaag was de laatste dag op Fraser Island. We mochten iets langer blijven liggen dan gisteren, tot 7 uur ofzo. Ontbijten, tas inpakken en tent netjes achterlaten. We reden naar lake mckenzie en hebben daar gezwommen. Het water is daar heel helder en je kunt het zand gebruiken om je huid en haren lekker mee in te scrubben. Zelf je tanden kon je er mee polijsten🙈. Helaas was de lucht niet zo blauw als de dagen daarvoor, dus de foto was wat minder. We kregen ook nog een hele grote plensbui over ons heen. Het zag er eigenlijk wel heel leuk uit want het water kreeg allemaal bubbeltjes. Om half 12 reden we terug naar het vertrekpunt van de ferry. Daar hebben we geluncht (wraps met sla enzo) en vervolgens de ferry gepakt. Eenmaal terug kregen we dorms van 10p, maar dat maakt niet zoveel uit want je kent iedereen nu wel een beetje. Moesten alleen wel omstebeurt douchen. Vanavond gaan we nog gezellig met zn alleen eten en drinken. Daarna zal ik wel heel lekker slape

2 March 2018

Dag 2 Fraser - deel 4 champagne pools
Dag 2 Fraser Island - deel 3 Indian Head
Dag 2 Fraser Island - deel 2 ssmaheno shipwreck
Dag 2 Fraser Island - deel 1 Eli Creek

1 March 2018

De accommodatie 🏕
Wauw Fraser Island! Ik heb nu een beetje teveel goon gehad maar tot nu toe is het hartstikke mooi! In heb een poging gedaan om te rijden in een 4wd op het strand maar dat was lastiger dan ik dacht! Ik laat het maar aan een ander over;) Vandaag hebben we gezwommen in Lake Birrabeen en nog een waar ik de naam nu even niet even van kan googelen. Iig daar waren vissen die je dode huid opaten, het was in een zandlandachap en het bestaat over 20 jaar niet meer. Oja en je moest 40 min lopen. Verder kamperen we erg primitief maar het eten is tot nu toe heerlijk! Lunch: sandwich, avond broodje hamburger. Ik heb wilde dingo’s gezien maar het lijken gewoon honden. We hebben dingo-sticks voor het geval ze agressief worden. We zijn met veel Duitsers, paar engelsen, Zweden. Noors, 1 Italiaan en ik. In de avond hebben we gekletst en spelletjes gedaan. Later gechilld op het strand met de volle maan. Full moon with goon:) Morgen weer vroeg op! We moeten rijden met eb! We slapen 20m vh strand!

28 February 2018

Inmiddels ben ik aangekomen in Hervey Bay. Vanochtend om 10 uur vertrokken vanuit Noosa en kwam om 15.00 aan. Foto met de blauwe lucht is van een pauze. In het hostel moest ik allemaal verklaringen invullen over het rijden van een auto aangezien we morgen naar Fraser gaan! Ik kreeg een handleiding voor de voorbereidingen.. je mag maar 1 kleine rugtas mee voor 2 nachtjes..😬 Na aankomt eerst dus Mn spullen gepakt, daarna geld gepind, snacks gekocht en 4 liter goon (wijn) gekocht. Deel ik hoor;) Ik ben wel 2 van de oudste (samen met nog een Duitse jongen) in de kamer want de andere meiden zijn 18/19. Met Irja (Noorse meisje) heb ik gebakken aardappeltje, visburger en sla gemaakt. Tijdens het koken en eten natuurlijk even een plastic bekertje met het overheerlijke goon gehad (deze valt best mee). Vanavond vroeg op bed want morgen moeten we op tijd weg! Ik ben de komende dagen dus niet bereikbaar. Dus ook geen verhaaltje. Ik doe daarna wel een inhaalslag;) Xx

