Around The World · 31 Days · 121 Moments · December 2018

Het gezamenlijke avontuur down under


26 January 2019

Nu is het echt klaar😢😢
Almost back home.
We zijn al weer over de helft naar Nederland. Aan al het goede komt een eind....

25 January 2019

Frank en Marijn hebben geluk en mogen met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vliegen. De airbus A380
Nu we vertrekken, is er ineens extreem heet weer. 40+ graden voelt echt bizar heet aan zonder mogelijkheid om te zwemmen. De wind is heter dan de stilstaande lucht. Het is met niets in Nederland te vergelijken, zeker nu niet.

24 January 2019

Ze hebben hier mooie gadgets zoals een fietshelm met richtingaanwijzer en een onderwateraandrijving bij het snorkelen.
Op de ene laatste dag hebben we nog ekkes door Melbourne gesjokt. Het is wel een leuke stad en Victorian Market Place heeft mooie kraampjes waar we o.a. t-shirts en een boomerang hebben gekocht.

23 January 2019

Een waar paradijs voor cholade liefhebbers. We hebben iets teveel zoetigheid op en waren best wel misselijk.
Apart huisje!
The Great Ocean road was een werkverschaffing voor veteranen uit WW1 en particulier gefinancierd. Het bleek gunstig voor de ontwikkeling van de regio en trok rijke toeristen aan, die de mooiste oceaanweg uit die tijd wilden rijden. Dit is een monument bij het einde/begin van de weg.

22 January 2019

Wandelingetje naar de top van de campingground was lekker.
Wat een dupperts!! Nadat een vrachtschip op de klippe was gelopen zijn tot 3 keer toe mensen omgekomen toen ze de vracht uit het wrak wilde redden.
We hebben ook nog lekker gezwommen en een zandkasteeltje gemaakt.
We hebben gewandeld tussen de boomtoppen. Dit was een aparte ervaring. Gelukkig had ik weinig last van mijn hoogte vrees, alleen een beetje bij de wenteltrap. Voor info, zie de bordjes op waarvan ik er enkele gefotografeerd heb.

21 January 2019

Great Ocean Road is mooi maar het voelt wel een beetje als het hoppen van fotoplek naar fotoplek met honderden chinezen, japanners en wat niet al....
Vandaag kwamen we langs het Sungold Stadium Premier Speedway. Hier wordt een soort rallycross verreden met wagentjes met enorme spoilers op het dak. We hadden geluk, omdat gister een race was konden we in het stadion kijken.

20 January 2019

Alhoewel Australië al lang niet meer geologisch actief is (glooiend landschap zonder een echt hoog gebergte met steile bergkammen), zijn er nog wel hints naar het verleden. We kijken hier naar de krater van een uitgedoofde vulkaan.
In Austalië zie je nog veel watertorens voor drogere tijden. Een groot aantal zijn omgetoverd tot kunstwerken. Hier zien we er één met niemand minder dan BA.
Toch weer een watervalletje bezocht🤗

19 January 2019

Als Nederlanders kennen we het gevaar van het water. Hier zie je echter ook de gevaren van vuur. In 1983 is een gebied 2 keer zo groot als Melbourne afgebrand met tientallen dodelijke slachtoffers. Er is een hele procedure om brandgevaar te monitoren en hoe te handelen bij bosbranden.
Toepasselijk nummertje tussen de eindeloze graslanden. Saai maar heerlijk ontspannen en vrij gevoel tegelijkertijd.
Weetje van de dag: In de oudheid is hier een enorme bak met lava over het land gestroomd. De tand des tijds heeft een rots in de vorm van een kerkorgel en een rots in de vorm van een ster achtergelaten.
Vandaag hebben we een van de vele memorials bezocht. Deze was voor veteranen uit WW1 en een bankje voor de vets uit de Vietnam oorlog. Ik dacht altijd dat de VS als enig westers land actief was geweest in Vietnam maar blijkbaar hebben ook ANZAC's deelgenomen.
Tijdverdrijf als je lang onderweg bent🤣

18 January 2019

Vandaag hebben we een oud klasgenoot van Peter bezocht. Ze hadden een kleine 450 hectare land. Het was mooi om te zien en de honden, kakketoe en andere dieren waren leuk.
Mooi beeldje bij de gamehall.
Vandaag de auto verkocht. De terugreis komt zo wel heel dichtbij, helaas...

