Belgium, Greece · 8 Days · 13 Moments · June 2017

De reis van Tom & Joris door Greece


16 June 2017

Aan alle goede dingen komt natuurlijk een einde! Een na een geweldige week vakantie zijn we toch wat droevig dat het weer voorbij is...
Restaurant Skipper, op de main shopping street van Chersonissos! Een echte aanrader. De bediening is ongelooflijk goed en vriendelijk, het is er uitzonderlijk proper en verzorgd en het eten is formidabel! Bovendien kan je er genieten van een prachtig zicht op de haven van Cherso! Top!
Hotel Albatros, Spa & Resort! We kunnen weinig slechte dingen zeggen over dit hotel! Het is een prachtig hotel vlak aan de kust van Cherso. Het is erg goed onderhouden en het straalt een zekere vreugde uit. De kamers in het oude gedeelte zijn basic, maar hebben alles wat je nodig hebt. De kamers in het nieuwe gedeelte zijn erg modern en prachtig. Het personeel is absolute top! Iedereen is vriendelijk en oprecht! Ze herkennen je en weten wat je wil. Het eten is ook van goede kwaliteit! Er is veel variatie, voldoende voor iedereen en elke avond een speciaal thema!buiten is de chef volop bezig om in zijn buitenkeuken voor je wat speciaals te maken. Bij het ontbijt kan je ook in de buitenkeuken terecht voor vers gebakken eieren, pannenkoeken en zo verder... Het spa-gedeelte van het hotel hebben we helaas niet bezocht (wegens tijdsgebrek, zoveel te doen, zoveel te zien...), maar het leek er prachtig uit te zien! Dit hotel is zeker een aanrader!

15 June 2017

Cocktails in overvloed in Cherso! Gedurende de hele dag is er praktisch in elke deftige zaak "Happy Hour". Je drinkt dan makkelijk twee cocktails voor zo'n 4-6 euro. Schol! Of beter gezegd Yassas!

14 June 2017

Wat beter dan een dagje lekkergenieten in "Aqua Plus" waterpark. Het is niet al te groot, maar ze zijn volop aan het uitbreiden. Het is er proper en verzorgd, maar niet te vergelijken met het waterpark op Tenerife! We hebben er desalniettemin een heel aangename en actieve dag beleefd. Vooral de "Crazy River" vonden we erg aangenaam!

12 June 2017

Agios Nikolaios! Het Saint Tropez van Kreta! Een prachtig pittoresk dorpje vol betoverende kleuren en geuren! Een aanrader om te verkennen! Er zijn vele leuke hoekjes en plekjes en stranden die de meest prachtige en kleurrijke foto's opleveren! In de haven kan je ook vaak cruiseschepen en jachten ontdekken!
Knossos museum en paleis - echt genieten van wat cultuur!
Ingang Knossos
Een bezoekje aan het paleis van Knossos! Prachtig!

11 June 2017

"The Black Rose" is een piratenboot die je meeneemt op een avontuurlijke boottocht langs wateren van Kreta! Vertrek met opzwepende piratenmuziek, die alle andere boten vol mensen doen staren! De piraten lag wordt uitgehangen en je vaart richting Chrissy. Daar leg je aan voor een heerlijke duik in de zee en daarna een barbecue! Daarna zet je koers richting Malia, Stalida en zo verder.... Goed insmeren, want door het zeebriesje voel je niet dat je toch stilletjes aan het bakken bent! De hele sfeer met muziek en "echte" piraten, maakten voor ons van deze trip een absolute topper! Zeker de €35 per persoon waard!

9 June 2017

En nu wachten tot ons vliegtuigje klaar is om richting Kreta te vliegen!
Nog tien minuten voor onze Billo-taxi ons naar de luchthaven zal brengen!
Koffers gepakt en klaar om te vertrekken!