27 February 2018

Hmm ik had vandaag goed weer verwacht. Helaas hadden we motregen en een hele harde wind. Tegen half 10 namen we (Kim, Inge en ik) de bus naar het bijna startpunt van de coastal walk in Noosa. We moesten nog even een stukje lopen voor de route echt begon. Het zou een spectaculaire wandeling moeten zijn, maar het uitzicht was droevig. Als het niet zo regenen en waaien zou het uitzicht denk ik heel mooi zijn. Soms had ik het gevoel dat ik op de dijk in de Eemshaven aan het lopen was, zo hard waaide het. De wandeling bleek ook ietsje langer te zijn. Ipv 3 wel 7. Eenmaal terug was ik best moe van de wandeling en door de combi van regen en wind zat het zand overal! Na een broodje lekker gedoucht en downtown Abbey gekeken op de bank met Mn iPad❤️ Ik had ook zin in wat lekkers dus heb nog even timtams gehaald en fruit en yoghurtjes voor morgen. Morgen ga ik naar Hervey Bay en de dag daarna naar Fraser Island. Dan ben ik even van de radar want daar heb ik geen bereik!

26 February 2018

Vanochtend de dag begonnen met de was en boodschappen doen! De was was na 20 minuten al klaar en toen heb ik het buiten opgehangen. Vervolgens de shuttle genomen naar het centrum en boodschapjes gedaan. Ik heb lekker veel groenten gekocht want doe heb ik de laatste 3 weken nog niet echt gehad!😬 Het duurde even voordat de shuttle weer terug was dus ben terug gelopen naar het hostel. Eenmaal terug lekker geluncht en vervolgens naar Sunshine Beach gelopen. Ik ben helemaal verkeerd gelopen want ipv 10 minuten deed ik er 40 minuten over. Toen ik terug kwam, was mijn was nog steeds niet droog. De waslijn is ook heel erg beschut en krijg geen zon en wind. Ik heb met 2 Nederlandse meiden (die ook bij mij op de kamer liggen, Kim en Inge) een droger gedeeld. We hebben de droger 2 keer aan moeten zetten omdat het nog niet droog was.. dus de dag bestond voornamelijk uit wassen. Morgen ga ik met Kim en Inge in de ochtend een kustwandeling doen van een kleine 3 km en wss in de middag strand

25 February 2018

De Australia Zoo was echt supertof! Bij aankomt met de bus leerde ik Lotte(NL)en Sibylle (Zwitser) kennen. Zij reizen al een tijdje samen en hebben elkaar in Azië ontmoet. Ik ben met hun meegegaan en heb de dierentuin bekeken. Het was echt gigantisch! Heel veel dieren gezien en natuurlijk ook krokodillen! We zijn nog naar een show geweest met vogels en krokodillen en dat bestond uit fragmenten van Steve Irwin, erg leuk:) We hebben in het begin van de dag veel zon gehad, daarna werd het weer toch wel minder en begon het weer te regenen. Ik heb Kangaroes, koala’s en een slang geaaid. De koala’s zijn zo lief!! Het zijn echt knuffeltjes. Ze zijn alleen minder zacht dan je verwacht, alsof je een schaap aait.. zoiets. Om 6 uur kwam ik aan in het hostel in Noosa en had geen eten. Samen met een meisje op zoek gegaan naar eten en uiteindelijk beland in een pizzeria (wel wat duurder) maar had zo’n honger! Ik heb lekker risotto met truffel en eend gehad. Ik ben nu wel kapot, dus trusten
Gaan we weer! Op naar Australia Zoo:)

24 February 2018

Yes! Het was droog toen ik wakker werd. Snel ontbijten, klaarmaken en de deur uit! Als 1e heb ik de Cityhopper-ferry genomen. Ik ben de hele tijd blijven zitten totdat ik weer bij het beginpunt was. Ondertussen een gigantische regenbui gehad maar daarna kwam het zonnetje ook even door:) Uiteraard als lunch weer sushi gehad. Daarna heb ik een beetje door de stad geslenterd en wat geshopt. Uiteindelijk kwam ik bij de city hall terecht (gebouwd 1920-1930). Een erg mooi gebouw van binnen als buiten. Het museum gaf vrijkaartjes voor clock tower tours en ik had het geluk dat er nog een kaartje voor mij was! Ik moest alleen nog 1,5 uur wachten.. In die tussentijd een heerlijk kopje koffie met carrotcake gehad. We gingen met een hele oude lift omhoog(de tourman en 2 Chinezen). Die gebruikten ze terwijl ze de toren bouwden. We gingen iets voorbij de klokken en konden boven een klein rondje lopen en hadden een mooi uitzicht over Brisbane! Daarna nog even naar de botanical garden geweest.