17 January 2019

Vandaag een dagje 'echte' vakantie in het waterpark gehad en een lekker potje mini-golf.

16 January 2019

2 Maanden voor de race zijn ze al bezig om de tribune op te bouwen.
We hebben een rondje gereden op het circuit. Was soms bijna niet te herkennen zonder vangrails en kerbstones. Het was toch leuk om te zien en toevallig ken ik de lay-out van het circuit uit het hoofd.
Het was gaaf om het circuit van Melbourne van zo dichtbij te zien. Het voordeel van een stratencircuit is dat je zo overal bij kan. We hadden ook het geluk dat we in de pitbox van Max konden en bij het podium. We hebben ook 1 rondje gedaan met de camper en de 4x4.

15 January 2019

Saampjes op de foto!
Zat vogels in het wildlife park.
Vandaag hebben we een wildlife park bezocht waar je letterlijk tussen de dieren loopt.
Welgeteld 1 windparkje gezien, de afgelopen tijd. Ook langs een grote kolenmijn en enorme kolencentrale gereden. Geen wonder dat Australië de hoogste CO2 uitstoot per inwoner heeft volgens sommige statistieken. 😅
Endless road.....

14 January 2019

En weer extra Australische km's. In het struikgewas een groot dier gespot waarvan ik dacht dat het een kangeroo was.
Eerste proefboring naar olie in Australië in 1928. Er werd olie gevonden, alleen op deze specifieke locatie was er niet veel. Bovendien was het opgelost in het grondwater waarin ook gas zat.
Mooi oud bruggetje in een plaatsje waar al een tijdje geen onderhoud is gedaan.

13 January 2019

Weer paar leuke fotootjes gemaakt.
Weer mooie uitzichten gehad vandaag.

12 January 2019

Kilomaeters, kilomaeters...........
Huisje voor de oude dag dichtbij het strand, mooie cliffs en cliffbridge....😎😎🏖🏖
Aantal barbaren hebben de (gloei)wormen kolonie geruïneerd. Gaat nu een tijdje duren voordat deze weer hersteld is.
Waarom zijn er in Nederland geen outdoor fitnessapparaten? 🙄 Zou mooi zijn.
Voor de afwisseling maar weer eens wat watervallen bezocht.🤣🤣

11 January 2019

Prachtig uitzicht op de 3 sisters, veel rotsen en jungle hier. Heel anders dan de alpen maar the blue mountains zijn volgens mij ook een midden gebergte en geen hoog gebergte.
Mooi tuintje bezocht met veel speciale planten.

10 January 2019

Heerlijke trailrun door de jungle. Uitdagend paadje wat niet snel verveelt.

9 January 2019

Sydney by night.
Een museum naar mijn hart.🤓
Nog wat impressie foto's....
Afgelopen dagen een overload aan informatie gekregen. De geïnteresseerden raad ik aan om ook eens de oversteek te maken of voor het milieuvriendelijker wikipedia te gaan😉

8 January 2019

Bij de start van de bouw van het operahuis waren de benodigde bouwkundige technieken nog niet uitgevonden. Er werd toch met de bouw gestart en met trial en error is het afgekomen. De keramische tegels zijn 49 jaar nog niet schoon gemaakt. Het zijn van die eenvoudige jaren 50 keukentegeltjes.....
De Navy is nog steeds prominent aanwezig in de stad.
Voor de completion van Harbour Bridge lieten 16 werkers het leven. Overigens vielen slechts 2 daarvan te pletter. Omdat de bevolking destijds de brug er onstevig vond uitzien zijn er 4 pilaren (puur voor het gevoel) bij gezet.
Op een onbewoond eiland...... Is het alle dagen feest.🏖
City-skyline
Afgelopen 2 dagen even de toerist uitgehangen🤠
Wat kiekjes vanuit de metropool met 6+ mln inwoners met een oppervlakte van Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel bij elkaar opgeteld.
De grootste verticale tuin ter wereld is in Sydney te vinden. 200.000L regenwater van het gebouw zorgt voor de bewatering. Een heliosphere (spiegels) zorgt voor zonlicht op plekken die anders in de schaduw liggen. Tevens verlicht en verwarmt het een nabij gelegen shopping mall.

7 January 2019

Helaas geen water door de blowholes gezien omdat het eb was. Desondanks weer een mooi gebied waar je ervaart wat het effect van de elementen op rotsen kan zijn. Mooie kleuren en vormen.
Wijnproductie.
Wijntjes proeven en flesje wijn gekocht, voor de liefhebbers.
Goed bezig! Alle kleine beetjes helpen.
Deze kleine vriend was zeker ontsnapt bij de Kentucky Fried Chicken

6 January 2019

Vanochtend naar Zandvoort geweest🤣😂 Zoutwaterplantjes gezien en 'bullet ants' die met elkaar in gevecht waren.
Weer een nieuwe ervaring erbij, kamperen op de parkeerplaats van een tankstation en Mc Donalds. Ze hadden goede douches en de Mc Flurrie was lekker.
Dit zouden ze in Nederland ook moeten hebben, een site waar je personen kunt melden die afval op straat gooit. 🤘
Dit was wel het toppunt van de dag haha🤓
Aaah, schnitzels in de vorm van een hartje.
Vandaag vooral veel gereden dus vrijwel alleen in de auto gezeten. Desondanks 'slechts' 400km gereden. Aan de andere kant hadden we er toch al op gerekend om over ongeveer 3 dagen in Sydney te zijn.

5 January 2019

Omdat het museum gesloten was hebben we maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een fotoshoot met de nieuwe hoeden te doen.
Vandaag het ultieme gokkersdorp Casino bezocht. Het leuke miniatuur treintje inclusief, wissels, station en museum was helaas alleen op zondag open. Desondanks was het leuk en de mooie landweggetjes door de heuvels van New England Table Lands waren ook geen straf.
Vandaag waarschijnlijk voor het laatst gesurft omdat we niet echt goede surfspots meer tegenkomen. Maar Surfers Paradise had wel flinke golven. Eigenlijk te goed voor ons beginners. Ik ben meer aan het peddelen tegen de stroming dan wat anders.....
Most eastern tip of mainland Australia. Het was stervens druk met auto's omhoog en wandelaars maar wel mooi om te zien. Bij de klif hebben we nog zwarte vissen met zijvinnen en een topvin gezien, +- 40 cm. Leken net kleine haaien. Iemand een idee wat het kan zijn.

4 January 2019

Vandaag weer gesurfd maar ging niet zo lekker. De golven kwamen van meerdere kanten en ik was minder stabiel op het surfbord.
Wat mooie hoeden gekocht zodat we opgaan tussen de locals.
Lampje is weer gemaakt dus we kunnen richting het zuiden.

3 January 2019

De prachtige omgeving gaat nooit vervelen.
Mappleton falls: Nog een 2de waterval bezocht, deze was 120m hoog. Kon er echter vanuit het platform moeilijk een foto van maken. Desondanks een super prachtig uitzicht. Je ziet het water verdampen zelfs tijdens een regenbui.
Kondalilla national park Rock Pool: Vandaag heerlijk gereden over prachtige wegen en een regenwoud bezocht. Echt geweldig om te zien en te voelen. Lekker vochtig en heerlijk frisse lucht.
The glasshouse view. Dit is het punt waar James Cook ooit aan land kwam en de uitstulpingen hem aan de glass houses thuis deden denken. Het zijn resten van vulkanische uitbarstingen waar de zandgrond is weg geërodeerd maar de vulkanische resten niet. Apart om te zien.
Efficiënte manier van water geven.