23 February 2018

Het regent het regent... Aan een stuk door regen! En niet een klein beetje maar echt gigantische buien. Vanochtend om 9.30 de bus vanuit Surfers Paradise genomen naar Brisbane. Ongeveer een uurtje rijden. En wat doe je met rotweer? Netflixen. Alleen wilde ik niet op mijn telefoon kijken dus heb spijt dat ik mijn tablet niet heb meegenomen. Ik heb op de Australische marktplaats een 2ehands iPad mini voor $200 gekocht. Ben er best wel blij mee Haha. Ik heb in de middag gedoucht, boodschapjes gedaan en verder gechilld(?) in bed met Mn “nieuwe” iPad. Op donderdag hebben ze een gratis bbq in dit hostel en ik dacht: daar ga ik even gebruik van maken! Voorwaarde was om een drankje te kopen. Prima, had wel zin een biertje. Nou ik had wel honger! Wat kreeg ik: een boterham, een gebraden worstje, sla en een paar patatjes🤨 Nou gelukkig had ik nog Timtams gekocht met caramel dus heb ik die helemaal opgegeten.. oeps. Morgen maar wat actiever proberen te zijn ondanks de regen😬

22 February 2018

Nou vandaag was ik echt super moe en ook mijn buik is erg onrustig. Al 5 keer naar de wc geweest.. (leuke info he) Heb de ochtend rustig in de gemeenschappelijke ruimte doorgebracht en wat naar mijn planning gekeken met een muziekje. Rond lunchtijd had ik met Chloe afgesproken en zijn we sushi wezen lunchen en hebben boodschappen gedaan voor het avondeten. Ook hebben we nog metermaids gezien. Daarna zijn we beide naar onze hostel gegaan en heb een middagdutje gedaan. Het gaat wel wat beter met Mn buik maar voel me nog wel wat misselijk. Straks maken we pasta pesto en maken extra veel zodat we het in bakjes kunnen doen en kan ik er morgen ook nog van eten 😜. Vanavond maar vroeg op bed en morgenochtend vertrek ik naar Brisbane. Hopelijk voel ik me dan weer wat beter.

21 February 2018

Gisteravond nog gezellig een drankje gedaan met Chloe en Ariane. Ariane had goon en die hakte er goed in dus we waren en even wat aangeschoten van🙃. En tja toen had onze enige mannelijke kamergenoot Arthur zijn laptop zonder wachtwoord op zijn bed staan. Toen besloten we een fotosessie te houden en zijn bureaublad even te updaten.. Vandaag aangekomen in Surfers Paradise (uurtje terug in de tijd) en het waait hier echt superhard. Ik had het zelfs koud. Chloe en ik zijn daarom ook maar naar Ripleys believe it or not geweest. Daarna hadden we wel superhonger. Ik heb een vegapizza gehad en Chloe een vegaburger. Vervolgens hebben we bij de bottleshop een fles wijn gehaald en hebben we die in mijn hostel genuttigd. Nog een kaartspel gedaan met 2 Engelse jongens en toen nog een drankje gedaan in de beergarden (whiskey gingerale😍). Bleek dat we toch wel erg moe waren dus zijn daarna ook maar terug gegaan. Hopelijk wordt het morgen een beetje mooi weer. Volgens de voorspellingen niet..🙁

20 February 2018

En de foto’s van het surfen zijn binnen! Het zijn er maar liefst 43. De foto’s stralen alleen niet heel veel surfkwaliteit uit, dus ik houd het maar bij een paar foto’s..🙈🏄‍♀️
Vandaag heb ik met Chloe en Ariane (kamergenoot) de fiets gepakt! Het duurde even tot we en goede fiets hadden want de een was te hoog, remmen werkten niet of de band was leeg. We wilden de route nemen naar de vuurtoren, alleen kan dat niet allemaal met de fiets (veel te steil). Nadat we even een milkshake gehad hadden bij een strandtent, zijn we te voet verder gegaan. Ik ben op blote voeten naar boven gegaan, want veel mensen lopen in Australië op blote voeten. Kan ik daar even aan wennen en eelt kweken;) We zijn bij het meest Oosterlijke puntje van Australië geweest en uiteindelijk de vuurtoren geweest. Eenmaal terug hebben we weer goddelijke sushirolls gehad (echt 10 keer beter dan in NL) en een beetje geluilakt op het strand. Terug in het hostel lekker gedoucht, voor de derde dag op rij wraps gehad en nu bij de receptie gebruik maken van de wifi. Vanavond is mijn laatste avond in Byron Bay, dus Chloe en ik drinken voor vanavond nog even een flesje wijn. Surfers Paradise next!
Ook vandaag heb ik niet heel veel gedaan. Ik begon de ochtend met het bekijken van wat winkels omdat ik graag een leuke bikini wilde,niet gelukt helaas. Na te hebben geluncht bij het hostel ben ik naar het strand gegaan waar Chloe al was. Daar lekker nog gelegen en gezwommen in de zee. Rond half 4 weer terug gegaan naar het hostel en toen heb ik nog wat gelezen bij het zwembad. Voor het avondeten hebben chloe en ik wraps gemaakt met groente, hetzelfde als gisteren. Daarna onverwacht nog een drankje gedaan (drankspelletjes) en toen naar de overkant naar cheeky monkeys ( make up loos🙈). Daar was een silent disco. Beetje saai opsommend verhaal zo.. maarja that’s it. Doei.

18 February 2018

Dagje strand☀️

17 February 2018

Deel 2😉
Vandaag hebben we een auto gehuurd! Samen met Chloe, Vanessa en Steffen zijn we naar Nimbin gereden ongeveer een uur van Byron Bay. Dat is een hippiestadje waar ze wel van een jointje houden. We hebben daar geluncht en zijn toen doorgereden naar Killen Falls. Je kon daarin zwemmen maar dat hebben we, op Steffen na, niet gedaan omdat we van bovenaf een slang zagen in het water🙈 Daarna zijn we naar het Ainsworth lake gegaan, oftewel tea tree lake. Het water was echt zo lekker! Het was wel raar want het water was rood. In de avond zijn we met de auto naar de vuurtoren gereden en hebben we de zonsondergang bekeken. Lekker met wat sushi en een flesje wijn! Daarna de auto terug gebracht en bij het hostel nog even gefacetimed met pap en mam😘 En nu lekker vroeg op bed! Aangezien ik maar 10 foto’s per keer kan plaatsen, plaats ik na zo’n leuke dag als vandaag nog even een 2e berichtje met alleen foto’s. Fijn weekend daar in NL! Xx

16 February 2018

Vanochtend heb ik lekker bij het zwembad gezeten met mijn e-reader en een goed begin gemaakt aan de nieuwe Dan Brown. Rond 2 uur zou ik weer opgepikt worden voor de surfles alleen kwam er niemand! Ik bellen, en bleek dat ze mij waren vergeten! Hij zou de rest afzetten en mij dan op komen pikken. Als compensatie kreeg ik een gratis fotoshoot tijdens mijn surfles. De surfles was dit keer op een ander strand. De golfen waren daar wat gemakkelijker en het lukte me ook om een complete golf af te maken op het surfboard! Ben benieuwd of de foto’s goed gelukt zijn! Ik krijg ze laten per mail toegestuurd. Ik heb wel overal blauwe plekken en de spierpijn komt ook al. Na het surfen zijn we met een groepje wezen eten bij cheeky monkeys. Hetzelfde als gisteren want daar kunnen we voor de helft van de prijs eten. Het gaat daar dan vervolgens over in een nachtclub. Na een paar drankjes hadden we het wel gezien en zijn we naar bed gegaan.