2 January 2019

Gordon Ramsay is er niets bij.
King of the road!
Eerste overnachting buiten kan beginnen....
Ongelukje gehad in Brisbane. Tijdens het inparkeren reed een sulletje achteruit tegen ons aan terwijl ik stil stond. Eerste keer links rijden, met het stuur rechts en pook links ging wel goed, krijg je dit als je bijna hebt geparkeerd.
Ons verblijf voor de komende 24 dagen.
The Aussie way of living.

1 January 2019

Vandaag voor het eerst in mijn leven gesurft. Is toch knap lastig terwijl het er op tv zo gemakkelijk uit ziet. Maar al 2 keer kunnen staan en 2 keer op de knieën op het bord. Een kleine kwallenbeet kon de pret niet drukken.
On the road again en weer kunnen genieten van de wijdse landschappen. Onderweg ook nog een vijver vol schildpadden gezien midden in een woonwijk.
Foxtrot voor Bravo: over! Vandaag walkie talkie gekocht om makkelijk te kunnen communiceren tijdens het rijden.

31 December 2018

Na jaren trouwe dienst als commercieel schip, landing van Anzacs in Galipoli WW1 is dit schip op de klippe gelopen in 1935 toen het naar Japan werd verscheept om het ijzer te recyclen. Merkwaardig om te zien dat na 80+ jaar houtte onderdelen nog steeds niet vergaan zijn. Daar moet je kozijnen enzo van maken😏
Steil klimmetje naar Indian Head was de moeite waard. Wederom prachtige roestkleur door ijzererts in de rotsen, plus de schitterende kleur overgang van oceaan blauw naar groen water en het gele strand.

30 December 2018

Alvast de champagne voor oud en nieuwe opengetrokken....
De pinnacles met allerlei verschillende kleuren door de reactie van metalen met zuurstof en water.
Scheuren over een 75 mijl lang strand. Stikt hier van de 4x4, sterker nog anders kom je het eiland niet op. Het enige stuk asfalt was 100m bij het resort.
Weer lekker zwemmen, ditmaal in lake Whobby. Daar ging een 2,5 km wandeltocht bergop en door de sandblows aan vooraf. Zand genoeg op Fraser Island. 1 ding is zeker iedereen neemt een stukje eiland mee terug.
Op een ander gedeelte van het eiland was een heel ander (droger) ecosysteem. Er waren veel van zulke bomen als op de foto.
Van 1863 tm 1991 was er op Fraser Island een grote (duurzame) houtindustrie. Het hout is bijzonder omdat het goed tegen zoutwater kan. Daarom is het op vele plekken in de wereld gebruikt. We hebben central station bezocht. Daar kregen we uitleg over het subtropische regenwoud, micro-ecosysteem van een soort kelk aan een boom en de koningsvaren. De kelk hangt aan de stam van een boom en vangt het regenwater en dode bladeren op. Daardoor is de kelk niet afhankelijk van de wortels van de boom. De koningsvaren groeit allen in een beek omdat de waterdruk de takken omhoog houdt. Het verschil tussen een tropisch regenwoud en subtropisch regenwoud is dat bij de laatste maar een gedeelte van het jaar regen valt.
Nogmaals lake Mc Kenzie
Heerlijk zwemmen in een grote natuurlijke badkuip. De bodem is waterdicht door een laag van uitgehard en verteert organisch materiaal.

29 December 2018

Op naar het avontuur op Fraser Island
Je komt hier van allerlei planten en diersoorten tegen waaronder deze doerakkers.
Voor alles is veel ruimte dus ook voor de ......
Prachtig hier! Was de lange reis dubbel en dwars waard.
Proost
Almost there mate...

28 December 2018

The eagle has landed.
Laatste stukkie nog naar Brisbane.

27 December 2018

Wachten op de vlieger.......
Elke reis begint met de eerste stap.