15 February 2018

Aangezien ik laat op bed was gekomen, ging ik er ook laat uit. Wel half 10! Kleren aan, ontbijten en een wandeling naar het strand. Daarna nog heerlijk 2 sushirolls gehad voor maar 6 dollar en toen met weer terug gehaast naar het hostel om me voor te bereiden om mijn eerste surfles! Ik werd met de bus opgehaald en we reden in een halfuur naar Skennars Head. Op het strand moesten we eerst rek en strek oefeningen doen en daarna op het strand oefenen hoe je op je surfboard gaat staan. Toen werd het tijd om de zee in te gaan, nou dat was wel even lastiger! Om vanuit een ligpositie op een golf ineens te gaan staan op je board Pff. Het is me wel even gelukt maar ben ook vaak gevallen en Mn huid lekker kapot geschuurd aan het zand met de kracht van het vallen. Op dit moment doet echt alles zeer. Ik heb overal opkomende blauwe plekken. Maar die op Mn ribben doen het meeste pijn. Toen ik terug kwam uiteten geweest met Chloe en Elliot en daarna fles wijn op het strand gedronken. Trusten:)
Oké even snel want het is al 2 uur in de nacht. Vanochtend ben ik on 10 uur met de Greyhound bus naar Byron Bay gegaan. Ik kwam daar ongeveer om 1 uur aan. Boodschapjes gedaan en wat winkeltjes en het strand bekeken. Er zijn hier heel veel Duitsers. Ook heb ik Vanessa hier weer getroffen, mijn kamergenoot uit Sydney. Ik lig nu oa met chloe op de kamer, die is hier ook een week. Eenmaal op het strand bleken ze te filmen voor geordie shore, en daar liepen ik en Chloe zomaar doorheen. Dus misschien komen we ook nog wel op tv! Voor 10 dollar konden we meedoen aan de Valentijnsbarbie, dus heb eindelijk een Australische bbq gehad. Verder nog wat drankspelletjes en toen de club in aan de overkant van het hostel. Oja iemand kwam ook nog Chris Hemsworth tegen, die schijnt in Byron te wonen🤤 De bbq was echt super gezellig! Ik ben wel een beetje benieuwd naar hoe ik me morgen voel want dan heb ik mijn eerste surflessen! Gelukkig pas om 2 uur.. Dus ik ga maar snel slapen! Moi!

13 February 2018

Vandaag was echt super! Begon de dag met een wandeling naar het strand en om 1 uur begon ik met Shanes tour! Hij maakte ons continu bang met wat we gingen doen. Liet ons vieze plaatjes zien van ongelukken die waren gebeurd van het springen van de cliff zodat we allemaal niet echt meer durfden. Uiteindelijk bleek dat nep te zijn. Net zoals de “nepslang” die hij probeerde te pakken en de vissen die uiteindelijk geen piranha’s bleken te zijn. Het was erg geslaagd! Na die tijd fish and chips gehad met “prawns” waar Yamba bekend om schijnt te zijn. Daarna heb ik Kangaroos gespot op de golfbaan en heb ik de zonsondergang bekeken. Eenmaal terug in het hostel heb ik gedoucht en daarna een biertje gedronken met Joep en Koen, 2 Nederlandse jongens. Het was vanavond beerpong en deed eigenlijk niet mee. Uiteindelijk heb ik me met de barman Andre nog toegevoegd aan het spel en hebben de halve finale gehaald! Helaas strandde het daar. Nu lekker slapen en morgen naar Byron Bay, Trusten! X

12 February 2018

Ik aan een stuk door geslapen in dat benauwde hok. Toen ik wakker werd had ik alleen ontzettend last van mijn rug. Het matras was niet heel comfortabel, ik lag letterlijk op de veren. Ik was vandaag zelfs later wakker dan normaal, namelijk 7 uur. Chloe en ik zijn door Sam weggebracht naar het begin van “wedding Bells state forest” om daar een wandeling naar de waterval te maken. Het bleek een korte wandeling van 20 minuten heen en 20 terug en ook had de waterval niet echt veel water meer. Het is daar al een tijdje erg droog. Na de wandeling hebben we nog kookaburra’s gehoord en gezien. Verder hebben we terug in Woolgoolga nog even een dutje gedaan op het strand. Om half 5 ging ik met de Greyhoudbus naar de volgende locatie, Yamba. Kamer is beter dan het vorige hostel. Geen airco maar in elk geval wel een raam! Ik heb me meteen opgegeven voor een tour van morgen, ben benieuwd! Aangezien ik rond etenstijd aankwam, heb ik in het restaurant van het hostel lekker een hamburger gegeten

11 February 2018

Zo dat was een vermoeiende dag! Ik had een nachtbusreis van 8,5 achter de rug waar ik eigenlijk niet in heb kunnen slapen. De airco stond te koud en kon niet lekker liggen. Bij aankomst werd ik opgehaald door Sam, de eigenaar van het hostel. Ook daar ontmoette ik de Engelse Cloe. We zijn naar het strand geweest (beetje verbrand), hamburger gegeten, strandwandeling gemaakt, flesje wijn gedronken en uiteindelijk nachos gegeten in de local pub. (+3kg) Terwijl we naar de pub liepen, zagen we ineens 2 Kangaroos! Dat was wel even speciaal. Na het eten beide toch wel erg moe, dus nu lig ik mijn zwetende stikhok dit te typen. Er is hier geen airco, verschrikkelijk! Blij dat ik hier maar 1 nachtje slaap. Dat is wel even iets om op te letten🤔

10 February 2018

Vandaag was mijn laatste dagje in Sydney en heb ook niet superveel gedaan. Ik begon de ochtend met ontbijt, facetimen met Charlotte en daarna met het inpakken van mijn backpack. Om 10 uur moest ik uitgecheckt zijn. Mijn backpack kon gelukkig in opslag. Verder heb ik de ochtend een gedeelte van mijn planning uitgewerkt en nog wat hostels geboekt. Na de lunch ben ik naar Hyde Park gegaan en daar heb ik lekker gezonnebaad met een muziekje in en Lonely Planet doorgebladerd. Ik heb daar ook hele mooie gekleurde papegaai gezien en andere vogels die ik niet ken. Helaas had ik Mn camera niet mee dus kon het niet goed op de foto krijgen. Bij het Hyde Park staat ook de St. Mary’s Cathedral dus daar heb ik ook nog een kijkje genomen. Rond etenstijd ben ik weer terug naar het hostel gegaan, nadat ik wat eten bij de supermarkt had gehaald. Vervolgens heb ik gefacetimed met mn zussen en neefjes en nichtjes. Om 23.30 neem ik de nachtbus maar Woolgoolga en kom dan morgenochtend ca. 8.00 aan.

9 February 2018

Vandaag ben ik naar de Blue Mountains geweest. Ik had van te voren niet gekeken welke trein ik moest nemen (beetje dom) wat resulteerde in dat ik moest rennen voor de trein omdat hij net weg wilde gaan. Gelukt hoor. Na 2,5 uur arriveerde ik in Katoomba. Het was nog wel even een halfuur lopen naar het beginpunt van de toeristische gekte, maar eenmaal daar had ik een mooi uitzicht over “the three sisters”. De Chinezen waren er in overvloed en ze wilden ook graag even met mij op de foto.. prima als jij met Mn zweetkop op de foto wilt, dan doen we dat toch? Hierna heb ik nog heel veel gelopen door de Blue mountains. Ik kwam ook bij een uitzichtpunt van Katoomba falls, en daar hoorde ik in 1 keer veel gekrijs. Bleken dat heel veel kakatoes te zijn. Ze lieten zich goed fotograferen. Op den duur deden mijn voeten wel zeer en wist ook niet echt waar ik was. Toen kon ik met een dure trein (toeristische attractie)omhoog en kon ik met de bus gelukkig weer naar station. Inmiddels onweert het.

8 February 2018

Vanochtend was ik om 5.30 al klaarwakker en had ontzettend honger. Helaas kon ik pas om 7 uur ontbijten. Dus toen ging ik op mn bed zitten tegen de muur, knal ik keihard met mijn rug tegen de punt van de lamp. Ik heb er de hele dag al heel erg last van.. Na het ontbijt heb ik nog gefacetimed met Emma en Debbie. Vervolgens ben ik naar de bank gegaan om een Australische bankrekening te openen. Dat ging nog vrij eenvoudig. Daarna wilde ik een medical kaart gaan halen. Daar moest ik 20 minuten voor lopen, eenmaal daar bleek ik niet de juiste documenten te hebben! Ik had een Europese zorgkaart moeten aanvragen en dat heb ik niet gedaan. Even kijken of ik dat nog kan regelen.. Was dat me maar verteld:( Daarna heb ik met Oliver de ferry gepakt naar Manly. Daar hebben we gezwommen en gezonnebaad(?!). Eenmaal weer terug gedoucht en wat gegeten. In onze dorm zijn 3 Duitse vrouwen gekomen van rond de 40-50 en daarvan snurken er 2. Het is een waar orkest.. hopelijk kan ik een beetje slapen.

7 February 2018

Vandaag was een druk dagje. Vanochtend kreeg ik info over werken in Australië. Heb een Australisch telefoonnummer, toegang tot een vacaturebank, tax nummer aangevraagd en moet binnenkort nog even een bankaccount aanmaken en een medical pas aanvragen. Daarna ben ik naar Greyhound geweest om de bus te reserveren. Ik heb inmiddels een planning tot en met 13 maart. Leuk vooruitzicht! Ik moet alleen de hostels er nog bijboeken. Om 2 uur had ik met Oliver (de Italiaanse jongen) afgesproken om te wandelen van Bondi beach naar Coogee beach(6km). Het was echt super mooi. Beetje verbrand. Uiteindelijk hebben we nog een duik genomen in de zee bij Coogee beach. Het was toen ineens alweer half 7. Ik had geen zin om te wachten tot mijn bikini opgedroogd was dus die heb ik maar uitgedaan in het kleedhokje en daarover mijn kleren weer gedaan🙈 Eenmaal terug in het hostel snel lekker gedoucht en een salade gehaald bij de supermarkt. De dag vloog voorbij.

6 February 2018

Gelukkig was mijn bed eerder klaar en kon ik naar mijn kamer. Daar heb ik kennis gemaakt met een Italiaanse jongen en een Duits meisje, waarmee ik vervolgens Sydney ben gaan verkennen. Straks gaan we in de keuken nog pasta maken en dan is het vanavond denk ik vroeg in bed.
Ik ben aangekomen in Sydney! Wat was dat een lange reis zeg. De eerste vlucht viel wel mee, maar die 2e van 14 uur duurde echt heel lang! Nadat ik een tijdje had geslapen, dacht ik dat we nu wel halverwege zouden zijn, bleken we nog geen 3 uur in de lucht te zitten! Dat was wel even afzien. Inmiddels aangekomen in het hostel. Ik kan me kamer nog nog niet in omdat ik zo vroeg ben. Gelukkig kon ik me wel even douchen, maarja nu zit ik met die natte handdoek en al mijn spullen... Het is nu half 12 en ze dacht dat ik tussen 12 en 14 wellicht Mn dorm wel in kon. Dus ik zal zo maar even weer proberen! Dan kan ik mijn tas stallen en vanmiddag wellicht Sydney nog even in😃

4 February 2018

En de reis is begonnen! Het was vanochtend wel even raar wakker worden, beseffende dat dit de laatste nacht in mijn eigen bedje was. Wat gingen de laatste weken toch ineens snel en nu zit ik hier alweer op Schiphol. Ik heb van iedereen op een leuke en gezellige manier afscheid kunnen nemen. Bedankt lieve collega’s, vrienden en familie!😘 Ik zag wel op tegen het afscheid op Schiphol en nog steeds vind ik het raar dat ik nu on Mn uppie aan de andere kant aan een quarter pounder menu van de mc donalds zit. Nadat ik mijn backpack had ingeleverd, zag ik dat Janneke ineens bij mijn ouders en Suzan stond! Super leuk dat ze me nog kwam verrassen om me uit te zwaaien. Na nog even een drankje met elkaar te hebben gedronken, werd het tijd om de poortjes door te gaan. Mijn ticket werd niet geaccepteerd dus ben die door een meneer doorgelaten. Als dat nu verder maar goed gaat! Na de nodige knuffels, kusjes en tranen, ben ik snel naar de douane gelopen. Alles ging goed. Hmm tekst op. Doei!